[4 Kolejka] Zagłębie Lubin - Ruch Chorzów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów

Jak zakończy się mecz Zagłębie - Ruch?

3pkt dla Zagłębia
11
6%
Remis
14
8%
3pkt dla Ruchu
159
86%

Liczba głosów: 184

Wiadomość
Autor
guciooo
Kontakt:

#181 Post autor: guciooo » 22 sie 2009, o 01:15

mecz swietny, ogladalem z trybun. co do sedziego, swietny sedzia, ta drugo kartka sadloka tako trocha niesluszno ale trudno sie godo.

co do narzekania.. ludzie prosza wos! zle jak wygrywaja? zle jak przegrywaja? liczy sie wynik i nic pozatym, co z tego ze slaby styl gry.

jakby my o majstra grali i by my wygrali 1-0 tez byscie narzekali "za malo podan, zle auty, jak oni kryja"

pomyslcie trocha, a zamiast siedziec przed kompem to zacznijcie pomagac druzynie w zwyciestwie stawiajac sie na wyjazdach

pyRsk!

Stona
Kontakt:

#182 Post autor: Stona » 22 sie 2009, o 01:27

grali chujowo wygrali jak nigdy to się liczy
za Tobą pójde w ogień, wode..

kris.mu
Kontakt:

#183 Post autor: kris.mu » 22 sie 2009, o 03:17

ostatni raz 3 zwycięstwa z rzędu w Ekstraklasie Ruch odniósł w roku 2001

1. Ruch Chorzów 3-0 Odra Wodzisław Śląski 7 kwietnia
Damian Gorawski 55, 68, Krzysztof Bizacki 58
2. Polonia Warszawa 1-2 Ruch Chorzów 14 kwietnia,
Tomasz Wieszczycki 78 - Sławomir Paluch 15, Rafał Grzelak 76
3. Ruch Chorzów 4-1 Stomil Olsztyn 21 kwietnia,
Sławomir Paluch 2, Łukasz Kościuczuk 17 (s), Krzysztof Bizacki 50, Łukasz Surma 90
Rafał Szwed 62
Bo są równi i równiejsi...

markus
Kontakt:

#184 Post autor: markus » 22 sie 2009, o 03:23

jo napisa tak.byli tacy ludzie co godali ze bydymy miec 9 pkt po 3 szpilachjak mody zyleta i innni.bydymy miec 4 plac .i nojwazniejsze jp

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#185 Post autor: heli » 22 sie 2009, o 05:35

No to jo zaczynom od najważniejsze 3 punkty, oby jak najczęściej mogłech tak zaczynać,

Najpierw co do gry, to moim zdaniem pierwsza połowa stosunkowo wyrównana, ale ze wskazaniem na nas, druga połowa zaczynami mi się wydaje jeszcze z większą przewagą, no ale nie udaje się strzelić kolejnej bramki mimo, że sytuacje były, a na stępnie granie w 10,9,8 i zaś w 9, więc nie należało się spodziewać, że nie wiem jak zagramy, choć raz powiem szczerze śmiesznie to wyglądało, jak Niedzielan cholował bala, a obok (w obrębie 20 m) pięciu obrońców, jak na drużyne co przegrywa, co gra z przewagą zawodnikówto jakoś Zagłebie nie rzuciło się do szaleńczych ataków i tak se pomyślałem że jak nie zrobi błędu ktoś indywidualnego to dociągniemy i tak się stało.

Drugi temat sędzia, nie wiem bo jak czytam komentarze tu nie których to jestem zdziwiony, ale dla mnie to był jeden z najrówniej i najsprawiedliwiej gwizdających sędziów jakie ostatnio nom sędziowali, owszem widać miał filozofie, częstego karania karkami ale trudno się doczepić tak na dobrą sprawe i powiedzieć, że w tej sytuacji się na pewno nie należało, szczególnie, że tak jak zacząłem dzielił je sprawieliwie, a ogólnie gwizdał prawidłowo, bez większch kontrowersji w sytuacjach, kartki może i za szybko, ale jednak zzgodnie z literą prawa, zgodnie z przepisami.
Faul taktyczny w środku żółta (Sadlok druga, Scherfschen), atak ewidentnie spóźniony (Goliński, Sadlok pierwszo) żółta, taktyczny za ostatniego (Grodzicki) czerwona, łokciem w twarz (świerczewski) żółta, ostrzejrza dyskusja (Micanski) żółta, ostry faul (Micanski) żółta. , można mieć także pytanie do naszych zawodnikó czy musieli tak reagować. Oczywiście, ze to ustawiło mecz. Ale gwizdał sprawiedliwie, a karny 100%, a nie wiem czy inny sędzia by go odgwizdał, czy by przypadkiem nie wstrzymał akcji dał żółtej i nie kazał jeszcze raz rogu wykonywać. Sędzia skrupulatny, często wyciągający kartki, ale jednak sprawiedliwy i dobrze prowadzący zawody.

I tak na marginesie, ciekawe, że w tym meczu prawie wogóle nasi nie kradli czasu leżąc, co było normalne bo musiałby schodzić i było by 7+Pilarz, ale porównajce to do innych meczów i zobaczcie, ze jednak większość starć w cale nie musi się kończyć minutowym leżeniem, jak to czasami niestety u nas ma miejsce.

I na koniec. Najważniejsze trzy punkty
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Awatar użytkownika
ObeRschlesien
Kontakt:

#186 Post autor: ObeRschlesien » 22 sie 2009, o 08:30

BRAWO NIEBIESCY !!!!! :padam: Zaro sie przypominom szpil z Craxa Sedzia świr ale kartki prawidłowo nie ma co !!! Grodzicki hehehe zas cerwono :rotfl:
Obrazek

mrad72
Kontakt:

#187 Post autor: mrad72 » 22 sie 2009, o 09:30

To jeszcze ja dorzucę dwa słowa o pracy sędziego. Takich arbitrów chciałoby się oglądać!!! Pewny, konsekwentny, dominujący na boisku ale dający pograć jak trzeba - po prostu on czuł grę.

U naszych sędziów dominuje pogląd, że żeby dostać czerwoną kartkę to trzeba rywalowi nogę urwać. Założę się, że 90% polskich sędziów nie dałaby czerwonej ani Sadlokowi ani Micanskiemu, o podyktowaniu karnego nie wspominając...

I potem w konfrontacjach z europejskimi drużynami nasze grajki się dziwią, że sędzia np. dyktuje karny w 94 minucie, "a ja się na nim tylko lekko opierałem". Nie ma zmiłuj czy to 20 minuta czy 94, czy środek boiska, czy pole karne - faul jest faul i rzut wolny (karny) się należy.

Też zauważyłem, że z naszej strony nie było takiej perfidnej gry na czas i to także zasługa sędziego. Po prostu by im na to nie pozwolił a zawodnicy zdawali sobie sprawę.
[size=150][color=blue][b]INO RUCH[/b][/color][/size]

bolo23
Kontakt:

#188 Post autor: bolo23 » 22 sie 2009, o 10:33

logika Swierczewskiego (wywiad z przerwy): w sumie, to on sfaulowol Grodzickiego, ale bal leciol 5 metrow dalij, to karnego absolutnie byc nie powinno...

aha, no i potwierdzam opinie odnosnie sedziego - oby wiecej takich do ligi sprowadzic. ale cos mi sie wydaje, ze jak w pzpn sie polapiom, iz on za dobrze sedziuje, to go wyciepnom...
kaj sie to moje poprzednie konto stracilo?!?!

Lukas89
Kontakt:

#189 Post autor: Lukas89 » 22 sie 2009, o 10:40

No to teraz ja na spokojnie o Panu Azjacie..

Na samym początku meczu spodobał mi się Jego sposób sędziowania.. widać,że całkowicie inne myślenie niż Naszych polskich sędziów..

Faul Świerczewskiego dla mnie niewidoczny przy 'oglądaniu tego na żywo' czyli przy momencie wydarzenia się tej akcji.. a sędzia zauważył.. dopiero po jakimś czasie gdy wyrzucił Sadloka i Grodzickiego to się na Niego troche zdenerwowałem..ale teraz jak na spokojnie patrze to Grodzicki niestety zasłużona czerwona.. ale akurat przy Sadloku czy taka słuszna kartka? tu bym sie zastanowił bo kilka chwil później któryś z zawodników Zagłębia tak samo/podobnie potraktował Naszego i wtedy albo nic nie było albo tylko faul bez kartki (nie pamietam już)

Ogólnie.. po opadnięciu emocji.. musze stwierdzić,że taki sędzia jak Pan... Ogiya (tak sie pisze? :rotfl: ) przydałby się w Naszej lidze bo na pewno wprowadza inną jakość sędziowania.
Obrazek

19aRtuR20
Kontakt:

#190 Post autor: 19aRtuR20 » 22 sie 2009, o 11:01

my sa poprostu przyzwaczajeni ze mozna przepisy naginac...wiec to byl szok wczoraj ;)

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#191 Post autor: grzej » 22 sie 2009, o 11:39

Z perspektywy sektora na stadionie wszystko było idealnie:

- gra z tyło na 0,
- wynik,
- walka i zaangażowanie zawodników,
- emocje i doping.

Z powtórek w TV wszystkie decyzje sędziego były słuszne.
historiaruchu.pl

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#192 Post autor: HKSADIK » 22 sie 2009, o 12:13

Tu nie ma co sie nad stylem tego zwyciestwa rozwodzic za duzo,tylko cieszyc sie z tych 3 punktow nalezy-trzecie zwyciestwo z rzedu,to jest naprawde kapitalna sprawa!:)
Na poczatku drugiej polowy zaczynalismy sie ladnie rozkrecac,bylo widac,ze pilkarze chca jak najszybciej strzelic drugiego gola i zalatwic mecz,ale czerwone kartki szybko zmienily plan..Tu juz o strzelenie drugiej bramki nie chodzilo,tu juz musielismy za wszelka cene obronic to co juz zdobylismy!Udalo sie,wygrana na wyjezdzie w Lubinie i po 4 kolejkach mamy 9 punktow.

Brawo Niebiescy!

Kama_wiRek
Kontakt:

#193 Post autor: Kama_wiRek » 22 sie 2009, o 12:31

Wszystko jest dobrze ! Chopcy walczyli z Zagłębiem, które musiało już wczoraj ten mecz wygrać !

Nasi zagrali ambitnie, mądrze, konsekwentnie i zasłużenie wygrali !

Nie ma co narzekać, tylko czekać na szpil z Polonią Warszawa
[size=200][color=blue]WIDZEWSKIE CHOJNY & NIEBIESKA RUDA ŚLĄSKA ![/color][/size]
[img]http://www.niebiescy.pl/images/sygnatury/ruch_Widzew_01.jpg[/img]
http://rap-port.wrzuta.pl/audio/ghTvTzVvIE/ <---cała prawda o PZPN'ie

19spaRtan20
Kontakt:

#194 Post autor: 19spaRtan20 » 22 sie 2009, o 12:33

Dokładnie. Te japończyki tyla błedów zRobili ale fakt że dostaliśmy karnego i że nie uznali ten bRamki:) Cieszmy się 3 punktami:)
Widzew&Ruch wojowników dwóch

Awatar użytkownika
Rly
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#195 Post autor: Rly » 22 sie 2009, o 12:38

Najważniejsze kolejne 3 punkty , zacięty mecz i emocje niemal do samego końca .

Bardzo dobry mecz Brzyskiego w obronie , prawy pomocnik z Lubina ani razu go nie przeszedł . Gorzej już z wolnymi i rożnymi - wolne w mur , rzutów rożnych też mieliśmy kilka a zagrożenia żadnego nie było - jedynie ten karny ale to bardziej zasługa świra . :padam:

Balaz nadal bez rewelacji , kilka razy coś próbował , ale nie udało mu się przejść tego młodego Rymaniaka . Jednak widać było , że się stara i walczy .

Niedzielan też dobry mecz , dużo biegał , szczególnie w 2 połowie gdy sam przy 3 obrońcach sobie radził i potrafił w trudnym momencie wywalczyć aut na połowie rywala . Dużo cofa się po piłkę stara się grać . :padam:

Grzybek ile biegał to każdy widział :padam:

Reszta na przyzwoitym poziomie .

davido10 pisze:
"Japończyki ch... wam w du.." albo "Taki ch..."

Co do japońskich sędziów to podchodzi pod rasizm...
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
"Uganda? To są jakieś jaja. Albo te inne afrykańskie drużyny, pełętają się tam po buszu, ale w rankingu są przed nami. To jest zabawa! "

ODPOWIEDZ