Remes Puchar Polski 2009/10

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
jugador
Kontakt:

#181 Post autor: jugador » 23 wrz 2009, o 22:44

Sosnowiec to bylby dobry rywal.Na Cichej by poplyneli , ze hoho , na wyjezdzie pewnie tez a kibicowsko elegancko.
Mowcie co chcecie ale ja tam chcialbym Zaglebie w ekstraklasie.Wojna swiatow to jest to !
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

MkF
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#182 Post autor: MkF » 24 wrz 2009, o 00:05

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#183 Post autor: spyru » 24 wrz 2009, o 07:58

Cieszy awans i gra Ferugi. Rzeczywiście w następnym meczu pewnie na lewej pomocy wyjdzie Brzyski, bo tak nakazuje logika. Balaż jak dla mnie ME, to samo Scherfhen.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

pacek1920
Kontakt:

#184 Post autor: pacek1920 » 24 wrz 2009, o 08:07

zgadzom sie ze spyrem cieszy awans gra jak na dosyć eksperymentalny skład średnia momentami dobra, cieszy gra środkowych obrońców nie zapominajmy że Sadlok nie grał. Na dupny Plus gra Ferugi naprawde jest w nim potencjał. :hyhy:

aagatt
Kontakt:

#185 Post autor: aagatt » 24 wrz 2009, o 08:13

Galeria z meczu ok 20 zdjęć: http://www.waszapilka.pl/galleries,94

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#186 Post autor: grzej » 24 wrz 2009, o 08:44

Najważniejsze zwycięstwo.

Pytanie tylko czy Feruga dostanie od Fornalika szansę gry w meczu ligowym...Grzyb, Zając, Feruga taka jest kolejność na pozycję prawego pomocnika. On sam chce grać, więc pewnie jak nie będzie dostawał szans zimą znowu odejdzie na wypożyczenie. A szkoda, bo potencjał ma.
historiaruchu.pl

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#187 Post autor: L.G » 24 wrz 2009, o 08:54

Co mi sie podobało

1. gra i zapał Ferugi (wyglądało to na tyla fajnie, że pewnie zimą oddomy go do dospeli :kwasny:, żeby niy boł zagrożyniym.... choć najlepszo byłaby delikatno, stopniowo zmiana pokolyń na prawym szkrzydle, skoro już nom sie trefioł niyzły grajek )
2. wynik

Co mi sie niy podobało
1. To że wynik mog być dokładnie odwrotny, że niy wygrali my tego meczu może niy efektownie ale pewnie, jak na wicelidera ekstraklasy przystało. Dugimi fragmyntami to Widzew mioł przewaga i inicjatywa. A powodym tego byli w główny mierze punkt 2 i 3.
2. Balaz - niy wiym co sie z tym grajkym stało, żol patrzeć, zgodzom sie ze Spyru, dac mu jeszcze szansa w ME.
3. Czowiek-Strata - Szeryf. Dno, dno i meter mułu. Chopa na metrze zostawiali za plecami, bale odbijajom sie jak od kołka. Jakby wykazoł 1/3 tego zaangazowanio jake wykazuje przi szarpaniu się o kasa to bołby drugi Straka, a tak raus, jak nojszybci i niy do ME żeby jakymuś zdolnymu miejsce blokowoł. Niych spieprzo (razym z nastypmym grajkym typu - "jedyn dobry szpil w sezonie", Nowackim) do żaboli abo inny tego typu maszafty, co lubuje się w drogich kalykach i dziadach "z nazwiskym".
4. Brak reakcji trenera na "popisy" wspomnianego Szeryfa i trzimanie go ostaniego gwizdka. Tym czowiek mioł wylecieć gora po 15 minutach, a w jego miejsce Straka czy nawet Baran i tyn szpil wygrywomy tyż minimalnie ale całkowicie zasłużenie i spokojnie.
Bez nerwówki do ostatnich sekund.

Zdaje sie że z Zająca robi sie nom, drugi Dawidowski :(

i tak przy okazji serdeczne pozdrowiynia i gratulacje dla Damianka-żelka cwelka i Szczota z okazji coroz wiykszego podnoszenia poziomu gry i walki o najwyższe trofea.
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

Roni2580

#188 Post autor: Roni2580 » 24 wrz 2009, o 09:58

Warto również dodać , że chyba widzimy początek końca dobrej gry Polonii Bytom i nie chodzi mi tylko tutaj o wynik a o słowa trenera

http://sportslaski.pl/Prezes-Polonii-Wy ... ,info.html

Udowodniliście, gdzie jest wasze miejsce... - słowa Jurija Szatałowa, trenera Polonii, skierowane do zawodników w szatni po meczu z Bytovią II Bytów, nie zwiastują niczego dobrego dla bytomskich dublerów.

Jestem pewny , że te słowa odwrócą sie jeszcze przeciwko niemu...

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#189 Post autor: L.G » 24 wrz 2009, o 10:04

Roni2580 pisze:Jestem pewny , że te słowa odwrócą sie jeszcze przeciwko niemu...
a jo myśla, że odniosom wryncz odwrotny skutek. Szatałow robi bardzo dobro robota w Polonni, a teraz jeszcze dostoł argument żeby pozbyć się poru dziadów i przipuszczom, że pryndzy to zrobi niż Waldek do 18 meczowy w miejsce Szeryfów, Angin zacznie wpuszczać Stefańskiego, Lesika, Flisa

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#190 Post autor: gerhat » 24 wrz 2009, o 10:05

tak na gorąco nie czytając innych wypowiedzi
Dobrze że byłem na tym meczu bo przed telewizorem zapewne zasnąłbym poraz pierwszy na meczu Ruchu. :orany: 3 zawodników podstawowego składu z tego jeden na odwrotnej pozycji, od razu było wiadomo że to bedzie inny Ruch.
Jedynym atutem jaki mielismy w tym meczu to dosyć pewna gra obrony, chociaż nie bezbłedna.
Indywidualnie dobrze zagrali Grodzicki, Stawarczyk, Pedrić, Jakubowski i Feruga. Pozostali albo byli zbyt krótko albo stali na boisku (Szeryf!).
Cieszy wynik i szczęście. Stałem mniej wiecej na lini strzału ErsatzEcika i gdyby nie rykoszet to bramy by nie było bo szła w środek bramki, ale brawo za decyzja, bo pozostałe decyzje w tym meczu tego gracza wołaja o pomstę do nieba.

Podejrzewam że postawienie na duet Sobiech-Niedzielan przez 45 minut ale razem dałoby znacznie lepszy efekt.

I na koniec cytat naszego trenera
Myślę, że nie zawiedli swoją grą.
Ja myslę że nie zawiedli wynikiem, ale grą jak najbardziej zawiedli.
Zagraliśmy słabiej niż w Bełchatowie ale mieliśmy szczęście że przeciwnik też wczoraj nie miał dobrego dnia.

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#191 Post autor: L.G » 24 wrz 2009, o 10:10

gerhat pisze:Cieszy wynik i szczęście. Stałem mniej wiecej na lini strzału ErsatzEcika i gdyby nie rykoszet to bramy by nie było bo szła w środek bramki, ale brawo za decyzja, bo pozostałe decyzje w tym meczu tego gracza wołaja o pomstę do nieba.
no ale szczeloł do tora i tym samym pewnie przedłużoł swoja własno akcja promocyjno zaś o kilka szpili.
No nic, zoboczymy jakim ustawiyniem i składym wylezymy we Wrocławiu

Roni2580

#192 Post autor: Roni2580 » 24 wrz 2009, o 10:12

L.G pisze:
Roni2580 pisze:Jestem pewny , że te słowa odwrócą sie jeszcze przeciwko niemu...
a jo myśla, że odniosom wryncz odwrotny skutek. Szatałow robi bardzo dobro robota w Polonni, a teraz jeszcze dostoł argument żeby pozbyć się poru dziadów i przipuszczom, że pryndzy to zrobi niż Waldek do 18 meczowy w miejsce Szeryfów, Angin zacznie wpuszczać Stefańskiego, Lesika, Flisa
ja rozumiem , że odpowiednie opierdolenie kogoś może motywować ale wydaje mi sie , że słowa użyte przez trenera Polonii są zbyt ostre..i mogą rezerwowych tylko podłamać (a jak wiemy 11 zawodnikami ligi nie zwojuje)

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#193 Post autor: L.G » 24 wrz 2009, o 10:20

Roni2580 pisze:że słowa użyte przez trenera Polonii są zbyt ostre..i mogą rezerwowych tylko podłamać
głaskanie nieudaczników po główkach to jeszcze gorsze rozwiązanie. A słowa niy były zbyt ostre, ino sama prowda.
Jak wpływo przelew na konto to pewnie podłomani niy som.

Niy bydzie w Polski piłce dobrze, dopóki bydymy sie rozczulać nad patałachami, ciulami i niyudacznikami.
Zasady powinny być proste - grosz - zarabiosz, jesteś łamagą bez charakteru - sp***rzaj rowy kopać !

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#194 Post autor: Lutz » 24 wrz 2009, o 15:42

L.G pisze:Zasady powinny być proste - grosz - zarabiosz, jesteś łamagą bez charakteru - sp***rzaj rowy kopać !
Jo sie nigdny niy myśloł, że kiedykolwiek Ci racja przyznom , aż mi gańba, ale mosz mieć ----> :padam:

PS. A z grhatowymi postami sie sowieso choby z przekory niy zgodzom :P

ODPOWIEDZ