Remes Puchar Polski 2008/09
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
http://www.ruchchorzow.com.pl/?page=art ... category=5
to było tak: ani be, ani me ani kukryku puchar jest w Chorzowie, a nie w Bełchatowie (sparafrazowane słowa piosenki discopolo B.Smolenia o Lechu Wałęsie). Bo chyba większość pamięta skąd się wzięło słynne: "ani be, ani me..."Po zwycięstwie kibice zgotowali nam miłą niespodziankę; śpiewali :"Puchar jest w Chorzowie, a nie w Bełchatowie, kukuryku!”
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- wolfik
- Kontakt:
Ani be, Ani me...Elmer pisze: to było tak: ani be, ani me ani kukryku puchar jest w Chorzowie, a nie w Bełchatowie (sparafrazowane słowa piosenki discopolo B.Smolenia o Lechu Wałęsie). Bo chyba większość pamięta skąd się wzięło słynne: "ani be, ani me..."
Ktoś tu na forum fajnie wymyślił nową wersje
Ani be, ani me, ani kukuryku Puchar dla Chorzowa nie dla Kolejorza

Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
zna ktoś listę oficjeli na finał PP?
Bardzo mnie ciekawi, kto bedzie miał odwagę przyjść?
Spodziewam się całej świty z Poznania - mają EURO2012, dobre wyniki sportowe.
Ciekawe, czy będzie ktoś z: władz Chorzowa, Województwa, OZPN, PZPN, Rządu, Prezydenta - pewnie nie, wszystkim tym ludziom należą się gwizdy i jedno gromkie: wyp***lać!!!
I jak ma być dobrze?
Ciekawe, czy będzie ktoś z: władz Chorzowa, Województwa, OZPN, PZPN, Rządu, Prezydenta - pewnie nie, wszystkim tym ludziom należą się gwizdy i jedno gromkie: wyp***lać!!!
I jak ma być dobrze?
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- Lutz
- Kontakt:
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Przed rozpoczęciem finału Pucharu Hiszpanii, fani Barcelony i Athletic Bilbao wygwizdali króla Juana Carlosa, a także hiszpański hymn. Nie bedziemy samiscaneRboy pisze:zna ktoś listę oficjeli na finał PP?
I jak ma być dobrze?

- Lutz
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
byłech dzisiej już po bilety i pod kasami pustki, od kiedy miołech kasa w zasięgu wzroku do kiedy żech ja opuścił kupowołech jo (6 biletów) i dwie osoby nie iwem ile bo żech widzioł jak żech dochodził. Więc wielkiej mobilizavcji jak widać chyba nie ma. Tym bardziej dziwne, żer ni ebedzie szło kupić przed, no ale może że czwartek to ludzie w robocie jeszcze byli no ale to już było po 15.
Acha i ode mnie nie hcciała, żadnych dowodów ani peseli, choć wszystkie miołech przygotowane
Acha i ode mnie nie hcciała, żadnych dowodów ani peseli, choć wszystkie miołech przygotowane
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- radzion
- Kontakt:
-
- Kontakt:
jo boł o 13 to pod kozdom kasom bol sznurek ze az milo, czekało sie srednio kajs godzina na dojscie do okienka, a wiekszosc kupowala po wiecej niz jedyn bilet. mysla
ze dzisiej zeszlo jakies 4-5 tys, ale to ino takie szacowanie na oko, a wiadomo ze jedyn na oko to umar
jo jest ciekow co to bydzie za upominek za ta cegielka hehehehe

-
- Kontakt: