[1 kolejka] Wisła Kraków - Ruch Chorzów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów

Kto wygra?

Wisła
25
11%
Remis
61
26%
Ruch
146
63%

Liczba głosów: 232

Wiadomość
Autor
Czechowice-Dz.
Kontakt:

#211 Post autor: Czechowice-Dz. » 2 sie 2009, o 20:16

Obie bramy na konto Grodzickiego !!! Przy pierwszej nawet nie chciało mu sie podbiec!
Początkowo (do 1572 r.), obszar dzisiejszego miasta znajdował się w granicach Księstwa Cieszyńskiego, następnie wchodził w skład państwa bielskiego, a w latach 1752-1848 Księstwa Bielskiego.

Lukas89
Kontakt:

#212 Post autor: Lukas89 » 2 sie 2009, o 20:32

Meczu nie widziałem wiec sie nie wypowiadam. Wynik słaby. Nie wiem jaka gra.
Wydaje mi sie (ale to jest tylko moja opinia po zobaczeniu tylko bramek) że Pilarz mógł się chyba lepiej zachować...

Teraz trzeba sobie 'odbić' te 3 punkty na Piaście.. oby sie udało
Obrazek

f@n
Kontakt:

#213 Post autor: f@n » 2 sie 2009, o 21:33

bez podtekstów, napisz co myślisz a nie czepiaj sie niebieski fanatyczku :]
Bo Ja za Ruchem fest a fest, moja krew niebieska jest!

knoxville9
Kontakt:

#214 Post autor: knoxville9 » 2 sie 2009, o 23:03

Panowie, przegraliśmy z zdeterminowanym mistrzem Polski, i co tak z tym Grodzickim? Fakt, przy pierwszej dał się przepchać Diazowi, no nie powinno się tak zdarzyć ale Owca też był, ba! był nawet bliżej Głowackiego, no ale okej, zawalone. Bramka numer dwa... to chyba też nie jest tak, że mu się nie chciało - nie od dziś wiadomo, że Lobodzinski szuka prawej nogi, i doskonale o tym wie drużyna, a już na pewno linia defensywna zostaje w tym uświadomiona. Grodzicki zaryzykował i poczekał, Lobodzinski od biedy uderzył tą lewą, wpadło, trudno, ale nawet nie chce mi się myśleć jakie byłoby komentowanie gdyby autentycznie wszedł z wślizgiem, a Lobo markował na zamach... i strzelał już zupełnie wolny, z czystej, lepszą nogą... podczas gdy Grodzicki właśnie zatrzymywał by się na bandzie ;)

Generalnie, gdyby babcia miała wąsy... no, ale nic tam, z Piastem oby jedynka, i oby Sobiech coś przy celował :padam:
iGracias [url=http://www.youtube.com/watch?v=GCkpF7gchc0&fmt=18]"El Nino"[/url] para doce anos como [url=http://www.youtube.com/watch?v=7W8U4RrJghE&fmt=18]Rojiblanco![/url]

hagi

#215 Post autor: hagi » 2 sie 2009, o 23:25

grzegorzjo
2009/08/02 21:14:08
Panie Pawle, wszystkie obserwacje trafne, ale nie zgadzam się co do ustawienia 4-4-2. Ruch w zeszlym sezonie pod wodza Fornalika najlepsze mecze rozgrywal w systemie 4-5-1 (np. Legia w PP). Niestety w ustawieniu 4-4-2 w srodku boiska Ruch ma samych defensywnych pomcnikow (Baran, Pulkowski, Straka i Szeryf), ktorzy dobrze nie potrafia podac na 5 metrow. Przy ustawieniu 4-5-1 Nowacki gra o wiele lepiej niz w 4-4-2, bo ma za sobą asekuracje dwoch pomocnikow. A tak poza tym, to w Ruchu był Babiarz, ktorego nominalna pozycja jest srodek pomocy i jest Feruga, ktory w Gwarku rowniez gral w srodku. Niestety w Chorzowie juz szansy gry na tych pozycjach nie dostaną...
Moze juz lepiej grac 4-4-1-1 z Sobiechem cofnietym i Niedzielanem z przodu, tak podobnie jak gra Piast. Te wczorajsze 4-4-2 przypominalo mi gre za trenera Pietrzaka (odbior, gorna pilka, bij a lec, podanie, gorna pilka itp.)

Kris KLZ
Kontakt:

#216 Post autor: Kris KLZ » 3 sie 2009, o 08:16

Lukas89 pisze:Meczu nie widziałem wiec sie nie wypowiadam.
jo oglondol piyrwsze 45min i uwiez mi zes nic fajnego niy stracil :hyhy:
Obrazek
KLIMZOWIEC!!!

paint
Kontakt:

#217 Post autor: paint » 3 sie 2009, o 08:33

Nawet wczoraj w Szybkim Gównie mówili że ta bramka dla nas powinna być uznana kto wie jak by się mecz potoczył przy wyniku 2:1 ...
Trzeba walczyć o punkty w innych meczach, ja się ciesze że ten trudny mecz mamy już za sobą

_pnwk_
Kontakt:

#218 Post autor: _pnwk_ » 3 sie 2009, o 08:38

Co do bramki to mojim zdaniym słusznie niy uznano(obiektywizm,polecom)
Założa sie z kożdym z wos ze gdyby Niebieskim tako brama szczelyli i syndzia by jom uznoł to do końca sezonu by my suchali PZPN,PZPN,J>E>B>A>C PZPN i syndzia C>H<U<J takze jo zostawiom to w niypamiync i wom tyz proponuja
Obrazek
NIEBIESKIE PANEWNIKI !!!

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#219 Post autor: L.G » 3 sie 2009, o 08:51

Mecz przegrany w szatni. Tradycyjnie, bez jaj i nasrane w galotach. Baran i Grodzicki, na ława panieneczki (co sie stało z tymi kedyś charakternymi zawodnikami).
Niy rozumia Fornalika, w brnynciu w te same gówno co wcześni Radolski, a potym Pietrzak - jak stracymy tor, to po szpilu, pomysłu na wyrównanie, kompletny brak :!: I całkowity brak zawodnika zdolnego op***dolić ta zbiyranina, zapłakanych panieneczek. (łącznie z Grzibkym, kery co prowda mo niybieske serce, ale za to w ciul za miyke, po prostu to jest za dobry synek.)

Efekt jest taki, że odpuszczomy mecze bez walki. A pomoc ? Szkoda godać. Kreatywny pomocnik z jajami potrzebny od zaroz. I wietrzenie na pozycji stopera !!!
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#220 Post autor: Thoth » 3 sie 2009, o 09:06

tera bych jeszcze niy sioł paniki zagrali słabo fakt, nikt niczym sie niy wyróżnił pozytywnie raczyj negatywnie ale trza wziaść pod uwaga ze to był piyrwszy szpil i do tego z wisła i raczyj ta porażka wchodziła w gra. wszsytko okoze sie z piastym jest to niewygodno drużyna bo pewnie sie "zamuruja" totalnie ale trza byc dobryj mysli.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

grzechub
Kontakt:

#221 Post autor: grzechub » 3 sie 2009, o 10:25

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#222 Post autor: Lutz » 3 sie 2009, o 11:04

I całkowity brak zawodnika zdolnego op***dolić ta zbiyranina, zapłakanych panieneczek
Łowca - Mariusz Śrutwa Cia pozdrawio, przydołby sie w takich szpilach , pra ?

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#223 Post autor: L.G » 3 sie 2009, o 13:16

Lutz pisze:Łowca - Mariusz Śrutwa Cia pozdrawio, przydołby sie w takich szpilach , pra ?
Niy :!:

po piyrwsze: coś inkszego rozumiymy pod hasłym "op***dolić" (w tym przipadku)
po druge: som ryj niy wystarczy, trza miec jeszcze autoryted poparty (aktualnymi) umiejetnościami
po trzecie: w Rozwoju jakoś tym swoim opierdalaniym za dużo, niy zdziałoł. Po za tym, że tryner (co za pech, zaś) podziynkowoł mu za take wzmocnienie składu.
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

J. STROOP
Kontakt:

#224 Post autor: J. STROOP » 3 sie 2009, o 14:24

Przydołby sie nowy, mądry właściciel, nowy prezes itd aż po som dół.

_pnwk_
Kontakt:

#225 Post autor: _pnwk_ » 3 sie 2009, o 14:27

J. STROOP pisze:Przydołby sie nowy, mądry właściciel, nowy prezes itd aż po som dół
Yno niy godej ze juz myślisz o zmianie trynera,bo na koniec sezonu kożdy by go nawet w poldupko całowoł,a tera juz cos sie zaczyno,chopy niy przesadzejmy z urynom bo nom sie chepnie
Obrazek
NIEBIESKIE PANEWNIKI !!!

ODPOWIEDZ