Żenująca postawa kibiców (niektórych na szczęście)

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#16 Post autor: wojt » 11 kwie 2004, o 01:01

Byłem na trybunie widziałem Waldka Fornalika i Pietrzaka ale na szczęście tych textów o których piszecie nie słyszałem. To jest skandal i chyba naprawdę trzeba będzie przeprosić Fornala za takich baranów. Wyrobek popełnieł moim zdaniem błąd wyraznie każąc naszym przy stanie 2-0 cofnąc się (widziałem jego gesty po drugim torze), zmiana Cwielonga na Bartosa również nie była zbyt trafna co nie znaczy że należy Pingola wyzywać. Każdy trener popełnia błedy(patrz Wenger, Ferguson itp). Najgorsze jest to że naszych "ruchowskich" autorytetów mamy coraz mniej,a tych ktorzy zostali stara się cały czas gnoić. Dzisiaj dostało się Wyrobkowi i W.Fornalikowi. Wczoraj słyszałem głosy że Gucio to zdrajca, ktoś już zdązyl "jechać" na Piechniczka co drugi mecz paru znawców odsyła Mariusza na trybuny, nie wspominam już nawet o Gorawskim. W takiej atmosferze nie da się budować normalnego klubu. A ten który jest winny za bagno w którym się znależlismy smieje się w twarz bo my kibice znależlismy sobie tematy zastępcze i szczekamy na wszystkich zpominając o czerwonym panu z wąsem.

AndRe
Kontakt:

#17 Post autor: AndRe » 11 kwie 2004, o 01:24

wojt pisze:, ktoś już zdązyl "jechać" na Piechniczka .
To ja .
Znam sprawe z Piechniczkiem i wiem co mowie.
Nie jestem osoba ktora posadza kogos nie majac argumentow.

WOJT spojrz tez w jakim kontekscie pisalem o Piechniczku .Dalej jestem przekonany ze niebieska rodzina to pojecie abstrakcyjne.(moze dlatego ze jestem mlody i krnabrny i nie chca mnie zaprosic na wigilie na Cicha :wink: )

Co do trybuny i lozy szydercow.
Staram sie omijac ja szerokim lukiem od kilku lat. Wole siedziec na jedynce i sie nerwowac nic sluchac laikow co myla Bartosa z Bizakiem etc.

Co do oceny zawodnikow to zgadzam sie z naczelnym (oprocz Maliny - dla mnie ........ zagral slabiej 8) )

Co do Srutwy.
Strzelil dwie bramy , walczyl na calego i za to duze podziekowania ode mnie.Co nie zmienia faktu ze mecz z Craxa zrabal i tyle.

I na koniec bo o sytuacji z Fornalikiem i Wyrobkiem dowiedzialem sie z netu.
Szkoda slow.Glupota ludzka "keine grenzen"
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2004, o 01:49 przez AndRe, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Adi-Żory
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#18 Post autor: Adi-Żory » 11 kwie 2004, o 01:26

A Propo Waldka Fornalika.
Waldek dziś kończy 41 lat. ;)
Wszystkiego najlpeszego. ;)
PozdRo.

Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19 Post autor: Goscioo » 11 kwie 2004, o 08:18

AndRe pisze:
Co do trybuny i lozy szydercow.
Staram sie omijac ja szerokim lukiem od kilku lat. Wole siedziec na jedynce i sie nerwowac nic sluchac laikow co myla Bartosa z Bizakiem etc.
To nie byLo na trybunie tylko w mlynie na sektorze nr 6 :>

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#20 Post autor: radzion » 11 kwie 2004, o 09:55

lysy a kto tu jest zadowolony7? bo z twojego postuwynika ze 80% z nas jest zadowolonych z remis, nic ztych rzeczy, kazdy z nas jest ak samo wkurzony jak ty, ale to nie zmienia faktu ze wypadaloby pochwalic pilkazry za gre, bo wiekszosc z nich zagrala naprawde dobrze,

niewiem z twoich postow wynika ze cchialbys widziec ruch grajacy niczym kluby z zachodneij europy!!
jak chcesz siepoogladac peikny techniczny fusbal to sie wlacz TV i obejrzyj sie lia wlosko, hiszpansko, niemiecko czy francusko!!
i nie godej ze my wolemy ogladac jakies pipidowy zamaist szpili np z legia,wisla, zabolami czy gieksa, bo to nigdy nie bydzie to
neistety tzra tyz patrzec na to realnie,niestety na dzien dzisiejszy momy taki zespol jaki momy, na lepszych pilkarzy nos nie stac, od poczatku rundy graja bardzo dobrze,i nie mzoesz meic do nich pretensji zesa, bo od tego sa inni ludzie w klubie,
a jak chcesz mieclepszych zawodnikow(patrz lepszo gra i wyniki) to kurde wyloz pora baniek i sie kup pora takich gorawskich a nie dupc za przeproszeniem
tyla,

Gość

#21 Post autor: Gość » 11 kwie 2004, o 10:19

ta loża szyderców trza by rozgonić... zresztą z tego co się oreintuja to w okolicy siedzom tez Ci co zrobili na kasie Gucia... ale na tych tyz przyjdzie czas :twisted:

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#22 Post autor: Patton » 11 kwie 2004, o 10:32

Pieknie ;] Wojtus, proponuje podpilowac jakas ta trybune, ze sie sklapnie i tyle. 8) Cio zrobiles z ta odznaka niunku Wojtunku?:P
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

Gość

#23 Post autor: Gość » 11 kwie 2004, o 10:34

no to sie zgodze bo sam stalem w roznych miejscach stadionu i rozne ciekawostki slyszalem glownie od panow w wieku 30-40 lat ktorzy po ciezkim tygodniu pracy przychodza na stadioj i zgrywaja wielkich pilkarskich expertow i menagerow zachodnich klubow ktorzy tak ku*** komentuja i krytykuja ze az sie sluchac nie da tylko podejsc i pi***olnac w beret :lol: ale oni zauwazylem maja swoj swiat i jebiac na pilkarzy i trenera chyba sie dowartosciowuja bo wymyslaja coraz to nowe farmazony ! a najbardziej mnie rozdupiaja te dziadki co im przeszkadza jak sie lazi na dole krzeselek bo niby nic nie widza przez to :lol:
PozdRooo

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24 Post autor: jajo » 11 kwie 2004, o 10:35

Łysy, ale każdy z nas ma tkie marzenia jak Ty, jednak patrząc realnie trzeba piłkarzom podziękować za zaangażowanie (w trzecim kolejnym meczu)
Moi zdanim Suker pierwszą połowę zagrał przyzwoicie, w przerwie mógł go zastąpić Ćwielong.
Na szczęście siedząc na trybunie nie słyszałem tekstów o trenerach, bo wystarczająco się zdenerwowałem przez tych debili, co wołali o Bartosie. Mecz się zaczyna, Bartos zagrywa dobrą piłkę, a ten idiota ryczy "Bartos do zmiany" albo od razu wyjechał po tym Sukerze. Jak ten chłopak ma się przełamać.
Jazda po Gorawskim też jest bez sensu. Widać, że nie zapomniał o Ruchu (był wczoraj na meczu), a większość zawodników posiadających ambicję zrobiłaby to co on. Gdyby za kasą przeszedł do Świtu, Polkowic, Kielc, Jaworzna można by było nazywać go zdrajcą,ale on przeszedł do Wuisły, co umożłiwiło mu np grę w reprezie

gregor
Kontakt:

#25 Post autor: gregor » 11 kwie 2004, o 11:20

Jo siedziołech jak zwylke na 6 sektorze i był tam jeden starszy facet,byłech z synem i wytrzymołech 60 minut potem synek mi gido tato tymu chopu sie nic nie podobo :evil: więc jako dobry lojciec :D powiedziołech gościowi że albo sie uspokoji albo go wy***ia ze stadionu. Wiecie jako była reakcja faceta :?: łon sie uspokojił :twisted:

Jest to tako se historyjka pokazująca własnie tych o których tu piszecie i trzeba z nimi walczyć (narazie slownie ostrzegać) bo te komentarze i bluzgi przeszkadzają normalnym kibicom :!:
[img]http://republika.pl/zamkowa/Ruch/69.gif[/img]

grhoak

#26 Post autor: grhoak » 11 kwie 2004, o 11:43

Najwyższy czas zrobić porządek z tymi pseudopiknikami - ciulami, bo jedno co robią to pi***olą atmosfera na trybunach, którą w tych ciężkich czasach naprawdę trudno stworzyć.

Szkoda dwóch punktów.
Szacunek dla tych piłkarzy, którzy wczoraj dali z siebie wszystko.

Dopóki przyspawany nie odejdzie nie ma co liczyć na I liga.

miedza

#27 Post autor: miedza » 11 kwie 2004, o 12:47

Zgadza się, tyo gówniarstwo siedzi na górze dolnej, ale oni są mniej groźni - gorsi są na górnej u góry w okolicach C i D - stamtąd regularnie, co szpil są te same odgłosy zakompleksionych mężczyzn z walcowni huty po litrze we dwóch...
Apropo's W. Fornalika - jest fajnie przedstawiony na stronie górnika, gdzie kibice Górnika dziękują mu za pracę, za to co zrobiła i nikt nie pisze "wyp... do Chorzowa"
http://www.gornik.v.i.p.pl/page.php?id=7397&a=more
Pozdrawiam

Morris
Kontakt:

#28 Post autor: Morris » 11 kwie 2004, o 13:29

Hmm... Co do meczu, to może i ktos tam zostawił trochę zdrowia. nie wiem, ja na te granie naszej drużyny patrzałem i serce mi sie krajało. jedynie Mosór zagrał na dobrym poziomie, czyścił co miał, ustawiał obronę, jak trza było to krzyknął na innych. widać że na drugoligowych boiskach to profesor. to samo Mariusz, może nie grać, marnować sytuacje (vide Craxa, sytuacja w pierwszej połowie z Podbeskidziem) ale zawsze coś tam wykończy i można na niego liczyć. szybkość juz nie ta, ale co miał zrobić to zrobił i za to szacunek.

Co do reszty, to niestety samym zostawieniem zdrowia na boisku meczy się nie będzie wygrywać, drugą ligę też trudno będzie utrzymać. Brakuje ludzi z umiejętnościami i nie ma co do tego wątpliwości. a już postawa Fornalika i Sukera to żenada (gratuluję poczucia humoru (a może to ta świąteczna atmosfera tak sie udzieliła) komus kto napisał że w pierwszej polowie ten drugi grał przyzwoicie)

A co do wydarzeń "pozameczowych" to myślę że nie ma co przepraszac Formalika czy kogokolwiek innego za to co się stało, bo to nic nie da. Tak to niestety jest, że bardzo wiele osób przychodzących na nasz stadion, to prostaki z bardzo krótką pamięcią, rozładowujący swoje życiowe frustracje w taki a nie inny sposób. Fornalik, Wyrobek czy inni sa na tyle myślącymi ludźmi, żeby nie przejmowac się takimi osobami i miec ich tam, gdzie takich ludzi mieć się powinno.

Goscie najeżdżający od początku szpilu na trybunie na Bartosa siedzieli w rzędzie nade mną - dwudziestoparoletnie chłopaczki z brzuszkiem, którzy przed szpilem smignęli parę piwek i wydawało się im że świat należy do nich - typowe przykłady buraków. Takich nie ma nawet sensu lać po ryjach (a myśleliśmy nad tym), bo są niereformowani.

Pzdr i Wesołych Świąt!

Goliat

#29 Post autor: Goliat » 11 kwie 2004, o 13:32

Z tego co tu żech przeczytoł to widza że co po niektórzy mają sporo szczęścia żech sie na główno trybuna po roz pierwszy od x czasu nie dostoł bo sie szpil zaczynoł a jo był chyba 100 w kolejce i żech polecioł na sektory 4,5,6. Trzeba będzie jakiś rygor zastosować na głównej trybunie. Proponuja na następny szpil, wszyscy z forum co wiedzą o co łazi ugodać sie kajś przed szpilem i zwartą grupą pójdemy na trybuna. Zrobiemy za***isty doping a jak kiery bedzie zrzędził to sie mu to wybije z głowy w ten czy inny sposób. Podejrzewom że jak by my sporą grupą byli to werbalne sposoby by wystarczyły. A jak nie to trudno, jo żech jest dosyć duży:)))) Won z lożą szyderców!!!!!!!!

SODA

#30 Post autor: SODA » 11 kwie 2004, o 20:41

jo tysz chodza na glowno tak jak zech pisol prawy gorny rog i kolo mie
siedzi ekipa chyba z tauzena ale moga sie mylic,maja w du*** pora piw
i caly czos marudzom tak ze muszymy sie spotkac wiynkszom ekipom
to wtedy mogymy cos zdzialac,spotkolech yno K.K i Wojta a to jest trocha
za malo :lol: :lol: :lol: a Bartos dobry. acha jo z kumplym laza do
chaji piyrwszy.

:flaga:

ODPOWIEDZ