Byli gracze
- ObeRschlesien
- Kontakt:
-
FC Astana http://pl.wikipedia.org/wiki/Aleksandr_Kuczma?!?!?! pisze: http://ruchchorzow.com.pl/?page=article ... category=5 mom pytanie kaj gro teraz Kuczma ??? tyn Kazach podobol mi sie jak grol .
-
- Kontakt:
http://images.google.pl/imgres?imgurl=h ... N%26um%3D1adamo_R pisze:FC Astana http://pl.wikipedia.org/wiki/Aleksandr_Kuczma?!?!?! pisze: http://ruchchorzow.com.pl/?page=article ... category=5 mom pytanie kaj gro teraz Kuczma ??? tyn Kazach podobol mi sie jak grol .
za Tobą pójde w ogień, wode..
-
- Kontakt:
Adam Katolik jest królem strzelców A-klasy sosnowieckiej.
Czytając forum wiele osób mówi że był to nieudany transfer,jednak patrząc po archiwum to trochę bramek strzelił.
W którym roku i z którego klubu przyszedł do Ruchu i oraz jakie były powody odejścia z klubu ???
Jakie macie zdanie na jego temat ?
Czytając forum wiele osób mówi że był to nieudany transfer,jednak patrząc po archiwum to trochę bramek strzelił.
W którym roku i z którego klubu przyszedł do Ruchu i oraz jakie były powody odejścia z klubu ???
Jakie macie zdanie na jego temat ?
-
- Kontakt:
to był najlepszy transfer z perspektywy Sayonary
Przyszedł do Ruchu z Górnika Wojkowice w 1995 roku, ale zaraz go tam z powrotem wypożyczono. Później po spadku w 2 lidze grał częściej, strzelił kilka ładnych bramek, ale na ekstraklasę był za słaby, a może po prostu niezbyt profesjonalnie podchodził do swoich obowiązków. Talent i instynkt na pewno miał. Dziwiłem się, że w ekstraklasie nie pokazał tego na co go stać.
Na pewno był lepszy od niejakiego Piotra Żaby. Ten to był talent. Dobry na kartofliska 3 ligi. Taki Piechna z dawnych lat (tylko nie miał kto mu meczów kupić
)

Przyszedł do Ruchu z Górnika Wojkowice w 1995 roku, ale zaraz go tam z powrotem wypożyczono. Później po spadku w 2 lidze grał częściej, strzelił kilka ładnych bramek, ale na ekstraklasę był za słaby, a może po prostu niezbyt profesjonalnie podchodził do swoich obowiązków. Talent i instynkt na pewno miał. Dziwiłem się, że w ekstraklasie nie pokazał tego na co go stać.
Na pewno był lepszy od niejakiego Piotra Żaby. Ten to był talent. Dobry na kartofliska 3 ligi. Taki Piechna z dawnych lat (tylko nie miał kto mu meczów kupić

Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- Szafar21
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Noo Grzanka to byl w szczegolnosci talent. Cos w stylu FrankeRafal1920 pisze:W latach 90 wiele perelek z dwoma lewymi nogami przewinelo sie przez nasz Ruch. Szeliga, Zaba, Szuflita, Grzanka, Ozimina, Toborek i wielu, wielu innych uzdolnionych graczy

- zico1920
- Kontakt:
ale co nom swoijigo czasu z Wisłom /1-0 do nos/ wybronioł to JegoSzafar21 pisze:Noo Grzanka to byl w szczegolnosci talent. Cos w stylu FrankeRafal1920 pisze:W latach 90 wiele perelek z dwoma lewymi nogami przewinelo sie przez nasz Ruch. Szeliga, Zaba, Szuflita, Grzanka, Ozimina, Toborek i wielu, wielu innych uzdolnionych graczyw sumie to oboje gwarantowali na bramce emocje podobnie do Paśnika
i te śpiywy: Waldek Grzanka Hooligans.......

- Chudy81
- Kontakt:
- zico1920
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Gaca kiedyś we Wrocławiu zdobył gola bezpośrednio z rogu, jedynego w Ruchu. Jordan też strzelił jednego gola, chyba w PP w Bełchatowie.
Co do Grzanki to brzmiało to: Waldek Grzanka psychofan. A śpiewane było podczas halowego turnieju jak w jednym z meczu złapał za fraki bodajże piłkarza Wisły i nim "potargał".
Co do Grzanki to brzmiało to: Waldek Grzanka psychofan. A śpiewane było podczas halowego turnieju jak w jednym z meczu złapał za fraki bodajże piłkarza Wisły i nim "potargał".
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
-
- Kontakt:
Ja ino w tym Wroclawiu przy tym rogu Gacy jak by niy bylo porywistego wiatru to tyn bal by chyba nawet do ty bramy niy doleciol
A Grzanka zagrol za***isty piyrszy mecz w barwach Ruchu w swoim debiucie przeciwko silny juz wtedy wisle. A potym szkoda godac. Ale na turnieju halowym niezle poszarpol abo Nicinskiego abo Moskalewicza niypamiyntom