Puchar Ekstraklasy 2008/09
-
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
to był istny mecz naszych możliwości zarówno tych dobrych jak i złych. Tak beznadziejnie jak w drugiej połowie grającego Ruchu mam nadzieje już nie oglądać, przeciez oni nawet nie próbowali utrzymywać piłki w przodzie tylko właściwie tylko i wyłącznie ograniczali sie do wybijania piłki. W pierwszej połowie teżjakoś nie prowadziliśmy gry, ale jednak próbowaliśmy atakować Jezierski, Zając, Nowacki i Fabusz troche pogrywali i mogło być nawet więcej niz dwie. No ale, w drugiej połowie ci sami gracze rozumie bardziej zmęczeni, ale kuźwa bezprzesady, żeby taka była różnica Nowacki w drugiej połowie chyba ani jednego celnego podania, Fabusz ani jednego zgrania piłki, nawet dobrego przytrzymania, Zając ani jednego rajdu. Czyżby naszym graczom starczało sił na 45 minut.
Dla mnie kolejny mecz Perdjica, w którym pokazał, że spokojnie może grać w pierwszej 11 oczywiście troche farta teżmiał, ale i tego bramkarz potrzebuje, a tak naprawde bardzo dobre wyjścia z bramki zarówno do dośrodkowań jak i prostopadłych piłek, dobre obrony ze strzałów z dystansu. I moim zdaniem jest gotowy do składu pierwszeg. Właściwie w niczym po za doświadczeniem nie ustępuje Pilarzowi, a n apewno jest lepszy przy wysokich piłkach.
No ale na koniec tym czym zacząłem ten mecz dobitnie pokazuje i tłumaczy jaką nasz zespół potrafi mieć metamorfoze. I niestety jak szybko czyt. gdy są jeszcze siły nie strzelają to niestety kończy się w najlepszym wypadku na 0-0, ale częściej niestety tak jak z Górnikiem Lechią czy Odrą gdzie tracimy bramke i właściwie nie mamy sił nic zmienić, w dwóch z tych meczy grając nawet przez 20 min w 11 na 10.
No i teraz nasuwa się pytanie kto odpowiada za takie a nie inne przygotowanie do sezonu. bo jak na tak mocną prace siłową wytrzymałość naszych gravzy jest fatalna
Dla mnie kolejny mecz Perdjica, w którym pokazał, że spokojnie może grać w pierwszej 11 oczywiście troche farta teżmiał, ale i tego bramkarz potrzebuje, a tak naprawde bardzo dobre wyjścia z bramki zarówno do dośrodkowań jak i prostopadłych piłek, dobre obrony ze strzałów z dystansu. I moim zdaniem jest gotowy do składu pierwszeg. Właściwie w niczym po za doświadczeniem nie ustępuje Pilarzowi, a n apewno jest lepszy przy wysokich piłkach.
No ale na koniec tym czym zacząłem ten mecz dobitnie pokazuje i tłumaczy jaką nasz zespół potrafi mieć metamorfoze. I niestety jak szybko czyt. gdy są jeszcze siły nie strzelają to niestety kończy się w najlepszym wypadku na 0-0, ale częściej niestety tak jak z Górnikiem Lechią czy Odrą gdzie tracimy bramke i właściwie nie mamy sił nic zmienić, w dwóch z tych meczy grając nawet przez 20 min w 11 na 10.
No i teraz nasuwa się pytanie kto odpowiada za takie a nie inne przygotowanie do sezonu. bo jak na tak mocną prace siłową wytrzymałość naszych gravzy jest fatalna
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
- 19HKS20
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ależ mecz!! To jak boks!
Super Zajączek dobrze że się rozstrzelał, bo ostatnio trafił w listopadzie... Śląskowi.
Perdjic dziś mnie zaskoczył, super interwencje myślę że po tych błędach Pilarza w lidze ostatnio mógłby spokojnie go zastąpić. Co do innych grali jak grali...
Mieliśmy dużo szczęścia i tyle...
Super Zajączek dobrze że się rozstrzelał, bo ostatnio trafił w listopadzie... Śląskowi.
Perdjic dziś mnie zaskoczył, super interwencje myślę że po tych błędach Pilarza w lidze ostatnio mógłby spokojnie go zastąpić. Co do innych grali jak grali...
Mieliśmy dużo szczęścia i tyle...
JEDNO MIASTO JEDEN KLUB KATOWICE INO RUCH
- tom piekaRy
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- tom piekaRy
- Kontakt:
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Zarówno mila jak i tarasiewicz powinni pierwszy za chamskie faule drugi za zwykle chamstwo zostać ukarani już podczas meczu. Skoro sędzia to przeoczył (załóżmy ze przeoczył)to jakiś wydział dyscypliny czy coś powinno zająć się ta sprawa. Inna rzecz to ciekawe jak sędzia dopatrzył sie przerw w grze zmuszających go do przedłużenia meczu o prawie 8 minut. No i ostatnie: Matko do pierwszego składu. Raz że bardzo dobre mecze w pucharach muszą zostać nagrodzone a dwa może Pilarz jak posiedzi trochę na ławie zacznie bardziej się koncentrować na grze i przestanie puszczać szmaty.
Mam nadzieje ze licznie stawimy się na meczu w poniedziałek i pomożemy niebieskim wyeliminować z rozgrywek tarasiewicza i jego buraków
Mam nadzieje ze licznie stawimy się na meczu w poniedziałek i pomożemy niebieskim wyeliminować z rozgrywek tarasiewicza i jego buraków
- tom piekaRy
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
mecz super do ogladania - emocje do konca
nasi chyba nie wytrzymali kondycyjnie
Matko - bardzo dobrze i szczesliwie - ale jak juz ktos wczesniej wspomnial tego bramkarz potrzebuje
Mam nadzieje ze Zajacowi ta sportowa zlosc ktora dzis widzielismy zostanie
i zobaczymy ja w Krakowie
nasi chyba nie wytrzymali kondycyjnie
Matko - bardzo dobrze i szczesliwie - ale jak juz ktos wczesniej wspomnial tego bramkarz potrzebuje
Mam nadzieje ze Zajacowi ta sportowa zlosc ktora dzis widzielismy zostanie
i zobaczymy ja w Krakowie
born and bred Blue!
KS RUCH CHORZOW
Górny Śląsk
KS RUCH CHORZOW
Górny Śląsk
- wolfik
- Kontakt:
Ostatnio bilety były po 30 zl:) Wszystko zależy od kreatywności naszego zarządu. W każdym razie karnetowicze mają gratis.
Mecz bardzo ciekawy. Zając podobnie jak wczesniej Grzybek u nas najlepszy i ciekawe co z tym Pietrzak zrobi, ja też bym przesunął Zająca do ataku. Pierwsze 30 minut bardzo fajne w naszym wykonaniu, pozniej skupiamy sie glownie na obronie. Mimo wszystko bronimy sie calkiem niezle. Młody Kieruzel mial niezle przetarcie. Choc zabraklo kontratakow, a obrona Śląska byla juz bardzo rozluzniona. No i Śląsk pokazał naszym z jakim zaangażowaniem sie walczy jak sie przegrywa.
Mecz bardzo ciekawy. Zając podobnie jak wczesniej Grzybek u nas najlepszy i ciekawe co z tym Pietrzak zrobi, ja też bym przesunął Zająca do ataku. Pierwsze 30 minut bardzo fajne w naszym wykonaniu, pozniej skupiamy sie glownie na obronie. Mimo wszystko bronimy sie calkiem niezle. Młody Kieruzel mial niezle przetarcie. Choc zabraklo kontratakow, a obrona Śląska byla juz bardzo rozluzniona. No i Śląsk pokazał naszym z jakim zaangażowaniem sie walczy jak sie przegrywa.
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.
-
- Kontakt:
Ciekawe co trener Niebieskich w czasie przerwy nagadał zawodnikom, ewentualnie w jaki sposób ich "zmotywował" do drugiej połowy. Co do sędzięgo, to wg mnie pozwalał grać. Karny dla Śląska mógł być, ale nie musiał, czerwień dla blondyna ze Śląska, oczywista.
I jeszcze jedno, czy ktos zwrócił uwagę na wejście naszych grajków na 2 połowę, chodzi mi o M. Zająca. Odniosłem wrażenie, że Marcin przy przybijaniu chyba tzw. "piątki" czy cos takiego podszedł do tego bardzo poważnie i tak jak by miał pretensje do wszystkich.
I jeszcze jedno, czy ktos zwrócił uwagę na wejście naszych grajków na 2 połowę, chodzi mi o M. Zająca. Odniosłem wrażenie, że Marcin przy przybijaniu chyba tzw. "piątki" czy cos takiego podszedł do tego bardzo poważnie i tak jak by miał pretensje do wszystkich.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
tyn rewanż jest na C6 czy SS?
sorry że pytom, ale jakoś to mi umknęło
stan01, niech to pozostanie tajemnicą szatni, ale Lech w Udine też zagroł 45 min koncertowo a później całkiem na odwrót, nie przywiązywałbym do tego takiej wagi, fusbal widzioł już tysiące takich meczy, w których gra się odwracała
kopacze z Breslau wyszli na II połówka jak wściekłe psy i tutaj chyba jest odpowiedź, poza tym jak powiedzieli ci komentatorze Ruch zagroł najpierw efektownie a potem efektywnie
sorry że pytom, ale jakoś to mi umknęło
stan01, niech to pozostanie tajemnicą szatni, ale Lech w Udine też zagroł 45 min koncertowo a później całkiem na odwrót, nie przywiązywałbym do tego takiej wagi, fusbal widzioł już tysiące takich meczy, w których gra się odwracała
kopacze z Breslau wyszli na II połówka jak wściekłe psy i tutaj chyba jest odpowiedź, poza tym jak powiedzieli ci komentatorze Ruch zagroł najpierw efektownie a potem efektywnie
Ostatnio zmieniony 25 mar 2009, o 20:59 przez gerhat, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
moze ktoś wrzucić bramki albo cały szpil bo nie miałem okazji zobaczyć;/ pozdRo ;]
To My Najlepsi Ruchu Kibice, To My Tworzymy Niebieskie PiotRowice!!!
https://www.facebook.com/NiebieskiePiotRowice1920
https://www.facebook.com/NiebieskiePiotRowice1920