Frekwencja na meczach Ruchu Chorzów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
bogas1985

#121 Post autor: bogas1985 » 25 sie 2009, o 12:37

skonczcie pi***olic o tym ID bo z tego co wiem to wszystkie kluby juz takowe posiadaja.

Ciekawe wiela ludzi przyjdzie na mecz aktualnie 3 druzyny Ekstraklasy, ktora odniosla 3 zwyciestwa z rzedu :rotfl:

bluefil
Kontakt:

#122 Post autor: bluefil » 25 sie 2009, o 12:49

bogas1985 pisze:skonczcie pi***olic o tym ID bo z tego co wiem to wszystkie kluby juz takowe posiadaja.

Ciekawe wiela ludzi przyjdzie na mecz aktualnie 3 druzyny Ekstraklasy, ktora odniosla 3 zwyciestwa z rzedu :rotfl:
oficjalnie 6500, realnie 8500-9000. Wielu kibicow chodzi na mecze w zaleznosci od przeciwnika. Polonia Wawa nie jest magnesem w tym przypadku.
w zadnej lidze RUCHu sie nie wstydze!

jugador
Kontakt:

#123 Post autor: jugador » 25 sie 2009, o 12:52

Chyba kazdy jest tego pewny.Jednak nalezy sobie juz teraz zadac pytanie czy lepiej "hodowac" kibicow , ktorzy troche bardziej chca przyjsc na mecz czy isc na ilosc tylko i wylacznie.
Jest to sprawa dyskusyjna ale warta uwagi.Ceny biletow beda rosnac , juz kosztuja 20 zl a za jakis czas trzeba bedzie pewnie placic i 30 zl.Kibice , ktorzy aktualnie sa na stadionie gwarantuja duzo wieksze prawdopodobienstwo akceptacji wyzszych cen na dluzsza mete.
Z drugiej strony skads trzeba tych nowych sympatykow nazwalbym "meczowych" pozyskiwac.Bo niemeczowych to mamy az nadto i ze tak powiem zrodlo z ktorego mozna czerpac jest ogromne.
Jak dla mnie strzalem w dziesiatke byloby przy okazji meczu typu : final PP , mecz z Gornikiem czy Gieksa w przyszlosci gdzie przyszloby by nas okolo 30 tys ( co juz wiemy napewno) sprzedawac razem z biletem staly identyfikator.Sprzedawac go za cene wyrobu:material plus robocizna.Czyli np bilet po 20 zl w tym 2 zl za ID wliczone.
To , ze po derbach nie bylo znacznego wzrostu frekwencji to wina miedzy innymi braku koniecznosciu posiadania karty.Jak sie ja dostanie z automatu duzo latwiej znowu wybrac sie na mecz.Jestem przekonany , ze efekt bylby swietny.
Druga sprawa to czym predzej wprowadzic program lojalnosciowy dla posiadaczy karnetow aby zatrzymac ich przy tej formie wejsciowki i starac sie o nowych nabywcow.
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

bogas1985

#124 Post autor: bogas1985 » 25 sie 2009, o 13:13

bluefil pisze:
bogas1985 pisze:skonczcie pi***olic o tym ID bo z tego co wiem to wszystkie kluby juz takowe posiadaja.

oficjalnie 6500, realnie 8500-9000. Wielu kibicow chodzi na mecze w zaleznosci od przeciwnika. Polonia Wawa nie jest magnesem w tym przypadku.
to nas jara ino GZ?

bluefil
Kontakt:

#125 Post autor: bluefil » 25 sie 2009, o 13:21

bogas1985 pisze:
bluefil pisze:

to nas jara ino GZ?
Nie tylko GZ, ale jeszcze LP, LW, WK, GK, PB...tak jest na calym swiecie!
w zadnej lidze RUCHu sie nie wstydze!

Lipiniorz25
Kontakt:

#126 Post autor: Lipiniorz25 » 25 sie 2009, o 18:38

bluefil pisze:

Frekwencja momy stało-9 tys i tyla sie pewnie zjawi a na portalach zas wyczytomy ze bylo nos 6 tys albo jeszcze mnij :/

Identyfikatory faktycznie nom rozbiły frekwencjo i niewiem czy wszystkie maja bo jakos drastycznego spadku frekwencji w innych klubach nie widza no ale chopy idymy po przodu i namawiiomy znajomych i bliskich do ponownego łazenia na szpil :hyhy:
Niebieski od uRodzenia

bogas1985

#127 Post autor: bogas1985 » 26 sie 2009, o 00:17

sa w innych klubach te ID bo sa obowiazkowe od 1 sierpnia 2009 r. Problem jest taki, ze ino u nos sie pi***oli smuty co chwila.

scaneRboy
Kontakt:

#128 Post autor: scaneRboy » 26 sie 2009, o 08:15

bogas1985 pisze:sa w innych klubach te ID bo sa obowiazkowe od 1 sierpnia 2009 r. Problem jest taki, ze ino u nos sie pi***oli smuty co chwila.
z ID było zapieprzone w 2008 r. gdzie po WDŚ ludzie przestali przychodzić, bo wyrobienie ID to był po prostu koszmar (+marny, następny mecz z Widzewem).
Teraz ID nie może być już żadną wymówką, wyrobienie jest proste jak budowa cepa.

jugador
Kontakt:

#129 Post autor: jugador » 26 sie 2009, o 11:06

Byl moment gdzie zostalo to spieprzone i teraz trzeba to powoli odbudowywac.
Wlasciwie dwa momenty.Podwyzszenie cen biletow po awansie do 25 zl i organizacja po WDS.Jednak juz jest lepiej i frekwencja powoli lecz w sposob ciagly zwyzkuje.
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

Krzymp
Kontakt:

#130 Post autor: Krzymp » 26 sie 2009, o 19:01

Biorąc pod uwaga to że w koło jest tyla miast , które niby są Niebskie to aktywnych kibiców jest procntowo bardzo mało.
Zbyt rzadko udaje się zapełnić cały stadion.
Np. ostatnio widziołech się z kolegami z podstawówki - 10 potencjalnych kibiców Ruchu ( którzy kiedyś na mecze chodzili ) - a jak przyszło do godki to mało który widzioł , że na Ruchu obowiązują ID.
Coś tu jest niy tak...

fux1920
Kontakt:

#131 Post autor: fux1920 » 26 sie 2009, o 19:43

Witam,własnie dzis byłem w klubie wyrobic identyfikatory dla dwoje moich dzieciaków.W jedną strone mam 40km.Pytam miłą panią,dlaczego nie ma biletów rodzinnych,jak np.u sasiada-dorosły+2 dzieci=np 30 dychy,ta mi smuci ze są karnety na cały sezon za niecałe dwie stówy,nie kazdego stac wydac taką kase,i jaka gwarancja że na wszystkich meczach bede?praca itp.Teraz jest tak:żona,dzieciaki,czyli 20 +45=75...za mecz +dojazd...drogo jesli tyko JEDNA osoba pracuje w rodzinie,ale moje argumenty w ogóle do miłej pani nie trafiły,i co najsmieszniejsze w klubie spotkałem 2 rodziny z dzieciakami z Swietochłowic którzy tez chcieli kupic bilety na sobote,ale zrezygnowali,bo nazwyczajniej nie było ich stac...Moim zdaniem brak zdrowego rozsadku u naszych władz...nie kazdy zarabia po kilka tys.na miesiac.Niech zrobią jakies ciekawe promocje,to zobaczymy....PozdR...
fux1920

sebaro
Kontakt:

#132 Post autor: sebaro » 26 sie 2009, o 20:13

Krzymp pisze:...Np. ostatnio widziołech się z kolegami z podstawówki - 10 potencjalnych kibiców Ruchu ( którzy kiedyś na mecze chodzili ) ...
Podstawówka - podstawówkową... a ilu znajomych z technikum chodzi ? ;)
P.S. Pozdrów FC Tarnowskie Góry, sekcja Bytom, oddział Stolarzowice... :hyhy:
[quote="buli19R20"]...7.To mnie najbardziej wzruszyło jada w banie a tu wlazi chop z dzieckiem (5/6 lat) bajtel koszuleczka Ruch-u na czole R lica wymalowane na bioło-niebiesko. POPROSTU COS PIEKNEGO. ...
[/quote]

Harpo
Kontakt:

#133 Post autor: Harpo » 26 sie 2009, o 22:30

Na Arce było mniej ludzi niż z Piastolami, więc darujcie sobie fandzolenie, że było 9tys.

Te 9000 to 90% CAŁEGO stadionu: spójrzcie jak wyglądała trybuna, jak sektor rodzinny, pustki na łukach...Nie wiem skąd takie dane o tych 8500-9000 kibicach....
Acha, na koronie również mało ludzi (płoty), więc nie wchodzi zbytnio w grę.

Nadal nie rozumiem, dlaczego nie podają dokładnej liczby jak kiedyś, np. 7453. Przeca wiedzą ile biletów sprzedali,nie?

PS. pamiętam mecz w II lidze z Jagą - to był ścisk! Albo z Podbeskidziem na wejście do OE...
Szkoda - dawno nie było takich tłumów na C6.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Awatar użytkownika
ch-R

#134 Post autor: ch-R » 26 sie 2009, o 22:47

Harpo, Z Jagą w 2lidze po raz pierwszy oglądałem szpil z poziomu murawy :] Taki ścisk był :P
Mahatma Gandhi

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

bogas1985

#135 Post autor: bogas1985 » 26 sie 2009, o 22:49

Z Jaga to byl scisk w ch**. W II lidze jeszcze z hydrobudowa byl podobny i z Podbeskidziem na koncu :)

Widac, ze kibicow interesuje gra o "cos" :)

ODPOWIEDZ