KALENDARZ RUCHU 2010
-
- Kontakt:
- jakimamnick?
- Kontakt:
Bez przesady ze kalendarz z samymi naszymi legendami
Fajnie by było jakby np na jednej stronie 4/5 zawodnikow legendarnych, nastepnie strona poswiecona C6, nastepnie jakies mistrzowskie druzyny itd
Co do waznych wydarzen i zaznaczenia ich na kalendarzu byłby to za***iste! Ale panowie nie ma co gadac, robic projekty i wysylac !

-
- Kontakt:
Warto pomyśleć o dwóch wersjach kalendarza - jednej prostej, powszechnie dostępnej i drugiej ekskluzywnej. Ta druga byłaby wręczana wybranym osobom i instytucjom. Z wyszukaniem archiwalnych fotografii odpowiedniej jakości (np. Wilimowskiego czy Wodarza) mógłby być problem, ale można by pozyskać do współpracy któregoś z uznanych grafików, który wykonałby ilustracje w oparciu o stare zdjęcia.
PS. Nie należy ograniczać się do wydania kalendarza. Warto pomyśleć o billboardach w stylu retro, prezentujących tradycje klubu.
PS. Nie należy ograniczać się do wydania kalendarza. Warto pomyśleć o billboardach w stylu retro, prezentujących tradycje klubu.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Całkowicie świetny pomysł, z tym 12 zawodnikeim zgadzam sie w 110%Scypion pisze:Blueblood dobry pomysl! Albo przy okazji 90-lecia kazda strona to jedna druzyna mistrzowska (zdobywalismy po kilka z rzedu szloby sie zmiesic na 12 kartachkapustha pisze:co do kalendarza -
moja propozycja to kalendarz 12-stronnicowy;
gdzie przy kazdym miesiacu znajduje sie badz jeden z graczy (np. w kilku roznych ujeciach), oprawa (!!!), badz inne NIEBIESKIE wydarzenia lub sylwetki.) albo 12 najlepszych pilkarzy w dziejach Ruchu...albo zlota 11 Ruchu. Najlepszy bramkarz, obroncy plus widok trybun jako 12 zawodnik itp. Powiem wiecej jak niektore kalendarze maja napisane rozne swieta i inne pierdoly tak w naszym szloby umiesic wazne daty dla Ruchu. Za taki kalendarz moglbym zaplacic wiecej bo warto by bylo. Moze to rozwazyc?

Mimo wszystko panie rzeczniku i graficy, propozycja kolegi jest świetna, radze się nad nią zastanowić.

Nieważne skąd pochodzimy i kim jesteśmy, wszyscy jesteśmy kibicami Ruchu Chorzów.
"Ruch Chorzów przed 1939 rokiem był jednoznacznie kojarzony z powstańcami śląskimi i polskimi patriotami, spośród których głównie rekrutowali się kibice. Kibice niemieccy kibicowali innym klubom.Nie przypadkiem pierwszy mecz rozegrano 3 maja 1920 roku,w dniu uchwalenia Konstytucji trzeciomajowej". Co niezmienia faktu że jesteśmu Ślązakami ;], lecz zapamiętajmy że Ślazakami-Polakami, a nie Niemcami.
"Ruch Chorzów przed 1939 rokiem był jednoznacznie kojarzony z powstańcami śląskimi i polskimi patriotami, spośród których głównie rekrutowali się kibice. Kibice niemieccy kibicowali innym klubom.Nie przypadkiem pierwszy mecz rozegrano 3 maja 1920 roku,w dniu uchwalenia Konstytucji trzeciomajowej". Co niezmienia faktu że jesteśmu Ślązakami ;], lecz zapamiętajmy że Ślazakami-Polakami, a nie Niemcami.
- 19flasteR20
- Kontakt:
To by była I wersja barzyj eksluzywno kieRo była by wReczano wybranym instytucja lub osoba tzw. "Limited wersja". Ale nie koniecznie ze tyz by trafiła w wiekszej ilosci do ogolnego obiegu.Nikoś pisze:11 zawodników 90-lecia i trener 90-lecia Ruchu i fajnie by to wyglondało
I II wersja to tako ogolno dla nos kibiców w/g pomysłu j/w Simonsaysa.
A i w kazdym miesiacu pozaznaczac nie tylko w maju

Ruch Autonomii Gůrnygo Ślůnska

Masz prawo zadeklarowac narodowosc ślůnska - SILESIA FIRST TO FIGHT! -[/size]

Masz prawo zadeklarowac narodowosc ślůnska - SILESIA FIRST TO FIGHT! -[/size]
-
- Kontakt:
Rozumiem, że chodzi o kalendarz ścienny? Bo ja połasiłbym się także na kalendarz książkowy. Obecnie używam kalendarza wydanego przez Tyskie, który dostałem pod koniec zeszłego roku w jakimś szynku. Na każdej stronie zdjęcie i krótki opis najbardziej znanych pubów i miejsc, gdzie można napić się Tyskiego na świecie. Do tego ładnie oprawiona okładka. Myślę, że z okazji 90-lecia istnienia klubu można pomyśleć o tego typu gadżecie. Kalendarz wypełniony historią, archiwalnymi zdjęciami, rycinami, historycznymi herbami klubu itp. Dobrym pomysłem jest stawianie na retro. Klimat pasuje do bogatej historii i tradycji Ruchu (tu brawa dla klubu za wzór karnetu). Swoją drogą, pamiętacie bilbordy reklamujące deRby? Były nijakie. Postawienie na historyczny aspekt, archiwalne zdjęcia itd. to doskonałe nawiązanie do treści jakimi Ruch szczyci się najbardziej i zdecydowanie wyprzedza inne kluby w regionie.
-
- Kontakt:
Kalendarz na rok 2010 dla niebieskich - gdzie wydrukować
Kalendarz dla Niebieskich chętnie wydrukuje drukarnia NotaPress. Przykłady kalendarzy są tu: http://www.drukarnia.chorzow.pl/p628-ka ... e-2010.htm
[ Dodano: Nie 12 Lip, 2009 ]
Moim zdaniem najtaniej i najlepiej wyjdzie kalendarz trójdzielny. Przykład takiego kalendarza jest tu: http://www.drukarnia.chorzow.pl/p66-kal ... lne-gw.htm
przykład "główki" kalendarza i rozmiary "plecków" sa tu: http://www.drukarnia.chorzow.pl/p636-pamela.htm
Trójdzielny kalendarz nie jest taki wymagający - zdjęcia mogą być mniejszej rozdzielczości i łatwiej dopasować proporcje zdjęcia do formatu kalendarza.
------
Kalendarz B1 jest bardziej pionowy i trudniej jest to wszystko dopasować, nie mówiąc o wymaganiach co do jakości i rozdzielczości zdjęć.
------
Na moich stronach jest bardzo dużo przykładów, jak macie jakieś inne propozycje, to piszcie. Jak już pisałem we wcześniejszym poście jestem w stanie wydrukowac taki kalendarz bardzo tanio, jednocześnie utrzymując bardzo wysoką jakość.
[ Dodano: Nie 12 Lip, 2009 ]
Moim zdaniem najtaniej i najlepiej wyjdzie kalendarz trójdzielny. Przykład takiego kalendarza jest tu: http://www.drukarnia.chorzow.pl/p66-kal ... lne-gw.htm
przykład "główki" kalendarza i rozmiary "plecków" sa tu: http://www.drukarnia.chorzow.pl/p636-pamela.htm
Trójdzielny kalendarz nie jest taki wymagający - zdjęcia mogą być mniejszej rozdzielczości i łatwiej dopasować proporcje zdjęcia do formatu kalendarza.
------
Kalendarz B1 jest bardziej pionowy i trudniej jest to wszystko dopasować, nie mówiąc o wymaganiach co do jakości i rozdzielczości zdjęć.
------
Na moich stronach jest bardzo dużo przykładów, jak macie jakieś inne propozycje, to piszcie. Jak już pisałem we wcześniejszym poście jestem w stanie wydrukowac taki kalendarz bardzo tanio, jednocześnie utrzymując bardzo wysoką jakość.
Druki i reklama dla niebieskich 20% taniej
-
- Kontakt:
Kalendarz
Właśnie wczoraj zacząłem pracę nad Kalendarzem Ruch 2010.
Wysyłam screen, proszę o ewentualne podpowiedzi oraz uwagi.
POZDRAWIAM
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f9f ... 257e0.html
Wysyłam screen, proszę o ewentualne podpowiedzi oraz uwagi.
POZDRAWIAM
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f9f ... 257e0.html
-
- Kontakt:
Jaki to jest rodzaj kalendarza? Jaki format (B1, A1, wieloplanszowy)? Może zanim zaczniecie projekty zapytajcie o cenę bo kalendarze z indywidualnym projektem dużego formatu są dosyć drogie w produkcji. Osobiście polecam trójdzielne bo są dosyć zgrabne i tanie w produkcji tu są ceny kalendarzy trójdzielnych z indywidualnym projektem:
Kalendarze trójdzielne
Wykonanie projektu będzie dużo łatwiejsze, bez potrzeby robienia kalendarium...
Wystarczy jakieś ładne zdjęcie na główkę (format A4), a pomiędzy kalendarium można zamieścić jakieś fajne hasła, na stopce też sporo się zmieści.
Kalendarze trójdzielne
Wykonanie projektu będzie dużo łatwiejsze, bez potrzeby robienia kalendarium...
Wystarczy jakieś ładne zdjęcie na główkę (format A4), a pomiędzy kalendarium można zamieścić jakieś fajne hasła, na stopce też sporo się zmieści.
Druki i reklama dla niebieskich 20% taniej
-
- Kontakt:
Takie maja być projekty:
"Bardzo prosimy o przesyłanie do nas projektów w formacie JPEG (nie większy niż 2 MB), wielkość proporcjonalnie do formatu A1 (610mm x 860mm). Po rozstrzygnięciu konkursu, aby odebrać nagrody laureaci muszą przesłać do nas pliki graficzne kalendarzy w formacie pdf, 200 dpi, format A1 610mm x 860mm, przy projektowaniu należy koniecznie pamiętać o spadzie 3mm z każdej strony, a także, że od góry i od dołu będą umieszczone listwy (ok 7mm każda)."
Mi osobiście bardzo przypadł do gustu pomysł Karla z kalendarzem książkowym
"Bardzo prosimy o przesyłanie do nas projektów w formacie JPEG (nie większy niż 2 MB), wielkość proporcjonalnie do formatu A1 (610mm x 860mm). Po rozstrzygnięciu konkursu, aby odebrać nagrody laureaci muszą przesłać do nas pliki graficzne kalendarzy w formacie pdf, 200 dpi, format A1 610mm x 860mm, przy projektowaniu należy koniecznie pamiętać o spadzie 3mm z każdej strony, a także, że od góry i od dołu będą umieszczone listwy (ok 7mm każda)."
Mi osobiście bardzo przypadł do gustu pomysł Karla z kalendarzem książkowym

KIBICUJ Z MYŚLĄ O TYM, ŻEBY TWOJA DRUŻYNA WYGRAŁA, NIE ŻEBY TAMTA PRZEGRAŁA!!!
REBELIA Pub & Restaurant
REBELIA Pub & Restaurant
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: