Sezon 2009/10

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Lukas89
Kontakt:

#451 Post autor: Lukas89 » 23 wrz 2009, o 19:27

http://sport.onet.pl/74331,1248675,2048 ... omosc.html

No to Radolsky chyba sobie długo nie popracuje w DyskoPolo :rotfl:

Wojciechowski :padam: :rotfl:
Obrazek

chorzowski_rsl
Kontakt:

#452 Post autor: chorzowski_rsl » 23 wrz 2009, o 20:19

ale ch***ia ze z Lechia gromy w piatek :/ i juz mecz przepadnie mi na karnecie :/
NRŚL GANG

Elmer
Kontakt:

#453 Post autor: Elmer » 23 wrz 2009, o 21:02

chorzowski_rsl pisze:ale ch***ia ze z Lechia gromy w piatek :/ i juz mecz przepadnie mi na karnecie :/
a mi to z kolei na rękę, w sobotę jadę na wesele i od 3 miesięcy modliłem się o mecz w piątek, albo niedzielę
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

jugador
Kontakt:

#454 Post autor: jugador » 23 wrz 2009, o 21:10

Komentator Orange Sport.

" Narazie prowadza gorole " : )
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

Awatar użytkownika
kibol-siem-ce
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#455 Post autor: kibol-siem-ce » 23 wrz 2009, o 21:36

Elmer pisze:
chorzowski_rsl pisze:ale ch***ia ze z Lechia gromy w piatek :/ i juz mecz przepadnie mi na karnecie :/
a mi to z kolei na rękę, w sobotę jadę na wesele i od 3 miesięcy modliłem się o mecz w piątek, albo niedzielę
jest nos dwóch :]
SIEMIANOWICE NAJLEPSI RUCHU KIBICE

Lukas89
Kontakt:

#456 Post autor: Lukas89 » 24 wrz 2009, o 12:36

http://wiadomosci.onet.pl/2048715,11,pi ... ,item.html

:zdziwko: :szok:
To niewyobrażalny skandal, by 20 lat po odzyskaniu wolności w Polsce karać wyrażanie uczuć patriotycznych i historycznej prawdy - powiedział podczas konferencji prasowej Jacek Kurski, komentując ukaranie klubu Lechia Gdańsk za wywieszenie podczas meczu z Wisłą transparentu bajeru z napisem "17 września 1939 roku - IV Rozbiór Polski"
Jak podkreślił Jacek Kurski, "Pomorze zawsze było ostoją Solidarności". – Ukaranie Lechii godzi w wolność słowa i oznacza cenzurę dla każdej formy ekspresji – nie tylko patriotycznej – zauważył eurodeputowany PiS. Jego zdaniem, decyzja o nałożeniu kary na Lechię to "absurd".

- Rada miejska Gdańska już potępiła nałożenie tej kary. Chciałem zaapelować do władz klubu, by zawstydził on komisję Ligi i nie odwoływał się od jej decyzji, by nie stwarzać wrażenia, że chodzi tylko o niezapłacenie kary w wysokości 5 tysięcy złotych - podkreślił Kurski.
a za Nami i Naszą "Oberschlesien" nikt sie nie chce wstawić.. (oprócz Pana Rzecznika)

Podobnie będzie pewnie za "Wieczny odpoczynek racz Im dać Panie"
Obrazek

scaneRboy
Kontakt:

#457 Post autor: scaneRboy » 24 wrz 2009, o 12:56

Lukas89 pisze:a za Nami i Naszą "Oberschlesien" nikt sie nie chce wstawić.. (oprócz Pana Rzecznika)
ponoć RAŚ poda(ł) to do prokuratury...

to jest troche innego typu sprawa:

"Oberschlesien" zostało ocenzurowane, natomiast akcja w Gdańsku to sprawy formalne. Ekstraklasa może im wymierzyć karę 1zł za uchybienia formalne lub 5 tys. na cele charytatywne i będzie po sprawie. Natomiast nam próbuje się ordynarnie zakneblować usta - dla mnie to wielka różnica.

Zobaczymy, jak bedzie dalej działał ten przepis!
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Rzecznik Prasowy
Kontakt:

#458 Post autor: Rzecznik Prasowy » 24 wrz 2009, o 16:12

Witam

No, niestety nie mam wpływu na 30 000 dziennikarzy w Polsce, a już szczególnie na Szczęsnego i Kołodziejczyka, którzy będą zawsze jechać na nas, bo taki ich charakter. Znam za to dobrze prowadzących szybką piłke, Iwańskiego i Patyrę i na nich mam wpływ, i na pewno oni złego słowa nie powiedzą na nas, a wręcz przeciwnie.

Na meczu pojawił się transparent" Wieczny odpoczynek...", ale kary nie będzie, bo zgodnie z przepisami o transparencie przed meczem dowiedział się delegat i nie miał nic przeciwko niemu. Zresztą nasze akcje są priorytetem i budzą szacunek, o czym można się przekonać czytając na oficjalnej stronie wywiad z innymi sportowcami, którzy popierają naszą ideę.

Pozdrawiam.

Witek46
Kontakt:

#459 Post autor: Witek46 » 24 wrz 2009, o 17:39

Nie wierzę w to co czytam? Czy to naprawdę napisał rzecznik czy jakiś przebieraniec? Jeśli nawet tak jest że rzecznik "ma wpływ" na jakiegoś dziennikarza to lepiej się tym nie chwalić, w swoim i ich interesie. A jak się "nie ma wpływu", to się robi wszystko żeby go zdobyć, a nie biadoli, że to jest niemożliwe. Niestety intelektualna nędza. Jak się jest rzecznikiem, to lepiej myśleć co się mówi, niż mówić co się myśli. Ale zaraz będziecie po mnie jechać, bo rzecznik ma tu wielu zwolenników.

tramp3k
Kontakt:

#460 Post autor: tramp3k » 24 wrz 2009, o 17:44

Witek46 pisze:Nie wierzę w to co czytam? Czy to naprawdę napisał rzecznik czy jakiś przebieraniec? Jeśli nawet tak jest że rzecznik "ma wpływ" na jakiegoś dziennikarza to lepiej się tym nie chwalić, w swoim i ich interesie. A jak się "nie ma wpływu", to się robi wszystko żeby go zdobyć, a nie biadoli, że to jest niemożliwe. Niestety intelektualna nędza. Jak się jest rzecznikiem, to lepiej myśleć co się mówi, niż mówić co się myśli. Ale zaraz będziecie po mnie jechać, bo rzecznik ma tu wielu zwolenników.
Z tego co wiem to Pan Gudebski współtworzył magazyn Szybka Piłka ;) więc jako tako jakiś wpływ mieć może :)

jugador
Kontakt:

#461 Post autor: jugador » 24 wrz 2009, o 17:50

Rzecznik mial zapewne na mysli , ze nikt BEZPODSTAWNIE nie bedzie nas oczernial z tamtych dziennikarzy.I nie robcie niepotrzebnej rozkminy.
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

Lukas89
Kontakt:

#462 Post autor: Lukas89 » 24 wrz 2009, o 17:55

Może lepiej byłoby napisać.. 'znajomości' niż 'wpływ' na pewno nikt by tego tak bardzo nie rozkminiał teraz..
Obrazek

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#463 Post autor: jajo » 24 wrz 2009, o 23:12

ten jadący po nas Szczęsny, przed chwilą w sportowym wieczorze powiedział, że gdyby Majewski miał by być na Euro2012, to powinien dać sygnał młodym zdolnym "liczę na was" i wymienił Sadloka, Glika, Sobiecha, Grosickiego, Krychowiaka. Zaznaczył też, że oni już się ocierają o pierwszą kadrę
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

bluefil
Kontakt:

#464 Post autor: bluefil » 25 wrz 2009, o 09:39

Akurat Szczesny juz od jakiegos czasu nam "odpuscil". Raczej same dobre slowa o nas mozemy od niego uslyszec. Za to Kolodziejczyk, to amator, ktory nie majac wiele do powiedzenia gada pierdoly i sam siebie neguje (najpierw mowi o naszych rosnacych zalegloscia zeby kilka minut pozniej stwierdzic, ze rozmawial z naszym trenerem i on potwierdzil, ze zaleglosci sa regulowane). Panowie, powiem wam jedno musimy wygrywac, a on niech sobie gada co chce!
w zadnej lidze RUCHu sie nie wstydze!

19KaMiLlO20
Kontakt:

#465 Post autor: 19KaMiLlO20 » 25 wrz 2009, o 21:43

7egla prowadzi z lechem 1:0 szkoda lepszy by byl remis... :/

Zablokowany