Marketing Sportowy a Ruch

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Jr

#31 Post autor: Jr » 10 mar 2004, o 07:59

Zgadzam się z Damianao a co do meczu z Piastem to juz dajcie spokój było mineło. Byłem z synkiem i siedziałem zaraz koło sektora kibiców Piasta i widziałem tylko przerażenie w oczach chłopca ma teraz 9 lat. Ale najgorsze było to że powiedział jedna ale prawdziwą rzecz "Tato jak bys pracował tak jak oni graja to by cię zaraz z roboty wyrzucili a też czasem ci nie płacą" juz niechciałem dodać że to jeden z lepszych meczów;-) I CO TU MÓWIC O PROMOCJI MARKETINGU przecierz grajki mogły dobże pograć a potem odejsc pokazac na co ich stać w końcu to Oni powinni sie promować a nie wszystko zwalac na inne osoby A co do prezesa to my nato nic nieporadzimy

Awatar użytkownika
amra
Kontakt:

#32 Post autor: amra » 10 mar 2004, o 10:24

co do sponsorów w klubie - to tak jak juz ktoś napisal kto wejdzie w takie długi?? Ktos inny że w legi , widzewie pomimo długów sa sponsorzy, ale czy ktoś wiek jak wygląda księga rozchodów i przychodów tych klubów,
bo wg mnie najwyraźniej ich długi sa znane ile i komu a u nas chyba nie :twisted: .Fakt faktem klubem rządzą ludzie którzy się "sprawdzali" w minionej epoce - a w tej chwili moga isć na emerture :lol: . potrzeba kogos z powerem , ale nawet taka osoba sie moze spalic bo niestety Polska piłka smierdzi- chore układy klubowe i na lini pzpn, piłkarze sprzedajacy mecze :evil: a temat dotyczący Ruchu za duzo ludzi którzy wykorzystali klub do zarobienia na nim :evil: poczynili zobowiazania i sie z nich nie wywiazali, każdy potencjalny sponsor o tym wie i nierstety drugi raz nie popełni tego samego błedu - a największym problmem jest "ZŁOTE SLOWO prezesa rogali" - które jest nietety gówno warte i wszyscy o tym wiedzom.zresztom nie chce mi sie dalej pisac bo sie za mocno wq.....
[b][size=167][color=blue] NASZYM HONOREM JEST NASZ KLUB[/color][/size][/b]

[img]http://img55.imageshack.us/img55/7136/naforum0tp.jpg[/img]
[img]http://img233.imageshack.us/img233/1124/narod5zv.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#33 Post autor: Ozor » 10 mar 2004, o 11:09

Junior jak to nic nie poradzimy?.To ja się pytam czy Ruch to Rogala,chyba nie Ruch to my kibice.Sam sobie odpowiedz co znaczy klub bez kibiców.Akcja przeciw grabarzowi powinna trwac cały czas a nie tylko po słabszych meczach Ruchu.Kupmy ze 100 przescieradeł parę farb i napiszmy co o tym myslimy.Wywiesic to na płotach podczas meczy i ktos to na pewno prędzej czy pózniej opisze w gazetce i trochę szumu się zrobi.Tylko że do tego jest potrzebna wspułpraca wszystkich kibiców a z tego co widac chyba nie wszystkim na tym zależy.

Doboszek

#34 Post autor: Doboszek » 10 mar 2004, o 13:20

Ozor latwo ci napisac Ruch to MY kibice,jasne ze tak jest ale im dluzej grabarz jest na stolku tym my coraz bardziej jestesmy bezsilni(brak jednosci)....Co do promocji klubu to ciezko jest ja przeprowadzic w obecnej sytuacji klubu z takim prezesem...ale wszytsko jest mozliwe.Co do protestow jeden byl chyba orgganizowany przez Wojtka0(cel pozniejsze wyjscie na mecz)i z tego co wiem to AKCJe ta mozna zaliczyc do nieudanych gdyz niestety w obecnej sytuacji tylko mowimy ze chcemy protestow zmian itp a jak przychodzi co do czego to...(brak slow)...

Robson
Kontakt:

#35 Post autor: Robson » 10 mar 2004, o 16:14

marik pisze:A ja uważam, że to właśnie kibice są obecnie obok nazwy, herbu i tradycji najlepszym towarem marketingowym Ruchu!!
Ja również sądze, że to kibice Ruchu są jedną z najlepszych wizytówek. Już nie raz pokazaliśmy jak potrafimy się wspaniale bawić, dopingować piłkarzy. Sponsorom to imponowało. Niestety zawsze hamulcem była, (jest i będzie) osoba k. rogali. Jak to jest możliwe żeby taki sk***iel trzymał się posady przez 10 lat? Czemu przez jednego ciula cierpią kibice, zawodnicy, młodzież Ruchu, pracownicy itp. ?

Ja wiem, że WotekO i wielu innych kibiców odwaliło już kawał roboty, by usunąć tego palanta, ale no niestety nie przyniosło to NARAZIE efektów (a może dopiero przyniesie :lol: ) Panowie, temat wałkujemy już kilkanaście miesięcy, może w końcu zdecydujemy: robimy to i to...
Dowejcie jakieś propozycje. Jo wiem, że ten mój post jest jednym z licznych, jakie tu wystąpiły, ale boja się co będzie za rok, za dwa.
Dobrze, że już za niedługo ruszo liga. Wtedy na pewno spotkomy się na stadionie i przedyskujemy te sprawy.

Gość

#36 Post autor: Gość » 10 mar 2004, o 19:51

ble ble ble... :?

Marik
Kontakt:

#37 Post autor: Marik » 10 mar 2004, o 20:07

Ludzie przestańmy sie zasłaniac tym ze wszystko co be to jest Krystian Rogala w tym klubie.
Tu jest chorych wiele innych rzeczy.
Róbmy to co jako kibice możemy robić!!!!!!!!!
Wlepki to juz jakis pomysł, dorzucmy do tego cos jeszcze!!
Nikt mi nie powie, ze zrobienie Mario vice do spraw marketingu coś zmieni, to jest zwykłe mydlenie oczu! Tu trzeba czegos co skłoni ludzi do przyjszcia na nastepny mecz na cichej. Moze to być np. wolny wstęp dla grup zorganizowanych z szkół podstawowych ( ja moge przyprowadzić 10 - 20 bajtli), moze to być wolny wstęp dla kobiet ( do tych bajtli dodatkowo moja zona) ale to trzeba ustalić gdzieś wyzej!! Ja nie mam takich mozliwości, a chce coś zrobić żeby było lepiej!!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#38 Post autor: Ozor » 10 mar 2004, o 20:14

Nie ble ble tylko zbieraj kasę na te szmaty i załatw jakiegos goscia co umie posługiwac się sprayem i napisze co myslą kibice o prezesiku.Jesli straciłes zapał do tej roboty to znajdzie się ktos inny,ale z drugiej strony ludzie cię znają i ufają więc jestes chyba najlepszym kandydatem do organizacji takiego protestu.No chyba że nie wszystkim jest po drodze.

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#39 Post autor: Patton » 10 mar 2004, o 20:32

Ozor - to moze Ty to za nas zrobisz - zebierzesz kase, kupisz spraye, napiszesz co o nim myslisz i wywiesisz??? A potem z usmiechem na ustach stwierdzisz, ze to byl wyczyn godny nawet Nobla... Zaloze sie, ze Rogala od razu ustapi... :lol:
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#40 Post autor: Ozor » 10 mar 2004, o 21:27

Wywiesic mogę napisac nie bardzo bo nie mam zdolnosci plastycznych.Trochę za stary jestem żeby po stadionie zbierać kasę ale chętnie wplacę na ten cel.Jesli myslisz że to nic nie da to trwajmy w tym gnoju dalej i liczmy na cud.
Sory jesli ktos się obraził.

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#41 Post autor: Patton » 10 mar 2004, o 21:38

Cos mi sie wydaje, ze nie jestes na biezaco z wszystkim - akurat miales pretensje do kogos do osoby, do ktorej nikt nie powinien miec. Zreszta pytanie jedno - co Tobie da ten 1 transparent??? Myslisz, ze Rogala odejdzie??? Jestes w bledzie, bo jemu nawet nie przeszkodzilo walne zebranie na ktorym wyraznie uslyszal co o nim myslimy. Pozdro
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#42 Post autor: Ozor » 10 mar 2004, o 21:49

Nie mam do nikogo o nic pretensji a zwłaszcza do W.o. chce cos zrobic to robimy i nie wolno nam nikogo zniechęcac.Nie chodzi mi o jeden transparent tylko o conajmniej 10 i nie na jednym meczu tylko aż do skutku.To że grabaż wie co o nim myslimy nie jest istotne chodzi o to żeby sprawą zajeły się media wtedy będzie to mały kroczek do przodu.Jest to narazie jedyna mozliwa i forma protestu.Ale jesli są jakies inne pomysły to trzeba działac bo czas się konczy.

pikczer

#43 Post autor: pikczer » 10 mar 2004, o 23:02

Nie ma co mówić o marketingu jeśli przed meczem plakaty informujące o sobotnim meczu pojawiają się w piątek i to na 3 słupach w Chorzowie i na jednej witrynie sklepu w centrum Świętochłowic!! Plakatami musi być obklejony cały Chorzów. Już w poniedziałek każdy musi znać termin meczu. Nie można na ostatnią chwilę zostawiać takich rzeczy!! To są niby pierdoły ale od takich pierdół się zaczyna. Na to czy ludzie przyjdą na mecz ma wpływ nawet najmniejsza pierdoła. Ile razy sie słyszy przy kasie czy przy wejściu na stadion, że ktoś nie przyjdzie bo go denerwuje to że musi stać w kolejce chociaz na Ruchu jest mnóstwo kas czy wejście na sam stadion gdzie nie wszystkie wejścia sa otwarte nie wiadomo dlaczego? A sam fakt, że nie można sobie stać na koronie stadionu tylko trzeba włazić do klatki bo zaraz przychodzi jakiś pacan i każe mi włazić, bo jak nie to mnie obije. Takie zdarzenie miałem na meczu z Bełchatowem. I co? Chcąc nie chcąc trzeba się podporządkować bo jakaś pseudo służba porządkowa taki ma kaprys! Nie mogę wyrazić własnego zdania, nie moge sie drzeć na piłkarza Ruchu bo PF stoi i obserwuje. Mam siedzieć cicho, zapłacić za badziewie i sp***rzac do domu? To są zawsze niby pierdoły ale za stary jestem żeby mnie jakiś młodzian po meczu pociął. Będę chodził dalej na mecze bo za długo już w tym siedze ale co z tymi, którzy na dzień dobry się zrazili i więcej nie przyszli? A dlaczego nikt nie rozlicza Kopla? Tyle naobiecywał i jak został wybrany to sprawa ucichła. Dał kase na krzesełka ale to jest jak danie biednemu ryby zamiast wędki. Wiem, że kiedys przewinął się na forum ktos piszacy prace o organizacji i działaniach marketingowych na przykładzie Ruchu. Tacy ludzie naprawde istnieja. Na pewno można do nich dotrzeć. A gdyby pojawiło się ogłoszenie np na Akademii Ekonomicznej, że poszukiwana jest osoba, która mogłaby za kasę oczywiście sporządzić strategię rozwojowa czy też marketingowa Ruchu. Dlaczego wszystko nam się wydaje takie proste? Czy zarząd nie potrafi na to wpaść czy też takie rzeczy są przeprowadzane ale nie przynosza rezultatu? Skoro ta strona jest oficjalną stroną klubu to dlaczego nie pomyśli się o przedstawianiu na niej różnych działań klubu? Każdy z nas coś tam wie gdzie uderzyc. Przeciez my jesteśmy od tego by pomóc!!! Wiedząc co się planuje każdy z nas chce i może zapewne pomóc!! Czy ktos to czyta?.........

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#44 Post autor: Ozor » 10 mar 2004, o 23:27

Czytam czytam plakat to mogę u siebie w sklepie wywiesic tylko najpierw muszę go mieć.

Viro

#45 Post autor: Viro » 11 mar 2004, o 01:38

o wielu rzeczach ktore tu piszecie nawet nie wiecie a sa juz robione
sa robione i dawno tematy podjete zostaly przez nas kibicow, a nie przez klub ale czemu nie pytacie sie jak i co kto za tym jezdzi i ile kasy swojej na to dajemy
czy myslicie , ze klyb zatrudni czlowieka do marketingu?????
jestescie w wielkim bledzie
ile klub ma plakatow przed meczem juz wam odpowiem 8
dlatego akca plakatowania zajmiemy sie my
nie chce pisac o wszystkim na forum bo nie cche zeby ktos podchwycil nasze pomysly a moze wy macie swoje
jezeli tak chcecie pomoc poswiecic swoj czas wspomoc nas finansowo lub w inny sposob zapraszam na gg 2887699 mozna cos ustalic spotkac sie pogadac dowiecie sie moze wiecej rzeczy od nas bo duzo osob pisze a nie wie dokonca jak jest
tak dla informacji zalozylismy stowarzyszenie sympatykow CHORZOWSKIEGO RUCHU - NIEBIESCY
moze ktos chcialby podzialac pomoc w jakis sposob zapraszam
mam nadzieje ze nie skonczy sie tylko na slowach na forum macie okazje podzialac z drugiej strony legalnie w stowarzyszeniu nie jako anonimoi goscie i swoje pomysly,checi przerodzic w czyny
czeka
pozdrawiam

ODPOWIEDZ