Dokad zmierzasz Ruchu??

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
jugador
Kontakt:

#1606 Post autor: jugador » 19 cze 2009, o 12:00

Jednak dalej nie wiemy , ktore zrodlo finansowania nawalilo aby zamknac budzet.Mnie to np.bardzo ciekawi jak juz pisalem zreszta.
Mowie o ogolnym budzecie na sezon 2008/2009 jaki byl zakladany, tak tez go podaja.Nie wiem jak oni sobie te wydatki przezucaja.To juz mnie mniej interesuje.
Poprostu tak jak pisalem wczesniej czy na ta kase byly umowy(chyba byc powinny) i czy jest do odzyskania(jak byly umowy to tez byc powinna do odzyskania).
Jak to miala byc kasa od K&S to nie bedzie do podniesienia bo trudno sie zobowiazac , ze samemu sobie wlasciciel zaplaci.
Ogolnie chodzi o to w , ktorym miejscu nastapilo pekniecie przez , ktore teraz kapie nam na leb.
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

Roni2580

#1607 Post autor: Roni2580 » 19 cze 2009, o 12:06

gerhat pisze:
jugador pisze:
Starta w 2008 wynika przede wsyzstkim z:
- ujemnego salda transferowego (Zając, Szeryf, Pepe-po stronie wydatków). Z tego co pamiętam w 2008 transfery kosztowały nas 2 mln zł, jest taka pozycja w bilansie
- spłaty długów po Krystianie R.- tego chyba bezpośrednio w bilansie nie wyczytasz ale z tego co pamietam najwięcej mieliśmy spłacic w ostatnim roku co wg. mnie było kowtą nie mniejsza niż 2 mln zł
rozumiem ze chodzi ci o ich pensje...bo z tego co wiem to Zajac i Scherfen przyszli jako wolni zawodnicy a Pepe jako wypożyczony

georg
Kontakt:

#1608 Post autor: georg » 19 cze 2009, o 13:19

dokladnie ci dwaj przyszli z kartami w reku (lecz wiadomo ze nie beda grac za 5 lub 10k miesiecznie
)natomiast Pepe zostal wypozyczony lecz nie za darmo i ostatnia rata dlugu miala byc 1.96mln

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1609 Post autor: gerhat » 19 cze 2009, o 14:28

Roni2580 pisze:
rozumiem ze chodzi ci o ich pensje...bo z tego co wiem to Zajac i Scherfen przyszli jako wolni zawodnicy a Pepe jako wypożyczony
Nie pensje tylko transfery.
Rachunek Przepływów Pienięznych strona 15
Wydatki-Nabycie wartości niematerialnych i prawnych (zawodników transfer) 2.069.615,16 zł. Tyle w 2008r klub zapłacił za transfery zawdników. Mogły to być oczywiście płatności za transfery z lat wczesniejszych które w 2008 Ruch musiał zapłacić w żywym pieniądzu.
To że ktos przychodzi z karta na ręce oznacza tylko że nie płacisz za transfer jego poprzedniemu klubowi, ale płacisz dole jego menadżerowi oraz samemu zawodnikowi. Część zawodników sioę godiz na spłacanie tego w pensji ale to nie ejst reguła ale menadżer bierze od razu.

jugador do poszukiwania gdzie się podziała kasa nie słuzy bilans tylko szukaj w przepływach pienięznych (tam dowiesz się gdzie podziała się kasa za jesień) bo nigdy nie porównasz rachunku wyników za rok kalendarzowy z budżetem klubowym za sezon piłkarski bo ten zaczyna się w połowie roku. Pytasz gdzie powstało peknięcie? To jasne, spłata starych długów + transfery + zarobki piłkarzy rozwaliły budżet przy braku sponsora startegicznego. Takie zasoby jak ma Ruch pozwalają grać w Ekstraklasie na średnim poziomie ale grać na średnim poziomie, przebudowywać drużynę i spłacać stare długi to trochę za wiele jak na taki budżet.

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#1610 Post autor: Patton » 19 cze 2009, o 17:22

Zamknac to w pi*** i bedzie swiety spokoj. :wstyd:
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

SODA's
Kontakt:

#1611 Post autor: SODA's » 19 cze 2009, o 20:09

jeszcze będzie przepieknie ..jeszcze będzie normalnie....
RUCH Chorzów Polska

pacek1920
Kontakt:

#1612 Post autor: pacek1920 » 20 cze 2009, o 08:12

oby ale skąd taKIE INFO ŻE BĘDZIE DOBRZE, narazie cisza przed burzą

Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1613 Post autor: wojt » 20 cze 2009, o 10:54

http://www.niebiescy.pl/index.php?id=4477 kolejny artykuł i wywiad po którym mogę powiedzieć wiem że nic nie wiem.

Rumcajs
Kontakt:

#1614 Post autor: Rumcajs » 20 cze 2009, o 11:11

wojt pisze:http://www.niebiescy.pl/index.php?id=4477 kolejny artykuł i wywiad po którym mogę powiedzieć wiem że nic nie wiem.

a ja bym powiedzial ze wszystko jasne-konkretne wzmocnienia i sponsor na koszulach bedzie jak sie znajdzie nowy wlasciciel Ruchu bo kto bedzie inwestowal w reklame 2-3miliony na koszulki kluby ktory jest pierwszy do spadku z ligi
tylko kto kupi akcje-chyba tylko maisto ale oni tez sie migaja

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#1615 Post autor: Lutz » 20 cze 2009, o 11:21

kolejny artykuł i wywiad po którym mogę powiedzieć wiem że nic nie wiem.
Jak to nic niy wiysz? Jo sie dowiedzioł, że aktualnym pomysłem na prowadzenie "firmy" Ruch Chorzów to je wyprzedaż inwentarza, to je tak jakbyś z gruby wyprzedoł wszyskie kombajny co by potym fedrować łopatami, dowiedziołch sie że inne kluby stać na te kombajny ( Lechia, Odra i 98% innych) ino Ruch niy, dowiedziołch sie że pracownicy "firmy" i ich rodziny muszom zrozumieć, że kiedyś może do nich zaklupać komornik no i dowiedziołch sie, że som jeszcze osoby co wierzom :przestraszony: :
Wierzę, że po zmianach we władzach spółki znajdzie się świeży pieniądz, a za nim możliwości, transfery, pomysły. Także sponsor
Jo tyż wierza że jakiś "sponsor" bydzie - naklejom co na klata za 500 tys na rok, ale co dali to już wiy ino świynty mikołoj.

Niy dowiedziołch sie jaki kapitał wniezie nowy prezes ( Patererman ) czy inny Srutwa ;) , niy dowiedziołch sie co bydzie jak bydzie....tzn jak tyn świeży pieniądz sie niy znojdzie - derby z Erster FC Kattowitz ?
Tak jak Patton napisoł zawrzić to w pi*** i bydzie spokój.

Artykuł je dedykowany wszyskim jugadorom i innym gerhatom co majom różowe brela na ślypiach i niy widzom zbliżajoncy sie katastrofy.

obseRwator'90
Kontakt:

#1616 Post autor: obseRwator'90 » 20 cze 2009, o 11:32

Rumcajs pisze: kto bedzie inwestowal w reklame 2-3miliony na koszulki kluby ktory jest pierwszy do spadku z ligi
tylko kto kupi akcje-chyba tylko maisto ale oni tez sie migaja
Lechia była prawie 2 nogami w I lidze, a znalozł sie Kuchar.

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#1617 Post autor: Lutz » 20 cze 2009, o 11:35

obseRwator'90 pisze:Lechia była prawie 2 nogami w I lidze, a znalozł sie Kuchar
:hyhy: :hyhy: no właśnie !!!!! niy dowo wom to myślynio ?

Komandos
Kontakt:

#1618 Post autor: Komandos » 20 cze 2009, o 11:37

z tym że tam ma powstać nowy stadion no i...nie ma co porównywać Chorzowa z Gdańskiem.

maly_88
Kontakt:

#1619 Post autor: maly_88 » 20 cze 2009, o 11:39

Wy nie widzicie tego ze naszym gwoździem do trumny są dupne kontrakty niektorych naszych grajków ? Nie stac nas teraz na nich to trzeba ich się pozbyć i sprowadzić innych takich na nasze teraźniejsze możliwości finansowe(inna sprawa to kto takie kontrakty im dał do podpisania). I tak ich wypłaty są nieproporcjonalne do tego co grają (zreszta taka sytuacja moim zdaniem dotyczy wiekszasci grajkow w ekstraklasie) Trzymanie pseudogwiazdorów takich jak Zając czy Nowacki jest dupnym nieporozumieniem.

obseRwator'90
Kontakt:

#1620 Post autor: obseRwator'90 » 20 cze 2009, o 11:40

Lutz pisze:
obseRwator'90 pisze:Lechia była prawie 2 nogami w I lidze, a znalozł sie Kuchar
:hyhy: :hyhy: no właśnie !!!!! niy dowo wom to myślynio ?
no coś w tym jest..... ;)

Zablokowany