nie wiem skad wyczarowales ta kwote?? z tego co pamietam w tym roku ledwo na deRbach zarobilismy kilkadziesiat tysiecyobseRwator'90 pisze:Pamiętajcie, że bez Górnika w ekstraklasie mamy ok 1-2mln mniej w kasie no i nie ma WDŚ, a to ogromna strata...
Sezon 2008/2009
- Hmmm...
- Kontakt:
"...w latach 1922-1939 Śląsk miał swój sejm i skarb, a niewielkie województwo dawało ok. 46 proc. polskiego PKB. Tylko co dziesiątą wytworzoną tu złotówkę przekazywano Warszawie. Śląsk mógł samodzielnie zaciągać pożyczki zagraniczne i sam udzielał pożyczek rządowi. Był bogaty, szczególnie na tle reszty kraju. Autonomię oficjalnie zniesiono w 1945 r. dekretem KRN (w 1939 r. zlikwidował ją Hitler). ..."
-
- Kontakt:
Gdzie to slyszales/wyczytales ? 0,5 mln zl zysku jak nic.
Bedzie jak bedzie,ja tam nie zycze nikomu spadku i skupiam sie na swoim Klubie.
Trzeba pamietac , ze wielkie widowiska to pojedynki druzyn budzacych wielkie emocje przynoszace wielkie zyski i tworzace tym samym wielka pilke.Pisze tutaj oczywiscie w skali naszego kraju.
Legia,Lech,Wisla,Gornik,Widzew moze w przyszlosc Slask,Lechia to przeciwnicy , ktorzy sa wstanie zapewnic odpowiednia otoczke.I z nimi trzeba grac.
Trzeba pamietac , ze wielkie widowiska to pojedynki druzyn budzacych wielkie emocje przynoszace wielkie zyski i tworzace tym samym wielka pilke.Pisze tutaj oczywiscie w skali naszego kraju.
Legia,Lech,Wisla,Gornik,Widzew moze w przyszlosc Slask,Lechia to przeciwnicy , ktorzy sa wstanie zapewnic odpowiednia otoczke.I z nimi trzeba grac.
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "GŚ
Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.
Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.
-
- Kontakt:
jugador pisze:Gdzie to slyszales/wyczytales ? 0,5 mln zl zysku jak nic.
a co naistotniejsze to kibice maja duze zasługi przy tych frekwencjach na WDŚ wiadomo ze nieda sie ronic takich mobilizacji na kazdy mecz ale jakby wybrac z 3-4 mecze usiebie na runde i nakrecac je tak jak WDŚ to mysle ze spokojnie dało by to efekt
-
- Kontakt:
choc my jestesmy juz bezpieczni ja dalej sie emocjonuje kto spadnie
Lech Poznań - Cracovia - uwazam ze Lech wygra to spotkanie
Górnik Zabrze - Polonia Warszawa - tutaj wg mnie wszystkie rozwiazania sa mozliwe jednak obstawiam remis
Piast Gliwice - Lechia Gdańsk - tutaj tez obstawiam remis
Arka Gdynia - Odra Wodzisław Śląski - wygrana Arki
jezeli tak by bylo to ww druzyny maja:
Odra 32
Lechia 30
Gornik 30
Arka 30
Cracovia 29
czyli napewno spada Crakovia
a dla Arki Gornika i Lechii trzeba zrobic tabelke
wyniki z sezonu miedzy tymi druzynami:
Lechia Gornik 1:0
Gornik Lechia 2:0
Arka LEchia 0:1
Lechia Arka 2:1
Arka Gornik 1:0
Gornik Arka 2:2
czyli:
13 Lechia 9pkt 4:1
14 Gornik 4pkt 4:4
15 Arka 4pkt 4:5
bezposrednio spada Cracovia i Arka a zabole graja w barazach
zobaczymy - dobrze ze nas juz to nie dotyczy
Niebiescy!
Lech Poznań - Cracovia - uwazam ze Lech wygra to spotkanie
Górnik Zabrze - Polonia Warszawa - tutaj wg mnie wszystkie rozwiazania sa mozliwe jednak obstawiam remis
Piast Gliwice - Lechia Gdańsk - tutaj tez obstawiam remis
Arka Gdynia - Odra Wodzisław Śląski - wygrana Arki
jezeli tak by bylo to ww druzyny maja:
Odra 32
Lechia 30
Gornik 30
Arka 30
Cracovia 29
czyli napewno spada Crakovia
a dla Arki Gornika i Lechii trzeba zrobic tabelke
wyniki z sezonu miedzy tymi druzynami:
Lechia Gornik 1:0
Gornik Lechia 2:0
Arka LEchia 0:1
Lechia Arka 2:1
Arka Gornik 1:0
Gornik Arka 2:2
czyli:
13 Lechia 9pkt 4:1
14 Gornik 4pkt 4:4
15 Arka 4pkt 4:5
bezposrednio spada Cracovia i Arka a zabole graja w barazach
zobaczymy - dobrze ze nas juz to nie dotyczy
Niebiescy!
born and bred Blue!
KS RUCH CHORZOW
Górny Śląsk
KS RUCH CHORZOW
Górny Śląsk
-
- Kontakt:
mnie ciekawi jak zachowa się Polonia Warszawa. Według mnie mogą zostać "zmotywowani" przez Allianz, ale być może to takie moje zboczenie, bo za dużo już w polskiej piłce widziałem. Polonia niby walczy o puchary, ale co to za walka jak oni po I rundzie i tak odpadną. Już wolę żeby Bełchatów tam zagrał o ile nie osłabią się, a najlepiej żeby Niebiescy zagrali w eliminacjach LE.
W meczu Lech - Cracovia może być różnie, Arka raczej wygra z Odrą. Z tego co pisze dzisiaj w "Sporcie" wynika, że Górnik musi zdobyć więcej punktów niż Cracovia i Lechia. Niemal z wszystkimi zespołami pozostającymi w grze mają gorszy bilans. Mam nadzieję, że spadną, ale szczerze mówiąc to w to nie wierzę zbytnio. Czerwonym zawsze się uda, PRL wciąż żyje
W meczu Lech - Cracovia może być różnie, Arka raczej wygra z Odrą. Z tego co pisze dzisiaj w "Sporcie" wynika, że Górnik musi zdobyć więcej punktów niż Cracovia i Lechia. Niemal z wszystkimi zespołami pozostającymi w grze mają gorszy bilans. Mam nadzieję, że spadną, ale szczerze mówiąc to w to nie wierzę zbytnio. Czerwonym zawsze się uda, PRL wciąż żyje

Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- radzion
- Kontakt:
z sama lechia to maja chyba bilans lepszy, dopiero przy kilku zespolach nP z arka i lechia beda nizej niz gdanszczanieElmer pisze:mnie ciekawi jak zachowa się Polonia Warszawa. Według mnie mogą zostać "zmotywowani" przez Allianz, ale być może to takie moje zboczenie, bo za dużo już w polskiej piłce widziałem. Polonia niby walczy o puchary, ale co to za walka jak oni po I rundzie i tak odpadną. Już wolę żeby Bełchatów tam zagrał o ile nie osłabią się, a najlepiej żeby Niebiescy zagrali w eliminacjach LE.
-
- Kontakt:
żabole raczej na 90% sie utrzymają bo piast( grają tam wychowankowie gornika)nie odpuści lechii a polonia też sie zbytnio nie będzie wysilać w meczu z krupniokami bo jej trenerem jest Grembocki (były piłkarz żaboli)
nochyba że już do nos zawitała "europa i nie ma układów i odpuszczania jak np w anglii czy niemcach

nochyba że już do nos zawitała "europa i nie ma układów i odpuszczania jak np w anglii czy niemcach

Bo są równi i równiejsi...
- radzion
- Kontakt:
ja, zwlaszcza buli w ostatnich kolejkach byla czystokris.mu pisze:
nochyba że już do nos zawitała "europa i nie ma układów i odpuszczania jak np w anglii czy niemcach![]()
ksc - hertha 4-0
cottbus - bayer 3-0
czy wczesneij wygrano ksc boidajze na werderze
do tego kupa innych cudownych wynikow, w buli kreca wieksze lody niz u nos
- Rly
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Liga Europejska
O ostatnie miejsce w Lidze Europejskiej walczą jeszcze trzy zespoły - prócz Polonii i Bełchatowa także Ruch. Jednak dla Ruchu ostatnią nadzieją jest triumf Lecha w wyścigu o mistrzostwo, zatem szanse przedstawiają się następująco:
POLONIA - 74,3%
BEŁCHATÓW - 15,9%
RUCH - 9,8%
......................................7...........8..........9...........10........11..........12........13
Ruch Chorzów 28700 57716 169372 424329 278935 40948 0
wg tego to momy najwieksze szanse na 10plac...
a jo godom ze bydymy miec 7
i puchary
(dzis mi sie nawet sniły... w rewanzu było 1-1, oni mieli karny z kapelusza, odpadlimy... ale to sie nie liczy bo nie widziolech 1szego meczu
i ino pytanie.... z kim my kurwde grali? )
O ostatnie miejsce w Lidze Europejskiej walczą jeszcze trzy zespoły - prócz Polonii i Bełchatowa także Ruch. Jednak dla Ruchu ostatnią nadzieją jest triumf Lecha w wyścigu o mistrzostwo, zatem szanse przedstawiają się następująco:
POLONIA - 74,3%
BEŁCHATÓW - 15,9%
RUCH - 9,8%
......................................7...........8..........9...........10........11..........12........13
Ruch Chorzów 28700 57716 169372 424329 278935 40948 0
wg tego to momy najwieksze szanse na 10plac...
a jo godom ze bydymy miec 7

(dzis mi sie nawet sniły... w rewanzu było 1-1, oni mieli karny z kapelusza, odpadlimy... ale to sie nie liczy bo nie widziolech 1szego meczu

Władze gdyńskiej Arki domagają się weryfikacji wyniku sobotniego meczu ekstraklasy rozegranego przez "żółto- niebieskich" z GKS w Bełchatowie. Ponadto klub ukarał trzech piłkarzy z ekipy Marka Chojnackiego.
W sobotę arbiter spotkania GKS Bełchatów - Arka Gdynia nie uznał, zdaniem wielu obserwatorów prawidłowo, zdobytej bramki przez gdynian kilka minut przed końcem meczu, przy stanie 1:1.
W związku z tym władze klubu z Gdyni wystąpiły do Kolegium Sędziów, władz PZPN i Ekstraklasy S.A. o weryfikację wyniku spotkania "ze względu na rażąco wypaczającą końcowy rezultat meczu decyzję sędziego głównego zawodów pana Artura Radziszewskiego" - jak napisano w komunikacie.
Arka domaga się również wyznaczenia - jak brzmi komunikat - "zawodowego składu sędziowskiego na ostatni mecz rozgrywany w Gdyni z Odrą Wodzisław w dniu 30 maja 2009 roku".
Klub postanowił również ukarać trzech swoich graczy. Damian Nawrocik został zawieszony za poddanie się zabiegowi artroskopii kolana bez poinformowania klubu i konsultacji z lekarzem klubowym. Maciej Scherfchen otrzymał karę finansową za swoją wypowiedź po meczu Arki z Ruchem Chorzów. Karę finansową otrzymał także Marcin Wachowicz "za niestosowne zachowanie wobec trenera, kolegów z drużyny w trakcie zmiany podczas meczu Arka Gdynia vs GKS Bełchatów oraz za naganne zachowanie po zejściu z boiska".
-
- Kontakt:
-
-
- Kontakt: