Frekwencja na meczach Ruchu Chorzów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
OSH
Kontakt:

#76 Post autor: OSH » 18 sie 2009, o 21:50

Na meczu z arka gosciu po chamsku bluzgal zawodnikow a w szczegulnosci Krzyska Nykiela co wedlug mnie go irytowalo i mialo wplyw na jego nerwowe zagrania w koncowce meczu, co w konsekwencji doprowadzilo do rzutu karnego. Takie zachowanie nie powinno miec miejsca.
Bluzganie PZPN tez ma wplyw wg. mnie na prace sedziego, nie lepiej by bylo go po prostu wygwizdac lub wybuczec z calej mocy gdy jego decyzje sa bledne?
Godom dzis wom, ze zawsze jo, za moj HKS beda szol...
Obrazek

Hajdzik
Kontakt:

#77 Post autor: Hajdzik » 18 sie 2009, o 22:44

OSH,
Aż mi taki gupi pomysł przyszedł, zamiast krzyczeć, j**** po pomyłkach syndziego, ryczeć:
-Sedzia
-Co
-Pomyliłześ sie

To tak luźno w ramach żartu, a teroz na poważnie, trzeba zmiynić mentalność tych co niy łaza, abo jakiegoś impulsu. Ale to niy znaczy że np. mniyj bluzgów na szpilach tego niy poprawi, a mogymy tym nosz wizerunek w mediach poprawić, co sie przelozy tyż na lepsze postrzeganie klubu przez ludzi. To co robia teroz Ultrasi i chopcy kierujacy młynem tyz je niezła reklama bo czesto, co ze zdumieniem musza przyznać, popisuja sie kreatywnoscia, jak pociag w młynie, oprawy też sa bardzo dobre.

Tyla odemie ;]

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#78 Post autor: Scypion » 18 sie 2009, o 23:09

jalboss pisze:Wszyscy wokoło otwierają sie na świat a my chcemy zamknąć sie w enklawie?
Zwróc tylko uwagę, że to kibice podkreślają swoją śląskośc ale nie klub.
Skoro wszyscy wokolo otwieraja sie na swiat to na kogo sie otwieraja skoro wszyscy sie otwieraja? Jak juz sie wszyscy pootwieraja, zamaza sie roznice, rozpadna enklawy to bedzie tak samo jakbys same ulubione dania wpieprzyl do jednego gara. Bedzie smakowac? Poza tym w mojej ocenia Polska to raczej wsteczny, ksenofobiczny kraj, wiec kto tu musi rownac do tendencji rozwojowych?

Klub to kibice. Kluby bez kibicow jak Grocliny amici i inne belchatowy nie maja sensu trwac o czym na szczescie przekonuja sie ich wlasciciele rezygnujac z utopii futbolu w szczerym polu

Tomek
Kontakt:

#79 Post autor: Tomek » 18 sie 2009, o 23:35

Ruch Chorzów : Arka Gdynia - 5 550 widzów

napewno tak mało nie było :zdegustowany: :zdegustowany: Rozumia że zarząd ruchu specjalnie podaje taka mala liczbe widzow bo płaci mniejszy podatek od ilości sprzedanych biletów ( czy coś takiego) ALE TO JUŻ PRZESADA

19aRtuR20
Kontakt:

#80 Post autor: 19aRtuR20 » 18 sie 2009, o 23:39

poboch pisze:Ruch Chorzów : Arka Gdynia - 5 550 widzów

napewno tak mało nie było :zdegustowany: :zdegustowany: Rozumia że zarząd Ruchu specjalnie podaje taka mala liczbe widzow bo płaci mniejszy podatek od ilości sprzedanych biletów ( czy coś takiego) ALE TO JUŻ PRZESADA
to juz jest :wstyd:

5,5 tysiaca, wg mie było wiyncy ludzi niz na Piascie/Piescie

Hehu60
Kontakt:

#81 Post autor: Hehu60 » 19 sie 2009, o 00:36

no właśnie cos tu ciula jom.. z tom frekfyncja i to ostrooo :wstyd:

kris.mu
Kontakt:

#82 Post autor: kris.mu » 19 sie 2009, o 01:52

z tą liczbą widzów to odkąd pamietom to zawsze coś ciulali.
lata 90-te stadion bez krzesełek, (mecz z Legią, Lechem lub derby )prawie pełen a w poniedziałek w "Sporcie" pisze : widzów 6000 :zdziwko: :zdziwko: :zdziwko: abo mniej

Pavlique
Kontakt:

#83 Post autor: Pavlique » 19 sie 2009, o 09:44

I'm a man who walks alone

BlUe^WaRrIoR
Kontakt:

#84 Post autor: BlUe^WaRrIoR » 19 sie 2009, o 10:26

kur.. na niebiescy.pl pisalo na live ze na arce bylo 8 tys na telegazecie ze 6 tys a w sporcie (gazecie) ze 8 tys nierozumia ich i mi tez sie wydaje ze nos w ciuli robia :wstyd: :wstyd:

[ Dodano: Sro 19 Sie, 2009 ]
a jesli chodzi o te identyfikatory to jesli ktos nie poswieci dla ruchu 35 zl to trudno jo bez problymu tyle poswieca a nawet jakby byl po 20 zl tez bych poswiecil wolicie daj na fajki to se dawajcie to moje zdanie pozdro wisla wielka

a z tym przeklinaniem macie racje bo jesli ojciec przyjdzie z bajtlem i takie cos uslyszy to nie wia czy bydzie go chciol dalej wozic na te mecze wiec sie dobrze zastanowcie jak takie cos spiewacie !!bo jesli bajtel przyjdzie raz drugi to potem cale zycie bydzie chodzil tak jak jo moj tata mie kiedys wziol na mecz i tera chodza non stop wiec sie nad tym, za stanowcie szcegolnie ci z mikrofonem !! :wstyd:

scaneRboy
Kontakt:

#85 Post autor: scaneRboy » 19 sie 2009, o 12:01

tak zupełnie na marginesie:

wiecie co, a mnie powoli drażni samo słowo "frekwencja" - jest od pewnego czasu nadużywane przez pewną grupę, która niczym innym nie może się poszczycić.

Nawet jeśli przedstawiciele tej grupy podpisują się fałszywymi nickami w internecie, to użycie słowa "frekwencja" ich demaskuje.

Pozatym "frekwencja" to jest wyrażenie względne, wyraża się w procentach, a nie w sztukach. Jeśli np. na 3 tys. sprzedanych karnetów na mecz przyjdzie 1 tys. ludzi, to można mówić o frekwencji na poziomie 30%, a nie, że frekwencja wyniosła 1000 osób.

Poza tym, nie ma co marudzić, te 8 tys. stałych, zawsze pewnych widzów to nie jest tak źle.

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#86 Post autor: Thoth » 19 sie 2009, o 12:16

scaneRboy pisze: Poza tym, nie ma co marudzić, te 8 tys. stałych, zawsze pewnych widzów to nie jest tak źle.
co niy zmiynio faktu że mogłoby być lepiyj...
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

scaneRboy
Kontakt:

#87 Post autor: scaneRboy » 19 sie 2009, o 12:17

Zaś mam pomysł:

może zaprosić do współpracy firmę Jocker lub producenta cyfrówek oraz media i ogłosić konkurs na najlepsze zdjęcie zapraszające na Ruch?

tommy tauzen pisze:
scaneRboy pisze: Poza tym, nie ma co marudzić, te 8 tys. stałych, zawsze pewnych widzów to nie jest tak źle.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#88 Post autor: wojt » 19 sie 2009, o 12:18

Jeśli klub jawi się jako czysty, transparentny i jest na giełdzie, nie może bawić się w takie beznadziejne zagrywki, jak zaniżanie frekwencji. Trzeba sobie otwarcie powiedzieć że w gazetach i na portalach jest podawana LICZBA WIDZÓW oglądających spotkanie, a nie ilość sprzedanych biletów. Może uda się znaleźć wśród kibiców kogoś, kto ma trochę wolnego czasu i na podtsawie zdjęć z meczu wreszcie podliczy dokładnie sektory. Zakończy to w końcu dyskusję kto ma rację- klub, czy my sami sobie zawyżając frekwencję. Ja rozumię że można się pomyslić o 100, 200 osób ale o 3 tysiące to już lekka przesada. Powtażam jeszcze raz, uczciwy transparentny klub nie może pozwolić sobie na takie chamskie machlojki, które prędzej czy później odbiją sie czkawką, zarówno w odbiorze klubu przez potencjalnych inwestorów i reklamodawców , a także przez możliwe kontrole US. Może któryś z uczniów nudzących się w ostanie dni wkacji jest wstanie wyszpilkować kilkatysięcy głów?? Ciekway jestem efektu i tego czy to nam będzie łyso że tak marnie uczęszczamy na nasz kochany Ruch, czy działaczom że dopuszcają się tak marnych krętactw, kosztem wizerunku klubu?

RudaSlaska7
Kontakt:

#89 Post autor: RudaSlaska7 » 19 sie 2009, o 12:29

wracając do frekwencji powiem tak :
zastanówmy sie najpierw jak te 8000 zatrzymac na stadionie gdy wokoło pełno najebańców,ochrona robi z ludzi pajaców każe liczyć do 10 i często nagina przepisy prowokując itp. , za sektorem śmierdzi moczem i są 2 toi toye na kilka tyś ludzi, o jedzeniu czy to z grilla czy jakieś kanapki można jedynie pomarzyć a potem myślmy jak poprawić frekwencje.
i to nie jest pytanie/prośba dla kibiców tylko dla władz klubu by w koncu zaczęli coś zmieniać a potem wymagajmy od siebie -kibiców

buli19R20
Kontakt:

#90 Post autor: buli19R20 » 19 sie 2009, o 12:38

chopy jak docie mi zdjecie kazdego sektora i zeby by7ło wyrazne to jo policza :D

ODPOWIEDZ