Marketing Sportowy a Ruch
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- radzion
- Kontakt:
- vahanara
- Kontakt:
To nie chodzi tylko o chuliganów Ruchu ale generalnie. Ludzie boją się "dymu" niezależnie od tego czy będą "lani" przez gości w niebieskim szaliku czy w czerwonym. Licytowanie się że rozróba była tylko raz, albo że to "oni" zaczęli niema najmniejszego sensu.
Prawdopodobnie wielu, zrozumie to dopiero jak weźmie swojego, 4-5 letniego dzieciaka i będzie się bało żeby jakiś debil nie zrobił mu krzywdy.
To naprawdę przychodzi z czasem...
Co do marketingu. Niema jednej, dobrej recepty. W Grodzisku jest dobry wujek który płaci. U nas też kiedyś miał być - a nawet był - nazywał się Biskup. Niestety (biednemu wiatr w oczy...), chłopu się zmarło zanim zdążył się wykazać... Nawet w Wiśle nie jest tak różowo jak wszyscy myślą. Wisła jest horrendalnie zadłużona w Telefonice. Telefonika jest strasznie zadłużona w bankach. Wszystko wskazuje na to że banki niedługo nie wytrzymają i wtedy wielki sen o potędze Wisły pęknie jak bańka mydlana. W Lechu marketing jest bardzo dobry. Tylko co z tego jak niema z tego złamanego grosza? Legia? Długi, długi, długi... Tak naprawdę najbardziej chyba poukładany (oprócz wieśmaków) jest górnik. Skromnie, biednie ale jasno i przejrzyście.
Wychodzi na to że w dzisiejszych czasach, w Polsce, aby klub funkcjonował na zdrowych zasadach, musi mieć jednego, prywatnego właściciela, którego stać na takie hobby. Nie pomogą tu żadne przekształcenia w SSA. Jeśli nie będzie odpowiedniego udziałowca to SSA jest dużo gorszym pomysłem niz stowarzyszenie. Gorszym ponieważ bardzo łatwo doprowadzić do upadku SSA i wtedy nie będzie już nic...
Prawdopodobnie wielu, zrozumie to dopiero jak weźmie swojego, 4-5 letniego dzieciaka i będzie się bało żeby jakiś debil nie zrobił mu krzywdy.
To naprawdę przychodzi z czasem...
Co do marketingu. Niema jednej, dobrej recepty. W Grodzisku jest dobry wujek który płaci. U nas też kiedyś miał być - a nawet był - nazywał się Biskup. Niestety (biednemu wiatr w oczy...), chłopu się zmarło zanim zdążył się wykazać... Nawet w Wiśle nie jest tak różowo jak wszyscy myślą. Wisła jest horrendalnie zadłużona w Telefonice. Telefonika jest strasznie zadłużona w bankach. Wszystko wskazuje na to że banki niedługo nie wytrzymają i wtedy wielki sen o potędze Wisły pęknie jak bańka mydlana. W Lechu marketing jest bardzo dobry. Tylko co z tego jak niema z tego złamanego grosza? Legia? Długi, długi, długi... Tak naprawdę najbardziej chyba poukładany (oprócz wieśmaków) jest górnik. Skromnie, biednie ale jasno i przejrzyście.
Wychodzi na to że w dzisiejszych czasach, w Polsce, aby klub funkcjonował na zdrowych zasadach, musi mieć jednego, prywatnego właściciela, którego stać na takie hobby. Nie pomogą tu żadne przekształcenia w SSA. Jeśli nie będzie odpowiedniego udziałowca to SSA jest dużo gorszym pomysłem niz stowarzyszenie. Gorszym ponieważ bardzo łatwo doprowadzić do upadku SSA i wtedy nie będzie już nic...
- Patton
- Kontakt:
Wiec tak... Nie ukrywam, ze na tym forum czasami mam kontorowersyjne poglady, ale przynajmniej staram sie pisac z jakimis argumentami. Co do Piasta... hmmm no wydaje mi sie dosyc dobrze, kto sprowokowal zamieszki, ktore notabene byly po meczu
No ale poszukiwaczy taniej sensacji ci u nas pod dostatkiem... Dlaczego nie popatrzymy na brak inwestorow?? Kto inwestuje w "przedsiebiorstwo" zadluzone na 11 mln. zl??? Nikt, ale u nas u niektorych jedyny powod to kibole - ten temat przewija sie we wszystkim, od SSA po Marketing - ciagle to samo. Dlaczego nie popatrzymy, ze w klubie nie ma mlodych ambitnych ludzi - menadzerow, ludzi po ekonomii, tylko stare zgredy, ktore zyja miniona epoka?? Gdzie jest zaplecze tego klubu?? Mlodziez,ktora daje perspektywy na przyszlosc, na to, ze jednak ktos zaryzykuje i zainwestuje??? Nie ma i narazie nie liczmy na to!! Czy dlatego, ze ktos jezdzi na wyjazdy, u siebie rzadko wyskoczy na murawe ( nie pamietam, kiedy ostatni raz kibice Ruchu wywolali zamieszki u siebie ) to od razu musi byc jedyna przeszkoda??? Czyli wywalmy chlopakow z PF i NU ( Ultras znaczy skrajny
) ze stadionu i juz mamy Lige Mistrzow??? No badzmy powazni. :roll: Pozdrawiam....

Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...
Zasadniczo to chodziło mi tylko o to że jest smród wokół Polskiej Piłki Kopanej... A nikt nie będzie wkładał swojej kasy na coś co jest medialnie "be". Podstawa to transmisje TV bo z tego jest prawdziwa kasa (kazdy sponsor chce zeby jego logo bylo ogladane przez dajmy na to milion widzów w wiadomosciach) ale zeby TV pokazala cos to musi miec co... wiecie jak to jest naród głupnie a telenowele są tańsze 

-
- Kontakt:
[quote="Patton"]Co do Piasta... hmmm no wydaje mi sie dosyc dobrze, kto sprowokowal zamieszki, ktore notabene byly po meczu
[/quote]
To chyba byliśmy na innym meczu z Piastem, albo ktoś ma wybiórczą pamięć. Nie chce mi się już o tym gadać i ciagle do tego wracać, ale Ty Patton ciągle swoje. No i dobra, tak jak powiedział Scypion, w tym temacie nie ma na razie drogi porozumienia, więc go skończmy i zabierzmy sie za coś co przyniesie więcej pożytku.

To chyba byliśmy na innym meczu z Piastem, albo ktoś ma wybiórczą pamięć. Nie chce mi się już o tym gadać i ciagle do tego wracać, ale Ty Patton ciągle swoje. No i dobra, tak jak powiedział Scypion, w tym temacie nie ma na razie drogi porozumienia, więc go skończmy i zabierzmy sie za coś co przyniesie więcej pożytku.
- Patton
- Kontakt:
Widzisz Niebieska - z calym szacunkiem, ale ktorys raz z kolei to Ty mi wmawiasz wersje, jaka Tobie odpowiada. Ja akurat na tym meczu bylem 2 godziny przed i 1 po. Do tego ciagle w mlynie, a pozniej na murawie i chyba wiem lepiej kto sprowokowal zamieszki i w jaki sposob. Ale niektorym osobom tego sie nie da wytlumaczyc. Moze Tort, Buri, Bolek i inni znajomi Ci wytlumacza jak bylo z tym Piastem. Poza tym, jest cos takiego jak Dynamika Tlumu... Polecam poczytac. Odezwalem sie na gg, no ale widze, ze nie masz ochoty porozmawiac. Ja podaje argumenty, nie jakies wlasne przemyslenia siedzacego z trybuny glownej, ktory oglada mecz i w pewnym momencie widzi naszych chlopcow jak leca po murawie i mysli sobie - jakie debile, wszystko przez nich itd. Pamietaj - sa dajacy sie prowokowac i PROWOKUJACY!!!! A za cos co przynosi wiecej pozytku to biore sie juz od dluzszego czasu... A i co najlepsze, nie jestem Hoolsem 

Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...
- Schlesien
- Kontakt:
Patton, ale tutaj nie o to chodzi. Nie ma ZADNEGO znaczenia kto zaczal i kiedy. Ja chodze na Ruch kiedy tylko moge i mnie takie rzeczy nie zraza, ale uwierz mi, ze jest wiele osob ktorym nie robi roznicy czy dostana od swoich czy od kogos innego. Tym bardziej nie robi im roznicy czy dostana przed, po czy w trakcie meczu. Oni obejrzeli zadyme i sie wystraszyli.Patton pisze:Widzisz Niebieska - z calym szacunkiem [...]
W tym temacie nie chodzi o to czy PF lub NU sa dobrzy czy nie a o to dlaczego w Ruchu nie ma kasy a trybuny swieca pustkami. No chyba, ze zle zrozumialem...
-
- Kontakt:
A ja uważam, że to właśnie kibice są obecnie obok nazwy, herbu i tradycji najlepszym towarem marketingowym Ruchu!! Tylko nie potrafi sie tego sprzedać!! Najlepszym przykładem jest ostatni turniej w Radlinie. Mozna było przy jego okazji zaprezentować w mediach, że kibic Ruchu to nie ten który wleciał na płytę w meczu z Piastem (nie wiem czemu niektórzy tak się tego uczepili), ale ktoś zupełnie inny.
Co do stwierdzenia, ze zaden sponsor nir przyjdzie bo Ruch ma długi to tez nie tak do końca. Legia czy Widzew mają wcale nie mniejsze zadłuzenie a sponsorów mają. Poza tym ja nie mówię o pozyskaniu jednego potężnego sponsora , ale niech to są 3-4 firmy które bedą sponsorami z prawdziwego zdarzenia a nie na papierze jak Stalexport czy Węglokoks.
Co do stwierdzenia, ze zaden sponsor nir przyjdzie bo Ruch ma długi to tez nie tak do końca. Legia czy Widzew mają wcale nie mniejsze zadłuzenie a sponsorów mają. Poza tym ja nie mówię o pozyskaniu jednego potężnego sponsora , ale niech to są 3-4 firmy które bedą sponsorami z prawdziwego zdarzenia a nie na papierze jak Stalexport czy Węglokoks.
- Patton
- Kontakt:
- vahanara
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
A Prezes siedzi itd itd.Nie zapominajcie przez kogo sytuacja wygląda tak a nie inaczej tu nie problem w kibicach.Kibice mają dośc oglądania badziewia i dla tego coraz słabsza jest ilosc kibiców na meczach.Prezesik obiecywał zmiany i są zmiany tylko że na gorsze w oczach całej Polski jest skonczony i jest gwarantem dalszych niepowodzen,to teraz pokarzcie mi goscia co chce wejsc w interes i morze tylko stracic.Ale jest i malutki promyczek nadzieji nareszcie ktos zrozumiał że granie w małych miejscowosciach jest szansą promocji i potencjalnego pozyskania nowych kibiców.Dodał bym do tego spotkania w szkołach z piłkarzami oraz wizyty Ruchu na lokalnych uroczystosciach a efekty przyjdą z czasem.
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Panowie cała wina leży w Zarządzie i Panu prezesie minęły trzy miesiące od walnego zebrania i wyborów niech tych ośmiu panów wypowie się co załatwili przez ten okres, oprócztego że pozbyli się doświadczonych graczy to chyba nic, bo Mosór i tak nie miał gdzie grać. Mam pytanie czy ktoś nie wie jak obalić naszego "nieugiętego" prezesa ze stołka w sposób legalny. Może grupa stu kibiców zapisze się do stowarzyszenia i zwoła nowe wybory i wybierze kogo będzie chciała