Reflektory nie rozbŁysną!

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Reflektory nie rozbŁysną!

#1 Post autor: Goscioo » 5 kwie 2004, o 15:05

Tej wiosny reflektory na Cichej nie rozbłysną! Chorzowski Ruch wystosował pismo do PZPN z prośbą o rozegranie spotkań w godzinach wcześniejszych. Związek zaakceptował wolę klubu i zmienił godziny spotkań rozgrywanych na Cichej. Tym sposobem jesteśmy traktowani jako klub nie posiadający oświetlenia, a co za tym idzie potyczki z Podbeskidziem i Pogonią rozegramy o godzinie 15:00, a pozostałe spotkania o 17:00.
Powodów jest kilka. Najważniejszym są oczywiście względy ekonomiczne, a w dalszej kolejności bezpieczeństwo (uwagi zgłaszała policja). Ponoć dotacje na ten cel z Urzędu Miasta są kroplą w morzu potrzeb...

ŹródŁo: www.ruch.chorzow.pl

Gość

#2 Post autor: Gość » 5 kwie 2004, o 15:10

miasto pokrywa 70% kosztów za media w tym prąd...

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#3 Post autor: radzion » 5 kwie 2004, o 15:10

no niestety tojest prawda, ale my bedziemy robic wszystko co tylko bedziemy mogli zeby zmienic godziny meczowna pozniejsze

a bielskiem juz raczje nie do rady ale ,mozecos sie do zrobic z pogoniai lksem, bo to najwazniejsze szpile terozu siebie, (z Arka i tak bydmy garc o 17, termin ustalony przez PZPN)

WOJTEKK

#4 Post autor: WOJTEKK » 5 kwie 2004, o 16:02

wzgledy ekonomiczne hmmmm to moze jeszcze ze wzgledu na to aby krzesełka nie były niszczone,rozgrywac tylko pierwszy mecz u siebie i ostatni na tych sektorach a reszta zamknac i na beton,zamiast czterech bramek wejsciowych zostawic dwie otwarte bo ekonomiczniej bedzie,to pryszcz ze niektórzu pracuje o tej porze a chcieli by byc na stadionie to tez ekonomicznie ???

Gość

#5 Post autor: Gość » 5 kwie 2004, o 16:04

będziemy walczyć :!:

Robson
Kontakt:

#6 Post autor: Robson » 5 kwie 2004, o 16:10

Kofane miasto chciało kiedyś zmodernizować stadion...
Ale kapa :!:

Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#7 Post autor: Goscioo » 5 kwie 2004, o 16:49

nie ma to jaQ dobra oprawa przy blysQ reflektorów :cry: :? :cry:

MiG29

#8 Post autor: MiG29 » 5 kwie 2004, o 16:51

To "kofane" miasto rok w rok wydaje kasę na utrzymanie obiektów i na utrzymanie szkółki piłkarskiej na Ruchu, która klub olał.

Od utrzymywania klubu są działacze, a nie miasto - miastu nikt za to nie płaci, a działacze dostają kase za działaczowanie

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#9 Post autor: Scypion » 5 kwie 2004, o 17:09

smutne to wszystko...gasną światła , gasna nadzieje ...wszystko gasnie...

Niebieska
Kontakt:

#10 Post autor: Niebieska » 5 kwie 2004, o 17:09

[b]"Przy reflektorach wolą grać piłkarze, wolałby również oglądać swoich piłkarzy prezes Rogala, który ma w tej kwestii chyba kluczowe zdanie". [/b]

Czegoś tu nie rozumiem, jeżeli przy reflektorach wolą grać piłkarze, wolą oglądać mecz kibice i wolałby oglądać piłkarzy sam prezes naszego klubu, to kto napisał pismo do PZPN z prośbą o możliwość rozgrywania meczy o tak poronionych godzinach. Myślałam,że to kolejny pomysł Rogalika, a jak nie to kogo :?: .

A godz. 15 w Wielką Sobotę to już klapa do potęgi n-tej, przynajmniej dla dla tych wszystkich dla których święta coś znaczą, chcieliby pójść do kościoła, poświęcić potrawy. Niestety w moim kościele można to zrobić jedynie o godz. 14, 15, 15.30 i 16, i w wielu innych również. Pewnie dla większości osób tu na Forum nie ma to znaczenia, bo macie przecież żony czy rodziców, którzy się tym zajmą, podczas gdy Wy pójdziecie na mecz, a ja nie mam żony i nie mieszkam już z rodzicami, mam za to męża i wielki problem jak przygotować rodzinne, tradycyjne święta i zrobić to co obiecałam przed meczem. Myślę, że nie tylko ja. Stąd spodziewam się, że na meczu zabraknie wielu osób, które na pewno przyszłyby, gdyby mecz rozgrywany był później. Ale co to niektórych obchodzi :!:

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#11 Post autor: radzion » 5 kwie 2004, o 17:33

niestety my na to wplywu nie mamy!!sami bysmy woleli zeby mecz bylo innej porze, npo we wroclawiu udalo sie mecz przelozyc nawet na czwartek wieczor!!

zreszta niektorzy znaja tu moje zdanie na ten temat i to co bedziemy robic w sobote ja bede robic z niechecia!!poprostu uwazam ze przynajmenij tutaj powinnismy walczec i pokazac gdzie mamy mecze o takich porach!!!

TSP

#12 Post autor: TSP » 5 kwie 2004, o 17:53

Będzie to mój pierwszy wyjazd i bardzo chciałem oglądnąć ten mecz przy światłach.
Wspułczuje wam problemów finansowych.
Mam nadzieje że utrzymacie się w lidze bez barażów.
PozdRawiam

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#13 Post autor: spyru » 5 kwie 2004, o 18:59

Zawiało wiochą :( :( :(
Skoro miasto pokrywa 70% to przecież te pozostałe 30% nie jest aż tak wielką kwotą, żeby nie można było tego obejźć. Nie myślałem że jest aż tak źle. Mam nadzieje że ta firma o której mówił Mario rzuci troche kasy i mecz z Podbeskidziem będzie ostatni o takiej porze. :(
Pozdro
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

damank
Kontakt:

#14 Post autor: damank » 5 kwie 2004, o 19:00

:( :( :(
Mozna się tylko zastanawiać jak te pseudo działaczyki chcą przyciągnać ludzi na stadion ?! Oni wszytko i wszystkich mają w du***... :evil:
:flaga: :flaga:

Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#15 Post autor: wojt » 5 kwie 2004, o 19:05

Nie znam się na "sprawach energetycznych", ale ciekawy jestem ile kosztuje właczenie świateł na dwie godziny, jakiego rzędu są to oszczędności?

ODPOWIEDZ