Sezon 2009/10
- ch-R
-
- Kontakt:
-
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
wybaczcie ale to jest juz kur.. totalna paranoja. mi sie wydaje że oni jednak zbieraja na sanatorium do Ciechocinka.19aRtuR20 pisze:http://www.90minut.pl/news/100/news1009 ... -Ruch.html
a za ta ciuchcia to nic nie dostaniemy?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
A dlaczego NIE ?JoK3r pisze:NIE dla Widzewa w ekstraklasie... wszystko bylo juz wyjasnione i zajs wszystko pi***ola... ;/
Zleciał za korupcje? zleciał.. awansował sportowo do ekstraklasy? awansował. A,że w międzyczasie zaczeli się po sądach ciągnąć to chyba,nie jest wina Widzewa,że sądy w Polsce tak działają? nie jest wina Widzewa,że najpierw zawieszali później znów karali później zawieszali znów karali i teraz znów inna decyzja..
Dla mnie sprawa Widzewa to jest absolutna porażka PZPNu... Mają taki bajzel w papierach i w głowach,że to jest aż nieprawdopodobne..
Jeśli ja miałbym o czymkolwiek decydować to Widzew powinien awansować do ekstaklasy normalnie tak jak to zrobili czyli przez 1 miejsce w I lidze. a jak już sie zrobił taki bajzel to ja bym anulował wyniki Koronie Kielce i zdegradował Korone i w Ich miejsce awansował Widzew, później te mecze co je Korona rozegrała,Widzew niechby rozegrał w jakimś innym terminie (podobnie Korona w I lidze) ... dla mnie to żadna filozofia..
i żeby nie było,że bronie tylko Widzewa bo przyjaciele itd... dla mnie Łks tak samo powinien grać w Ekstraklasie.
ale wiadomo kto tam siedzi w tym PZPNie... jak to mówił Ferdek Kiepski tam sie dzieją rzeczy które sie fizjologom nie śniły...
---
edit.
No dobra.Pierwsze zdanie się pomyliłem/jest złe.. ale cała reszta to jest moja opinia..
Ostatnio zmieniony 25 sie 2009, o 18:34 przez Lukas89, łącznie zmieniany 1 raz.

-
- Kontakt:
ogolnie to jo sie w tym temacie nie wypowiadom czy powinni czy nie, bo to nie ma sensu pisacJoK3r pisze:NIE dla Widzewa w ekstraklasie... wszystko bylo juz wyjasnione i zajs wszystko pi***ola... ;/
bo i tak ino jest jedna opcja, przywrocenie ich... bo przeciez jak nie to pzpn bydzie przeszloscia, a oni sie nie daja odspawac od stolkow
choc i tak znajac Cacka i jego adwokatów to i tak i tak pzpn poplynie
- ObeRschlesien
- Kontakt:
Hmm sie zaczeło ! nowy sezon19_kRzysiek_20 pisze:wybaczcie ale to jest juz kur.. totalna paranoja. mi sie wydaje że oni jednak zbieraja na sanatorium do Ciechocinka.19aRtuR20 pisze:http://www.90minut.pl/news/100/news1009 ... -Ruch.html
a za ta ciuchcia to nic nie dostaniemy?

Ostatnio zmieniony 25 sie 2009, o 18:30 przez ObeRschlesien, łącznie zmieniany 1 raz.

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
źródło: http://www.Widzew.plDecyzją Trybunału Arbitrażowego nie obowiązuje kara degradacji i będziemy domagali się natychmiastowego przywrócenia do ekstraklasy, bo w takim właśnie trybie muszą być wykonywane decyzje TA przy PKOl. PZPN i Ekstraklasa zlekceważyli prawo i teraz będą musieli poradzić sobie z bałaganem, jaki z pewnością zapanuje w tej sytuacji – komentuje Marcin Animucki, prezes zarządu KS Widzew Łódź S.A.
- Wywalczyliśmy sportowo awans w ubiegłym sezonie, a od strony przepisów nie ma żadnych przeciwwskazań, byśmy zostali dołączeni do ekstraklasy. PZPN nie ma więc żadnych podstaw, by odmówić nam prawa do gry w najwyższej klasie rozgrywkowej, tym bardziej, że na mocy uchwały antykorupcyjnej z maja 2008 nie może nas już ukarać degradacją. Potwierdził to także Trybunał Arbitrażowy – dodaje Marcin Animucki.
- O cofnięciu sprawy do ponownego rozpatrzenia przesądziły merytoryczne argumenty, o których od dawna mówiliśmy. TA uznał, że już Wydział Dyscypliny ukarał nas bezprawnie, a ZTP powinien był wziąć pod uwagę nasze słuszne zarzuty dotyczące tej decyzji. Tym bardziej nie wyobrażamy sobie, by po blisko dwuletniej batalii prawnej PZPN kazał nam cały sezon bezprawnie tkwić poza ekstraklasą – wyjaśnia Marcin Animucki.