autor: Rzecznik Prasowy » 22 maja 2009, o 12:42
Witam. Odpowiadam na wszystkie zapytania, które pojawiają się na forum i na które jestem w stanie odpowiedzieć. Odpowiadam też na wszystkie prywatne korespondencje.
Mam nadzieję, że zgodzicie się ze mną, ale w ostatnim czasie, wiele dobrego wydarzyło się w Ruchu.
A) Przez ostatnie tygodnie nie ma żadnych problemów z wejściem na stadion. Kibice komfortowo są wpuszczani na stadion i nas czas zakupują bilety.
B) Były promocje biletowe, dla kobiet i dzieci bilet po 1 zł, a na mecz z ŁKS każdy może kupić wejściówkę za 5 zł!!!
C) Cały czas prowadzone są rozmowy ze sponsorami, ale nie jest łatwo znaleźć potężnego sponsora strategicznego. Sukcesem Ruchu było podpisanie umowy z Urzędem Marszałkowskim i firmą Budus, które sponsorowały Ruch w meczu z Lechem Poznań.
D) Na rynku pojawił się napój energetyzujący "Blue Power".
E) Rada Nadzorcza i Zarząd Ruchu Chorzów SA robią wszystko, aby spłacić zadłużenie wobec piłkarzy i systematycznie jest to realizowane.
F) Nie należy wierzyć mediom co piszą na temat naszego klubu, bo prawda jest taka, że piłkarze Ruchu nadal chcą reprezentować barwy tego klubu, o czym świadczy wypowiedź Krzysztofa Pilarza, który pragnie zostać w Ruchu i grać dla tej drużyny.
G) I najważniejsze, piłkarze osiągają sukcesy. W ostanich sześciu meczach doznali ledwie jednej porażki. Dotarli do finału Pucharu Polski, co jest wielkim sukcesem. W Ekstraklasie w trzech ostatnich meczach zdobyli aż pięć punktów. Są więc postawy do zadowolenia.
W żadnym innym klubie Ekstraklasy w ostanim czasie nie było tyle sukcesów, co u nas. Z każdym dniem jest coraz lepiej, więc głowa do góry i kibicujmy drużynie w osiąganiu jeszcze lepszych rezultatów.
P.S. Ja również pragnę, aby miesięcznik "Niebiescy" jak najszybciej pojawił się w kioskach. Czynimy starania, aby nastąpiło to w miarę szybkim czasie.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 22 maja 2009, o 13:05 przez
Rzecznik Prasowy, łącznie zmieniany 1 raz.