Kibice muszą pokazać, że warto dla nich grać!!!

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Goliat

#31 Post autor: Goliat » 2 kwie 2004, o 22:37

hmmm tak czytam te opinie i nie do końca sie zgadzam. Ktoś napisał że szanuje tych co rezygnują z wydawania tych 10 zeta i nie przychodzą na mecz. Ja ich nie szanuje, więcej gardze nimi!! Każdemu jest łatwo przyjść powiwatować jak drużyna jedzie z każdym po 4:0. Przedewszyskim ogromny szacunek dla tych którzy są wierni i pokazują co to znaczy być z drużyną w złych chwilach. Szacynek dla PF za trzymanie poziomu i dla NU za pozytywne inicjatywy w tak trudnych chwilach!! Ja byłem w poprzedniej rundzie na każdym szpilu i nie wydałem po 10 zeta tylko po 25 (z wiekiem człowiem robi sie wygodny)i nie żałuje ani grosza!!!! Choć nie raz byłem rozgoryczony. Nasi kibice (czyli my) to naprawde pierwsza liga. Teraz już tylko czekać na dostrojenie sie piłkarzy i działaczy. Pozdrawiam!!!

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#32 Post autor: Patton » 3 kwie 2004, o 11:24

goliat, gdyby kazdy kibic Ruchu mial takie podejscie jak Ty, to nie balbym sie o przyszlosc tego klubu...
pozdrawiam serdecznie!!!
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

Awatar użytkownika
m-p
Kontakt:

#33 Post autor: m-p » 3 kwie 2004, o 12:00

Goliat dobry tekst!
Ja tez pomimo zarzekania sie ze moja noga na ruchu wiecej nie powstanie nie moge odmówić sobie przyjemnosci pójscia na kolejny mecz. Wielu moich znajomych zadaje mi pytania w rodzaju "po co ty tam jeździsz tam sie yno biją i nic wiecej a tyn poziom?"
Odpowiadam jak zyd pytanniem na pytanie " A ty kiedy ostatnio byłeś na szpilu" Zazwyczaj poda odpowiedź o kilku lub kilkunastu latach. Trudno jest przzekonac starszych ludzi do pójscia na stadion. Owszem przyjechac po takiego potem go odwieżć do domu to moze sie zdecyduje ale zeby samemu jechac nic podobnego. Ludzie sie strasznie rozleniwili a dodatkowo media zrobiły im wode z mózgu.
Uwazam ze kibice którzy dziś mają po 40-50 lat sa juz stadionowo nieaktywni i trzeba wychowywac młody narybek. Brac bajtli od małego przyzwyczajać do barw i atmosfery samego meczu. W przyszłosci to zaprocentuje!!!

Awatar użytkownika
Konrad
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#34 Post autor: Konrad » 3 kwie 2004, o 12:18

Zgadzam się z Tobą m-p. Starszych ciężko wyciągnąć na mecz, bo zimno, bo bija, bo mierny poziom, bo 2 liga, bo szkoda kasy, bo 1000 innych powodów. Trzeba wychowywać nowy narybek, zarażać Ruchem niezdecydowanych itd. To tego potrzeba konstruktywnego, długofalowego planu marketingowego Klubu, zaangazowania nas kibiców i przede wszystkim działań zarządu, a jaki zarząd jest to każdy wie. Myślę, że pierwszy krok został zrobiony - założenie Stowarzyszenia, działalność i skuteczność związanych z nim ludzi jest mistrzostwem świata - szczególnie w świetle bierności i niekompetencji władz Ruchu i prezesa naszego Klubu.
Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!

stan01
Kontakt:

#35 Post autor: stan01 » 3 kwie 2004, o 22:12

Znow komus chyba sie naraze, ale z tymi starszymi kibicami wg mnie nie jest do konca tak zle. Sam niestety musze do nich sie zaliczyc, chociazby z powodu wieku. Mimo to od kilkudziesieciu lat nie opuszczam meczu na Cichej. Niestety wyjazdow juz nie zaliczam. Wielu kibicow w moim wieku, a nawet starszych, mozna spotkac na 4, 5, 1, 10 i trybunie.
Sa moze juz sportowo nieaktywni, jak pisze m-p, (rozumie, ze chodzi o doping w stylu mlyna), ale sa obecni i nie zgadzam sie z konradem ze trudno starych piknikow wyciagnac na szpil. Oni sa i jest ich sporo, tylko moim zdaniem mlodziez ich nie zauwaza. A poza tym, niestety Oni pamietaja jeszcze czasy Fabera, Maszczyka, Buli, Marxa, Nieroby i innych, nie mowiac o Krzysiu.
I moze stad ich podejscie do dzisiejszych grajkow jest takie, a nie inne.
I jeszcze jedno: moim zdaniem kazdy Niebieski ktory jest obecny na szpilu przy Cichej 6, nieistotne czy to jest PF, NU, czy stary piknik (nawet z baba) powinien byc traktowany jednakowo.
Oby za tydzien bylo nas "SPORO", nawet z Goralami.

Gość

#36 Post autor: Gość » 4 kwie 2004, o 00:43

teraz kolej na młodych... ale bez pomocy starych będzie trudno... Narazie dziękujemy :!:

Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#37 Post autor: Goscioo » 4 kwie 2004, o 10:12

jaQby nie byLo to ok 60-70% ludzi, którzy przychodza na mecze to pikniki. Ilu by bylo ludzi na meczu gdyby nie oni ? 500... moze 600

Panteros
Kontakt:

#38 Post autor: Panteros » 4 kwie 2004, o 23:39

Goscioo - a kto to dla ciebie są pikniki ?

Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#39 Post autor: Goscioo » 5 kwie 2004, o 07:51

ludzie, ktorzy przychodza na mecz ale sa nieaktywni np pod wzgledem dopingu... przychodza piknikowac :>

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#40 Post autor: Patton » 5 kwie 2004, o 11:43

I niestety czasami psuc tym 40% reszty swietna zabawe :?
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

marcyk
Kontakt:

#41 Post autor: marcyk » 6 kwie 2004, o 07:18

czyzby jakis podzial na lepszych i gorszych?
ludzie opamietajmy sie jestesmy jedna NIEBIESKA rodzina i wali mnie czy komus sie chce dzwignac dupe przy fali, czy rozedrzec ryja w jakimstam kolwiek przypadku. ludzie sa rozni jednym sie chce drugim sie niechce tak bylo jest i bedzie. najwarzniejsze ze przychodza, ze sa na meczach, ze w sercu maja RUCH. a ze kazdy na obecna sytuacje reaguje inaczej?

Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#42 Post autor: Goscioo » 6 kwie 2004, o 08:12

kazdy kibic potrzebny i mile widziany ;] no moze oprocz zgrzęd co ino umia marudzic ze im nie pasuje to to i to

Viro

#43 Post autor: Viro » 6 kwie 2004, o 10:59

ja rozumie , ze ludzie sa marudni i wogole ale ku*** jak widze jak jednemu ciulowi z drugim nie chce sie podniesc na 30 sek jebanego kartonu , ktory ktos ukladal , myslal i planowal to mnie kurewica bierze i mam ochote mu wy***ac
a jak nie chce brac udzialu w widowisku to jest sektor nr 1 i niech tam idzie marudzic z dziadkami i niech nie psuje nam nerwow i tego co przygotowalismy bo tylko przeszkadza

Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#44 Post autor: Goscioo » 6 kwie 2004, o 15:01

swiete sLowa, pozdRo Viro

kijo

#45 Post autor: kijo » 6 kwie 2004, o 15:07

:D :D :D czeba jak nalepiej grali pozdro dla kibiców ruchu

ODPOWIEDZ