[7 kolejka] Ruch Chorzów - Cracovia Kraków

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów

Ruch w meczu z Cracovią:

Czas głosowania minął 19 wrz 2009, o 18:31

WYGRA
91
91%
ZREMISUJE
5
5%
PRZEGRA
4
4%

Liczba głosów: 100

Wiadomość
Autor
Elmer
Kontakt:

#151 Post autor: Elmer » 21 wrz 2009, o 20:59

Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

scaneRboy
Kontakt:

#152 Post autor: scaneRboy » 21 wrz 2009, o 22:36

http://www.niebiescy.pl/?id=4973

troche to dziwne. Jak Nykiel schdzil z boiska, bylem przekonany, ze ma oklad na... kolanie

Awatar użytkownika
Kirek
Kontakt:

#153 Post autor: Kirek » 21 wrz 2009, o 23:11

Tak było, na 100% miał okład na kolanie.

jugador
Kontakt:

#154 Post autor: jugador » 21 wrz 2009, o 23:31

Widac prawdopodbnie chodzi o staw kolanowy.Machneli sie.
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

slavo
Kontakt:

#155 Post autor: slavo » 21 wrz 2009, o 23:38

jedno drugiemu nie przeszkadza, mógł mieć i stłuczone kolano i skręconą kostkę. Tuz po zdarzeniu kolana mogło go bolec bardziej, a poważniejsze w perspektywie czasu okazało się skręcenie kostki

Elmer
Kontakt:

#156 Post autor: Elmer » 22 wrz 2009, o 08:17

Inna rzecz, że wejście było na pograniczu czerwonej. Z trybun tak brutalnie do nie wyglądało jak było w rzeczywistości
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
D_T_G
Kontakt:

#157 Post autor: D_T_G » 22 wrz 2009, o 10:07

Więc Nykiel ma też jakby "za swoje", ale zawsze szkoda kontuzjowanego zawodnika.
Víte, že samička koníčka mořského klade vajíčka do váčku samce?
Jeżech stela a fandzym Ruchowi.

scaneRboy
Kontakt:

#158 Post autor: scaneRboy » 22 wrz 2009, o 10:14

D_T_G pisze:"za swoje"
akurat ta sytuacja miała miejsce koło dziesiony. Jak to zobaczyłem, od razu miałem przed oczami mecz z Koroną (dwa kata temu), gdzie oberwał w głowę. Chłopak jest bardzo waleczny, kiedy na boisku mu "idzie", to bardzo się pali do walki. Z jednej strony wielkie brawa za postawę, z drugiej starsi koledzy powinni mu wytłumaczyć, że trochę więcej wyrachowania na boisku, może dać jeszcze lepszy efekt.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Harpo
Kontakt:

#159 Post autor: Harpo » 22 wrz 2009, o 10:25

slavo pisze:jedno drugiemu nie przeszkadza, mógł mieć i stłuczone kolano i skręconą kostkę. Tuz po zdarzeniu kolana mogło go bolec bardziej, a poważniejsze w perspektywie czasu okazało się skręcenie kostki
zobaczcie powtórkę: stopa paskudnie wygięła się w bok ,ałłła! :kwasny:
Faul na czerwoną...
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#160 Post autor: wojt » 22 wrz 2009, o 11:54

Wracając jeszcze do meczu, to jak to czasami lepiej jest ugryź się w język i przypomnieć przysłowie o tym że milczenie jest złotem, niż bawić się w "mega kołcza", po nieudanym meczu. Zainteresowanych z słabą pamięcią odsyłam do tematu pomeczowego Bełchatów-Ruch. Ilu tam fachowców z największym przekonaniem mówiło że Grzyb i i Baran natychmiast muszą usiąść na ławce, że we wszystkich pozostałych meczach wygraliśmy zufalym, że grają bo nie ma pieniędzy. Mija 6 dni i jak ręka odjął wszystko staje na głowie. Radzę większą powściągliwośc zarówno w krytykowaniu jak i chwaleniu drużyny, bo potem bardzo łatwo wyjśc na idiotę, a każdy kto trocha "siedzi" w fusbalu wiy, że takie drużyny na "dorobku" jak my często tak mają: jeden dziń Liga Mistrzów, drugi dzień mamlasplac. Trener kończył szkoły, terminował tu i ówdzie, w niezłych jak na polskie warunki klubach, moze czas by było dać mu trochę zaufania i nie ustalać składu za niego?

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#161 Post autor: gerhat » 22 wrz 2009, o 12:29

wojt pozwolisz że się z Tobą nie zgodza, mimo że nie należa do tych co przed meczem ustalaja skład na forum

To "ustalanie składu" na nastepny mecz na forum to zwykłe odzwierciedlenie tego co słychac na trybunach, gdziekolwiek byś nie usiadł tam słychać "ekszpertów" co głosno mówia kto powinien grać za kogo, kogo czeba zmienić itp itd. Pod tym względem forum nie odstaje od trybun C6. Taki juz urok klibicowania i to nie jest szkodliwe, podobne teksty i podobne głosy z trybun możesz usłyszeć w Monachium, Genui, Brukseli, Menchesterze i Łęcznej, bo chyba nie wątpisz że trener Fornalik czy jakikolwiek inny sugeruje się tym co piszą na froum w kwestii ustalania składu.

Mosz racja że czasami lepiej mieć więcej dystansu do gry poszczególnych zawodników ale podobny dystans czeba miec tez do tego co pisze się na forum, zwłaszcza że tematy o meczach pikarsko to jedne z najbardziej "nienapinkowych"

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#162 Post autor: L.G » 22 wrz 2009, o 12:31

wojt pisze:Wracając jeszcze do meczu, to jak to czasami lepiej jest ugryź się w język i przypomnieć przysłowie o tym że milczenie jest złotem, niż bawić się w "mega kołcza", po nieudanym meczu. Zainteresowanych z słabą pamięcią odsyłam do tematu pomeczowego Bełchatów-Ruch. Ilu tam fachowców z największym przekonaniem mówiło że Grzyb i i Baran natychmiast muszą usiąść na ławce, że we wszystkich pozostałych meczach wygraliśmy zufalym, że grają bo nie ma pieniędzy. Mija 6 dni i jak ręka odjął wszystko staje na głowie. Radzę większą powściągliwośc zarówno w krytykowaniu jak i chwaleniu drużyny, bo potem bardzo łatwo wyjśc na idiotę, a każdy kto trocha "siedzi" w fusbalu wiy, że takie drużyny na "dorobku" jak my często tak mają: jeden dziń Liga Mistrzów, drugi dzień mamlasplac. Trener kończył szkoły, terminował tu i ówdzie, w niezłych jak na polskie warunki klubach, moze czas by było dać mu trochę zaufania i nie ustalać składu za niego?
a jo byda sie upiyroł, że na forma Grzyba i Janoszki oraz zaangazowanie Owcy wpłynyła groźba wylondowania na ławie śladym Anginy, Szeryfa i Balaza. I dali byda się upiyroł, że w poprzednich szpilach (po za Piastym i Craxom) wcale jakegoś specjalnego miszczostwa niy pokozali. I że prawdziwom weryfikacjom bydzie seria wyjazdowo Widzew-Sląsk-Odra

Wcale niy uważom, że Janoszka zagroł taki dobry mecz (choć przinajmi roz walczoł a niy lotoł jak ciul w spodniokach)
A skład ławy wcale, a wcale mi sie niy podoboł. I nikt niy łazi za Fornalikym i niy ustalo mu składu, ale za niyomylnego gyniusza tyz go niy mom i raczy miec niy byda. Bo to że dobrze dobroł skład na Craxa, niy cofnie tego, że w Bełchatowie do dupy na cały linii wybiyrajonc tako, a niy inno zdechło taktyka i skład.
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#163 Post autor: wojt » 22 wrz 2009, o 13:25

Mnie Gerhat nie chodzi o to żeby nie krytykować, bo sam klnąłem po meczu jak szewc i wiem że piękno fusbalu tkwi równiez w tych pomeczowych gdybaniach, mnie poprostu wkurza ten mentorski ton "znawców" którzy po każdym meczu stanowczo wypierd..ją ze składu co raz to nowych zawodników, żeby po kilku dniach bić im brawo na stojąco. Chce też powiedzieć że jestem przekonany że nie jesteśmy jescze tak równo grającą i mocną drużyną żeby w każdym meczu grać otwartą piłkę i prowadzić grę. Jescze nie raz dostaniemy po du*** w tym sezonie, ale to nie znaczy ze musimy po każdym meczu piłkarzy w słabszej formie wypier... na ławkę, do ME, albo na Bukową. Przecież w meczu z Bełchatowem wystarczyło zeby obecny idol "Wtorek" przymieżył ciut inaczej i zamiast porażki mogło byc zwycięstwo. Ciekwe czy wtedy mówilibyśmy o złej taktyce Fornalika, czy o tym jak to świetnie Ruch przyczaił się w I połowie, a w końcówce po mistrzowsku wypunktował GKS?
L.G. nie wiem dlaczego cytując moją wcześniejszą wypowiedź piszesz mi o Eciku o którym słowem nie wspomniałem. Nie trenuje ich nie przebywam z nimi na zgrupowaniach nie będę go nigdzie wypierd...ł, zagrał o niebo lepiej niz ostatnio choć zgodze sie ze wciąż słabo. Może we Wrocławiu zostanie mężem opatrznościowym i strzli w 94 minucie bramke na 1-0 dla nas. Apeluje tylko o to żeby się cieszyć z tego co jest i uzmysłowic sobie ze jeszcze nie raz będziemy po meczu psioczyć, bo do klasowej drużyny trochę nam daleko.

Awatar użytkownika
Ama
Kontakt:

#164 Post autor: Ama » 22 wrz 2009, o 15:54

Jak wygrywomy źle jak przegrywony źle jak remisujemy źle nie kierzy naprawdę powinni udać sie do specjalisty.
Bo nasza wiara to RUCH Chorzów :) :) :)

FC. BALKON

Awatar użytkownika
art82
Kontakt:

#165 Post autor: art82 » 22 wrz 2009, o 16:25

wojt, zgadzam się z Twoimi słowami w 200%!
komentarz żabola po derbach:D Podziękujmy naturze, bo jakby była zielona murawa to dostalibyśmy 8-0, a może i więcej.

ODPOWIEDZ