Nasi rzecznicy prasowi

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#181 Post autor: Lutz » 13 kwie 2009, o 20:36

Z całym szacunkiem panie rzeczniku, ale wydaje mi się, że na pytania : dlaczego na meczu Ruch - Polonia Wa-wa otwarte były tylko dwie kasy ? dlaczego tak naprawdę nie wpuszczamy kibiców przyjezdnych ? i może dlaczego mimo wielce nie zadawalających wyników sportowych pan Pietrzak jest jeszcze trenerem Ruchu ? a także dlaczego pracownicy spółki odmawiają pracy ( patrz piłkarze), czyżby zaległości finansowe ? jest pan w stanie udzielić odpowiedzi . Przynajmniej na parę z nich.
Przyznam, że te ostatnie pytanie trochę prowokacyjne, ale inne określenie postatwy "naszych" piłkarzy w ostatnim meczu nie przychodzi mi do głowy.

Elmer
Kontakt:

#182 Post autor: Elmer » 13 kwie 2009, o 20:39

1. Może na konferencji podawać oficjalnie ile kibiców było na meczu.
2. Czy przed meczem z Jagiellonią możnaby zorganizowac spotkanie z piłkarzami?
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

19_kRzysiek_20
Kontakt:

#183 Post autor: 19_kRzysiek_20 » 13 kwie 2009, o 20:42

Elmer pisze:1. Może na konferencji podawać oficjalnie ile kibiców było na meczu.
2. Czy przed meczem z Jagiellonią możnaby zorganizowac spotkanie z piłkarzami?
Podbijam chodzi mi o te 2 pytanie

Awatar użytkownika
ch-R

#184 Post autor: ch-R » 13 kwie 2009, o 20:46

19_kRzysiek_20 pisze:2. Czy przed meczem z Jagiellonią możnaby zorganizowac spotkanie z piłkarzami?
Coś czuja że jak w kur****ie sięgnie zenitu to będą odwiedziny bez spotkania.(zaproszenia)
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2009, o 22:23 przez ch-R, łącznie zmieniany 1 raz.
Mahatma Gandhi

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#185 Post autor: jajo » 13 kwie 2009, o 20:57

Jak ma wam rzecznik odpowiedzieć na pytanie o trenera?
a) dajmy czas trenerowi, czy wierzymy w umiejętności trenera - a więc się niczego nowego nie dowiecie, tylko zdenerwujecie
b) Pietrzak jest do dupy, trzeba go zwolnić - tylko po takiej odpowiedzi, pierwszy powinien wylecieć rzecznik

Jak nie dać się nic zrobić z informacjami o frekwencji? Z 10 lat temu nie było żadnych identyfikatorów, a spiker pod koniec zawsze ogłaszał oficjalną frekwencję. Dlaczego teraz jest to niemożliwe i w jakim to świetle stawia transparentność klubu? Chyba nie muszę mówić, jakie korzyści mogą się wiązać z zaniżaniem frekwencji, a więc ilości sprzedanych biletów
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Awatar użytkownika
Rejon
Kontakt:

#186 Post autor: Rejon » 13 kwie 2009, o 22:50

pyt. 3. Co z trenerem Zielińskim (zwolnionym z Polonii W.) w kontekście pogłosek o przyjściu do Ruchu?
"Od piłkarzy wymagam wyłącznie respektu. Tak jak w szkole musisz mieć szacunek do nauczyciela, w domu do ojca i matki, tak w szatni do trenera. I ten respekt musi być zawsze, a nie tylko wtedy, kiedy trener zrobi awanturę." - J. Kocian

Fanatyk z Rudy
Kontakt:

#187 Post autor: Fanatyk z Rudy » 13 kwie 2009, o 23:28

jajo pisze:
Jak nie dać się nic zrobić z informacjami o frekwencji? Z 10 lat temu nie było żadnych identyfikatorów, a spiker pod koniec zawsze ogłaszał oficjalną frekwencję. Dlaczego teraz jest to niemożliwe i w jakim to świetle stawia transparentność klubu? Chyba nie muszę mówić, jakie korzyści mogą się wiązać z zaniżaniem frekwencji, a więc ilości sprzedanych biletów
Wtedy na Cichej byly kolowrotki spiker podawal wg nich a itak w ch** ludzi wlazilo przez ploty od strony oczyszczalni
Litość to zbrodnia NISZCZ KSG

Elmer
Kontakt:

#188 Post autor: Elmer » 14 kwie 2009, o 09:27

pamiętam mecze, na trybunach ścisk,a spiker jak zawsze: 3421 widzów :rotfl:

a na kołowrotek to wchodził co drugi, albo cyferki na liczniku nie przeskakiwały. Pani Drabik na kilku konferencjach mówiła ilu było widzów. Warto by do tego wrócić, bo później wychodzi takie coś jak na Onecie, gdzie chyba specjalnie zaniżają frekwencję
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

tramp3k
Kontakt:

#189 Post autor: tramp3k » 14 kwie 2009, o 10:10

dziękuje za odpowiedzi

I moje kolejne pytanie: Nie jest tajemnicą że kampania reklamowa miała wielki wpływ na sukces Wielkich Derbów Śląska. Dlaczego klub tego zaprzestał? Wiemy że wszystko sprowadza się do cięć finansowych ale przecież pieniądze wydane na rozreklamowanie meczu zwrócą się zaraz po nim! Jak to jest możliwe że przed meczem z Polonią W nie widziałem nigdzie żadnego plakatu informującego o meczu, nie słyszałem o nim w radiu, nawet samochód z megafonem nie jeździł. Po każdych derbach zdobywamy nowych kibiców, ludzie którzy sympatyzowali z Ruchem zaczeli sie nim równiez interesować. Sam to wiem z autopsji.
Taki moment należy wykorzystać, złapać ich w sidła. Przecież przy takiej pogodzie jaka była w sobote i odpowiedniej organizacji powinniśmy mieć najwyższą frekwencje w kolejce.
ZERO REKLAMY, ZERO ZAANGAŻOWANIA, ORGANIZACJA NA POZIOMIE 0, czesc ludzi wogole zrezygnowała z meczu po zobaczeniu kolejek a mimo to na stadionie melduje się prawie 8000ludzi.
Przede wszystkim już teraz wprowadzałbym przedsprzedaż biletów na spotkanie z Piastem, rozreklamowałbym je jako kolejne święto śląskiej piłki nożnej. Jestem pewien że kibice by to podchwycili i pewnie sami by też zaczeli rozwieszać transparenty i plakaty jak przed WDŚ. Jednak tak jak napisałem wyzej do tego potrzebne są relacje klub-kibice których teraz poprostu brak...

Stoniar
Kontakt:

#190 Post autor: Stoniar » 14 kwie 2009, o 10:25

ja też mam pytanie do rzecznika prasowego.Wiadomo,że są cięcia finansowe,dlatego się pytam dlaczego do drużyny Młodej Ekstraklasy sprowadza się młodych piłkarzy z woj.Zachodniepomorskiego,nie szukając talentów na rodzimej ziemi?? Przecież takiemu piłkarzowi ze Szczecina,który przyjeżdża do Chorzowa,trzeba opłacić szkołę,stypendium,mieszkanie itp itd..Taki interes przecież jest nieopłacalny.Śląsk od zawsze był kuźnią talentów polskiej piłki.Radzę poszukać piłkarzy na terenie woj Śląskiego wyjdzie taniej. pozdRawiam :)

KacoR
Kontakt:

#191 Post autor: KacoR » 14 kwie 2009, o 11:26

ch-R pisze:
19_kRzysiek_20 pisze:2. Czy przed meczem z Jagiellonią możnaby zorganizowac spotkanie z piłkarzami?
Coś czuja że jak w kur****ie sięgnie zenitu to będą odwiedziny bez spotkania.(zaproszenia)
i tak juz do tego niewiele brakuje :zly: :zly: :zly:

marek79
Kontakt:

#192 Post autor: marek79 » 14 kwie 2009, o 13:03

Stoniar pisze:ja też mam pytanie do rzecznika prasowego.Wiadomo,że są cięcia finansowe,dlatego się pytam dlaczego do drużyny Młodej Ekstraklasy sprowadza się młodych piłkarzy z woj.Zachodniepomorskiego,nie szukając talentów na rodzimej ziemi?? Przecież takiemu piłkarzowi ze Szczecina,który przyjeżdża do Chorzowa,trzeba opłacić szkołę,stypendium,mieszkanie itp itd..Taki interes przecież jest nieopłacalny.Śląsk od zawsze był kuźnią talentów polskiej piłki.Radzę poszukać piłkarzy na terenie woj Śląskiego wyjdzie taniej. pozdRawiam :)
wtedy kiedy ich sprowadzali (lato 2008) jeszcze niy bylo kryzysu i oplywali my w dostatku

BLUEMAN

#193 Post autor: BLUEMAN » 14 kwie 2009, o 13:10

marek79 pisze:wtedy kiedy ich sprowadzali (lato 2008) jeszcze niy bylo kryzysu i oplywali my w dostatku
Nie dupc, wszyscy kłamią - gazety, NewConnect, Szeryf i wogole wszyscy. Mariusz i Kasia wiedzą co robią, wierzmy w nich przecież tyle dobrego zrobili. Na pewno dalij jest dostatek, a będzie jeszcze lepij. Dobrze się zamaskowali z bogactwem. Bardzo dobrze.

Rumcajs
Kontakt:

#194 Post autor: Rumcajs » 14 kwie 2009, o 13:43

a ja mam takie pytanie do pana rzecznika
czy moze pan nam zdradzic kiedy i czy wogule w tym ruszy ten zapowiadany sklep z gadzetami na mare 21 wieku bo tu ewidentenie kasa ucieka klubowi z kazdym miesiacem

hagi

#195 Post autor: hagi » 14 kwie 2009, o 14:26

Moim zdaniem nie ma co jeżdzić po pani prezes bo ona jest pionkiem , a za wszystkie sznurki pociacga wlasciciel klubu . To z tymi kasami to jest naprowde przegiecie paly som zech dzwonil do klubu po jaims tam meczu w ubieglej rundzie jak zech wloz na drugo polowa . Tlumaczyl zech wtedy ze ludzie na Ruch przyjezdzaja na mecz po 100 km i nie mogo kupic biletu w przed sprzedazy . Bylem zapewniany oze beda otwart dodatkowe kasy w dniu meczu .Poczatkowo mislalem ze osoby ktore organizuja dystrybucje biletow na mecze ekstraklasy nie widza nie umieja po prosu nie znaja sie na tym - popelniaja bledy , trzeba im dac szanse.Natomiast rzeczywistosc okazala sie zgola odmienna -wladze klubu chca poprosu zaoszczedzic ok 500 bo jak by dac zarobic 100 zl studentowi za te pora godzin w sobota to by sie pol Chorzowa studentow zleci . a moze by nawet robili to za 50 zl .Wiec nie jest to duza suma ani trudna robota . Tylko jak wynika z dotychczsowych dzialan nikt nie chce poniesc tak ,,wysokich zbednych kosztow ,, . Po za tym sprawa jest grubsz nie pokoi mnie brak zaangazowanie pilkarzy o ile starali sie jeszcze z cracovia bo chcieli miec dodatni bilanas chocby z jedna druzyna zagrozona spadkiem to juz na ostatnim meczu Nowacki oddychol renkawami i nie tylko on . Domyslam sie ze brak zaangazowania jest spowodowany zaleglosciami finansowymi o ktorych nie moga mowic. Uwazam ze dzieje sie bardzo zle choc nie mam zadnych dowodow i tylko sie domyslam i szacuje . i stawiam teze : p.Klimek przeją Ruch Chorzow za dlugi stowarzyszenia okolo 5 mln zl czyli ,,kupil ,, Ruch za ta cene przy czym ugody z wierzycielami dokonywal sam za nasze piniadze np klub wisial Malinowskiemu 200 tys to podpisal z nim ugode na splate 100 tys byl za to pierwszy w kolejce kto nie chcial sie zgodzic na mniejsza kwote szol na koniec kolejki platne np w 4 ratach jak sie np na ceczu trocha wiecej biletow sprzedalo to sie zaplacilo rata wysokosci 25 tys co jest przeciez mozliwe jak przychod z biletow wynosil 25 tys .taki byl mechanizm kupowania Ruchu przez klimka Poczatkowo Reporter ale nie on sposorowol Ruch w 2 lidze jakies nie cale 2 mln rocznie . Po zrobieniu awansu firma Reporter wycofala sie ze sponsorowania klubu. Poniewaz wplywy do klubu mialy zapewnic byt klubowi a nawet spory zysk wlascicielowi.Uwazam ze kasa od pewnego czasu regularnie wyplywa z naszego klubu. z czego to wynika : w porownaniu z 2 liga koszt utrzymania druzyny zmalal Mniej wyjazdow druzyny , duzo druzyn ze slaska w ekstraklasie ,nie trzeba placic haraczow na pzpn i na sendzow - pokrtywa koszty sponsor tytularny ekstraklasy Poza tym rocznie do klubu wplywalo o przeszlo 3 mln wiecej za transmisje telewizyjne w 2008 bylo to 5,4 mln a w drugiej lidze 1,8 mln , poza tym ceny biletow w ekstraklasie wzrosly do 15 zapendy wlasciciela byly poczatkowo na 20 a nawet 25 jak pamietamy co przy podobnej frekwencji jak w drugiej lidze + WDS dale wiekszy zastrzek gotowki klubowi poza tym do budzetu klubu powinno wplynac 3 mln z emisj akcji gieldowych zupelnie nowe zrodelko ktorego nie bylo w 2 lidze Tak wiec podsumywujac wplywy do klubu sa znacznie wieksze zas koszty w porownaniu z 2 liga np wzrost wynagrodzenia pilkarzy z tytulu gry w ekstraklasie na pewno nie przewyszaja tego znaczacego wzrosu wplywow do budzetu klubu Ruch Chorzow pytanie gzie sa te pieniadze.
Czemu nie ma 500 zl na zatrudnienie kilku studentow do sprzedawania biletow w dniu meczu?Czy ktos nie chce po prosu zrobic super interes na naszym klubie?

ODPOWIEDZ