Oczekiwania i pomysły kibiców

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Oczekiwania i pomysły kibiców

#1 Post autor: Ozor » 5 lip 2009, o 19:17

Założyłem ten temat bo w każdym wątku są wtrącane sprawy związane z działalnoscią klubu i jak my kibice to widzimy.
Ten temat pozwoli na spokojną dyskusję związaną z naszymi pomysłami i pozwoli mam nadzieję naszym drogim działaczom chocby częsc z nich zrealizowac.

19_kRzysiek_20
Kontakt:

#2 Post autor: 19_kRzysiek_20 » 5 lip 2009, o 22:38

No oczywiscie ten festyn o , którym sie tak dużo mówi mysle , że można by to było zorganizować na Cichej wraz z prezentacją drużyny. Postawić jakiś dmuchaną zjeżdżalnie niech bajtle sie wyszaleją , rodzice przy piwku , ogolnie jakoś to nazwać ,, Dzień z Ruchem" albo coś podobnego. Zaprosić jakiś kabaret ( nie mówie tutaj o tych najbardziej znanych) , Sektorowa Sekta mogła by zaśpiewać ogolnie coś ciekawego. Bo takimi imprezami oraz pielgrzymkami budujem,y wizerunek tego klubu. Ale musimy wspołpracować i nie oszukiwać siebie mówie o nas czyli zarząd - kibice.
Wierze , ze wszystko sie zmienia na lepsze. Jesteśmy potęga tutaj na Śląsku i nikt nam nie dorównuje i nie dorówna. Aleluja!

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#3 Post autor: Thoth » 6 lip 2009, o 09:10

moje oczekiwania to takie
1 rezygnacja sobstyl!
2 start stowarzyszenia kibiców ino niy na papiyrze ale oczekuja konkretnych działań lepszy kontakt na lini klub kibice, natychmiastowe prostowania artykułow prasowych szkalujących Ruch i jego kibiców itd
3 pomysł i oczekiwanie widziołbych dotarcie z akcjami marketingowymi do kibiców z dalej połozonych FC np Racibórz, Cieszyn, Brenna, Myszków, Pilica itd. chodzi tu min o mozliwosc rozprowadzania biletow na miejscu niy czarujmy sie chopcy maja kawał drogi na Ruch i pewnie wiela osób w przedsprzedazy kupic niy moze a śmiym twierdzić ze jakby tako możliwośc była zwiekszyłoby to frekwyncja, to samo jesli chodzi o gadżety klubowe z tym to co prowda wszyscy momy problym obecnie ale powstanie sklepiku klubowego w okolicach dejmy na to stadionu to za mało nie ma znowu co ukrywać że znowu w lepszyj sytuacji bydom kibice z Chorzowa, Katowic, Świętochłowic itd.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#4 Post autor: Ozor » 6 lip 2009, o 09:21

Jako kibic dla mnie najprostszym pomysłem na otwarcie nowego sezonu zorganizowac cos podobnego jak było na benefisie Gucia jesli chodzi o catering namioty z jedzeniem i piciem przy wejsciu na stadion. Jesli chce się aby ludzie przychodzili na mecze wczesniej trzeba im zagwarantowac rozrywkę dlaczego niby wszyscy mają siedziec w Sayonarze a klub z tego nie ma ani grosza.
Buda z gadżetami
Po meczu jakis mini festyn.
To na start.

Michał.91
Kontakt:

#5 Post autor: Michał.91 » 6 lip 2009, o 12:58

Zawiercie też się zalicza jak jest jakiś szpil to po barach siedzimy i oglądamy jest nas dużo z Zawiercia i okolic. Często pojawiamy się na meczach noj mamy sztame z Myszkowem. Nie zapominajcie. Pozdro dla każdego Niebieskiego synka :padam:

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#6 Post autor: Thoth » 6 lip 2009, o 13:04

Michał.91, to że was nie wymieniłem to nie oznacza ze zostaliscie olani zakonczyłem wymienianie tekstem itd. akurat wpisałem te FC które na szybko wesżły mi do głowy a zdaje sobie że jest ich wiecej. pozdRo i bez urazy.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

Roni2580

#7 Post autor: Roni2580 » 9 lip 2009, o 18:13

Wpadłem na pewien pomysł , który mógłby podnieść frekwencje kibców na stadionie...co prawda nie jestem dokładnie zorientowany w kosztach ale pewnie nie były by one jakies ogromne...Jak najlepiej rozreklamować mecz , żeby wiadomość o nim trafiła do jak największej ilości kibiców?....Plakaty? raczej nie ....mało kto je czyta...możnaby przeprowadzić akcje ulotkową przed każdym meczem...wydrukować gdzieś 4/5 tys uoltek czyli jakies 10 tys ulotek na miesiąc (mogą być czarno białe)....kibice zajeli by sie ich rozprowadzaniem...trafiałyby one prosto na wycieraczki liczmy ze roznosimy co mecz jakieś 4000 ulotek czyli trafia to potencjalnie do jakiś 10000 ludzi niech nawet tylko 1% z tego skorzysta to już jest 100 osób wiecej na mecz...kolejne ulotki i kolejni nowi kibice...co o tym myślicie?

Nikoś
Kontakt:

#8 Post autor: Nikoś » 9 lip 2009, o 18:24

tylko komu by sie chciało z tymi ulotkami lotac...
NKLT

JoK3r
Kontakt:

#9 Post autor: JoK3r » 9 lip 2009, o 18:27

dosz bajtlom 3zl na godz to beda za***rdalac z tym ;]

Roni2580

#10 Post autor: Roni2580 » 9 lip 2009, o 18:29

JoK3r pisze:dosz bajtlom 3zl na godz to beda za***rdalac z tym ;]

a moze za bilet na mecz?....klub nie zbiednieje od kilku biletów darmowych co mecz

19_kRzysiek_20
Kontakt:

#11 Post autor: 19_kRzysiek_20 » 9 lip 2009, o 19:08

Nikoś pisze:tylko komu by sie chciało z tymi ulotkami lotac...
ja no ty mosz 70 lot. stary dziadek już nic ino na du*** siedziec i w chu.. lecieć. jak z gupimi ulotkami nie masz ochoty lotać to jo chca widzieć jak ty do roboty pojdziesz. Widzicie jakie jest podejscie wiekszości kibiców do sprw kibicowskich i jakie zaangażowanie. A wy chcecie frekwencje 15 tyś haha niech najpierw jeden z drugim przynajmniej z forum pojdzie na szpil na Cichą bo wiekszosc tutaj pierdzi w stołek i na forum bzdety wypisuje.
1/3 osób tutaj na forum wzieła by 2 nowe osoby na mecz a frekwencje mamy najwieksza w lidze.

Dejcie mi takie ulotki jo jest gotowy do rozniesienia ich.

Awatar użytkownika
mumin1920
Kontakt:

#12 Post autor: mumin1920 » 9 lip 2009, o 23:40

Kajs tam czytom o biletach, ze w przedsprzedazy sa tonsze. U nos mogliby to wprowadzic. Bilety w przedsprzedazy 15zł, w dniu meczu 20zl.

Rogi88
Kontakt:

#13 Post autor: Rogi88 » 13 lip 2009, o 14:47

przedewszystkim powołać prężne stowarzyszenie które zajmowałoby się wieloma aspektami kibicowskiej działalności. jeden pion odpowiadałby np:
- za organizację fan clubów czyli jak wyżej wspomniano rozprowadzanie biletów na miejscu przez osoby ze stowarzyszenia mieszkajace w danym fan clubie, bilet na mecz kupiony w fan clubie byłby np. o 5 zł droższy ponieważ obejmowałby dojazd (i powrót) wynajętym autokarem na mecz ( jak się nie myle tak zrobil kiedyś fc Mikołów) stowarzyszenie pomagałoby wynając firmę przewozową
-członkowie stowarzyszenia mogliby nawiązać kontakt z władzami swoich miast w imieniu Ruchu w sprawie współpracy miasta ze stowarzszeniem(organizowanie turniejów, festynów , spotkań z piłkarzami akcji charytatywnym czy akcji krwiodastwa)
-reagowania gdy jakis artukuł,filmik lub inny materiał w prasie tv lub w sieci będzie szkalował Ruch
-pomoc prawną ludziom poszkodowanym przez organy scigania , w miarę możliwości wytacznie organom scigania spraw za przekroczenie swoich uprawnień itd.
- umieszczanie skarbonek na oprawy bądz działalność FC lub stowarzyszenia( tak jak przed deRbami) w wielu pewnych miejscach na terenie FC
- wakacyjne obozy kibiców Ruchu gdzie mozna by aktywnie spedzic czas( np. treningi sztuki walki) organizowanie przez stowaryszenie
-osoby pomagajace w rozklejaniu plakatów dostawały by darmowe bilet który dopiero przy kupinie biletu normalnego uprawniał by do wejścia na mecz
-wspołpraca z (oby zmienionym) zarządem
to moje propozycje zapraszam do dyskusji

chorzowski88
Kontakt:

#14 Post autor: chorzowski88 » 13 lip 2009, o 15:33

Roni2580 pisze:Wpadłem na pewien pomysł , który mógłby podnieść frekwencje kibców na stadionie...co prawda nie jestem dokładnie zorientowany w kosztach ale pewnie nie były by one jakies ogromne...Jak najlepiej rozreklamować mecz , żeby wiadomość o nim trafiła do jak największej ilości kibiców?....Plakaty? raczej nie ....mało kto je czyta...możnaby przeprowadzić akcje ulotkową przed każdym meczem...wydrukować gdzieś 4/5 tys uoltek czyli jakies 10 tys ulotek na miesiąc (mogą być czarno białe)....kibice zajeli by sie ich rozprowadzaniem...trafiałyby one prosto na wycieraczki liczmy ze roznosimy co mecz jakieś 4000 ulotek czyli trafia to potencjalnie do jakiś 10000 ludzi niech nawet tylko 1% z tego skorzysta to już jest 100 osób wiecej na mecz...kolejne ulotki i kolejni nowi kibice...co o tym myślicie?
ulotki kolorowe , dwie strony , wielkość - kartka A4 złożona na trzy .
koszt 520zl. za 10 000 szt. na drugiej stronie moze sie reklamowac jakas firma. wtedy koszty o pol mniejsze. ogolnie reklama skuteczna .
uczciwy" roznosiciel" - okolo 50zl. za 2000szt.

kempes69

#15 Post autor: kempes69 » 13 lip 2009, o 16:46

Ludzie nie cierpią ulotek za wycieraczkami i w skrzynkach pocztowych,dobre miejce to koszyk w supermarkecie .

ODPOWIEDZ