Ruch Chorzów na GPW !!!

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
scaneRboy
Kontakt:

#556 Post autor: scaneRboy » 25 wrz 2009, o 09:18

Witek46 pisze:czy chciałbym Króla w Ruchu. Odpowiedź brzmi nie
tommy tauzen pisze:wlezie niyzniszczalny paterman
znacie tych ludzi? Może ktos na forum chociaż wie jak się pracuje w ich firmach? Jaka atmosfera? Jacy współpracownicy? Jakie wymagania? itd?

Klimek niedawno gadał, że w porównaniu do Filipiaka, Wojciechowskiego czy Cupiała, obecny sukces Ruchu kosztował go grosze - więc może warto popatrzeć na ludzi, a nie tylko na to, co mają na koncie.
Jak ktoś coś wiecej wie, to może się z nami podzieli...

[ Dodano: Pią 25 Wrz, 2009 ]
milanos pisze:Wszystko niby wskazuje że chcą zainwestować w Ruch, ale prezesem spółki Centropromsport jest Jan Furtok

Trochę to dziwne. To tak jakby prezesem miałby zostać Gerard Cieślik i spółka sponsorowała by Giekse. Nie do pomyślenia
Kto wie co będzie dalej. Jeśli założyć, że gieksa faktycznie dogorywa, to być może osobowość Furtoka sprawi, że część gieksiarzy przekona się do Ruchu (?).
Wiem, że tacy kibice, to żenada. Ale...
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

mario69pl
Kontakt:

#557 Post autor: mario69pl » 25 wrz 2009, o 09:27

scaneRboy pisze:działania allianza i żaboli, jakoś tak się dziwnie złożyło, że w tym samym czasie "niezależne" szczeworzyszenie całkiem spontanicznie doprowadziło do zgody ksgks i jakoś tak w tej samej chwili w całych Katowicach pojawiły się bilboardy jak to allianz szlifuje diamenty oraz 60-lecie ksg. Bilboardy dowodzą temu, ze żabole chcą mieć u siebie kibica z Katowic. Uważam, że gieksiarze dali się wydymać żabolom, a klub z bukowej czeka zagłada lub odchłań IV ligowa. Furtok - Furtokiem, a biznes - biznesem.
Ciekawa teoria. Może coś w tym jest.

kris.mu
Kontakt:

#558 Post autor: kris.mu » 25 wrz 2009, o 10:04

mario69pl pisze:
scaneRboy pisze:działania allianza i żaboli, jakoś tak się dziwnie złożyło, że w tym samym czasie "niezależne" szczeworzyszenie całkiem spontanicznie doprowadziło do zgody ksgks i jakoś tak w tej samej chwili w całych Katowicach pojawiły się bilboardy jak to allianz szlifuje diamenty oraz 60-lecie ksg. Bilboardy dowodzą temu, ze żabole chcą mieć u siebie kibica z Katowic. Uważam, że gieksiarze dali się wydymać żabolom, a klub z bukowej czeka zagłada lub odchłań IV ligowa. Furtok - Furtokiem, a biznes - biznesem.
Ciekawa teoria. Może coś w tym jest.
jest to że gieksa dała się wyruchać tą sztamą z żabolami.
żabole liczą że już niedługo gieksa padnie i wtedy co ???
potencjalni przyszli kibice (nie mówię o przeciepach) mając do wyboru Zabrze lub Chorzów pewnie wybrałoby Chorzów, a tak krupnioki liczą że będą miały za sobą Katowice i tereny gieksy.....

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#559 Post autor: Thoth » 25 wrz 2009, o 10:12

to że gieksa by padła nic jeszcze niy znoczy. ta spólka czy te ich śmieszne stowarzyszenie padnie założą nowe rozpoczna od 4 abo jeszcze gorszyj ligi i byda dalyj istniec.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

Witek46
Kontakt:

#560 Post autor: Witek46 » 25 wrz 2009, o 11:28

Nie dzielmy skóry na niedźwiedziu.
Wolność słowa nie może zwalniać z odpowiedzialności za słowo

scaneRboy
Kontakt:

#561 Post autor: scaneRboy » 25 wrz 2009, o 11:30

tommy tauzen pisze:to że gieksa by padła nic jeszcze niy znoczy. ta spólka czy te ich śmieszne stowarzyszenie padnie założą nowe rozpoczna od 4 abo jeszcze gorszyj ligi i byda dalyj istniec.
tak, tylko wszystkie koszty ktoś musi ponosić. Niezaleznie od tego, czy życzymy im zgonu, czy tesknimy za "pieszymi wyjazdami" gieksa stąpa na BARDZO cieniusieńkim lodzie. Im czas bardzo ucieka, juz mieli czas sponsorów, mieli czas władzy kibiców, mieli czas Centrozapu, mieli czas Józef J. i dalej są w ciemnej du***... Z takim dorobkiem ciężko znaleść następnego frajera...
Jedyna dla nich szansa to zgłoszenie się całkowice popieprzonego fanatyka z forsą - czyli praktycznie cudu. Ale może... ponoć się zdarzają.
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2009, o 11:38 przez scaneRboy, łącznie zmieniany 1 raz.

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#562 Post autor: Thoth » 25 wrz 2009, o 11:34

niy byda nic ponosic, stare stowarzyszenie pódzie w upadłość powstanie nowe i zacznie od 4 ligi i kropka.

pedro-sbl
Kontakt:

#563 Post autor: pedro-sbl » 25 wrz 2009, o 12:14

scaneRboy pisze:a nie wydaje wam się, że gieksa to po prostu już jest padlina?

-zwróćcie uwagę, na działania allianza i żaboli, jakoś tak się dziwnie złożyło, że w tym samym czasie "niezależne" szczeworzyszenie całkiem spontanicznie doprowadziło do zgody ksgks i jakoś tak w tej samej chwili w całych Katowicach pojawiły się bilboardy jak to allianz szlifuje diamenty oraz 60-lecie ksg. Bilboardy dowodzą temu, ze żabole chcą mieć u siebie kibica z Katowic. Uważam, że gieksiarze dali się wydymać żabolom, a klub z bukowej czeka zagłada lub odchłań IV ligowa. Furtok - Furtokiem, a biznes - biznesem.
uwazom, ze jest to teoria mocno niyrealno. 1. sztama je od niydawna ale te ich porozumienie mo juz okolo 2.5 roku. 2. jesli wyszlo by, ze szczewa cos kombinowaly przy rozpadzie gejow to automatycznie som ich piyrwszom kosom. Po za tym uwazom, ze jak by juz to by sie przeciepli na rozwoj katowice ich jakies tam fc i zmienili by to w klub reprezentujacy katowice.

Ostatecznie bydzie tak, ze geje se jakos poradzom, dalyj bydom sie wazelinic ze szczewami, dalyj bydom lotac z pyndzlami po naszych murach i dalyj bydom myslec ze majom silniejszo ekipa.

scaneRboy
Kontakt:

#564 Post autor: scaneRboy » 25 wrz 2009, o 13:14

teoria jest oczywiście wydumana, ale...

jak byście zareagowali, jakby nagle w Chorzowie rozwiesili plakaty, że dupny sponsor zaprasza chorzowskich kibiców na... Polonia Bytom?

- dlaczego zabole nie chcą się ustawiać?
- dlaczego spontaniczna akcja z koszulkami dla piłkarzy przypadkowo odbyła się w towarzystwie dziennikarzy?

Nie mówię, że zabole bezpośrednio majstrowali przy rozbiórce GKS, ale przy pomocy dostępnych metod (podporządkowane szczeworzyszenie, akcja bilboard) próbują "zagospodarować" to, co po gieksie zostało.

Pamiętacie akcję z nieudostępnieniem swojego stadionu? Tez niby nic złego nie zrobili, ale była okazja, żeby "przy***lić" sąsiadom.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

kris.mu
Kontakt:

#565 Post autor: kris.mu » 25 wrz 2009, o 14:06

może załóżcie osobny temat " Rozbiór Gieksy Przez Żaboli " :rotfl: ;)

to temat "Ruch na GPW" chyba jest ....

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#566 Post autor: Thoth » 25 wrz 2009, o 14:34

dokładnie. koniec pierdolenia o gejach. niych sie sami dupca w tym ich załosnym klubiku. niy nosze problymy.

jugador
Kontakt:

#567 Post autor: jugador » 25 wrz 2009, o 14:48

Skonczcie juz pi***olic jak wielkie paniska.Bieda moze zagladnac kazdemu w oczy , jeszcze niespelna kilka miesiecy temu bylismy nad przepascia.Ja widac droga od katastrofy to calkiem realnego sukcesu jest krotka.W druge strone leci sie jeszcze szybciej.Jedni juz cwaniakowali , ze chwycili Boga za nogi i dobrze wiecie jak skonczyli.
Byle Ruch pozostal Ruchem , pracowali w Nim fachowcy ale tez ludzie co zostawia serce dla tego Klubu a bedzie dobrze.Kasa sie tez znajdzie.Ten Krol to cwaniak i za zadne skarby nie moze dostac pelni wladzy w swoje rece.Jeszcze z Furtokiem mistrzem elokwencji vel pionek kinga za prezesa , brrrrr.

Mariusz Klimek Ks Ruch , najbardziej bym chcial zeby znalazl sie porzadny sponsor na klate , sporo mniejszych , 12-13 tys co mecz za 30 zl , mistrzostwa , puchary i Pan Mariusz jeszcze tutaj cos zarobil za to wszystko co dla nas zrobil.Pamietajcie , ze On nam nigdy Klubu nie przehandluje i to jest najwieksza wartosc !!!
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

pedro-sbl
Kontakt:

#568 Post autor: pedro-sbl » 25 wrz 2009, o 16:00

wiadomo gdyby niy Klimek moze bysmy teroz niy byli kibicmi Ruchu. Ino, ze niy idzie zarzadzac klubem tak jak to teroz robi. Moim zdaniym za obecny sukces odpowiadajom 2 osoby: Fornalik :padam: i osoba kiero sprowadzila Niedzielana.

W innej dziedzinie bardzo waznej jak marketing klub totalnie lezy. szczewa a nawet Bytom jest juz dalyj lod nos. Zoboczcie se jak wyglondo u nos sprzedaz biletow jak wyglondo sklep i jak sie zmienil lod czasu kiedy zabrali frontalowi prawa. Mom juz dosc sluchanio o tym jak baby w klubie som zawalone papierami i jako lona to praca wykonujom bo nic niy robiom tak po prowdzie.

O rozmowach z potencjalnymi sponsorami to nawet, potencjalni sponsorzy niy slyszeli.
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

jaca22
Kontakt:

#569 Post autor: jaca22 » 25 wrz 2009, o 16:02

Nie zależy mi na kasie Centrozapu. Zależy mi na poważnym sponsorze. Miał być na koszulkach bo tak mówiono dwa miesiące temu i znowu nic. Jestem ciekawy co powie się znów na koniec rundy o sponsorze. Teraz jest moment na odpowiednie kroki bo za trzy tygodnie może być już inne miejsce w tabeli.A co do Centrozapu to nie wiem czy czasem oni nie weszli w Pronox Smagorowicza i teraz chcąc niechcąc i tak są udziałowcami Ruchu Chorzów i tego już nie zmienią i tak na prawdę to nie mają innego wyjścia albo sprzedać albo dokupić akcji :rotfl:
Mnie martwi co innego cisza przed końcem miesiąca bo bez względu czy zostanie Klimek czy przyjdzie Paterman liczę na zmianę na pewnym stanowisku bo niemoc i bezczynnośc ciągle poraża na tym stanowisku.Osobiście wolałbym pozostanie Klimka ze zmianą na stanowisku prezesa no i poważne wzmocnienie udziałem wykupionej dużej ilości akcji. Chroń Boże tylko przed jednym-panem Edwardem .

SODA's
Kontakt:

#570 Post autor: SODA's » 25 wrz 2009, o 21:01

jaca22 pisze:Nie zależy mi na kasie Centrozapu. Zależy mi na poważnym sponsorze. Miał być na koszulkach bo tak mówiono dwa miesiące temu i znowu nic. Jestem ciekawy co powie się znów na koniec rundy o sponsorze. Teraz jest moment na odpowiednie kroki bo za trzy tygodnie może być już inne miejsce w tabeli.A co do Centrozapu to nie wiem czy czasem oni nie weszli w Pronox Smagorowicza i teraz chcąc niechcąc i tak są udziałowcami Ruchu Chorzów i tego już nie zmienią i tak na prawdę to nie mają innego wyjścia albo sprzedać albo dokupić akcji :rotfl:
Mnie martwi co innego cisza przed końcem miesiąca bo bez względu czy zostanie Klimek czy przyjdzie Paterman liczę na zmianę na pewnym stanowisku bo niemoc i bezczynnośc ciągle poraża na tym stanowisku.Osobiście wolałbym pozostanie Klimka ze zmianą na stanowisku prezesa no i poważne wzmocnienie udziałem wykupionej dużej ilości akcji. Chroń Boże tylko przed jednym-panem Edwardem .
pzdr
RUCH Chorzów Polska

ODPOWIEDZ