Sezon 2008/2009

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
bluefil
Kontakt:

#2251 Post autor: bluefil » 1 cze 2009, o 09:32

Czy was nic innego nie interesuja jak spadek zaboli? My remisujac na Legii wzbogacilibysmy kase klubowa o 600 000zl wiecej, a styl w jakim gralismy tez martwi. Oby za rok zaby nie smialy sie awansujac, a my spadajac z ligi!
Dla mnie teraz jest najwazniejsze zeby miec sponsora na nowy sezon i wzmocnic druzyne!
Poza tym to zdjecie jak kibic ciagnie pilkarza za koszulke wyglada na zmontowane!
Ostatnio zmieniony 1 cze 2009, o 09:39 przez bluefil, łącznie zmieniany 1 raz.
w zadnej lidze RUCHu sie nie wstydze!

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#2252 Post autor: L.G » 1 cze 2009, o 09:39

bluefil pisze:My remisujac na Legii wzbogacilibysmy kase klubowa o 400 000zl wiecej i styl w jakim gralismy tez martwi.
styl martwi od meczu z Zagłębiem Lubin w tamtym sezonie. Wtopa z Legią jakims specjkalnym zaskoczeniem nie jest. Ta drużyna wyczerpała swoje możliwości. Przedewszyskim myntalne.
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

bluefil
Kontakt:

#2253 Post autor: bluefil » 1 cze 2009, o 09:43

L.G pisze:
bluefil pisze:My remisujac na Legii wzbogacilibysmy kase klubowa o 400 000zl wiecej i styl w jakim gralismy tez martwi.
styl martwi od meczu z Zagłębiem Lubin w tamtym sezonie. Wtopa z Legią jakims specjkalnym zaskoczeniem nie jest. Ta drużyna wyczerpała swoje możliwości. Przedewszyskim myntalne.
Nie zgodze sie do konca. To nie jest zla druzyna. Wzmacniajac ja dobrym napastnikiem i strzelajacym z drugiej lini pomocnikiem oraz kims za Adamsa, jestesmy w stanie wiecej osiagnac w przysazlym sezonie. Oczywisice jesli bedziemy miec kase na wyplaty.
Podsumowujac temat, gdyby nie zmiana trenera, to my jestesmy teraz na 16 miejscu. Niestety do ligi wchodza bogate Widzew i Zaglebie, wiec z tymi srodkami finansowymi i potencjalem pilkarskim (glownie bram bramkostrzelnych napastnikow) jestesmy kandydatem nr 1 do spadku!

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#2254 Post autor: L.G » 1 cze 2009, o 09:47

bluefil pisze:Nie zgodze sie do konca. To nie jest zla druzyna
niy jest zło, ino wyników niy ma.

Akurat Adams to sie ostatnio wyróznioł na plus, szczególnie ZAANGAZOWANIYM i charakterym (co szczeghólnie było widac w finale PP, kedy przy 0:1, cioty stanyły i czekały na koniec, bo po za Adamsym, Grodzickim, Brzyskim, żodyn niy mioł jajec by zawalczyć)

Jak w przyszłym sezonie momy sie utrzimać, to trza gryź trowa, a niy snuc sie BEZRADNIE po szpilplacu jak to nasze grajki majom w zwyczaju, po za sporadycznymi wyskokami.

Awatar użytkownika
Raul22
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#2255 Post autor: Raul22 » 1 cze 2009, o 09:57

a ja sie tam zastanawiam nad jedna sprawa, sport na stronce m.in pisze o meczu gornika z polonia: Dla tych w sobotę zabrakło biletów i trzeba było "dorobić" ponad dwa tysiące prowizorycznych wejściówek z pieczątką klubową. Stadion był tak przepełniony, że ochrona postanowiła otworzyć dwa sektory buforowe.
Kto im na takie cos pozwala? czujecie by na naszym meczu na Cichej ktos dorabial bilety? mi sie wydaje to niemozliwe, a ci bez zgody nikogo se dodrukowuja bilety mimo iz ich stadion dopuszczony jest na konkretna liczbe kibicow. Biorac pod uwage jeszcze to co sie dzialo po meczu mysle ze powinni dostac dosc spora kare za takie cos. Jestem ciekaw czy tak bedzie. Nie pisze tego z powodu jakis kompleksow na ich punkcie, ale skoro inne kluby kara sie za glupie race to tutaj tym bardziej.

A tak poza tym to KAŻDY W POLSCE O TYM WIE GORNIKA ZABRZE JEST NA DNIE !!

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#2256 Post autor: Thoth » 1 cze 2009, o 10:02

to jest dobre

Nie ma co, Robert Szczot jak mało kto potrafi przewidywać przyszłość - czytamy na "weszlo.com". Przed transferem z Jagiellonii do Górnika Zabrze powiedział...

- Chcę zagrać w reprezentacji Polski i wyjechać do dobrego zagranicznego klubu - niekoniecznie nawet z mojej ulubionej ligi hiszpańskiej. Dlatego też przeszedłem z Jagi do Górnika - zespół z Białegostoku przez następne dziesięć lat będzie walczył o utrzymanie, a Górnik już w kolejnym - o zgoła inne cele.

No faktycznie! Jagiellonia o utrzymanie, a Górnik o awans! Miał nosa Robert. Serdecznie gratulujemy!

tu sie akurat niy pomylił górnik w przyszłym sezonie bydzie walczyło zgoła inne cele niż utrzymanie sie w ekstraklasie :rotfl: :rotfl:
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

bluefil
Kontakt:

#2257 Post autor: bluefil » 1 cze 2009, o 10:10

L.G pisze:
bluefil pisze:Nie zgodze sie do konca. To nie jest zla druzyna
niy jest zło, ino wyników niy ma.

Akurat Adams to sie ostatnio wyróznioł na plus, szczególnie ZAANGAZOWANIYM i charakterym (co szczeghólnie było widac w finale PP, kedy przy 0:1, cioty stanyły i czekały na koniec, bo po za Adamsym, Grodzickim, Brzyskim, żodyn niy mioł jajec by zawalczyć)

Jak w przyszłym sezonie momy sie utrzimać, to trza gryź trowa, a niy snuc sie BEZRADNIE po szpilplacu jak to nasze grajki majom w zwyczaju, po za sporadycznymi wyskokami.
Lowca siweta racja, szkoda jednak ze trzeba dodac to ostatnio! Adams to taki zawodnik, ktory pieknie czysci pole, wsadzi noge w ostatnim momencie i powstrzyma akcje, ktorej prawie nikt by nie powstrzymal. Niestety kilka minut pozniej potrafi popelnic taki blad, ze nawet juniorzy na Slavii by sie wstydzili! Jak dla mnie za malo koncentracji lub brak umiejetnosci. Dlaczego go skreslam, wiek, koniec kontraktu, zarzuty prokuratorskie. Kto z nim przedluzy kontrakt? Poza tym nie ma zadnej gwarancji, ze zagra z taka determinacja jak ostatnio (ciekawe dlaczego dopiero wtedy jak mu sie kontrakt konczyl), a nie tak jak gral wszystkie wczesniejsze mecze.

Tommy, ale tak zupelnie szczerze, to kto sie spodziewal spaku zaboli? Nawet u nas na forum kazdy snul domysly jak to Lato pomoze, jak Lks nie dostanie licencji zeby zaby nie spadly! Nikt sie jednak nie spodziewal, ze po 30 kolejce, Wielki Gornik Zabrze zajmie ostatnia pozycje! Szczota bym przyjal do Ruchu z otwartymi rekami. Walczak!

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#2258 Post autor: L.G » 1 cze 2009, o 10:20

bluefil pisze:Niestety kilka minut pozniej potrafi popelnic taki blad, ze nawet juniorzy na Slavii by sie wstydzili! Jak dla mnie za malo koncentracji lub brak umiejetnosci. Dlaczego go skreslam, wiek, koniec kontraktu, zarzuty prokuratorskie. Kto z nim przedluzy kontrakt?
jo sie z tym zgadzom, ale kejby niy te zarzuty prokuratorske, bieronc pod uwaga nasz potyncjał finansowy, widziołbych go może niy tyla na stoperze, co jako defensywnego pomocnika (żęby za nim ktoś jeszcze boł) z inklinacjami do granio ofensywnego (bo jako jedyn z niylicznych mo charakter do czegoś wiyncy, niż podanie wszerz do nojlbliżeszgo zawodnika, bez rozróżniynio czy to nasz czy ich).
Ostatnio zmieniony 1 cze 2009, o 10:27 przez L.G, łącznie zmieniany 1 raz.

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#2259 Post autor: Thoth » 1 cze 2009, o 10:22

bluefil, prawdo jest tako ze byli słabi tzn tak od śląska wrocław wszystkie drużyny ponizej były słabe i wsród nich należało szukac kandydata do spadku padło na żaboli i koniec bydom grali z gieksom choc jeszcze nic pewnego bo i gieksa może slecieć. co mnie w tym wszystkim rozdupiało to pisanie o jakiejś slaskiej spóldzielni kolejny klimat jak reszta Polski szczuje na Śląsk!!! :zly:

a tu tako ciekawostka :hyhy: :hyhy:
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,97436,titl ... omosc.html

p.s. jo bych tam szczota nie chcioł kolejny typ pokroju bednarza i p.mosóra

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#2260 Post autor: grzej » 1 cze 2009, o 12:07

Czy ktoś z Was wie do kiedy nasi piłkarze trenują?
historiaruchu.pl

Lukas89
Kontakt:

#2261 Post autor: Lukas89 » 1 cze 2009, o 12:32

Sezon się skończył utrzymaliśmy się. Niektórzy wcześniej pisali,że niektórym bardziej zależy na spadku Górnika niż Naszym utrzymaniu więc jak sezon sie skończył to moge chyba napisać...

ciesze się,że Górnik spadł :D Wreszcie troche sobie pojeżdzą po tych wioskach :rotfl:

No i Heniek nie uratował Górnika..a tak Go matka prosiła

Cała Polska o tym wie ! Górnik Zabrze jest na dnie ! :rotfl:

a podsumowując górę tabeli ciesze się,że Wisła została mistrzem.. jakoś zawsze bardziej życze mistrzostwa Wiśle niż Lechowi czy Legii...

Skorża to dobry trener i co najważniejsze ma klase.. nie to co Pan Smuda który teoretycznie słabszych rywali chce 'pykać' i nie to co Pan Urban który 'k***a jak chcą wojny to będą ją mieć"...

Czasem niektórym trenerom brakuje wyczucia sytuacji.. a od Skorży nie słyszałem raczej żadnych takich wypowiedzi..

i na koniec.. Szkoda,że Brożkowi nie udało się zdobyć samodzielnego Króla Strzelców bo w tym sezonie należało to mu się jak nikomu....
Obrazek

jugador
Kontakt:

#2262 Post autor: jugador » 1 cze 2009, o 12:45

Dobra chooj juz z tymi spadkami.Wracamy na Cicha co napewno wzmocni nasza druzyne jakakolwiek by ona nie byla.Teraz tylko zeby byla co najmniej tak mocna jak ta aktualna i wzbogacona o regularne wyplaty : )
Ciezki sezon przed nami.
Wykrystalizuje sie czolowka , z ktora na ta chwile mamy male szanse w przeciagu calego sezonu.No dobra nie mamy szans.
Wisla,Legia,Lech,Polonia W,Slask. Zaglebie L i Widzew raczej jeszcze nie beda bardzo mocne.Reszta spokojnie w naszym zasiegu jak nie bedzie katastrofy finansowej.
Ciezka sprawa bo kroji sie kolejny sezon choojowej walki o utrzymanie , ktora juz wszyscy zygaja.No ale coz poczac.Moze zdarzy sie cud i ... ?
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#2263 Post autor: HKSADIK » 1 cze 2009, o 13:52

grzej pisze:Czy ktoś z Was wie do kiedy nasi piłkarze trenują?
czytalem wypowiedz Fornalika,ze pilkarze beda na urlopach bodaj od 3-22 czerwca.Jednak wszystko wskazuje na to,ze pilkarze troche pozniej pojda na urlopy-bardzo mozliwy jest sobotni mecz przeciwko Widzewowi ponoc;)Zobaczymy.
jugador pisze:Moze zdarzy sie cud i ... ?
Oby;)

32

#2264 Post autor: 32 » 1 cze 2009, o 15:03

Raul22 pisze:a ja sie tam zastanawiam nad jedna sprawa, sport na stronce m.in pisze o meczu gornika z polonia: Dla tych w sobotę zabrakło biletów i trzeba było "dorobić" ponad dwa tysiące prowizorycznych wejściówek z pieczątką klubową. Stadion był tak przepełniony, że ochrona postanowiła otworzyć dwa sektory buforowe.
Kto im na takie cos pozwala? czujecie by na naszym meczu na Cichej ktos dorabial bilety? mi sie wydaje to niemozliwe, a ci bez zgody nikogo se dodrukowuja bilety mimo iz ich stadion dopuszczony jest na konkretna liczbe kibicow. Biorac pod uwage jeszcze to co sie dzialo po meczu mysle ze powinni dostac dosc spora kare za takie cos. Jestem ciekaw czy tak bedzie. Nie pisze tego z powodu jakis kompleksow na ich punkcie, ale skoro inne kluby kara sie za glupie race to tutaj tym bardziej.

U nas sie dba o kibicow.
TYm textem mnie rozwaliles.Niby kompleksu nie masz ale swoje musiales napisac.Kara napewno bedzie.Przypuszczam ze finansowa i zamkniecie stadionu.

marek79
Kontakt:

#2265 Post autor: marek79 » 1 cze 2009, o 15:12

32 pisze:
Raul22 pisze:a ja sie tam zastanawiam nad jedna sprawa, sport na stronce m.in pisze o meczu gornika z polonia: Dla tych w sobotę zabrakło biletów i trzeba było "dorobić" ponad dwa tysiące prowizorycznych wejściówek z pieczątką klubową. Stadion był tak przepełniony, że ochrona postanowiła otworzyć dwa sektory buforowe.

U nas sie dba o kibicow.
TYm textem mnie rozwaliles.Niby kompleksu nie masz ale swoje musiales napisac.Kara napewno bedzie.Przypuszczam ze finansowa i zamkniecie stadionu.
teraz sie smiejcie ze u was sie dba, ze tylu was chodzi tylko zeby potym nie bylo placzu zeby wspomoc kibicow po tragedii.

Tam gdzie byly tragedie tam tez wszystko bylo cacy do czasu....

ODPOWIEDZ