Ruch Chorzów - Polonia Warszawa 11 kwiecień 15:30
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
15 minut dobrej gry to trochę za mało, żeby zdobyć choćby jeden punkt. Polonia była lepsza pod każdym względem. Ci co w Matko widzieli po jednym meczu naszego zbawiciela w bramce pewnie trochę się zawiedli. Ja tam wolę Pilarza.
Zmiana w przerwie zamiast pomóc - tylko pogorszyła sprawę, jak tuż przed przerwą jakoś to wyglądało, to w drugich 45 graliśmy dno, jakby mieli związane jajka, możemy narzekać na piłkarzy, ale to co wyprawia układając skład i taktykę Pietrzak woła o pomstę do nieba, krótka zagadka: ile razy zmieniali pozycje w tym meczu Grzyb i Brzyski?
3 mecze u siebie 0 punktów, w normalnych warunkach trener już by wyleciał, ale u Nas jest normalnie inaczej....
Wesołych Świąt.
Zmiana w przerwie zamiast pomóc - tylko pogorszyła sprawę, jak tuż przed przerwą jakoś to wyglądało, to w drugich 45 graliśmy dno, jakby mieli związane jajka, możemy narzekać na piłkarzy, ale to co wyprawia układając skład i taktykę Pietrzak woła o pomstę do nieba, krótka zagadka: ile razy zmieniali pozycje w tym meczu Grzyb i Brzyski?
3 mecze u siebie 0 punktów, w normalnych warunkach trener już by wyleciał, ale u Nas jest normalnie inaczej....
Wesołych Świąt.
historiaruchu.pl
-
- Kontakt:
i oczywiscie wszytko zwalą na kryzys!! Jakoś w Gliwicach, Bytomiu, czy Wodzisłąwiu go nie widać... i neich mi ktoś powie ze tam jest wieksza kasa itp. Poprostu wszytko wina zarządu, jakby było"normalnie" to juz dawno byłby trener i były by wyniki a tak jest hu* i ejsli sie tego nie zmieni bedzie coraz gorzej!!
-
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dobra już coś podobnego chciałem napisa wcześniej, ale wywiad z Klimkiem i od razu pierwszy mecz po wywadzie, więc nie sposób się do kilku tez odnieśc:
No i druga sprawa, jezeli tak wygląda sytuacja i problem jest determinacja i motywacja to najwyzszy czas pożegna trenera, bo obecnie jak przyjdzie ktoś nowy to braków fizycznych jakie mają piłkarze po przygotowaniach z pietrzakiem nie zmienią, ale może motywacje ich zmieni, a obawiam się, że z taką grą to za wiele punktów do końca nei zdobędziemy i ja bym tu do kibiców nie patrzał które są i jak grają żabole ale patrzał jak gramy my, bo jak spadniemy my tfu, tfu i żaby to chyba nikt nie uzna to za dobre rozwiązanie więc nie rozumie troche takiego podejścia nie których. Bo póki co to ten trenerio się wykazał póki co ze skłóceniem z Soczakiem, Ferugą, Zającem itd.
A co do meczu to co tu dużej gada, pierwszej bramy nie widziałem, bo wyszedłem, druga fatalne zachowanie przy rogach zresztą ja tego ustawianie nei rozumie przy rogach 10 na swoim polu karnym tylko jeden na 25m, dotego, z tych 10 to siedmiu stoi w miejscu i czeka co mu może bala się odbija a tylko trójka indywidualnie dziwne to jakoś, potem troche gra mogła się podoba było kilka sytuacji , w drugiej połowie to niestety fatalna gra przez większośc czasu,l wejscie Sobiecha (?) i Janoszki troche wniosło ożywienia, ale potem wolny jak za dawnych lat czyli kasprowania na 3 minuty i tye też metrów na bramką potem wolny dla Polonii no i sie skończyło jak skończyło. Sędzia moim zdaniem tam gdzie gwizdał spalony to był rzeczywiście nei wiem jak karny czy nie powinien by dla nas.
Po pierwsze dziś mieliśmy najlepszy przykład dobrze zorganizowanego, ja wchodziłem pół godziny przed meczem mając karnet, ale widząc jakie koljeki pod bramami i ile kas jest otwartych byłem pewny że tak się to skończy i tak dobrze że skończyło się to tylko tak. Nie wiem oni by chcieli nei wiadomo ilu kibiców a jak przyjdzie troche więcej to od razu nei potrafią sobie z tym poradz=ic no bo ile było dziś kibiców 8000 może, może potem ciut więcej.
Jeżeli pojawi się sponsor strategiczny, co według Pana ulegnie największym przemianom w klubie?
- Na pewno zostanie wzmocniona kadra Ruchu, która musi być dowartościowana. Trzeba rozwinąć też dział marketingu, który w tej chwili jest bardzo ubogi personalnie. Na to kładłbym największy nacisk. Na chwilę obecną uważam, że jesteśmy jednym z najlepiej zorganizowanych klubów w Polsce.
Kiedyś powiedział Pan, że prędzej czy później Ruch Chorzów zdobędzie Mistrzostwo Polski. Według Pana, kiedy to może nastąpić?
- Ruch Chorzów obecnie stać na zajęcie miejsca w pierwszej piątce. Takie jest moje zdanie i na pewno go nie zmienię.
Gdyby udało się pozyskać przynajmniej czterech wartościowych zawodników to jesteśmy w stanie walczyć o medale Mistrzostw Polski. Mając w składzie siedmiu takich piłkarzy moglibyśmy bić się o wszystko, co jest do zdobycia.
Moim zdaniem obecnie zawodnikom Ruchu brakuje determinacji, właściwego nastawienia tuż przed meczem. Z drugiej strony muszę też pochwalić piłkarzy, bo pokazali swój ząb choćby w meczu wyjazdowym ze Śląskiem Wrocław. To był naprawdę dobry mecz i taki Ruch chciałbym oglądać zawsze.
No i druga sprawa, jezeli tak wygląda sytuacja i problem jest determinacja i motywacja to najwyzszy czas pożegna trenera, bo obecnie jak przyjdzie ktoś nowy to braków fizycznych jakie mają piłkarze po przygotowaniach z pietrzakiem nie zmienią, ale może motywacje ich zmieni, a obawiam się, że z taką grą to za wiele punktów do końca nei zdobędziemy i ja bym tu do kibiców nie patrzał które są i jak grają żabole ale patrzał jak gramy my, bo jak spadniemy my tfu, tfu i żaby to chyba nikt nie uzna to za dobre rozwiązanie więc nie rozumie troche takiego podejścia nie których. Bo póki co to ten trenerio się wykazał póki co ze skłóceniem z Soczakiem, Ferugą, Zającem itd.
A co do meczu to co tu dużej gada, pierwszej bramy nie widziałem, bo wyszedłem, druga fatalne zachowanie przy rogach zresztą ja tego ustawianie nei rozumie przy rogach 10 na swoim polu karnym tylko jeden na 25m, dotego, z tych 10 to siedmiu stoi w miejscu i czeka co mu może bala się odbija a tylko trójka indywidualnie dziwne to jakoś, potem troche gra mogła się podoba było kilka sytuacji , w drugiej połowie to niestety fatalna gra przez większośc czasu,l wejscie Sobiecha (?) i Janoszki troche wniosło ożywienia, ale potem wolny jak za dawnych lat czyli kasprowania na 3 minuty i tye też metrów na bramką potem wolny dla Polonii no i sie skończyło jak skończyło. Sędzia moim zdaniem tam gdzie gwizdał spalony to był rzeczywiście nei wiem jak karny czy nie powinien by dla nas.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
Widza heli, że masz podobne wrazenie do mnie. Jakos tego zorganizowania nie bylo dzis widac!Dobra już coś podobnego chciałem napisa wcześniej, ale wywiad z Klimkiem i od razu pierwszy mecz po wywadzie, więc nie sposób się do kilku tez odnieśc:
Cytat:
Jeżeli pojawi się sponsor strategiczny, co według Pana ulegnie największym przemianom w klubie?
- Na pewno zostanie wzmocniona kadra Ruchu, która musi być dowartościowana. Trzeba rozwinąć też dział marketingu, który w tej chwili jest bardzo ubogi personalnie. Na to kładłbym największy nacisk. Na chwilę obecną uważam, że jesteśmy jednym z najlepiej zorganizowanych klubów w Polsce.
Kiedyś powiedział Pan, że prędzej czy później Ruch Chorzów zdobędzie Mistrzostwo Polski. Według Pana, kiedy to może nastąpić?
- Ruch Chorzów obecnie stać na zajęcie miejsca w pierwszej piątce. Takie jest moje zdanie i na pewno go nie zmienię.
Gdyby udało się pozyskać przynajmniej czterech wartościowych zawodników to jesteśmy w stanie walczyć o medale Mistrzostw Polski. Mając w składzie siedmiu takich piłkarzy moglibyśmy bić się o wszystko, co jest do zdobycia.
Moim zdaniem obecnie zawodnikom Ruchu brakuje determinacji, właściwego nastawienia tuż przed meczem. Z drugiej strony muszę też pochwalić piłkarzy, bo pokazali swój ząb choćby w meczu wyjazdowym ze Śląskiem Wrocław. To był naprawdę dobry mecz i taki Ruch chciałbym oglądać zawsze.
Po pierwsze dziś mieliśmy najlepszy przykład dobrze zorganizowanego, ja wchodziłem pół godziny przed meczem mając karnet, ale widząc jakie koljeki pod bramami i ile kas jest otwartych byłem pewny że tak się to skończy i tak dobrze że skończyło się to tylko tak. Nie wiem oni by chcieli nei wiadomo ilu kibiców a jak przyjdzie troche więcej to od razu nei potrafią sobie z tym poradz=ic no bo ile było dziś kibiców 8000 może, może potem ciut więcej.
A gra pilkarzy? Ech... Juz wszystko chyba bylo napisane... Brak pomyslu, akcje do przodku i strzaly na bramke szloby na palcach jednej reki policzyc. Jak my juz mieli tyn bal to owszem, wymienili miedzy soba kilka podac, ale wygladalo to tak: Sadlok-Grodzicki-Jakubowski-Grodzicki-Nykiel-Sadlok i bij a leć do przodku! Na wiwat!
Czy to naprawde taka wielka filozofia, by w meczu druzej niz przez 15 minut gryzc trawe? W zime trenowali Niebiescy z jakims trenerem od biegaczy, mieli zabiegac rywali, ale jakos tego nie widac.
Ktos napisal, ze meczu bylo dwoch Bogusiow - jeden co rycol i dawal wskazowki, drugi co dlubol sloniol. Jeden po meczu wyslal swoich zawodnikow by lotali po boisku, drugi nie...
Ale co tam - jest fajnie!
Wesołych.
- Lutz
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Powtórka z meczu z odrą. Tyle, że przeciwnik lepszy.
Dziwiłem się optymistom, którzy po zmianie trenera na Pietrzaka oczekiwali lepszych czasów...
Wiedziałem, ze Pietrzak NIE MO JAJ. Jest słaby
Ale jeszcze słabsi są piłkarze. DNO.

Dziwiłem się optymistom, którzy po zmianie trenera na Pietrzaka oczekiwali lepszych czasów...
Wiedziałem, ze Pietrzak NIE MO JAJ. Jest słaby

Ale jeszcze słabsi są piłkarze. DNO.

Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
- Grzegorz
- Kontakt:
Luzt ma sporo racji. Nasi nie potrafili dziś podać dokładnie na 2 metry.Lutz pisze:ZWyście som zawodowcy ? Fussbalym na chlyb zarobiocie ? Wyście kole profesjonalisty nawet niy stoli, a zamiast na wos to sie lepi na kolargola pozaglondom nastympnym razym.
Piłkarze nie wiedzą co mają grać, biegają strasznie chaotycznie.
Nie ma kogoś kto byłby typowym napastnikiem. Mógłby być takim Sobiech, ale synek musi mieć drugiego do przepychania z obrońcami. A my kuźwa ja Barca - maluchami atakujemy - po 1,50 metra w kapeluszu - Jezierski, Nowacki, Brzyski, Zając. _ który jest do walki?
Zieliński od zaraz a nie od czerwca.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Jeden strzał w drugiej połowie, to będzie mój komentarz na temat gry naszych "zawodników". Trzecia bramka to było najlepsze z najlepszych podsumowań tego meczu i dziwie sie tym którzy zostali do końca, oni mają was w du*** tak samo jak Sobstyl i przyjaciele! Kocham ten klub i żal mi serce ściska, że takie ci*** w naszych barwach go reprezentują! Piłka nożna dla kibiców!
a Zając to niech wykica tam skąd przykicał... pajac
a Zając to niech wykica tam skąd przykicał... pajac
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Brakuje umiejętności. Życza mu jak najlepiej ale musi trenować, uczyć sie i nie myśleć że jest już gwiazdą.vinc84 pisze:Maciej Sadlok (Ruch): - Jesteśmy wszyscy bardzo zdenerwowani. Trudno mówić na gorąco co zawiodło dziś w naszej grze. Być może zabrakło walki, nie wyszliśmy na mecz tak zdeterminowani jak to bywało we wcześniejszych meczach
Ariel Jakubowski:...Jedyne słowa pochwały po tym meczu należą się naszym kibicom, którzy swoim zachowaniem pokazali dziś charakter!
Brzyski, Jakubowski, Ecik, Grodzicki, Jezierski, Adamski, Fabusz to nie są wg mnie chopy na Ekstraklase. Nie dziwi mnie że gdzie indziej ich nie chcieli.
-
- Kontakt:
Panowie uutrzymac to my sie utrzymiemy bez problemów z lekkim dreszczykiem amocji ale bydzie dobrze
gra dzisioj hmmmm po strzeleniu tora napewno sie ruszyła pierwszych minut niewidzialem bo czekolech pod kasa a 2 polowa to poraz kolejny to mówie po 60 min nie ma juz w naszych sił a jak niema sił to i niema ambicji i woli walki. Zmiany pietrzaka hmmmmmmmmmmmmmm zamiast sciepnąc obronce wdupic Fabusa do napadu co za róznica 3-1 4-1 a moze by cos wlazło jajem strzelone
WESOLYCH SWIAT i nimartwcie sie spasc niespadniemy
dorcia godosz gupoty Grodzicki w poprzedniej rundzie najlepszy zawodnik RUCH-u Adamski najlepszy chop w meczu z Odrą u siebie Fabus drewno jest ale i tak jest poza Jezierem najlepszym napastnikiem a to ze nosz treneiro ciulejlo nie umi go wykorzystac to nie jego wina. Skład jest dobry ale brakuje sił i organizacji moze nowy trener to zmieni OBY

gra dzisioj hmmmm po strzeleniu tora napewno sie ruszyła pierwszych minut niewidzialem bo czekolech pod kasa a 2 polowa to poraz kolejny to mówie po 60 min nie ma juz w naszych sił a jak niema sił to i niema ambicji i woli walki. Zmiany pietrzaka hmmmmmmmmmmmmmm zamiast sciepnąc obronce wdupic Fabusa do napadu co za róznica 3-1 4-1 a moze by cos wlazło jajem strzelone

WESOLYCH SWIAT i nimartwcie sie spasc niespadniemy
dorcia godosz gupoty Grodzicki w poprzedniej rundzie najlepszy zawodnik RUCH-u Adamski najlepszy chop w meczu z Odrą u siebie Fabus drewno jest ale i tak jest poza Jezierem najlepszym napastnikiem a to ze nosz treneiro ciulejlo nie umi go wykorzystac to nie jego wina. Skład jest dobry ale brakuje sił i organizacji moze nowy trener to zmieni OBY
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2009, o 21:09 przez buli19R20, łącznie zmieniany 1 raz.