Dokad zmierzasz Ruchu??

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
PitBull_77
Kontakt:

#1366 Post autor: PitBull_77 » 11 cze 2009, o 17:06

Bytom20 pisze:Na tym forum możemy dalej sobie luźno pogadać ino niech mi ktoś poniżej odpowie na jedno zasadnicze pytanie "CO TO WSZYSTKO DA ?"
Fandzolenie na forum:
Czy to doprowadzi do zmiany prezeski ?
Czy to doprowadzi do tego że wyjdziemy z dołka finansowego ?
Czy to doprowadzi do poprawienia frekwencji ?
Czy to doprowadzi Nas do kolejnego majstra a może spadku ?
Czy to zwiększy Nasz budżet ?
Czy to doprowadzi do budowy nowego stadionu na Cichej ?
itd.

Większość z Nas piszących na tym forum ma rację a wszyscy chcą jak najlepiej dla Naszej drużyny. Możemy owszem założyć Stowarzyszenie i pisać pisma do Zarządu licząc że to coś da albo 11.07.2009 przyjść na sparing z Widzewem Łódź w 15 000, pokazać że jesteśmy i wierzymy w tą drużynę wyrazić swoje niezadowolenie z pracy prezeski i funkcjonowania klubu i braku żadnych działań w celu budowy nowego stadionu przy ulicy Cichej.
Ktoś napisze niżej co to da skoro ryczeliśmy już nie raz na Panią prezes. Owszem ale warto spróbować bo ino siedzeniem przed kompem i pisaniem na forum wątpię by coś się zmieniło na lepsze.
i tu się z tobą zgodza w całości bo pisanie i lamentowanie nic nam nie da bo sobstylowo mo to w głębokim poważaniu jeżeli wogule wie co tu sie o niej myśli i tak samo Klimek i spółka
jedynie co nom pozostaje to pokozac swoje nie zadowolenie w zdecydowany sposób i modlić sie żeby sie nie spełniły nasze czarne scenariusze :kwasny:
Obrazek
Obrazek

jugador
Kontakt:

#1367 Post autor: jugador » 11 cze 2009, o 17:07

Z pewnoscia na sparing przyjdzie Ci 15 tys,z pewnoscia w wakacje przyjdzie 15 tys kiedy wiekszosc ludzi gdzies wyjezdza.
Niestety jestesmy w du*** bo widac , ze zarzad juz nie potrafi , klubu za darmo nie wypusci a co najgorsze , jak pojda na dno to Ruch razem z nimi.
Sytuacja patowa.
Niech chociaz powstanie to SSK i ruszy sie kibicowsko.Niech klub chociaz dobra oferte karnetow i biletow przygotuje.Jakiekolwiek pozytywne sprawy mile widziane.
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

Awatar użytkownika
Bytom20
Kontakt:

#1368 Post autor: Bytom20 » 11 cze 2009, o 17:21

jugador pisze:Z pewnoscia na sparing przyjdzie Ci 15 tys,z pewnoscia w wakacje przyjdzie 15 tys kiedy wiekszosc ludzi gdzies wyjezdza.
Niestety jestesmy w du*** bo widac , ze zarzad juz nie potrafi , klubu za darmo nie wypusci a co najgorsze , jak pojda na dno to Ruch razem z nimi.
Sytuacja patowa.
Niech chociaz powstanie to SSK i ruszy sie kibicowsko.Niech klub chociaz dobra oferte karnetow i biletow przygotuje.Jakiekolwiek pozytywne sprawy mile widziane.
Wiem jakie są realia, wiem jaką mieliśmy frekwencje w lidze ale warto myśleć pozytywnie, choćby dlatego że wielu wraz ze mną ma dość marudzenia. Zróbmy wszystko by te 15 000 przyszło bo ino wtedy będzie jakiś wydźwięk w mediach że na sparing przychodzi we wakacje 15 koła i wyraża swoje nie zadowolenie a jak przyjdzie 1 000 to kto dostrzeże 1 000 osób krzyczących o zmianę prezesa ? Ile przyjdzie obejrzymy na sparingu więc ni prorokujmy przed bo ino możemy kogoś odstraszyć. Ja będę choćbym miał tam sam stać. W jedności i liczbie siła.

Pavlique
Kontakt:

#1369 Post autor: Pavlique » 11 cze 2009, o 17:22

Pisza piyrszy roz łod Derbów; na bieżonco czytom wszysko i normalnie przestołzech sie nawet dziwić...
Powiym tela, wiynkszość piszoncych sam na forum potrafi yno ujadać przed monitorym... nojprzód Klimek boł zbawcom teroski grabażym a świynty zaczyno być Krystian R. i Supermario wel pan Patermann co robioł imprezy dla Ruchu w swoji knajpie a potym faktury na klub wystawioł...
Pan Klimek jest większosciowym udziałowcem w społce Ruch SA i to on rzondzi czy to sie komuś podobo czy niy... a kibice pokozali calo Runda wiosynno jak bardzo kochajom klub niy poradzonc przyjść w 10000 na szpil.... i co z tego że grajki grali konina....
Do tych wszyskich ulepszaczy swiata mom propozycjo
Niych założom nowy klub np Richtig RUCH abo Niybieski Ruch abo KP RUCH i zaczynajom łod B klasy... na swoich zasadach niych tam rzondzom wiela wlezie... zbierom kasa, kupiom piłkarzyków i dowej....
W szczecinie tyż tak zrobiyli...
Niych grajom kaj chcom, bilety za zeta abo jeszcze lepij za darmo i bydzie git....
I'm a man who walks alone

jugador
Kontakt:

#1370 Post autor: jugador » 11 cze 2009, o 17:31

Nie widze teraz w lidze klubu , na ktorego SPARING przyszloby 15 tys.A sa kluby , ktore stoja aktualnie lepiej z frekwencja choc w przypadku sparingu nie wiem czy to ma znaczenie.
Kazdy ma dosc marudzenia ale nie zmusimy tych ludzi zeby oddali klub za darmo, nie ma szans.To jest kasa.Taki Smagorowicz to bankrut , Ruch ma w du*** zaden z niego kibic a widzi , ze to wpadnie jakas pensyjka , to kasa sie kreci z Canal plus.
Zreszta te kilka zdan o WDS zupelnie go zdemaskowaly.
Jestemy w je***ym potrzasku i teraz tylko sa dwie mozliwosci.
Albo znajdzie sie ktos kto sypnie im kasa i ten klub wykupi , albo oni sami znajda jakiegos konkretnego sponsora i jakos sie to bedzie krecic.
Jednak jak to mozliwe skoro w kilka tygodni zdazyli zniechecic do wejscia do RN prezesa wielkiej firmy.No bo jak inaczej to wytlumaczyc.Najgorsze jest to , ze zostalo to OFICJALNIE zapowiedziane w dokumentach gieldowych a teraz cisza.Zadnych wyjasnien , nic.Jak tak moze byc.
Jestesmy na to za krotcy i mozemy sobie tylko gadac i krew nas zalewac ze zlosci.
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

COBRA

#1371 Post autor: COBRA » 11 cze 2009, o 18:14

Ja powiem szczerze ze chyba zaluje ze nie spadlismy z ligi i zaloje ze dostalismy licencje,start od C klasy nic wiecej tylko to nas uratuje!

orbiter
Kontakt:

#1372 Post autor: orbiter » 11 cze 2009, o 18:40

Jestem z Ruchem od dwudziestu lat . I przez cały ten okres NIGDY wokół tego klubu nie było spokojnie. Zawsze coś. Jak nie spadki , to krach finansowy i tak co chwile. Mam dośc. Czy my kibice już tak na zawsze bedziemy musieli życ? W tej niepewnosci ? Zaś po raz kolejny ogladac upadek klubu? Chyba tego nie wytrzymię, a jeszcze jak czytam, że rywal zza miedzy pozyskał sponsora strategicznego to mnie krew zalewa . My tradycyjnie jesteśmy w czarnej du***. :/
Ruch Chorzów - Górny Śląsk - Polska

Arena C6

Awatar użytkownika
Kirek
Kontakt:

#1373 Post autor: Kirek » 11 cze 2009, o 18:42

@COBRA
Spokojnie na to zawsze jest czas, nie pozostaje nam nic jak tylko przychodzić na mecz.

Awatar użytkownika
szogun
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1374 Post autor: szogun » 11 cze 2009, o 18:59

Trzeba zdecydowanych działań. Jak robimy protest na szpilu to protest. Jak wyłażymy z trybun i już nie wracomy to tak mo być a nie tylko groźby a po chwili już po starymu. Jak roz drugi zagrają przy pustym stadionie to się nauczą. Stać pod bramami i pokozac że nos jest wciul tylko że nie akceptujemy polityki klubu i samego zarządu i rzadamy zmiany prezesa. Na całym świecie prezesi i rady nadzorcze drżą przed kibicami i ich opinia tylko nie w Ruchu. Coś tu ku... jest nie tak nie sądzicie?

Awatar użytkownika
vinc84
Kontakt:

#1375 Post autor: vinc84 » 11 cze 2009, o 19:20

pamietom jak Bytom zalozyl temat o pierwszych WDS i napisol ze zapelnimy colki stadion i nikt w to nie wierzyl jo tyz nie. Moze podobnie bydzie z tym sparingiem :wstyd:
GŮRNY ŚLŮNSK

jaca22
Kontakt:

#1376 Post autor: jaca22 » 11 cze 2009, o 19:37

Bytom20 pisze:
jugador pisze:Z pewnoscia na sparing przyjdzie Ci 15 tys,z pewnoscia w wakacje przyjdzie 15 tys kiedy wiekszosc ludzi gdzies wyjezdza.
Sytuacja patowa.
Wiem jakie są realia, wiem jaką mieliśmy frekwencje w lidze ale warto myśleć pozytywnie, choćby dlatego że wielu wraz ze mną ma dość marudzenia. Zróbmy wszystko by te 15 000 przyszło bo ino wtedy będzie jakiś wydźwięk w mediach że na sparing przychodzi we wakacje 15 koła i wyraża swoje nie zadowolenie a jak przyjdzie 1 000 to kto dostrzeże 1 000 osób krzyczących o zmianę prezesa ? Ile przyjdzie obejrzymy na sparingu więc ni prorokujmy przed bo ino możemy kogoś odstraszyć. Ja będę choćbym miał tam sam stać. W jedności i liczbie siła.
żebyś się nie zdziwił jak sparring zostanie rozegrany w tajemnicy albo w Łodzi ;)

[ Dodano: Czw 11 Cze, 2009 ]
szogun pisze:Trzeba zdecydowanych działań. Jak robimy protest na szpilu to protest. Jak wyłażymy z trybun i już nie wracomy to tak mo być a nie tylko groźby a po chwili już po starymu. Jak roz drugi zagrają przy pustym stadionie to się nauczą. Stać pod bramami i pokozac że nos jest wciul tylko że nie akceptujemy polityki klubu i samego zarządu i rzadamy zmiany prezesa. Na całym świecie prezesi i rady nadzorcze drżą przed kibicami i ich opinia tylko nie w Ruchu. Coś tu ku... jest nie tak nie sądzicie?
Uwaząj bo tu niektórzy z bojkotów się śmieją .A mnie się wydaje że to jest w tej chwili jedyne skuteczne narzędzie na to żeby Sobstyl ustąpiła.

COBRA

#1377 Post autor: COBRA » 11 cze 2009, o 19:53

Kirek pisze:@COBRA
Spokojnie na to zawsze jest czas, nie pozostaje nam nic jak tylko przychodzić na mecz.
Czas juz sie skonczyl ,wszyscy wokolo uciekaja nam organizacyjnie,finansowo itp A my dalej tkwimy w agoni :kwasny: niedlugo naprawde bedziemy na szarym koncu,zreszta prawie juz jestesmy :wstyd:

pippen
Kontakt:

#1378 Post autor: pippen » 11 cze 2009, o 21:04

chopy czyto, czytom i nie umia już wytrzymać...
najpierw jedziecie na p.Klimka - bądź co bądź chca przypomnieć, że gdyby nie on pisaliby my o klubie 4 może 3cio ligowym i wspominaliby my jak to kiedyś za supermena Rogali było fajnie w 1lidze (na potwierdzenie ino dwie nazwy Stal Mielec czy Stal Stalowa Wola). Ten kto doł pieniądze ma władze - normalne prawo rynku. Klimek wpompowała sporą kasę i dzięki temu gramy w ekstraklasie. Pan Smagarowicz - skończcie pisać o tym że jest bankrutem ... śmieszy mnie to. To że firma plajtuje to nic nadzwyczajnego jeżeli prowadzi się biznes. Jak to mówią zmieniasz fure i nazwe i jedziesz dalej pozwalając by wierzyciele ściągali kase z "wartości" firmy. Uwierzcie p.Smagarowicz ma się dobrze i ma więcej kasy niż byście mogli się wszyscy ściepnąć.
Po trzecie sponsor :rotfl: pamiętom jak to samo było z Dospelem . Jo sie pytom co im to dało? jo sie pytom czy taki sponsor to szczyt marzeń? W Ruchu czekejmy spokojnie na sponsora pokroju Telefoniki, Alianza czy TNT,... a nie patrzmy na małę dupinki (z całym szacunkiem dla tych firm ale w tej klasie to dupinka)

Spokoju życza wszystkim :padam:

a dla odprężenia jak śpiewoł Kaczmarek "Warto było czekać na te piękne czasy kiedy Górnik Żebrze spodł z tej ekstraklasy,..." :hyhy:

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#1379 Post autor: Scypion » 11 cze 2009, o 21:11

pippen pisze: Po trzecie sponsor :rotfl: pamiętom jak to samo było z Dospelem . Jo sie pytom co im to dało? jo sie pytom czy taki sponsor to szczyt marzeń? W Ruchu czekejmy spokojnie na sponsora pokroju Telefoniki, Alianza czy TNT,... a nie patrzmy na małę dupinki (z całym szacunkiem dla tych firm ale w tej klasie to dupinka)
Mosz recht odgonmy wszystkie male firmy zeby nasz wielki wymarzony sposnor co jest juz tuz tuz ( dwa tydnie) do nos sie docisnal bo niesie taki dupny miech kasy, ze sie docisnąc nie poradzi... Czekomy juz 20 lot i nic nie wskazuje, ze to sie moze zmienic. Czy zmiana prezesa cos pomoze? Nie wiem, ale z ludzmi co wlasnie byli takimi malymi dupinkami mom kontakt i wiem w jaki arogancki sposob tyn gorolski babsztyl prowadzi nasz klub odstraszajac wszystkich.

pippen pisze:Spokoju życza wszystkim :padam:
A jo Ci zycza zachowania dobrego nastroju

pippen
Kontakt:

#1380 Post autor: pippen » 11 cze 2009, o 21:25

Scypion pisze:
pippen pisze: Po trzecie sponsor :rotfl: pamiętom jak to samo było z Dospelem . Jo sie pytom co im to dało? jo sie pytom czy taki sponsor to szczyt marzeń? W Ruchu czekejmy spokojnie na sponsora pokroju Telefoniki, Alianza czy TNT,... a nie patrzmy na małę dupinki (z całym szacunkiem dla tych firm ale w tej klasie to dupinka)
Mosz recht odgonmy wszystkie male firmy zeby nasz wielki wymarzony sposnor co jest juz tuz tuz ( dwa tydnie) do nos sie docisnal bo niesie taki dupny miech kasy, ze sie docisnąc nie poradzi... Czekomy juz 20 lot i nic nie wskazuje, ze to sie moze zmienic. Czy zmiana prezesa cos pomoze? Nie wiem, ale z ludzmi co wlasnie byli takimi malymi dupinkami mom kontakt i wiem w jaki arogancki sposob tyn gorolski babsztyl prowadzi nasz klub odstraszajac wszystkich.

Ja sprzedejmy sie piekarni Kłos za 200 tyś na główne logo na koszulce i o wielkim sponsorze mogymy zapomnieć na najbliższe lata. Pytom sie wielaś zainwestowoł w klub (wszystkie bilety w sezonie? normalneś kupił czy chociaż na trybuna?) mie też sie nie podobają rządy prezeski ale to nie moja brocha ją rozliczać (jakby mie ktoś w firmie chcioł się mądrzyć to go wyciepia na zbity pysk) i nie dziwia się że p.Klimek mo już tego tyż serdecznie dość. Płaci i wymaga. Mo kasa, nie chce małych dupinek w Ruchu to sam wyłoży, proste jak drut.
Co po niektórym to za dużo ciupania w Champinschip Menager i piere na dekiel

A spokój to mom zwłaszcza do początku ligi czego też innym życza. :cwaniak:

Zablokowany