smiem twierdzic ze "pi***oli" bo BBB ma dwa razy wieksze pojecie o tym co dzieje sie na Ruchu niz ty i 99% tego forumTomek1983 pisze:co ty pier... masz ty pojecie co sie dzieje na Cichej?? jakie rozmowy jaki głos brany pod uwagę co Ona zrobiła dla nas kibiców?? totalny burdel pod wzgledem organizacyjnym !!BBB pisze:Zle piszecie.Sobstyl nie jest az taka zla jak kazdy tu pisze.Wiadomo ze ma swoje za uszami i od poczatku jakos wszyscy sa do niej nie chetnie nastawieni.Ale z kibicami chce rozmawiac i rozmawia.Co jakis czas odbywaja sie spotkania w klubie,zarzad z pania prezes na czele wspolnie z delgacja kibicow.Glos kibicow jest brany pod uwage w naszym klubie tylko nie jednokrotnie za pozno i to wlasnie jest najwiekszy blad naszego zarzadu.Jest szereg spraw do ktorych mozna miec zastrzezenia ale jest tez ogrom pozytywow ktorych nikt nie dostrzega.Taka juz rola prezesa ze on w wrazie jakichkolwiek niepowodzen bedzie obarczany cala wina.
ktoś napisał na forum że nie ona od tego jest więc jo się pytom kto??
zawsz jest tak że jak ktoś się nie radzi to wylatuje a to właśnie ta pani jest za to odpowiedzialna i na miejscu właściciel już by jej nie było. grajki nie grają to kogo wywalili?? trenera !! w klubie burdel leci prezes i po temacie!!
Z NIEBIESKIM POZDROWIENIEM !!!
PREZES KLUBU
-
- Kontakt:
Dobre CHłopaki!
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Podstawowy problem tej Pani to jest brak rozumienia prowadzenia klubu piłkarskiego, nie napisze, że wszystkie decyzje jej były złe, bo kilka rzeczy dobrych było oczywiście tak jak nie za wszystkie złe rzeczy odpowiada bezpośrednio tak samo nie za dobre, Jedno jest pewne a prezesa klubu się nie nadaje, po prostu nie patrzy przez pryzmat klientów, a mam wrażenie że nawet przez dobroć swojej firmy, no i najważniejsza nie zna się kompletnie na sprawach piłkarskich. Dla mnie zawsze tak uważałem, że Prezesem musi być osoba owszem trzymająca finanse na miare możliwości ale jednocześnie kibic klubu, bo w przypadku braku takiego połączenia mamy to co obecnie.
Dla mnie nowy prezes byłby kolejnym krokiem po zmianie trenera w celu odbudowania nas, i oby nie zrobiono tego tak późno jak obecna zmiana trenera,
A potem w przerie pozbyć się też kilku graczy. bo nie jest tak że tylko po stronie trenerów było kiepsko, ale właśnie niestety także działaczy jak i piłkarzy.
Szerej w temacie czy w klubie nadal działa Gęsior i jakie obowiązki pełni, bo jakoś kojarze go tylko w czasie przygotoań a tak to cisza,
Dla mnie nowy prezes byłby kolejnym krokiem po zmianie trenera w celu odbudowania nas, i oby nie zrobiono tego tak późno jak obecna zmiana trenera,
A potem w przerie pozbyć się też kilku graczy. bo nie jest tak że tylko po stronie trenerów było kiepsko, ale właśnie niestety także działaczy jak i piłkarzy.
Szerej w temacie czy w klubie nadal działa Gęsior i jakie obowiązki pełni, bo jakoś kojarze go tylko w czasie przygotoań a tak to cisza,
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
To jak BBB tak dużo wie i spotyka się z Prezeską to niech sie podzieli informacjami, chyba że część kibiców nie musi wiedzieć co się dzieje. Sobstylowa jest oceniana na podstawie wyników sportowych i organizacyjnych. Obydwie dziedziny to jest coraz większe dno.D_CH pisze:smiem twierdzic ze "pi***oli" bo BBB ma dwa razy wieksze pojecie o tym co dzieje sie na Ruchu niz ty i 99% tego forumTomek1983 pisze:co ty pier... masz ty pojecie co sie dzieje na Cichej?? jakie rozmowy jaki głos brany pod uwagę co Ona zrobiła dla nas kibiców?? totalny burdel pod wzgledem organizacyjnym !!BBB pisze:Zle piszecie.Sobstyl nie jest az taka zla jak kazdy tu pisze.Wiadomo ze ma swoje za uszami i od poczatku jakos wszyscy sa do niej nie chetnie nastawieni.Ale z kibicami chce rozmawiac i rozmawia.Co jakis czas odbywaja sie spotkania w klubie,zarzad z pania prezes na czele wspolnie z delgacja kibicow.Glos kibicow jest brany pod uwage w naszym klubie tylko nie jednokrotnie za pozno i to wlasnie jest najwiekszy blad naszego zarzadu.Jest szereg spraw do ktorych mozna miec zastrzezenia ale jest tez ogrom pozytywow ktorych nikt nie dostrzega.Taka juz rola prezesa ze on w wrazie jakichkolwiek niepowodzen bedzie obarczany cala wina.
ktoś napisał na forum że nie ona od tego jest więc jo się pytom kto??
zawsz jest tak że jak ktoś się nie radzi to wylatuje a to właśnie ta pani jest za to odpowiedzialna i na miejscu właściciel już by jej nie było. grajki nie grają to kogo wywalili?? trenera !! w klubie burdel leci prezes i po temacie!!
Z NIEBIESKIM POZDROWIENIEM !!!
Tyle rzeczy spapranych z przychodem 1,7 mln od sponsorów za 2008 rok na czele. Żenada.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Też jestem za zmianą Prezesa, ale z innego powodu. Chciałem natomiast przypomnieć wypowiedź Pana Klimka z 21 kwietnia 2006r, czym miała się zajmować nowa Pani Prezes:
Proszę tej wypowiedzi nie odbierać jako moja obrona stanowiska Prezesa Pani Sobstyl. Jeżeli jest rzeczywiście taka dobra w finansach i Pan Klimek ma do Niej pełne zaufanie, to stanowisko Pani Sobstyl mogło być np. Z-ca Prezesa ds. finansowych lub coś podobnego.vahanara pisze:Niebiescy" mają nowego prezesa. Pierwszy raz w 86-letniej historii Ruchu będzie nim rządzić kobieta.
Mariusz Klimek, główny udziałowiec Sportowej Spółki Akcyjnej Ruch, zadecydował, że na czele zarządu stanie Katarzyna Sobstyl. Klimek bardzo dobrze zna bizneswoman z Dąbrowy Górniczej, ponieważ współpracuje z nią w firmie odzieżowej Reporter - tytularnym sponsorze "niebieskich".
Ostateczna decyzja o zmianie prezesa zapadła w czwartek wieczorem. Wczoraj Klimek przedstawił nową prezes pracownikom klubu oraz piłkarzom, z którymi jednocześnie pożegnał się Marek Nowak, który ustępuje ze stanowiska. - Dla mnie to był piękny czas i olbrzymi zaszczyt. Kierowałem klubem, któremu kibicuję od bajtla. To wielka sprawa. Z szalikowca stałem się prezesem - uśmiecha się Nowak.
- Ruch potrzebuje prezesa, który poświęci mu się bez reszty - uzasadnia zmianę Klimek. - Nie mogliśmy dłużej czekać. Klub musi działać jak sprawne przedsiębiorstwo, a nie jak społeczne stowarzyszenie. Powinien na siebie zarabiać. Tymczasem Ruch nie może wyjść nawet na zero. Tu nie ma czasu na sentymenty. Zarząd Reportera zadecydował, że chce, by spółką pokierowała zaufana, sprawdzona osoba. Jestem przekonany, że pani Sobstyl to w stu procentach osoba, której Ruch potrzebował. Mam nadzieję, że wyprowadzi chorzowską piłkę na szerokie wody - podkreśla.
Prezes Sobstyl będzie odpowiadała głównie za finanse klubu. Działka sportowa to cały czas domena dyrektorów Krzysztofa Ziętka i Mirosława Mosóra.
Najważniejsze zadanie, jakie stoi przed prezes Sobstyl, to pozyskanie nowych sponsorów. Na Cichej słyszy się, że Ruch jest w przededniu podpisania umowy ze sponsorem strategicznym. - Może aż tak blisko nie jest, ale wydaje się, że rozmowy zmierzają w dobrym kierunku. Także od ich wyniku zależy, jaki będzie skład nowego zarządu - mówi Klimek. Nie wiadomo, czy członkiem zarządu i sponsorem klubu pozostanie Nowak, który zarządza firmą budowlaną Marex. - Ja się na Ruch nie obrażę. Dalej będę przychodził na mecze - zapewnia ustępujący prezes.
Katarzyna Sobstyl ma zostać oficjalnie przedstawiona mediom podczas dzisiejszej konferencji prasowej. Już wczoraj dało się jednak słyszeć, że to kobieta z charakterem. Jak powiedział jeden z pracowników klubu: "taka co to wróci oknem, gdy ją wyrzucą drzwiami".
-
- Kontakt:
dokładnie masz racje. ktoś do pilnowania forsy też MUSI być, bo inaczej zrobi się żabolandia, gdzie jeden zdobyty punkt kosztuje 2 mln PLN.stan01 pisze:Też jestem za zmianą Prezesa, ale z innego powodu. Chciałem natomiast przypomnieć wypowiedź Pana Klimka z 21 kwietnia 2006r, czym miała się zajmować nowa Pani Prezes:
Proszę tej wypowiedzi nie odbierać jako moja obrona stanowiska Prezesa Pani Sobstyl. Jeżeli jest rzeczywiście taka dobra w finansach i Pan Klimek ma do Niej pełne zaufanie, to stanowisko Pani Sobstyl mogło być np. Z-ca Prezesa ds. finansowych lub coś podobnego.vahanara pisze:Niebiescy" mają nowego prezesa. Pierwszy raz w 86-letniej historii Ruchu będzie nim rządzić kobieta.
Mariusz Klimek, główny udziałowiec Sportowej Spółki Akcyjnej Ruch, zadecydował, że na czele zarządu stanie Katarzyna Sobstyl. Klimek bardzo dobrze zna bizneswoman z Dąbrowy Górniczej, ponieważ współpracuje z nią w firmie odzieżowej Reporter - tytularnym sponsorze "niebieskich".
Ostateczna decyzja o zmianie prezesa zapadła w czwartek wieczorem. Wczoraj Klimek przedstawił nową prezes pracownikom klubu oraz piłkarzom, z którymi jednocześnie pożegnał się Marek Nowak, który ustępuje ze stanowiska. - Dla mnie to był piękny czas i olbrzymi zaszczyt. Kierowałem klubem, któremu kibicuję od bajtla. To wielka sprawa. Z szalikowca stałem się prezesem - uśmiecha się Nowak.
- Ruch potrzebuje prezesa, który poświęci mu się bez reszty - uzasadnia zmianę Klimek. - Nie mogliśmy dłużej czekać. Klub musi działać jak sprawne przedsiębiorstwo, a nie jak społeczne stowarzyszenie. Powinien na siebie zarabiać. Tymczasem Ruch nie może wyjść nawet na zero. Tu nie ma czasu na sentymenty. Zarząd Reportera zadecydował, że chce, by spółką pokierowała zaufana, sprawdzona osoba. Jestem przekonany, że pani Sobstyl to w stu procentach osoba, której Ruch potrzebował. Mam nadzieję, że wyprowadzi chorzowską piłkę na szerokie wody - podkreśla.
Prezes Sobstyl będzie odpowiadała głównie za finanse klubu. Działka sportowa to cały czas domena dyrektorów Krzysztofa Ziętka i Mirosława Mosóra.
Najważniejsze zadanie, jakie stoi przed prezes Sobstyl, to pozyskanie nowych sponsorów. Na Cichej słyszy się, że Ruch jest w przededniu podpisania umowy ze sponsorem strategicznym. - Może aż tak blisko nie jest, ale wydaje się, że rozmowy zmierzają w dobrym kierunku. Także od ich wyniku zależy, jaki będzie skład nowego zarządu - mówi Klimek. Nie wiadomo, czy członkiem zarządu i sponsorem klubu pozostanie Nowak, który zarządza firmą budowlaną Marex. - Ja się na Ruch nie obrażę. Dalej będę przychodził na mecze - zapewnia ustępujący prezes.
Katarzyna Sobstyl ma zostać oficjalnie przedstawiona mediom podczas dzisiejszej konferencji prasowej. Już wczoraj dało się jednak słyszeć, że to kobieta z charakterem. Jak powiedział jeden z pracowników klubu: "taka co to wróci oknem, gdy ją wyrzucą drzwiami".
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- kodak1920
- Kontakt:
-
- Kontakt:
całość: http://www.sportslaski.pl/Czy-Krzysztof ... ,info.htmlPrezesem Ruchu jest obecnie Katarzyna Sobstyl. Formalnie przynajmniej, bo w poniedziałek nie wzięła ona udziału w przedstawieniu nowego trenera. Kiedy w jej gabinecie zbierali się dziennikarze, czekający na Waldemara Fornalika, Sobstyl wsiadła do samochodu i odjechała z Cichej.
chyba cos jest nie tak, jak prezes nie jest przy takim czyms

moze jedyno chciała zachowac Bogusława Pietrzaka ?

-
- Kontakt:
[quote]Kiedy w styczniu w powietrzu wisiał bunt, z piłkarzami spotkali się i rozmawiali Klimek razem z Sobstyl. To był jej ostatni kontakt werbalny z drużyną.
/quote]
Odejdź Kobieto z tego klubu prosze Cie !
Panie Klimek dojdź Pan do rozumu wreszcie i zmień ją
Gucio na Prezesa !

Odejdź Kobieto z tego klubu prosze Cie !

Panie Klimek dojdź Pan do rozumu wreszcie i zmień ją

Gucio na Prezesa !

Ostatnio zmieniony 28 kwie 2009, o 09:05 przez Lukas89, łącznie zmieniany 2 razy.

-
- Kontakt:
apropo Gucia...
W poniedziałek nowym trenerem Ruchu Chorzów, został Waldemar Fornalik. Przy okazji działacze "Niebieskich" zdradzili, że prowadzą rozmowy z legendą klubu Krzysztofem Warzychą - czytamy w "Przeglądzie SPortowym".
Warzycha, który po zakończeniu kariery w Panathinaikosie Ateny, na stałe mieszka w Grecji, ma w niedzielę pojawić się na meczu w Poznaniu. Działacze Ruchu chcieliby żeby pełnił w klubie rolę doradcy.
Więcej w "Przeglądzie Sportowym"
W poniedziałek nowym trenerem Ruchu Chorzów, został Waldemar Fornalik. Przy okazji działacze "Niebieskich" zdradzili, że prowadzą rozmowy z legendą klubu Krzysztofem Warzychą - czytamy w "Przeglądzie SPortowym".
Warzycha, który po zakończeniu kariery w Panathinaikosie Ateny, na stałe mieszka w Grecji, ma w niedzielę pojawić się na meczu w Poznaniu. Działacze Ruchu chcieliby żeby pełnił w klubie rolę doradcy.
Więcej w "Przeglądzie Sportowym"
-
- Kontakt:
Nawet nie ma co pisac na temat możliwości objęcia stanowiska prezesa Ruchu przez Gucia. Po pierwsze mieszka w Grecji - i bybly w Chorzowie tylko gościem, po drugie w razie niepowodzenia - np groźby spadku - będzie mógł oglądac w całym mieście vlepki jak to jego głowa jedzie ta taczce - czytac różne epitety ze swoim nazwiskiem i słowem "raus". Cała jego legende ch...j strzeli. On nie jest głupi....
- wolfik
- Kontakt:
Czas obecnej pani prezes się już skończył. Pytanie tylko czy Klimek też to zrozumie i kto po niej. Tu pojawiły się dwie kandydatury Śrutwa i Gucio. Obie mają wady i zalety. Ale chyba obydwie nierealne. Wątpie, aby Klimek wybrał Maria. Zresztą mało który właściciel chciałby prezesa z tak niezależną osobowością. A Gucio nie zrezygnuje ze swojego zycia w Atenach.
Ktoś tu pisał, że Sobstyl powinna jednak zostac w klubie, bo ktoś musi zajmować się finansami. Tyle, że to jej za dobrze nie wychodziło. Oszczędności chocby na kasjerkach wiemy jak się kończyły. A na giełdzie to chyba nawet lepiej Gęsior się zna.
Już abstrahując od samej funkcji prezesa całe zarządzanie klubem wymaga gruntownych zmian. Jest wielu ludzi, którzy znają się na piłce i mogą pracować w tym klubie. Jak chocby wyżej wymieniony Darek Gęsior. Gucio nawet mieszkając w Grecji może się bardziej aktywnie włączyć w pomoc klubowi. Drabik też się świetnie sprawdziła. Śrutwa, choć jest osobą bardzo kontrowersyjną to żyje tym klubem. Niedługo karierę bedzie kończył Grzybek. Ekonomista w dodatku mający świetne kontakty z kibicami. Nie wyobrażam sobie, aby nie pracował w Ruchu po zakończeniu kariery. W każdym razie trzeba wielu zmian, aby podupadająca firma stała się normalnym klubem sportowym.
Ktoś tu pisał, że Sobstyl powinna jednak zostac w klubie, bo ktoś musi zajmować się finansami. Tyle, że to jej za dobrze nie wychodziło. Oszczędności chocby na kasjerkach wiemy jak się kończyły. A na giełdzie to chyba nawet lepiej Gęsior się zna.
Już abstrahując od samej funkcji prezesa całe zarządzanie klubem wymaga gruntownych zmian. Jest wielu ludzi, którzy znają się na piłce i mogą pracować w tym klubie. Jak chocby wyżej wymieniony Darek Gęsior. Gucio nawet mieszkając w Grecji może się bardziej aktywnie włączyć w pomoc klubowi. Drabik też się świetnie sprawdziła. Śrutwa, choć jest osobą bardzo kontrowersyjną to żyje tym klubem. Niedługo karierę bedzie kończył Grzybek. Ekonomista w dodatku mający świetne kontakty z kibicami. Nie wyobrażam sobie, aby nie pracował w Ruchu po zakończeniu kariery. W każdym razie trzeba wielu zmian, aby podupadająca firma stała się normalnym klubem sportowym.
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.
-
- Kontakt:
My kibice to jesteśmy fajni. Jeden powie: Mario i już wszyscy zastanawiają się czy Śrutwa dobry. Inny krzyknie: Gucio i wszyscy spierają się o Warzychę. Na szczęście nie rządzimy klubem, bo byśmy się przy tym pożarli, a Ruch by się rozlecioł. I te argumenty odwołujące się do niebieskiego serducha: "To musi być niebieski chop". I już wszyscy mówią, że najważniejsze jest żeby prezes był "Niebieski".
A mnie się zdaje, że prezes to mo być dobry i sprawny menedżer z pomysłami. Znający piłke nożną i wszystkie rządzące nią zależności. Sam musi mieć wysoką pozycję biznesową, musi być znany i mieć autorytet i dobrą opinię.
Poza tym musi być dobrze wynagradzany a jeszcze lepiej premiowany za osiąganie wyznaczonych celów.
Wiecie kto to Bruce Buck? Prezes Chelsea. Wiecie kto to Peter Hill-Wood? Prezes Arsenalu. A może Avram Glazer? Prezes MU. David Moores? Prezes Liveropoolu. A kto to Clemens Toennies? No jak to prezes naszego bratniego Schalke 04. Giovanni Cobolli Gigli to prezes Juventusu i można by tak wymieniać bez końca. Wiecie co ich łączy? nie są byłymi piłkarzami tylko wybitnymi menedżerami sportowymi i takiego nam trzeba.
Niebieskie serce będzie się liczyło jeśli będzie je miał super menedżer. Ale niebieskie serce nie zastąpi mózgu.
Więc nie ograniczajmy się sami do kilku ulic. Szukajmy szerzej, to łatwiej będzie nam znaleźć odpowiednich ludzi. Prezes Ruchu nie musi być wychowany pomiędzy Wolką, Dąbrowskiego a Cichą i nie musi mieć w życiorysie kopania bala na placu przy Powstańców. Lepiej by było, żeby to był ktoś kto jest gruntownie wykształcony, zna i rozumie świat, a zwłaszcza piłkarski biznes. A jakby jeszcze mioł "Niebieskie serducho" to tylko lepiej.
A mnie się zdaje, że prezes to mo być dobry i sprawny menedżer z pomysłami. Znający piłke nożną i wszystkie rządzące nią zależności. Sam musi mieć wysoką pozycję biznesową, musi być znany i mieć autorytet i dobrą opinię.
Poza tym musi być dobrze wynagradzany a jeszcze lepiej premiowany za osiąganie wyznaczonych celów.
Wiecie kto to Bruce Buck? Prezes Chelsea. Wiecie kto to Peter Hill-Wood? Prezes Arsenalu. A może Avram Glazer? Prezes MU. David Moores? Prezes Liveropoolu. A kto to Clemens Toennies? No jak to prezes naszego bratniego Schalke 04. Giovanni Cobolli Gigli to prezes Juventusu i można by tak wymieniać bez końca. Wiecie co ich łączy? nie są byłymi piłkarzami tylko wybitnymi menedżerami sportowymi i takiego nam trzeba.
Niebieskie serce będzie się liczyło jeśli będzie je miał super menedżer. Ale niebieskie serce nie zastąpi mózgu.
Więc nie ograniczajmy się sami do kilku ulic. Szukajmy szerzej, to łatwiej będzie nam znaleźć odpowiednich ludzi. Prezes Ruchu nie musi być wychowany pomiędzy Wolką, Dąbrowskiego a Cichą i nie musi mieć w życiorysie kopania bala na placu przy Powstańców. Lepiej by było, żeby to był ktoś kto jest gruntownie wykształcony, zna i rozumie świat, a zwłaszcza piłkarski biznes. A jakby jeszcze mioł "Niebieskie serducho" to tylko lepiej.