Sezon 2008/2009

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1951 Post autor: Ozor » 24 maja 2009, o 20:38

To zależy po ile bilety

bluefan
Kontakt:

#1952 Post autor: bluefan » 24 maja 2009, o 20:42

A mnie najbardziej śmieszy to, że po tak beznadziejnym sezonie ligowym (oba puchary bardzo udane), pokazując że nie ma kto u nas strzelać bramek, napastnicy strzelają co 3 albo 4 mecz, mamy duże szanse do wykonania planu założonego przed sezonem, czyli zdobycia co najmniej 8 miejsca. Cóż po kilku latach zapomnimy o stylu a (być może) 7 miejsce w lidze, będzie zapisane w skarbach ligi w przyszłych latach itp.

Nie zmienia to jednak faktu że tym sezonem bardzo się zawiodłem.

Misiek
Kontakt:

#1953 Post autor: Misiek » 24 maja 2009, o 20:54

Dokładnie. Ten sezon niebył beznadziejny, ale napewno coś koło tego :zdegustowany: . Miejmy nadzieje że po wszystkich zmianach bydzie ok. Ja trzymam kciuki. Szczegolnie interesuje mnie nowy sponsor i Grecki zaciąg.
Nieważne skąd pochodzimy i kim jesteśmy, wszyscy jesteśmy kibicami Ruchu Chorzów.

"Ruch Chorzów przed 1939 rokiem był jednoznacznie kojarzony z powstańcami śląskimi i polskimi patriotami, spośród których głównie rekrutowali się kibice. Kibice niemieccy kibicowali innym klubom.Nie przypadkiem pierwszy mecz rozegrano 3 maja 1920 roku,w dniu uchwalenia Konstytucji trzeciomajowej". Co niezmienia faktu że jesteśmu Ślązakami ;], lecz zapamiętajmy że Ślazakami-Polakami, a nie Niemcami.

pippen
Kontakt:

#1954 Post autor: pippen » 24 maja 2009, o 21:33

Nigdy nie zapomna jak krupniole se robili jaja w ostatnim meczu, kiedy Ruch mógł jeszcze się utrzymać. Jedyny kery chcioł nom wtedy z górnika pomóc to ... Lech jak lecioł na brama przeciwnika do ostatniego rogu ...
Tego szczewusom nigdy nie zapomna i wiela bych doł coby widzieć ich na zesłaniu ... :rotfl:

jaca22
Kontakt:

#1955 Post autor: jaca22 » 24 maja 2009, o 21:37

obseRwator'90 pisze:Pamiętajcie, że bez Górnika w ekstraklasie mamy ok 1-2mln mniej w kasie no i nie ma WDŚ, a to ogromna strata...
brak żabolstwa w ekstraklasie jest więcej wart niż te miliony które wyliczasz.Mam nadzieję ,że to ironia co piszesz.Niech sobie pograją troszkę w I lidze .Tylko na zdrowie im to wyjdzie bo sodóweczka tam zdrowo uderzyła do głów.
I z przyjemnością popatrzę jak Piast przyczyni się do ich spadku jeśli oczywiście wszystko odbędzie się bez podchodów pozaboiskowych.

Marcus
Kontakt:

#1956 Post autor: Marcus » 24 maja 2009, o 21:39

Czy WOŚP w następnym sezonie będziemy mieć dalej na koszulkach ?

19aRtuR20
Kontakt:

#1957 Post autor: 19aRtuR20 » 24 maja 2009, o 21:40

Marcus pisze:Czy WOŚP w następnym sezonie będziemy mieć dalej na koszulkach ?
prawdopodobnie nie

mysla ze sie dowiemy we wtorek :rotfl:

arcio
Kontakt:

#1958 Post autor: arcio » 24 maja 2009, o 22:20

niestety ale szczewa raczej nie wylądują w I lidze
spaść to oni mogą ale i tak kogoś udupią na licencjach i wtedy...

nie po to grzesiu l. sternik pzpn-u powiedział że nie wyobraża sobie ligi bez tego śmiesznego klubiku
nigdy nie jest za późno

Paveel
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1959 Post autor: Paveel » 24 maja 2009, o 22:29

vahanara pisze:(SŚ jest w remoncie)
Jak wiemy Euro 2012 nie będzie na Śląskim, więc remont zostanie chyba przesunięty.
Więc, deRby można by było zagrać ;)
Ruchu nasz ukochany
My Wspieramy zawsze Cie
Głośny doping, mecz wygrany
To dziś dla nas liczy się ...

19aRtuR20
Kontakt:

#1960 Post autor: 19aRtuR20 » 25 maja 2009, o 10:05

Pewny utrzymania Piast ani myśli, by na luzie podejść do meczu z Lechią. - Gramy dla premii, a jak przy okazji pomożemy Górnikowi, to będę cieszył się podwójnie - przyznaje Grzegorz Kasprzik.

Gliwiczanie zrealizowali najważniejszy cel w tym sezonie i przed ostatnią kolejką mogą być już spokojni o ligowy byt. Trener Dariusz Fornalak zapewnia, że nie ma mowy, aby u jego podopiecznych w konfrontacji z Lechią Gdańsk wkradło się rozluźnienie. - Rozmawiałem z piłkarzami na ten temat zaraz po zejściu do szatni w Wodzisławiu. Oni mają świadomość, że Piast nie ma zbyt wielu pieniędzy. Ja również, a dziś w ekstraklasie bardzo dobrze płacą, za każde wyższe miejsce na koniec rozgrywek. W najbliższą sobotę wyjdziemy zdeterminowani, by ograć Lechię - zapewnia szkoleniowiec.

Wyjątkowo zmobilizowani w barwach Piasta będą zawodnicy związani z Górnikiem, czyli Damian Seweryn oraz Kasprzik. - Nie muszę nikogo dodatkowo mobilizować na ten mecz, bowiem gramy dla premii i miejsca w tabeli. Jeśli przy okazji uda się pomóc Górnikowi ogrywając Lechię, to ja tym bardziej będę się cieszył - przyznaje golkiper Piasta, który jest wychowankiem klubu z Roosevelta.

- Wcześniej nie chciałem o tym mówić głośno, bo dzisiaj moim pracodawcą jest Piast. Dla niego oddaje zdrowie oraz serce, i najważniejsze było nasze utrzymanie. Teraz mamy już spokój, a ja nie ukrywam, że będę za Górnika bardzo mocno trzymał kciuki - zdradza pomocnik "Piastunek", Damian Seweryn. - Nie będę się wypowiadał za wszystkich, ale ja na pewno - o Grzesiu Kasprziku już nie wspomnę - będziemy chcieli pomóc zabrzanom w ostatniej kolejce - dodaje.

Pomimo antypatii pomiędzy kibicami obu zespołów, w kuluarowych rozmowach mówi się, że klub z Gliwic woli w przyszłym sezonie pojechać na Roosevelta niż przez całą Polskę "gnać" do Gdańska. - Górnik to fantastyczny klub. Wielka szkoda, jakby miało go zabraknąć w lidze. Każdy kibic w regionie chyba chce, aby wszystkie zespoły ze Śląska zostały w ekstraklasie - twierdzi Seweryn.

Pewne utrzymania oprócz Piasta są: Polonia Bytom oraz Ruch Chorzów. Kropkę nad "i" w Gdyni musi postawić Odra. W najtrudniejszej sytuacji są zabrzanie, którzy są zależni od wyników innych spotkań.

_________
Kasprzik... czy to bydzie taki Lech z Jaworzna? :rotfl:

scaneRboy
Kontakt:

#1961 Post autor: scaneRboy » 25 maja 2009, o 10:30

my tu gadu gadu, z Widzew a ekstraklasie:
http://www.sport.pl/pilka/77,65063,6645 ... lasy_.html

19aRtuR20
Kontakt:

#1962 Post autor: 19aRtuR20 » 25 maja 2009, o 10:39

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php ... 72c#404338

gratulacje tam cisna :)
Gdy kolejnego gola dołożył Tomasz Brzyski, chorzowscy kibice zaczęli fetować utrzymanie w lidze. - Nawet nie chcę myśleć o tym, co by się stało, gdybyśmy spadli. Bez milionów z Canal+ byłoby ciężko. Działacze na pewno się starają, żeby znaleźć pieniądze na zaległe wypłaty. Lada dzień mamy otrzymać pensje za marzec - dodał Nowacki.
czyli zostanie "tylko" miesiac zaległości (kwiecien)

eNeRKa
Kontakt:

#1963 Post autor: eNeRKa » 25 maja 2009, o 14:43

Obrazek

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#1964 Post autor: L.G » 25 maja 2009, o 15:47

wymarzony (i realny) scynariusz na sobota:

Lechia - rymis
Craxa - rymis
Arka - sieg
żaby - w dupa :-)

:P

acha, a nowym "sponsorym" bydzie firma "Gile", bestusz zmiynią sie treski meczowe i napuchnie aparat urzyndniczy w SSA.
Bo nojwazniejszo jest tradycja - stanowionco, że w Ruchu "rzondzić kożdy może", a im ich wiyncy tym lepi sie bawiom.
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

Lipiniorz25
Kontakt:

#1965 Post autor: Lipiniorz25 » 25 maja 2009, o 18:32

jaca22 pisze:
obseRwator'90 pisze:Pamiętajcie, że bez Górnika w ekstraklasie mamy ok 1-2mln mniej w kasie no i nie ma WDŚ, a to ogromna strata...
brak żabolstwa w ekstraklasie jest więcej wart niż te miliony które wyliczasz.Mam nadzieję ,że to ironia co piszesz.Niech sobie pograją troszkę w I lidze .Tylko na zdrowie im to wyjdzie bo sodóweczka tam zdrowo uderzyła do głów.I z przyjemnością popatrzę jak Piast przyczyni się do ich spadku jeśli oczywiście wszystko odbędzie się bez podchodów pozaboiskowych.
a wszystko z p[owodu ze duzo wiecyj na ich mecze lazi "januszow" to napinka z kozdyj strony :hyhy:
nikt nie zasluzyl na spadek jak zabole i byda sie modlol zeby zdupili
choc znajac zycie to bydzie 1 lub x i zabki sie utrzymia
Niebieski od uRodzenia

ODPOWIEDZ