Dokad zmierzasz Ruchu??

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
ENDZA
Kontakt:

#1456 Post autor: ENDZA » 14 cze 2009, o 00:24

milanos pisze:
alek900 pisze:marek podaj mi jeden sensowny przykład co zrobiła dla klubu Sobstylowa? Jak mi podasz sensowny przykład to zaczne ją traktować jak człowieka
Już tak nie przesadzaj. A wprowadzenie na giełdę? według mnie wielki sukces.
Czy mógłbyś rozwinąć co klubowi dało wejście na giełdę I jak to się przełożyło na sytuacje obecną ?

fuhr
Kontakt:

#1457 Post autor: fuhr » 14 cze 2009, o 09:36

dokladnie wiemy jak wyglada sytuacja finansowa klubu

wszystko jest przejrzyste - to malo ?

w wielu z nas chce zeby Klimek sprzedal/oddal klub komus innemu

tylko ze wyglada na to ze nie wazne komu, i nie wazne czy taki ktos jest

przeciez Klimek to zabol :wstyd:
born and bred Blue!

KS RUCH CHORZOW

Górny Śląsk

enemis89
Kontakt:

#1458 Post autor: enemis89 » 14 cze 2009, o 10:13

Roni2580 pisze:
enemis89 pisze:Prawda jest taka i nikt jej nie ukryje (choć pewnymi zachowaniami Pan Klimek sam sprawia, że traci wiarygodność, przynajmniej ja tak to odbieram) ,że gdyby nie w/w nie pomógł Naszemu Klubowi gdy graliśmy w II lidze, to dzisiaj raczej nie bylibyśmy tu gdzie jesteśmy. Prawda jest również taka, że zmiana właściciela, przykładowo na Pana Patermana też nic pod względem finansowym nie zmieni. Odnoszę, niestety wrażenie, że Panu Klimkowi wyczerpał się już pomysł na Nasz Ruch, a Pani Prezes, na pewno nie wie jak klubem piłkarskim zarządzać, firmą może tak, ale klubem nie. Zmiany w zarządzie są niewątpliwe potrzebne, ale bez zastrzyku finansowego to będzie ciężko każdemu wyprowadzić Nas z tego marazmu. Jeżeli chcemy walczyć o wyższe cele, to :
- musimy zmienić zarząd
- musimy znaleźć sponsora strategicznego, który wyłoży co najmniej 4 mln na sezon
- musimy znaleźć kogoś, kto stanie się właścicielem Ruchu, ale bez owijania w bawełnę, musi być on strasznie bogaty i mieć chęci na wydawanie kasy (Nam przydałby się taki szaleniec jak w M. City, ale zarząd musiałby odpowiedzialnie zarządzać tą kasą, bo nikt nie pozwoli na wyrzucenie swoich pieniędzy w błoto, chociaż akurat ten szaleniec by pewnie pozwolił, bo na piłce się nie zna :) )

Pod względem finansowym Ekstraklasa rusza do przodu i jeżeli w najbliższym czasie nie włączymy się do walki to o tytule mistrzowskim usłyszą Nasze dzieci czy wnuczkowie, ale na pewno nie My.
sorry ale chyba nie do konca wiesz co piszesz sponsor nie wylozy ci 4 mln złotych....(prosty przykład Lecha który podpisał kontrakt z firmą buchmacherską na 2 mln złotych ii uwazane jest to za najlepszą ofertę w polskiej piłce) Telefonika ItI i Allianz to nie sponsorzy a właściciele klubów ... my potrzebujemy właściciela (inwestora) nowego a nie sponsora !!! bo sponsor nawet jak nam da ten 1 mln to i tak jedyne co nam pozostanie to środek lub dolna czesc tabeli
Po pierwsze, Lech będzie miał gwarantowane co najmniej (jeśli nie więcej )tyle co od poprzedniego sponsora ( Warka - 3 mln.)
Po drugie, za wysokie miejsce w lidze, pucharach etc. Lech dostanie dodatkową kasę od BetClic.

- Zapewniam, że jest ona korzystna dla klubu pod każdym względem. Inaczej byśmy nie decydowali się na jej podpisanie. Wysokość kwot uzależniona jest również od wyniku naszego zespołu. Kontrakt to nie tylko same pieniądze, ale również pakiet biznesowo- marketingowy przygotowany dla kibiców - wyjaśnił prezes Kolejorza.
A co do tego co zaznaczyłem na zielono, to czy ja w trzecim myślniku mojej wypowiedzi, którą cytowałeś nie podkreśliłem, że potrzeba nam bogatego właściciela ? 2 myślnik + 3 myślnik = potrzebujemy bogatego właściciela i oprócz tego jeszcze przydałby się jakiś sponsor strategiczny, miejsca na koszulce mamy sporo więc dla sponsora i firmy nowego właściciela powinno wystarczyć.

Pozdrawiam.

kempes69

#1459 Post autor: kempes69 » 14 cze 2009, o 13:07

najlepiej by było gdyby do Chorzowa przyjechał jakiś Rosjanin,Hindus,Arab lub ktoś inny i kupiłby klub ,tylko żeby Rodowici Tradycjonaliści nie blokowali tego ,bo już raz jeden pukał do drzwi na Cichej z kasą, to go wykopali.

Roni2580

#1460 Post autor: Roni2580 » 14 cze 2009, o 13:32

enemis89 pisze:
Roni2580 pisze:
enemis89 pisze:Prawda jest taka i nikt jej nie ukryje (choć pewnymi zachowaniami Pan Klimek sam sprawia, że traci wiarygodność, przynajmniej ja tak to odbieram) ,że gdyby nie w/w nie pomógł Naszemu Klubowi gdy graliśmy w II lidze, to dzisiaj raczej nie bylibyśmy tu gdzie jesteśmy. Prawda jest również taka, że zmiana właściciela, przykładowo na Pana Patermana też nic pod względem finansowym nie zmieni. Odnoszę, niestety wrażenie, że Panu Klimkowi wyczerpał się już pomysł na Nasz Ruch, a Pani Prezes, na pewno nie wie jak klubem piłkarskim zarządzać, firmą może tak, ale klubem nie. Zmiany w zarządzie są niewątpliwe potrzebne, ale bez zastrzyku finansowego to będzie ciężko każdemu wyprowadzić Nas z tego marazmu. Jeżeli chcemy walczyć o wyższe cele, to :
- musimy zmienić zarząd
- musimy znaleźć sponsora strategicznego, który wyłoży co najmniej 4 mln na sezon
- musimy znaleźć kogoś, kto stanie się właścicielem Ruchu, ale bez owijania w bawełnę, musi być on strasznie bogaty i mieć chęci na wydawanie kasy (Nam przydałby się taki szaleniec jak w M. City, ale zarząd musiałby odpowiedzialnie zarządzać tą kasą, bo nikt nie pozwoli na wyrzucenie swoich pieniędzy w błoto, chociaż akurat ten szaleniec by pewnie pozwolił, bo na piłce się nie zna :) )

Pod względem finansowym Ekstraklasa rusza do przodu i jeżeli w najbliższym czasie nie włączymy się do walki to o tytule mistrzowskim usłyszą Nasze dzieci czy wnuczkowie, ale na pewno nie My.
sorry ale chyba nie do konca wiesz co piszesz sponsor nie wylozy ci 4 mln złotych....(prosty przykład Lecha który podpisał kontrakt z firmą buchmacherską na 2 mln złotych ii uwazane jest to za najlepszą ofertę w polskiej piłce) Telefonika ItI i Allianz to nie sponsorzy a właściciele klubów ... my potrzebujemy właściciela (inwestora) nowego a nie sponsora !!! bo sponsor nawet jak nam da ten 1 mln to i tak jedyne co nam pozostanie to środek lub dolna czesc tabeli
Po pierwsze, Lech będzie miał gwarantowane co najmniej (jeśli nie więcej )tyle co od poprzedniego sponsora ( Warka - 3 mln.)
Po drugie, za wysokie miejsce w lidze, pucharach etc. Lech dostanie dodatkową kasę od BetClic.

- Zapewniam, że jest ona korzystna dla klubu pod każdym względem. Inaczej byśmy nie decydowali się na jej podpisanie. Wysokość kwot uzależniona jest również od wyniku naszego zespołu. Kontrakt to nie tylko same pieniądze, ale również pakiet biznesowo- marketingowy przygotowany dla kibiców - wyjaśnił prezes Kolejorza.
A co do tego co zaznaczyłem na zielono, to czy ja w trzecim myślniku mojej wypowiedzi, którą cytowałeś nie podkreśliłem, że potrzeba nam bogatego właściciela ? 2 myślnik + 3 myślnik = potrzebujemy bogatego właściciela i oprócz tego jeszcze przydałby się jakiś sponsor strategiczny, miejsca na koszulce mamy sporo więc dla sponsora i firmy nowego właściciela powinno wystarczyć.

Pozdrawiam.

wiem ze napisales i to zaznaczylem zgadzam sie z toba ale chcialem zwrócić uwage na błąd merytoryczny...jakim jest 4 mln od sponsora bo w naszym przypadku to nierealne...wiekszosc uzytkowników tego forum myli sponsora z inwestorem

enemis89
Kontakt:

#1461 Post autor: enemis89 » 14 cze 2009, o 13:54

Roni2580 pisze:
enemis89 pisze:
Roni2580 pisze:
- musimy zmienić zarząd

Pozdrawiam.

wiem ze napisales i to zaznaczylem zgadzam sie z toba ale chcialem zwrócić uwage na błąd merytoryczny...jakim jest 4 mln od sponsora bo w naszym przypadku to nierealne...wiekszosc uzytkowników tego forum myli sponsora z inwestorem
Możliwe, że troszkę przesadziłem z tą kwotą, niestety nie jesteśmy taką marką jak Lech, ale 1,5 do 2 mln myślę, że w naszym zasięgu jest. Przyznaje się do błędu, pozdrawiam.

Awatar użytkownika
alek900
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1462 Post autor: alek900 » 14 cze 2009, o 14:04

czy to że 10.06 wybrali nową radzę nadzorczą w której skład weszli Mariusz Klimek
Dariusz Smagorowicz Krzysztof Łasak Zdzisław Bik Janusz Paterman a osoby reprezentujące spółkę Sobstyl, Mosór tzn że nie może być zmian już w zarządzie ? czy możemy mieć nowego prezesa?

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1463 Post autor: Ozor » 14 cze 2009, o 20:37

Ciekawy artykuł http://gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,90 ... ryzys.html
Nie do konca dotyczy nas teraz ale co tam idzie poczytac.

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1464 Post autor: Thoth » 15 cze 2009, o 11:14

alek900 pisze:czy to że 10.06 wybrali nową radzę nadzorczą w której skład weszli Mariusz Klimek
Dariusz Smagorowicz Krzysztof Łasak Zdzisław Bik Janusz Paterman a osoby reprezentujące spółkę Sobstyl, Mosór tzn że nie może być zmian już w zarządzie ? czy możemy mieć nowego prezesa?
rada nadzorczo to inny organ spółki niz zarzad, w radzie nastapiły zmiany i nowo rada zadecyduje dalyj co z zarządem abo bydom zmiany abo niy.

a tak na marginesie jo ino czytom tera wywiady w stylu roz paterman uzbrojcie sie w cieprliwość kilka dni, tera klimek to samo, za 2 tydnie samogorowicz powie jeszcze kilka dni uzbrojcie sie w cierpliwość :spi: :spi: ciekawe ino do kiedy momy sie w ta cierpliowść uzbroic bo mnie juz jej po lekku zaczyno brakować :zly: :zly:
mnie to wyglado na walynie kepom w mur...

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#1465 Post autor: Lutz » 15 cze 2009, o 11:20

tommy tauzen pisze:cierpliowść uzbroic bo mnie juz jej po lekku zaczyno brakować
........ a na co Ty czekosz ? Na cud ? Na Mitala, na szejka z Abu Dhabi ? Bydzie zmiana z papucia na lać i tela, a co sie zmiyni dowiysz sie w swoim czasie i bydziesz rozczarowany, a biere nos wszyskich ta pierdolono przerwa :) Dziyń bez fussballu to dziyń stracony.

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1466 Post autor: Thoth » 15 cze 2009, o 11:24

Lutz, jo niy spodziewom sie wiela bo widza ta ich bezradność i brak pomysłu na cokolwiek ale wkurwio mnie to jak czytom ich wypowiedzi typu zmiany, plany wielkie ale czekac :rotfl: :rotfl: i te mamienie oczu...

fuhr
Kontakt:

#1467 Post autor: fuhr » 15 cze 2009, o 11:26

Lutz pisze:Dziyń bez fussballu to dziyń stracony.

:padam:
born and bred Blue!

KS RUCH CHORZOW

Górny Śląsk

jugador
Kontakt:

#1468 Post autor: jugador » 15 cze 2009, o 15:16

Jest tak cicho ostatnio , ze albo cos zaraz pi***olnie ostro albo juz wszyscy maja wszystko w du***.
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

Rumcajs
Kontakt:

#1469 Post autor: Rumcajs » 15 cze 2009, o 15:54

nic sie nie wydarzy dopuki miasto i klub niebeda prowadzic wspolnej polityki pozyskania inwestora ktory by chcial zakupic klub a do tego trzeba mu cos zaoferowac konkretnie a tylko wspołpraca z miastem i gwarancje pisemne moga byc powaznie brane pod uwage i dopuki cos takiego nie nastopi to bedzie dupa blada a jedynie mozemy pozyskac sponsora na koszulki i to wszystko

COBRA

#1470 Post autor: COBRA » 15 cze 2009, o 16:15

Nie bedzie zadnego sponsora na koszulkach zostanie serce i z nim Sobstyl.

Z Przegladu Sportowego-Warzycha miałby pełnić w Chorzowie funkcję doradcy. Pomagałby przy transferach. Aby tak się jednak stało najpierw musi dojść do zmian w zarządzie klubu. Na Cichej ścierają się dwie opcje, ale na razie górą są konserwatyści.

Zablokowany