Dokad zmierzasz Ruchu??

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

Dokad zmierzasz Ruchu??

#1 Post autor: Patton » 13 kwie 2009, o 19:12

Wybaczcie nowy temat, ale po przeanalizowaniu naszego bilansu rocznego, ktory do pobrania jest tutaj:

http://www.newconnect.pl/?page=get_ebi_file&id=888

caly dzien sie zastanawiam w ktorym kierunku my zmierzamy? Poprzyjsciu Klimka wydawalo sie, ze nastapi dla nas czas powrotu na szczyty ligowe i organizacyjne. Zapowiadalo sie super - odpowiedni ludzie, swietlane plany. Zaczelo sie w sumie ok, cel jakim byl awans zostal osiagniety. Bedac juz w Ekstraklasie kazdy z nas gleboko odetchnal. Pojawialy sie komunikaty o spalatch zadluzenia, perelkach w transferach, tajnych rozmowach ze sponsorami itd. Az tu nagle, ni z gruszki ni pietruszki nasza "transparentnosc" przedstawia sie w skrocie nastepujaco:

- Wynik netto -4.687.651,36 ( na minusie )

- Wynagrodzenia wynosza prawie 6 mln. zlotych, to chyba 70% budzetu??

- Sponsoring i reklama - mniej niz w 2007 roku :szok:

- Sprzedaz gadzetow 29 tys zl w roku 2008, 55 tys w 2007!!

- Wynagrodzenie dla osob wchodzacych w sklad organow zarzadzajacych ( Sobstyl, Mosor?? ) 550 tys!! :szok: :przestraszony:

-
Zwracamy uwagę, iż Naczelnik Urzędu Skarbowego w Chorzowie wydał decyzje o:
• zapłacie podatku VAT w kwocie 280.013,00 zł wynikającej z zobowiązania podatkowego za
okres: luty-grudzień 2003 roku, luty-maj 2004 roku oraz lipiec-listopad 2004 roku wraz
z należnymi odsetkami do dnia zapłaty,
• zapłacie podatku dochodowego od osób fizycznych w kwocie 287.312,78 zł wynikającej
z zobowiązań podatkowych za okres: styczeń-luty 2003 roku, kwiecień-grudzień 2003 roku,
styczeń 2004 roku, marzec-grudzień 2004 roku wraz z należnymi odsetkami do dnia zapłaty.
Wymienione wyżej zobowiązania podatkowe są zobowiązaniami powstałymi w Stowarzyszeniu Klub
Sportowy „Ruch” Chorzów. Decyzje oparte są na odpowiedzialności podatkowej osób trzecich.
Podmiot badany wniósł odwołania od wydanych decyzji. Odwołania do dnia wydania opinii nie zostały
rozpatrzone.

Podobno wszystko mamy poplacone?

-
Zwracamy także uwagę, iż sytuacja ekonomiczno – finansowa jednostki nie jest zadowalająca
i wyłącznie skuteczne prowadzenie działań naprawczych, pozwoli na prowadzenie działalności
w niezmienionym zakresie i formie, w dającej się przewidzieć przyszłości. W związku z ujemną
wartością kapitałów własnych, na podstawie art. 397 Kodeksu spółek handlowych ( Dz. U. z 2000 r.
Nr 94 poz. 1037, z późniejszymi zmianami ) zarząd obowiązany jest niezwłocznie zwołać walne
zgromadzenie celem powzięcia uchwały dotyczącej dalszego istnienia spółki.
Po ekonomii nie jestem, ale na moj rozum to jest Gorzej niz ZLE.......
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

ewald
Kontakt:

Re: Dokad zmierzasz Ruchu??

#2 Post autor: ewald » 13 kwie 2009, o 19:23

Patton pisze:- Wynagrodzenia wynosza prawie 6 mln. zlotych, to chyba 70% budzetu??
A w tym samym raporcie mamy jak byk napisane:

"WYNAGRODZENIA NIEWYPŁACONE ZA 2008 R. 699.712,13"

Czyli ponad 10%...

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#3 Post autor: Ozor » 13 kwie 2009, o 19:30

Ci co wydawali się byc zbawcami tego klubu okazali się byc jego grabarzami pragnącymi odejść jak najszybciej i z jak największą kasą niestety wyraznie im to ostatnie nie wyszło.Nieudolnosc w podejmowaniu decyzji było widac gołym okiem,jesli szybko nie znajdzie sie nowy własciciel historia zatoczy koło.

Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#4 Post autor: wojt » 13 kwie 2009, o 19:37

No to toniemy. Czy znadzie się jakaś łódź ratunkowa? Buzek i reszta znanych kibiców do roboty nie dajmy znowu zejść na dno naszemu klubowi.

enemis89
Kontakt:

#5 Post autor: enemis89 » 13 kwie 2009, o 20:09

Dla wszystkich "chwalebników" pana Klimka, spłacił dług w wysokości 5 mln. a wypracował no prawie podobny ... czyli wychodzi na to, że dużo nie zmienił. Ja osobiście nigdy nie byłem przekonany do naszego wybawiciela, gdy patrze na jego styl bycia, zarządzanie klubem i to gdzie spędza najwięcej czasu, ciśnie mi się na język słowo "mały mafiozo", lecz jeżeli jest inaczej, to chylę czoła i przepraszam za powyższe. A po komunikacie o spłacie długów miałem nadzieje na lepsze jutro, jak widać przysłowie: "nadzieje, matką głupich" pasuje idealnie do mnie. Nam to już chyba nawet Gates nie pomoże :(

koller
Kontakt:

#6 Post autor: koller » 13 kwie 2009, o 20:14

A jo do samego końca byda go chwolić ... Mariusz Klimek KS Ruch :padam: !!!!! A Sobstylowa raus z Chorzowa :( :zly:

fuhr
Kontakt:

#7 Post autor: fuhr » 13 kwie 2009, o 20:23

pytanie jest co to jest kapital poczatkowy

i dlaczego sie zmienil 4mln do 10mln

ps: na ekonomii sie nie znam

domyslam sie tylko ze chodzi o emisje akcji
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2009, o 20:30 przez fuhr, łącznie zmieniany 1 raz.
born and bred Blue!

KS RUCH CHORZOW

Górny Śląsk

Awatar użytkownika
jalboss
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#8 Post autor: jalboss » 13 kwie 2009, o 20:28

Warto tez poczytać zagrożenia jakie grożą spółce.

Pięć milionów było na koniec roku 2008, ciekawe ile jest teraz.
Jak widać marketing, sprzedaż pamiątek i powierzchni reklamowych na stadionie znacznie spadła w porównaniu do lat wcześniejszych. I to w okresie kiedy kryzysu jeszcze praktycznie nie było.

Czarno to widzę.
NIEBIESCY KIBICE MÓWIĄ...

hachi
Kontakt:

#9 Post autor: hachi » 13 kwie 2009, o 20:36

dziwisz sie ze sprzedaz pamiatek spada ?
a co maja ludzie ku*** ciagle 3 koszulki kupowac ?

palladyn
Kontakt:

#10 Post autor: palladyn » 13 kwie 2009, o 20:56

wali sie wszystko chodzby po jakims trzesieniu ziemi. w klubie sa potrzebne osoby co maja niebieskie serca np SRUTWA bo inaczej bedzie cora zgorzej. mam wrazenie ze nikomu nie zalezy na tym klubie.
jp na 100%!!! RTS-HKS

jaca22
Kontakt:

#11 Post autor: jaca22 » 13 kwie 2009, o 21:00

Jest jeszcze jedna nie finansowa ale jakże ważna kwestia a chodzi mianowicie o stosunek Klimka i jego "służby" do kibiców Ruchu. Tak lekceważącej postawy w stosunku do kibiców ze strony rządzących klubem nie było jeszcze w naszym klubie jak historia jego sięga 1920 roku.Pseudośrodki, półśrodki,slogany,hasełka,frazesy,banały itp.itd.Po raz pierwszy od początku istnienia klubu mało nie brakowało a nie było by wigilii na Cichej.To jest jakby symbol tego gdzie ci ludzie mają nasz klub.Nie jestem w temacie ale przydałby się spektakularny bojkot meczu z Bełchatowem i puste trybuny w I połowie meczu. Totalnie puste bez jednego kibica.Poza tym wydaje mi się ,że "dobroczńcy" myślą o nas kibicach wszystko co najgorsze.
i jeszcze jedno może też ważne.NIKT z prezesów Ruchu nigdy nie skopromitował się wypowiedzią
"Jestem największym kibicem Górnika Zabrze".

marek79
Kontakt:

#12 Post autor: marek79 » 13 kwie 2009, o 21:05

jaca22 pisze:Jest jeszcze jedna nie finansowa ale jakże ważna kwestia a chodzi mianowicie o stosunek Klimka i jego "służby" do kibiców Ruchu. Tak lekceważącej postawy w stosunku do kibiców ze strony rządzących klubem nie było jeszcze w naszym klubie jak historia jego sięga 1920 roku.Pseudośrodki, półśrodki,slogany,hasełka,frazesy,banały itp.itd.Po raz pierwszy od początku istnienia klubu mało nie brakowało a nie było by wigilii na Cichej.To jest jakby symbol tego gdzie ci ludzie mają nasz klub.Nie jestem w temacie ale przydałby się spektakularny bojkot meczu z Bełchatowem i puste trybuny w I połowie meczu. Totalnie puste bez jednego kibica.Poza tym wydaje mi się ,że "dobroczńcy" myślą o nas kibicach wszystko co najgorsze.
i jeszcze jedno może też ważne.NIKT z prezesów Ruchu nigdy nie skopromitował się wypowiedzią
"Jestem największym kibicem Górnika Zabrze".
puste trybuny w pierwszej połowie a w drugiej co? kupujemy bilety?

Dyc to dla nich bez roznicy byly kasa za bilety

A swoja droga to potrzebny by byl jakis ekspert od ekonomii sam co by nom te slupki i tabulki wytlumaczyl bo teraz to widza ze ponad polowa ludzi uwidziala"- 4 .5 mln" i juz jada ze Klimek gorszy od Rogali. Moze i jest ale poczekejcie z opiniami az wom ktos w miara kumaty z ekonomii wytlumaczy co i jak

Dorcia
Kontakt:

#13 Post autor: Dorcia » 13 kwie 2009, o 21:18

W kosztach za 2008 rok wyszło 14 mln. Przychody to 9,6 mln. Wg mnie w tych kosztach jest właśnie spłacanie starych długów. W 3 kwartale 2008 podobno 2 mln. Za 1 i 2 kwartał powinno być 0,7 mln.
Więc w 2009 roku powinniśmy mieć o 2,7 mln kosztów mniej. Po kolejnej emisji akcji, gdzie myśle jest mozliwe "wyciągnięcie" 2 mln powinniśmy powoli wychodzić z dna.

Oczywiście wpływy od sponsrów 1,7 mln to totalna porażka. Wg firmy Deloitte (robi rankingi finansowe Ekstraklasy) z takim dochodem mielibyśmy 19 miejsce w Polsce. Coś mi sie zdaje że jakbyśmy nie mieli WOSP to na koszulkach nie byłoby nic. Inwestorzy, sponsorzy wchodzą do klubów: mniej renomowanych, z mniejszą ilością kibiców, z niższej ligi, zamieszanych w korupcję a nas omijają szerokim łukiem. Tylko czemu? Nie lubią nas? Albo ktoś nie chce ich?

Też nie jestem ekonomistą.
Widze ciemność

chopper
Kontakt:

Re: Dokad zmierzasz Ruchu??

#14 Post autor: chopper » 13 kwie 2009, o 21:27

Jak zwykle nic się nie zmienia szczyt ambicji i kompetencji trener cały mecz struga małpie miny zero zaangażowania olimpijski spokój, działacze to samo brak znajomości przepisów (puchar) a po meczu jak zwykle gratulacje dla rywala mamy święta i wszystko w d......
po taki meczu i takich wynikach nie powinno dla tych ludzi być świat. Na dzień dzisiejszy to widać jedynie brak szacunku dla R- ki i kibiców

smacznego jajca (zgniłego0 dla wszystkich z takim podejsciem

[ Dodano: Pon 13 Kwi, 2009 ]
Jak zwykle nic się nie zmienia szczyt ambicji i kompetencji trener cały mecz struga małpie miny zero zaangażowania olimpijski spokój, działacze to samo brak znajomości przepisów (puchar) a po meczu jak zwykle gratulacje dla rywala mamy święta i wszystko w d......
po taki meczu i takich wynikach nie powinno dla tych ludzi być świat. Na dzień dzisiejszy to widać jedynie brak szacunku dla R- ki i kibiców

smacznego jajca (zgniłego) dla wszystkich z takim podejściem

Awatar użytkownika
bluemario
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#15 Post autor: bluemario » 13 kwie 2009, o 21:31

jak to czytam to czuje sie oszukany przez dzialaczy ktorzy wciskaja kity pilkarzy ktorzy przechodza obok meczu

Zablokowany