[3 kolejka] Ruch Chorzów - Arka Gdynia

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Tobol
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#121 Post autor: Tobol » 14 sie 2009, o 22:34

Oby tylko za pół roku nie sprzedali kaś Sobiecha jak tak dalej bydzie strzelac..

SODA's
Kontakt:

#122 Post autor: SODA's » 14 sie 2009, o 22:35

Lutz pisze:Tora niy klupnył, a wygroł nom drugi szpil !! Tyn karlus je za gibki do naszych pomocników :padam: , bele tak dali, dojdzie Zając i bydzie richtig ciekawie.
Drugo połowa to zaś tyn som antyfutbol co zawsze, jak tak bydymy grać to nom 3 Niedzielany, dwa Zające i jedyn Sobiech niy pomogom.
Lutzek narazie grają dla kibiców ....a potem nawet Pele nie pomoże hehe
RUCH Chorzów Polska

pippen
Kontakt:

#123 Post autor: pippen » 14 sie 2009, o 22:37

SODA's pisze:
Lutz pisze:Tora niy klupnył, a wygroł nom drugi szpil !! Tyn karlus je za gibki do naszych pomocników :padam: , bele tak dali, dojdzie Zając i bydzie richtig ciekawie.
Drugo połowa to zaś tyn som antyfutbol co zawsze, jak tak bydymy grać to nom 3 Niedzielany, dwa Zające i jedyn Sobiech niy pomogom.
Lutzek narazie grają dla kibiców ....a potem nawet Pele nie pomoże hehe

A jo myśla że 3 Niedzielanów i somy w lidze nie do zatrzymania :hyhy: 15 majster na bank

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#124 Post autor: Lutz » 14 sie 2009, o 22:39

SODA's pisze:Lutzek narazie grają dla kibiców ....a potem nawet Pele nie pomoże hehe
Niy krakej , może miasto zaś pomoże :hyhy:

Nikt niy spomino o Scherfchenie, moim zdaniym chop zagroł przyzwoity szpil w piyrszy połowie.

Awatar użytkownika
Bytom20
Kontakt:

#125 Post autor: Bytom20 » 14 sie 2009, o 22:44

Trzeba cisnąć póki nie ma zaległości w pensyjach bo później to nawet nagłośnienie nie pomoże :)

volek
Kontakt:

#126 Post autor: volek » 14 sie 2009, o 22:50

Cos mi sie wydaje,ze po zejsciu Sobiecha lepiej byloby grac w 10 zamiast wpuszczac Nowackiego.Tyn chop sie nie nadaje nawet do rezerw.
Lutz-tak jak godosz Niedzielan je za szybki do nich,ale ze Sobiechem to chyba lubi grac
"W życiu piękne są tylko chwile..."-Ryszard R.
[img]http://images21.fotosik.pl/219/a35f04d4d948e135.jpg[/img]

Red Setter
Kontakt:

#127 Post autor: Red Setter » 14 sie 2009, o 23:06

Po pierwszej połowie to zech myslol, ze w drugi to juz tyko formalnosc bydzie, pewne 3 punkty i jeszcze ze dwa tory. A tu amba!! To nie bola ta sama druzyna, normalnie tego niy rozumia jak mozna w drugiej polowie wyjsc i stac, nic nie grac, poza tymi dwoma puszczeniami (Sobiecha i Niedzielana) som na som. Poza tym to czyste nic i tyko zufal ze Arka nie szczelila elwra i tyz jej nic nie wylazilo bo przeciez przewage w polu miala widoczną.
Szkoda Straki zas pywnie bydzie sie leczyl a widac ze miol chynci na dobro gra, o Niedzielanie nic pisac nie trzeba, jak do mnie zas najlepszy chop na boisku mimo ze nie strzelil tyj sety przi koncu to i tak nojlepszy (dużo loto, podaje, ciągle w ruchu), zreszta w jednej sytuacji tyj z pierwszej polowy nie bol na spalonym - jestech tego pewien a moze nawet i w dwoch.
Jak narazie to zawodzi mnie cala nasza linia pomocy, no i w tej drugiej polowie tak ustąpic pola Arce, jak można?? A jeszcze slowo o obronie. Minus jak do mnie Nykiel - i nie chodzi mi o karny tyko wogole za malo zdecydowany i czasem spozniony, jak dla mnie to lon nie powinien byc na obronie, moze w pomocy by sie lepiej sprawdzil bo przeciez umie dobrze prowadzic pilke a i w kiwce jest w miara dobry. Minus Sadlok - podobnie jak i Nykiel tyz nie dokonca pewny w swoich poczynaniach ale można go usprawiedliwic tym, że bol na kadrze. No i zapomniolbych o tormanie. Za tyn karny to mu Nykiel powinien kista piwa dzis postawic, faktyczny bohater meczu. Ciesza 3 punkty no i okolicznosci w jakich zostały zdobyte, niestety znowu moze martwic gra ta z drugiej polowy. Oby w Lubinie grali caly szpil tak jak ta pierwszo polowa bo na pewno Zagłębie nie będzie gorszym przeciwnikiem niż Arka a w dodatku bydzie grało u siebie i do naszego meczu może miec na koncie 0 punktów i 3 porazki, więc szykujmy sie na wojnę!!
Jeszcze jedno co do "Wtorka" Ci co juz na niego rycom, że nie strzelo setek, dejcie mu jeszcze szansa, za tydzien przyjedzie do Lubina w kerym kiedys grol a wiadomo, że gra przeciwko bylemu klubowi motywuje bardziej. Tyko na mnie teroz nie ryccie, że nic nie pokozol w meczu z Wisłą ale przecież cola dryżyna nic nie pokozała a poza tym Lubin to niy Wisła. Więc po 3 punkty do Lubina z pierwszym torem Wtorka dla Ruchu!! :)

chorzowski_rsl
Kontakt:

#128 Post autor: chorzowski_rsl » 14 sie 2009, o 23:07

Nowacki DNO ! Pilarz,Niedzielan Bravo !
NRŚL GANG

Red Setter
Kontakt:

#129 Post autor: Red Setter » 14 sie 2009, o 23:08

volek pisze:Cos mi sie wydaje,ze po zejsciu Sobiecha lepiej byloby grac w 10 zamiast wpuszczac Nowackiego.
zapomniolech o Nowackim ale kolega wyżej to dobrze pedziol. Jak do mnie to NO COMMENT!!

[ Dodano: Pią 14 Sie, 2009 ]
Lutz pisze:Nikt niy spomino o Scherfchenie, moim zdaniym chop zagroł przyzwoity szpil w piyrszy połowie
Za ostry jak do mnie powinien zoboczyc zółtko za jedyn brutalny faul a drugie ostre wejscie, poza tym trocha nie nadążoł za akcjami i widac, ze brakuje mu ogrania.

Paveel
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#130 Post autor: Paveel » 14 sie 2009, o 23:21

spyru pisze:Pulkowski to zawodnik max na 1 lige, to samo Nowacki. Gra Ruchu skończyła się kiedy zszedł z boiska Sobiech
Najlepszy znowu Niedzielan. Wielkie brawa dla ego chłopaka :padam:
nic dodać nic ująć ;)
Niedzielanowi brakuje jeszcze zdobycie tej bramki, już niewiele mu brakuje :)
Teraz po 3pkt do Lubina .
Ruchu nasz ukochany
My Wspieramy zawsze Cie
Głośny doping, mecz wygrany
To dziś dla nas liczy się ...

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#131 Post autor: grzej » 14 sie 2009, o 23:46

Straka w tym czasie co grał zagrał lepszy mecz niż nasza cała pomoc. Dlatego to tak nędznie wyglądała, bo graliśmy bez pomocy. W drugiej połowie 0 akcji z przodu, bij a lec, udo sie albo nie udo przez cufal... 2-3 podań po ziemi nie umieli zrobić.
Brawa dla Pilarza, Sobiecha, Niedzielana (MVP) i Straki (ostatnio na jesień wytrzymał 4 mecze, teraz już tylko 3 i pewnie wróci na ostatnie 4 ale w rundzie wiosennej).
Baran, Grzyb, Pulkowski, Scherfchen, Balaz statyści. Karny to oczywiście błąd Krzysia, ale to sie musialo tak skonczyc skoro Grzyb od ladnych paru minut sie nie wracal i Nykiel miol dwoch chopow na glowie co chwila.
Chyba mógł dać szanse Fornalik Stawarczykowi, a Baran mógł wrócić do pomocy.

Dobra 3 pkt, zapomnieć i do Lubina

Awatar użytkownika
Kirek
Kontakt:

#132 Post autor: Kirek » 15 sie 2009, o 00:49

Są różne typy statystów Balaż z 5 razy dobrze wypuścił Niedzielana z czego raz tor, Grzyb z raz wogóle. Cieszy mnie że niektórzy w końcu dostrzegli jakim nieprzeciętnym zawodnikiem jak na nas jest Straka. Do momentu przyjścia Niedzielana to był jedyny piłkarz przez duże "p" w kadrze. Na gwałt jest potrzebny Zając w formie... i dej bóg Ristić w formie.

Awatar użytkownika
19flasteR20
Kontakt:

#133 Post autor: 19flasteR20 » 15 sie 2009, o 01:02

Ważne że 3 pkt. ostaja na C6 i mozna za to :zdrowko: .Czasem lepiej nie Rozliczac gRajkow czy tRenera ze stylu a zza to ze dopiol swego i dopisujemy 3 i momy juz 6!!! TeRoz patrzymy do pRzodku i momy Zagłebie Lubin i tam sie pokozac z jak najlepszej stRony. :]
ps. a z tym elwRem to jo sie nie maRtwił cos mi podpowiadalo że "Pilu" to obRoni i tak było :D .

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#134 Post autor: heli » 15 sie 2009, o 05:37

no to początek standardowo, najwaniejsze trzy punkty.

Wczorej fajnie grali do zejścia Sobiecha, potem niestety nawet nie uważom, że to przez to, że nie było Sobiecha, ino przez to, że nie było drugiego napastnika i był to jakiś sygnał do piłkarzy no to teraz się bronimy. No, a Niedzielan nie miał komu nawet tej bramy zgra. Owszem w końcówce zaś było trocha (trzy cztery) szanse, no, ale to juz Arka się nie mal całkiem odkryła.

Kto najlepszy??
No tu bez zastanowienia moge wskać trójke zawodników: Pilarz, Sobiech, Niedzielan nie będa pisoł natomiast kto z nich zagroł najlepiej, bo kożdy dodoł swoja cegła do tych trzech punktów, trzy punkty trzech chopa.

Błędy, no oprócz tej zmiany postawy w 60 minucie to należy wspomnieć, że drugi raz zdarza nam się w końcówce popełnić głupi błąd, z Piastem 85 min i czerwono, tu, 87 min i karny na szczęście bez konsekwencji,ale koncentracja musi być do końca.

Wydawało się, że w przodzie w końcu powinien by spokój, a jak usuneli Sobczaka, kontuzja mo Fabus, no a Sobiech z racji kadry nie był w stanie grać więcej czasu to dziś nie było nawet na ławie kim go zastąpić, bo JAnoszka to dla mnie raczej skrzydłowy.

Dobra na razie tyle.

A jeszcze sędzia, no karny był ewidentny, natomiast współpraca z liniowymi fatalna, chyba z trzy cy cztery razy te mu coś sygnalizowali, a ten gwizdoł na odwrót, do tego chętnie zobocza te spalone dwa pod rząd Niedzielana, bo co do drugiego to na 99 % wydaje mi się że spalonego nie było.

No i na koniec najważniejsze trzy punkty
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#135 Post autor: Scypion » 15 sie 2009, o 08:27

Jakby to powiedziec za pierwszo połowa należa sie naszym graczom brawa. Natomiast za drugo nasi gracze powinni nom zafundowac wyjazd na wczasy lecznicze do jakiegos sanatorium leczacego nerwice, skutki stresu itp. Pilarzowi powinni przez tydzień czyścic buty, umyć auto, wytrzepać dywany, zaprowadzić dzieci (jezeli mo) do przedszkola (jezeli w tym wieku) za uratowanie 3 - punktowego efektu walki druzyny. Oby Straka jak najszybciej wrócił do drużyny bo jego brak jest boleśnie odczuwany.

ODPOWIEDZ