To albo ku*** szkolymy ta młodzież, abo ściongomy gotowce ze Szczecina!!!Roni2580 pisze:moje zdanie jest takie , że jesli chodzi o szkolenie młodzieży to Ruch ma je jako jedne z najlepszych w kraju o ile nie najlepsze (przykład ściągania chłopaków ze szczecina)Misiek pisze:Ja ino zastanówmy sie że w każdym liczącym się Zachodnim klubie przykłada się do szkolenia młodzieży. I niechodzi tu już o dziadostwo całej Polski, ale to że możemy pomóc, np. poprzez podawanie nowych ciekawych nazwisk młodych zawodników do gry w Ruchu.
Szkolenie młodzieży w Ruchu
- L-o
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Jo ino chca pedziec, ze u nos (w Polsce i na Slasku) momy taki problym, ze durs szkolimy metodami z lat 70, bo u nos jest tak podupcone, ze wielko szkola Gorskiego (z calym szacunke dla SP KAzimierza) jest zawsze zywo! Problem jest ino taki ze colki swiat zmiynil metody szkoleniowe, a u nos dali sranie w bambus!... do czasu az niy zaczniymy troche brac wzrocow z zachodu to dali bydymy w czorny rzici! Tak samo w Ruchu, kaj jest masa modych pilkarzy a niy umimy zbudowac z nich druzyny. Juz pora lot nazost Ruch sie chwolil ze mo 500 mlodych pilkarzy kerych szkoli i ze wyincy mo ino Lech, a w piyrszy druzynie jak tego nie bylo tak niy ma!... kajs to sie traci, pyttanie czy to jest brak umiejetnosci przejsca na wyzszy piom wtajymniczynia, czy to jest blokowane przez starych koni, co by im mlode karlusy chleba niy zabierali?
Ruch Ruch HKS!
-
- Kontakt:
Może problem nie leży w braku umiejętności przejścia na wyższy poziom, a w tym że nie pomaga się im w tym. Rzucić zawodnika na głęboką wodę w myśl zasady jak jest dobry to sobie poradzi, nie jest miernikiem przygotowania, a wybitnego talentu i szczęścia.
Drugi problem lekceważenie młodych, zdolnych zawodników. Wiadomo że doświadczenie jest ważne, ale nie może być ścianą, przez która młody nie może się przebić. Czasem pierwszy skład pozwala dopiero rozwinąć skrzydła. O ile psychika zawodnika jest dostatecznie mocna, a wypracowywanie tego w szkółkach też leży.
Drugi problem lekceważenie młodych, zdolnych zawodników. Wiadomo że doświadczenie jest ważne, ale nie może być ścianą, przez która młody nie może się przebić. Czasem pierwszy skład pozwala dopiero rozwinąć skrzydła. O ile psychika zawodnika jest dostatecznie mocna, a wypracowywanie tego w szkółkach też leży.
-
- Kontakt:
to jest to co rzech pedziol odnosnie blokowania przez starych koni, do takich klubow jak nasz w taki sytuacji szkolenie mlodziezy to jest podstawa! a teraz sie pozbyda Sadloka za pol ceny!.. a powi mi ftos w koncu co z tym Goncerzem bo ucichlo!! a jo jest ciekawy czy go niy oddali za bezcen do katowic! 

Ruch Ruch HKS!
-
Lelo pisze:To albo ku*** szkolymy ta młodzież, abo ściongomy gotowce ze Szczecina!!!Roni2580 pisze:moje zdanie jest takie , że jesli chodzi o szkolenie młodzieży to Ruch ma je jako jedne z najlepszych w kraju o ile nie najlepsze (przykład ściągania chłopaków ze szczecina)Misiek pisze:Ja ino zastanówmy sie że w każdym liczącym się Zachodnim klubie przykłada się do szkolenia młodzieży. I niechodzi tu już o dziadostwo całej Polski, ale to że możemy pomóc, np. poprzez podawanie nowych ciekawych nazwisk młodych zawodników do gry w Ruchu.
dam ci przykład z najwyższej półki Messi został sciągnięty do szkółki Barcelony w wieku 13 lat z Argentyny to co kur** albo szkolą tą młodzież albo ją sciągają?.. Ja widze , że niektórzy tu popadają w nadmierny nacjonalizm Tylko Ślązacy i ch** ...
P.S Nie widziałem nigdy gotowców w ieku 16-17 lat bo tyle lat mieli te bajtle ze Szczecina

- L-o
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Zlyź na ziymia z tom Barcom...Roni2580 pisze:Lelo pisze:To albo ku*** szkolymy ta młodzież, abo ściongomy gotowce ze Szczecina!!!Roni2580 pisze:moje zdanie jest takie , że jesli chodzi o szkolenie młodzieży to Ruch ma je jako jedne z najlepszych w kraju o ile nie najlepsze (przykład ściągania chłopaków ze szczecina)Misiek pisze:Ja ino zastanówmy sie że w każdym liczącym się Zachodnim klubie przykłada się do szkolenia młodzieży. I niechodzi tu już o dziadostwo całej Polski, ale to że możemy pomóc, np. poprzez podawanie nowych ciekawych nazwisk młodych zawodników do gry w Ruchu.
dam ci przykład z najwyższej półki Messi został sciągnięty do szkółki Barcelony w wieku 13 lat z Argentyny to co kur** albo szkolą tą młodzież albo ją sciągają?.. Ja widze , że niektórzy tu popadają w nadmierny nacjonalizm Tylko Ślązacy i ch** ...
P.S Nie widziałem nigdy gotowców w ieku 16-17 lat bo tyle lat mieli te bajtle ze Szczecina
-
jo nie porónuja Ruchu do Barcy ino to jest normalne ze kluby które maja dobre szkoelnie młodzieży sciągają...młodych grajków nie tylko ze swojego regionu ino również z całej Polski a czasami nawet z innych krajów i ich szkoląLelo pisze:Zlyź na ziymia z tom Barcom...Roni2580 pisze:Lelo pisze:To albo ku*** szkolymy ta młodzież, abo ściongomy gotowce ze Szczecina!!!Roni2580 pisze:moje zdanie jest takie , że jesli chodzi o szkolenie młodzieży to Ruch ma je jako jedne z najlepszych w kraju o ile nie najlepsze (przykład ściągania chłopaków ze szczecina)Misiek pisze:Ja ino zastanówmy sie że w każdym liczącym się Zachodnim klubie przykłada się do szkolenia młodzieży. I niechodzi tu już o dziadostwo całej Polski, ale to że możemy pomóc, np. poprzez podawanie nowych ciekawych nazwisk młodych zawodników do gry w Ruchu.
- L-o
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Wiecie co wam powiem cały system szkolenia jes o dupe roszczaś. Jak byłem młodszy to poszedłem z kolegami na trening słabego klubu w naszym mieście. Trener nas tak konkretnie olał ze nikt niewiedział co robić, brak poządnej rozgrzewki nic. Ciepnoł nam bala i grajcie. Niby coś tam obserwował, ale bez ładu, bez składu. Druzyna badziewna, ludzie nie z tego rocznika zapychali puste miejsca, składem placowym spokojnie bysmy ich rozpykali. Ale do zeczy. Po meczu trener nieporozmawiał z nowymi(testowanymi) zawodnikami, niezapytał o to gdzie zazwyczaj grasz, jak ci się grało, zagrałeś słabo co miało na to wpływ itd. Waldek Fornalik tak wpłynoł na 1 skład, a w ogólnym szkoleniu młodziezy brakuje tego.
Pozatym taki trener juniorów słabej miejskiej druzyny(niemówi akurat o Ruchu) dostanie 400-600 złoty na renke jak dobze pojdzie i zazwyczaj dorabia do pracy nauczyciela WF. Brakuje mu podejścia, fantazji czy wyszkolenia, a najczęściej poprostu chęci.
Pozatym taki trener juniorów słabej miejskiej druzyny(niemówi akurat o Ruchu) dostanie 400-600 złoty na renke jak dobze pojdzie i zazwyczaj dorabia do pracy nauczyciela WF. Brakuje mu podejścia, fantazji czy wyszkolenia, a najczęściej poprostu chęci.
Nieważne skąd pochodzimy i kim jesteśmy, wszyscy jesteśmy kibicami Ruchu Chorzów.
"Ruch Chorzów przed 1939 rokiem był jednoznacznie kojarzony z powstańcami śląskimi i polskimi patriotami, spośród których głównie rekrutowali się kibice. Kibice niemieccy kibicowali innym klubom.Nie przypadkiem pierwszy mecz rozegrano 3 maja 1920 roku,w dniu uchwalenia Konstytucji trzeciomajowej". Co niezmienia faktu że jesteśmu Ślązakami ;], lecz zapamiętajmy że Ślazakami-Polakami, a nie Niemcami.
"Ruch Chorzów przed 1939 rokiem był jednoznacznie kojarzony z powstańcami śląskimi i polskimi patriotami, spośród których głównie rekrutowali się kibice. Kibice niemieccy kibicowali innym klubom.Nie przypadkiem pierwszy mecz rozegrano 3 maja 1920 roku,w dniu uchwalenia Konstytucji trzeciomajowej". Co niezmienia faktu że jesteśmu Ślązakami ;], lecz zapamiętajmy że Ślazakami-Polakami, a nie Niemcami.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Masz racja, są dobrzy. Ino boja się czy niepowyrastają z nich takie mentalne Nowackie, czyli walić barwy, walić gra, liczy się kasa, nawet gdy gram do dupy.
Rozumia że kasa jest ważna, ale jak ja bym dostał szansa grynawet w 2 lidze to bym mogł grać za minimum pensji. A przeca dorabiać im nikt niezabrania.
Rozumia że kasa jest ważna, ale jak ja bym dostał szansa grynawet w 2 lidze to bym mogł grać za minimum pensji. A przeca dorabiać im nikt niezabrania.
Nieważne skąd pochodzimy i kim jesteśmy, wszyscy jesteśmy kibicami Ruchu Chorzów.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Kadra u-21 na mecz z Francją19_kRzysiek_20 pisze:Ja bym sie chciał dowiedzieć. Mowi sie otwarcie mamy uzdolnionych młodych kopaczy , mistrza ME jak to sie przelewa na powołania do reprezentacji mowie tutaj o tych wszystkich U...
Powoływani są zawodnicy z wiosek albo z klubów 3 - 4 ligowych a z Ruchu? jak dla mnie masakra
Jednak chyba są powoływaniMaciej Sadlok, Artur Sobiech (obaj Ruch Chorzów),
-
- Kontakt:
Re: Szkolenie młodzieży w Ruchu
moze nie potrzebnie ten temat wyciagom, ale jest cos ciekawego:
http://www.90minut.pl/sparing/0/sparing7376.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Informacja o sparingu Ruchu Radzionków, który wygrol 2-0 z Gornikiem (graly najmocniejsze sklady)
w skladzie Gornika pojawilo sie pewne nazwisko, ktore mie zaciekawilo:
Adam Danch (83 Adam Krakowski),
W 83minucie wszedl za Dancha Adam Krakowski, czy to nie ten, kery byl tym naszym talentem co pojechol do Niemiec na testy latem?
jesli ja, to trocha dziwne...
ps. na transfermarkt i na 90minut nie znalazlem innego Krakowskiego - tylko ten:
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=13361" onclick="window.open(this.href);return false; - wg 90minut jest wolnym zawodnikiem
na ich oficjalnej stronie pisze:
"W zespole Górnika wystąpił testowany Sebastian Leszczak oraz napastnik drużyny Śląskiej Ligi Juniorów Starszych Adam Krakowski."
czyli jest u nich wychodzi na to...
http://www.90minut.pl/sparing/0/sparing7376.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Informacja o sparingu Ruchu Radzionków, który wygrol 2-0 z Gornikiem (graly najmocniejsze sklady)
w skladzie Gornika pojawilo sie pewne nazwisko, ktore mie zaciekawilo:
Adam Danch (83 Adam Krakowski),
W 83minucie wszedl za Dancha Adam Krakowski, czy to nie ten, kery byl tym naszym talentem co pojechol do Niemiec na testy latem?
jesli ja, to trocha dziwne...
ps. na transfermarkt i na 90minut nie znalazlem innego Krakowskiego - tylko ten:
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=13361" onclick="window.open(this.href);return false; - wg 90minut jest wolnym zawodnikiem
na ich oficjalnej stronie pisze:
"W zespole Górnika wystąpił testowany Sebastian Leszczak oraz napastnik drużyny Śląskiej Ligi Juniorów Starszych Adam Krakowski."
czyli jest u nich wychodzi na to...