Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
-
Lutz
-
Kontakt:
Ja.....zanim zaczna sam bazgrolic to musza sie do Barta zwrocic co by tego co sam napisza niy komyntowol.Dziynki

.Jak jo tak na sia popatrza to som niy wiym co jo tak richtig je. Ale jedno wiym napewno jo je Gornoslonzok , Oberschlesier . I takich jak jo je tysionce tam u wos na Slonsku i sam u mie w Reichu.Kozdy z nos kocho tyn nasz Vaterland i stwiyrdzynie ober...cos tam je conajmni niy na miejscu. Do tych co na Slonsku som z przymusu mom jedna rada RAUS !!!!!! Jo (my) bol jest i umra jako Oberschlesier !!! I qwa jest zech z tego pierunowo dumny !!!!
Ale chopy gowa do gory tako godka (Ober cos tam) nos i tak nic niy zlomie . Niy zlomol nos Polok , Rus, Niymiec to niy mogymy sie tyz takim gupim fanzolyniym przejmowac.
ES LEBE HEILIGE OBRSCHLESIEN !!!!!
Do niywtajymniczonych :NIECH ZYJE SWIYNTY Gůrny Ślůnsk !!!
:flaga:
-
vahanara
-
Kontakt:
Lysy pisze:O czym np.mają pisać tacy kibice Legii czy Groclinu.Nudno mają
Oni se piszą: Nikt mnie nie nie lubi, nikt mnie nie kocha... Jestem odpadem atomowym...
-
kurczak1920
autor: kurczak1920 » 24 mar 2004, o 06:19
a jo wracając do tematu:
gazeta wyborcza:
...- Przepisy nie precyzują jasno, kiedy powinno się ukarać klub walkowerem. Gdyby mecz został przerwany w 85. minucie przy prowadzeniu Ruchu, to wątpliwości by nie było. Ale tak... moim zdaniem mecz powinien zostać powtórzony - dodaje sekretarz WD.Wydział Gier zajmie się tym problemem w najbliższy poniedziałek. - Do tego czasu komentarzy w tej sprawie nie będzie - ucina Adam Gilarski, przewodniczący WG.
...
A więc już widać, że decyzja (co do walkoweru) ma zapaść dopiero w poniedziałek. I nie jest pewne jaka ona będzie. Tak jest zawsze przepisy przepisami, ale każdy we władzach pzpn kieruje się swoim dobrem niby w imię ducha gry i dobrem kibiców.
-
gerhat
- Wspiera "Wielki Ruch"

-
Kontakt:
Gdyby mecz został przerwany w 85. minucie przy prowadzeniu Ruchu, to wątpliwości by nie było. Ale tak... moim zdaniem mecz powinien zostać powtórzony - dodaje sekretarz WD

))) ten tekst rozbawia mnie do łez, a co ma prowadzenie do walkowera, przecież walkower nie jest za prowadzenie, remisowanie, przegrywanie tylko karą za konkretne złamanie regulaminu i wynik ani czas meczu nie mają tutaj kompletnie żadnego znaczenia. Na tej zasadzie gdy jedna drużyna nie rozpocznie meczu nigdy nie byłoby walkoweru bowiem rozegrano 0 min i wynik był 0:0. Co do tego ma 85 min? doprawdy nie wiem. Milan wczoraj pokazał ile bramek można nastrzelać w kilka minut.
Dla mnie ten sekretarz WD ma mniej rozumu od tych kibiców Piasta, którzy wywołali te burdy. Oni przynajmniej w swoim fachu wydawali się kompetentni.
-
Kobold
-
Kontakt:
Jeśli nie dadzą nam 3 pkt tylko każa powtórzyć mecz to będzie to dla niektórych kibiców sygnał że nie warto stać i kulturalnie obserwowac mecz, kiedy można się pogonic i podemolować stadion. W końcu te 3 pkt mają być forma nagrody za to że nikt z kibiców Ruchu nie ruszył w strone Piasta ( tu musze zaznaczyć że nie byłem i opieram sie na relacjach innych osób i prasy ).
-
Kuba.
Witam .
No pieknie .. cale szczescie powiedział to tylko jeden ( chyba nie dorozwiniety umysłowo delegat)... ( cały problem w tym ze reszta wydaje Mi sie nie wiele madrzejsza:P). Ale coż zobaczymy ........Ciekaw bede jaka bedzie reakcja całej reszty . Jak już ktoś napisal powtorzenie meczu to tylko i wylacznie zielone swiatło dla zadym na stadionach . A tak swoja droga ciekaw jestem czy odłożenie decyzji ( powiedzmy ze bedzie dla Nas nie korzystna ) nie jest spowodowane obawami o zamieszki na sobotnim meczu . Choc .... jak narazie ... cracovi ma nie byc .... A czy rzeczywiscie nie bedzie .... no zobaczymy .
-
Raul22
- Wspiera "Wielki Ruch"

-
Kontakt:
Wydział Dyscypliny PZPN ukarał Piast Gliwice zakazem rozgrywania spotkań na własnym obiekcie do 31 maja 2004 roku oraz karą finansową w wysokości 20 tysięcy złotych za brak porządku na stadionie i przerwanie spotkania w wyniku ekscesów podczas meczu z Ruchem Chorzów.
- Już dawno w naszej lidze nie było przypadku przerwania i niedokończenia zawodów z powodu burd wywołanych przez pseudokibiców. Zdarzenia, do których doszło w sobotę w Gliwicach to jedne z najcięższych przewinień dyscyplinarnych i stąd tak surowe kary. Po wnikliwej analizie dokumentów i relacji świadków sobotniego zdarzenia jednoznacznie można stwierdzić, że to pseudokibice Piasta byli niesławnymi bohaterami tych wydarzeń – wyjaśnił Michał Kocięba, rzecznik prasowy PZPN
Kara zakazu rozgrywania zawodów na własnym obiekcie oznacza, że do końca maja spotkania Piasta, w których gliwiczanie będą pełnić obowiązki gospodarza, muszą być rozegrane w miejscowości odległej powyżej 100 km od siedziby klubu.
- Dzisiejsze decyzje nie zamykają sprawy. Ewentualną weryfikacją wyniku tego spotkania zajmie się w poniedziałek 29 marca Wydział Gier PZPN – dodał Kocięba.
Za naruszenie porządku przez kibiców Cracovii podczas spotkania Polar Wrocław - Cracovia Kraków Wydział Dyscypliny PZPN nałożył na krakowski klub karę finansową w wysokości pięciu tysięcy złotych. Cracovia ukarana została ponadto zakazem udziału zorganizowanych grup kibiców w najbliższym meczu wyjazdowym.
Widzew Łódź został ukarany tysiącem złotych za obecność na ławce rezerwowych podczas spotkania 14. kolejki I ligi Świt Nowy Dwór Maz. – Widzew Łódź osoby nieuprawnionej.
Wydział Dyscypliny PZPN oddalił wniosek Adama Warszawskiego o zawieszenie pozostałej do wykonania części kary dwuletniej dyskwalifikacji w związku z odbyciem 1/3 okresu jej trwania.
- Regulamin Dyscyplinarny dopuszcza możliwość zawieszenia kary w szczególnie uzasadnionych przypadkach. Członkowie WD nie znaleźli jednak podstaw, by przychylić się do wniosku zawodnika. Uznano, iż sama ciężka sytuacja rodzinna zawodnika, do której odwoływał się on uzasadniając złożenie wniosku, nie może być podstawą do nadzwyczajnego złagodzenia kary – powiedział rzecznik PZPN.
Warszawski został orzeczeniem z 31 lipca 2003 roku ukarany przez WD karą dożywotniej dyskwalifikacji, która została następnie skrócona przez Najwyższą Komisję Odwoławczą PZPN do dwóch lat.
-
Gość
został złozony wniosek o przyznanie nam walkoweru 8)
-
krzysiekgliwice
autor: krzysiekgliwice » 25 mar 2004, o 23:25
smutne jest to, ze dosatniecie walkowera przy zielonym stoliku bo w sobote na baoisku conajwyzej moglibyscie pomazy o remisie
-
SirArexx
-
Kontakt:
PZPN ZAWSZE COŚ za***ie ,BY BIN LADEN WYJEBOŁ CAŁY TEN BUDYNEK :x :x
-
AndRe
-
Kontakt:
krzysiekgliwice pisze:smutne jest to, ze dosatniecie walkowera przy zielonym stoliku bo w sobote na baoisku conajwyzej moglibyscie pomazy o remisie
Smutne to ze macie takich bezmyslnych kibicow :roll:
Marzeniem moim jest slownik ortograficzny dla kazdego
PozdRawiam
My name is prince and i'm funky
17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)
-
marcyk
-
Kontakt:
niech dzialacze piasta nie robia ze swoich fanow takich swietych krow (sory dla normalnych) ale z tego co ja wiem to od czasu reaktywowania tego klubu zaczynajacego od B-klasy banda oszolomow mieniacych sie kibicami tego klubu jezdzila po boiskach B i A - klasowych siejac zamet, z ktorego to powodu czesc tych klubow majac grac z piastem u siebie oddawala mecze walkowerem zeby nie przyjmowac u siebie tej bandy debili- gdzie wtedy byl zarzad piasta?
W 2000 roku piast byl w okregowce i mialem szczescie ogladac tych idiotow w szalikach na meczu w Nakle i co? bohaterzy jak ciul sama smarkateria, przyjechaly paly i usiedli cicho, cichutenko. Dodam jeszcze, ze piast wtedy wdupil 2:1 ale tego juz ta banda oszolomow nie doczekala bo ich poprostu wyprowadzono.
Wniosek wysnuwam jeden zarzad i dzialacze piasta dobrze wiedza, ze maja takich idiotow wsrod swoich kibicow i niech nie pi***ola,ze to byl jednorazowy ich wybryk, ta sprawa ciagnie sie od czasu reaktywowania tego klubu.
Przepraszam normalnych kibicow piasta.
-
19r20
-
Kontakt:
ja jednak myśle że to nie Piast i żeby ich nie zrównywać z ziemią. oni mają kibiców na poziomie 3-ciej ligi i nie kryją się z tym. polonia chce i zawsze chciała zaistnieć i tyle. Polonia bytomska największa ku....... ze Śląska
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com
-
marsad
Kibold:Wierz mi że kibice Ruchu też ruszyli do kibiców...Polonii.Wypadli na bieżnię i szrpali się z policją.Ale nikt i nic nie usprawiedliwia tych bezmózgowców.Załatwili Piastowi III ligę i najgorsze jest to że nic do nich nie dociera.Mam kumpla,zatwardziałego kibola Ruchu.Siedzieliśmy na meczu razem.On krzyczał RUCH a ja PIAST.Po meczu obaliliśmy halbę.Uważam że tak powinno być.SZanujmy się nawzajem a wszystko będzie dobrze.Gorole się z nas śmieją że się tłuczemy ze sobą .To jest bez sensu.Nie lubię Ruchu ale życzę wam spokojnego utrzymania się w II lidze (bo na awans to jest za póżno)i drżę o Piasta.Jeszcze jedna śląska drużyna pójdzie w pi***.
-
reden
-
Kontakt:
Najgorze że niy łostatnio...
Użytkownicy przeglądający to forum: disu, heli i 62 gości