Ruch Chorzów - Odra Wodzisław 21.03.2009 godz: 17:00
-
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
http://ruchchorzow.com.pl/?page=article ... category=5lysy20091994 pisze:cześć ! o mam pytanie czy na dzisiejszym meczu są juz wpuszczani kibice bo zech słyszoł ze nie i ze tak . to w koncu jak jest??
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Taki list wysłaliśmy do klubu.
Szanowni Działacze Ruchu,Szanowny Zarządzie naszego klubu!
Piszemy ten list ponieważ jesteśmy kibicami Ruchu Chorzów,którzy są posiadaczami karnetów zakupionych kosztem wyrzeczeń codziennych trudów życia.
W związku z niewpuszczeniem nas na mecz Ruch Chorzów -Odra Wodzisław prosimy o poinformowanie w jaki sposób i z jaką osobą moglibyśmy się skontaktować w sprawie zwrotu pieniędzy za zakupione przez nas karnety na mecze Ruchu Chorzów. Uważamy ,że została złamana przez klub(działaczy i osoby odpowiedzialne za wizerunek klubu) umowa handlowa jaką sprzedając karnety zobowiazał się przestrzegać Zarząd Ruchu Chorzów.Zamknięcie stadionu przez wojewodę nie upoważnia ani Wojewody ani Prezes Sobstyl a co za tym idzie klubu Ruch Chorzów do zerwania niniejszej umowy.Po raz kolejny w przypadku kiedy klub i jego kibiców spotykają kłopoty zarząd cechuje nieudolność ,marazm i bezradność. Przypominamy ,że karany jest nie tylko klub Ruch Chorzów ale także inne kluby a ich zarządy i działacze potrafią wybrnąć za każdym razem z trudnej sytuacji. Przykład pierwszy z brzegu to mecz Górnik Zabrze -Piast Gliwice gdzie ukarano klub z Zabrza za wybryki większego kalibru(przerwany mecz ,gaz łzawiący na stadionie i opuszczenie przez piłkarzy murawy)a następnie odwieszenie kary i wpuszczenie widzów na następny mecz. Przykładów można przytoczyć więcej z innych klubów Ekstraklasy.Po raz kolejny widzimy prezes Sobstyl bezradną a może celowo nieaktywną bo każdy kibic naszego kochanego Ruchu wie jaki jest stosunek naszej Pani Prezes do naszych problemów. Pewnie najlepiej jakby na mecze nie chodził nikt a kasę za bilety przynosił św.Mikołaj.
Kibice Ruchu kupując karnety na CAŁY SEZON(!!!!!!) co jest sprawą równie znaczącą co sponsorowanie klubu na kredyt całego sezonu gdzie nikt nie zagwarantuje kibicowi poziomu sportowego i organizacyjnego a to widać już w przypadku obecnej sytuacji stają w obliczu niemożności wejścia na mecz nie z własnej winy.Apelujemy zarazem o obudzenie się działaczy i osób odpowiedzialnych za nasz klub do działania by wizerunek Ruchu Chorzów był godny klubu ekstraklasy.Chodzi głównie o sprawy pozasportowe i organizacyjne.Piłkarze robią swoje i pokazują ,że zależy im na klubie i jego wizerunku. A tak przy okazji oświadczenie prezydenta miasta o budowie stadionu w 2012 roku uważamy za kpinę ze społeczeństwa miasta i rzeszy kibiców a gra na stadionie Śląskim to wbrew pozorom wielki kamień u nogi naszego klubu w budowaniu stadionu klubowego z prawdziwego zdarzenia.
W obecnej sytuacji widać ,że zarządowi klubu bardziej zależało na kibicach Górnika Zabrze w kontekście derbów niż na swoich kibicach w kontekście meczu z Odrą Wodzisław.Jak bardzo szybko rzeczywistość pokazała jak jest prawda.Kibic kupił karnet -KIBIC MOŻE ODEJŚC? CZy taka dewiza przyświeca Prezes Sobstyl i zarządowi?????
Zastanówcie się Państwo czy aby wasza indolencja i lekceważenie kibiców nie bedą skutkować coraz mniejszą frekwencją w tym sezonie i następnym bo karnetów na mecze my już nie mamy zamiaru kupować ponieważ nie zapewniają mam komfortu oglądania wszystkich meczy naszego kochanego klubu.Jednocześnie oświadzcamy ,że nie interesują nas absolutnie półsrodki oraz gesty na pokaz (różnego rodzaju bonusy i inne wymyślane na poczekaniu frazesy )którymi zarząd raczy nas co chwila nie podejmując żadnych konkretnych działań.
--
kibice Ruchu
Szanowni Działacze Ruchu,Szanowny Zarządzie naszego klubu!
Piszemy ten list ponieważ jesteśmy kibicami Ruchu Chorzów,którzy są posiadaczami karnetów zakupionych kosztem wyrzeczeń codziennych trudów życia.
W związku z niewpuszczeniem nas na mecz Ruch Chorzów -Odra Wodzisław prosimy o poinformowanie w jaki sposób i z jaką osobą moglibyśmy się skontaktować w sprawie zwrotu pieniędzy za zakupione przez nas karnety na mecze Ruchu Chorzów. Uważamy ,że została złamana przez klub(działaczy i osoby odpowiedzialne za wizerunek klubu) umowa handlowa jaką sprzedając karnety zobowiazał się przestrzegać Zarząd Ruchu Chorzów.Zamknięcie stadionu przez wojewodę nie upoważnia ani Wojewody ani Prezes Sobstyl a co za tym idzie klubu Ruch Chorzów do zerwania niniejszej umowy.Po raz kolejny w przypadku kiedy klub i jego kibiców spotykają kłopoty zarząd cechuje nieudolność ,marazm i bezradność. Przypominamy ,że karany jest nie tylko klub Ruch Chorzów ale także inne kluby a ich zarządy i działacze potrafią wybrnąć za każdym razem z trudnej sytuacji. Przykład pierwszy z brzegu to mecz Górnik Zabrze -Piast Gliwice gdzie ukarano klub z Zabrza za wybryki większego kalibru(przerwany mecz ,gaz łzawiący na stadionie i opuszczenie przez piłkarzy murawy)a następnie odwieszenie kary i wpuszczenie widzów na następny mecz. Przykładów można przytoczyć więcej z innych klubów Ekstraklasy.Po raz kolejny widzimy prezes Sobstyl bezradną a może celowo nieaktywną bo każdy kibic naszego kochanego Ruchu wie jaki jest stosunek naszej Pani Prezes do naszych problemów. Pewnie najlepiej jakby na mecze nie chodził nikt a kasę za bilety przynosił św.Mikołaj.
Kibice Ruchu kupując karnety na CAŁY SEZON(!!!!!!) co jest sprawą równie znaczącą co sponsorowanie klubu na kredyt całego sezonu gdzie nikt nie zagwarantuje kibicowi poziomu sportowego i organizacyjnego a to widać już w przypadku obecnej sytuacji stają w obliczu niemożności wejścia na mecz nie z własnej winy.Apelujemy zarazem o obudzenie się działaczy i osób odpowiedzialnych za nasz klub do działania by wizerunek Ruchu Chorzów był godny klubu ekstraklasy.Chodzi głównie o sprawy pozasportowe i organizacyjne.Piłkarze robią swoje i pokazują ,że zależy im na klubie i jego wizerunku. A tak przy okazji oświadczenie prezydenta miasta o budowie stadionu w 2012 roku uważamy za kpinę ze społeczeństwa miasta i rzeszy kibiców a gra na stadionie Śląskim to wbrew pozorom wielki kamień u nogi naszego klubu w budowaniu stadionu klubowego z prawdziwego zdarzenia.
W obecnej sytuacji widać ,że zarządowi klubu bardziej zależało na kibicach Górnika Zabrze w kontekście derbów niż na swoich kibicach w kontekście meczu z Odrą Wodzisław.Jak bardzo szybko rzeczywistość pokazała jak jest prawda.Kibic kupił karnet -KIBIC MOŻE ODEJŚC? CZy taka dewiza przyświeca Prezes Sobstyl i zarządowi?????
Zastanówcie się Państwo czy aby wasza indolencja i lekceważenie kibiców nie bedą skutkować coraz mniejszą frekwencją w tym sezonie i następnym bo karnetów na mecze my już nie mamy zamiaru kupować ponieważ nie zapewniają mam komfortu oglądania wszystkich meczy naszego kochanego klubu.Jednocześnie oświadzcamy ,że nie interesują nas absolutnie półsrodki oraz gesty na pokaz (różnego rodzaju bonusy i inne wymyślane na poczekaniu frazesy )którymi zarząd raczy nas co chwila nie podejmując żadnych konkretnych działań.
--
kibice Ruchu
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
jaca22 , wyjatkowa bzdura to pismo . A przez kogo ten stadion zostal zamkniety ?
Ja rozumiem , ze niektorym nienawisc do Sobstyl przeslania oczy , umysl i cialo ale
ko***a mac w takich okolicznosciach domagac sie zwrotow to hanba .
Zreszta pewnie zarzad w rekompensacie na jakis inny mecz wpusci za darmo karnetowiczow. Ja akurat nie mam karnetu w tym sezonie ale nieraz mialem i wstyd by mi bylo to pisac.
Ja rozumiem , ze niektorym nienawisc do Sobstyl przeslania oczy , umysl i cialo ale
Zreszta pewnie zarzad w rekompensacie na jakis inny mecz wpusci za darmo karnetowiczow. Ja akurat nie mam karnetu w tym sezonie ale nieraz mialem i wstyd by mi bylo to pisac.
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "GŚ
Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.
Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.
- Rly
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- jalboss
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
A co momy być dumni że banda debili rozpierdzieliła największe widowisko w lidze? Albo że mieli my najwięcej rac za co my dostali największo kara?jugador pisze:ko***a mac w takich okolicznosciach domagac sie zwrotow to hanba
Ciekawe kiedy wreszcie co niektórzy zrozumiejom że ich chęć pokazania szkodzi klubowi któremu ponoc kibicują....
A co do meczu z Odrą to zgadzam się że Zarząd nic nie zrobił aby wpuścic kibiców z karnetami. Taniej wychodzi jak nie trzeba wynajmować ochrony a pieniadze za karnety i tak już mają... więc mają kibiców w du***..
-
to tylko dowodzi tego ze co niektórzy mają wyłącznie roszczeniowe podejscie do klubu, ale chyba nie tylko do klubu tylko wogole do zycia..
wszyscy ponosimy odpowiedzialnosc zbiorowa (dzialacze,kibice,grajki) i nic nie zanosi sie na to zeby sposob postepowania w takich sprawach mial kiedys zmienic.
poza tym z jakiej racji klub ma oddawac pieniadze jak to nie klub zamknal stadion.
stadion zostal zamkniety na skutek "okolicznosci" o ktorych wszyscy wiedza" i zrobil to pzpn a nie Pan Klimek,Pani Sobstyl czy jeszcze ktos z Rady Nadzorczej.
a wracajac do tematu to 2:1 dla nas
pyRsk
wszyscy ponosimy odpowiedzialnosc zbiorowa (dzialacze,kibice,grajki) i nic nie zanosi sie na to zeby sposob postepowania w takich sprawach mial kiedys zmienic.
poza tym z jakiej racji klub ma oddawac pieniadze jak to nie klub zamknal stadion.
stadion zostal zamkniety na skutek "okolicznosci" o ktorych wszyscy wiedza" i zrobil to pzpn a nie Pan Klimek,Pani Sobstyl czy jeszcze ktos z Rady Nadzorczej.
a wracajac do tematu to 2:1 dla nas

pyRsk
I'm forever blowing bubbles,
Pretty bubbles in the air,
They fly so high, nearly reach the sky,
Then like my dreams they fade and die.
Fortune's always hiding,
I've looked everywhere,
Pretty bubbles in the air.
Pretty bubbles in the air,
They fly so high, nearly reach the sky,
Then like my dreams they fade and die.
Fortune's always hiding,
I've looked everywhere,
Pretty bubbles in the air.
-
- Kontakt:
zaraz ,wiadomo był dym ale pierwszy od szpilu z łks no i jako kara zamkniecie stadionu -oczywiscie POparaniec marszałek chce pokozaczyc i chce byc lepszy od pzpn
TYLKO jedno pytanie jezeli karamy to po ROWNO ksg podobna sytuacja z piastem no i co TYLKO ograniczenie wiec kazdy widzi jak jest ,przesledziecie sobie kary jakie my dostajemy a inni naRa

Kiedys to piesci decydowaly kto jest najlepszy a nie kto ulozy lepiej karteczki albo pojedzie w wiekszej liczbie na wyjazd
-
- Kontakt:
Zapłaciłem za karnet i nic mnie nie obchodzi ,że garstka ludzi zrobiła zadymę na meczu. Ja nie dymiłem i mam prawo dpmagać się od ludzi którzy sprzedali mi karnet żebym zobaczył mecz.Musi się wreszcie skończyć odpowiedzialność zbiorowa. Co ja mam cierpieć bo mój wujek np.ukradnie komuś samochód albo nie będzie płacił alimentów???? To paranoja! zapłaciłem i wymagam. Poza tym zarząd jest NIESKUTECZNY w porównaniu z zarządami innych klubów!!!!jugador pisze:jaca22 , wyjatkowa bzdura to pismo . A przez kogo ten stadion zostal zamkniety ?
-
- Kontakt:
Oczywiscie , ze nie odpowiedzialnosc zbiorowa . Dlatego pieniadze powinni Ci oddac ludzie , ktorzy zrobili zadyme . Ale jak je odzyskasz od nich to juz napewno nie sprawa zarzadu bo i z jakiej racji ? Rownie dobrze moglbys chciec ta kase ode mnie .
Zarzad jest w wielu kwestiach nieskuteczny to racja . Ale to nie powod zeby ich winic za wszystkie sprawy tego swiata.
Jakbym byl w zarzadzie to powiem Ci szczerze nie dosc , ze nie oddalbym Ci kasy ( dlaczego napisalem wyzej) to jeszcze cieszylbym sie , ze kibic tak rozumujacy sie byc moze zniechceci i juz nie przyjdzie .
Zarzad jest w wielu kwestiach nieskuteczny to racja . Ale to nie powod zeby ich winic za wszystkie sprawy tego swiata.
Jakbym byl w zarzadzie to powiem Ci szczerze nie dosc , ze nie oddalbym Ci kasy ( dlaczego napisalem wyzej) to jeszcze cieszylbym sie , ze kibic tak rozumujacy sie byc moze zniechceci i juz nie przyjdzie .
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "GŚ
-
- Kontakt:
A następna rzecz to taka ,że w takich okolicznościach w przyszłym sezonie kulawy ze złamaną nogą nie kupi karnetu.Ja na pewno tego nie zrobię. Przed derbami "siedz cicho" bo nie wypada ,derby rzecz najważniejsza nie wolno szkodzić i narzekać.teraz "siedz cicho" bo nie wypada szkodzić wizerunkowi klubu Robisz gańba ??? To kiedy się odezwać.wiecznie nie wypada???? Już i tak chodzi mało ludzi na mecze .Róbcie jeszcze tak żeby mniej chodziło. Tylko kto ten wizerunelk psuje??? czy tylko ci co dymili czy także ludzie z zarządu ,którzy po raz kolejny pokazują jakimi sierotami są co nic nie potrafią załatwić.Obiecanki cacanki bo może na jakiś mecz wejdę za darmo? A co to za nagroda? Co ja jestem jaiś bachor co płacze i żeby zamkną rozkapryszony pysk uciszy mnie ktoś cukiereczkiem ???? Bierze się du9sko w auto wsadza i jedzie do PZPN a już do Wojewody mają blisko ,żeby się postarać o wjazd dla karnetowiczów.I jest się skutecznym jak inne kluby. Tylko ,że jak ktoś się upomina o swoje to już jest chory bo mu się Sobstyl nie podoba? A tak! NIE PODOBA MI SIĘ SPOSÓB sprawowania władzy w klubie tej osoby. Jest niemedialna ,nieskuteczna i nijaka. Nie ma tego co powinien mieć przezs Ruchu-NIEBIESKIEGO SERCA>.To nie jest Prezes -To jest taki zwykly urzędnik ,który tylko pracuje dla swojego chlebodawcy.I tak jak niektórzy mają prawo bronić zarządu to ja mam prawo wymagać i mieć pretensje o nijakośc i nieskuteczność. Bo to ja jako kibic jestem życiem tego klubu i dla mnie ten klub jako kibica funkcjonuje. To ja kupiłem karnet na CAŁY sezon. To moje pieniądze wziął klub i zagwarantował mi oglądanie wszystkich meczy . To ja skredytowałem sobie bilety na cały sezon.I jeśli klub nie dba o takich jak ja to strzela sobie samobója. Już sobie strzelił.jaca22 pisze:Zapłaciłem za karnet i nic mnie nie obchodzi ,że garstka ludzi zrobiła zadymę na meczu. Ja nie dymiłem i mam prawo dpmagać się od ludzi którzy sprzedali mi karnet żebym zobaczył mecz.Musi się wreszcie skończyć odpowiedzialność zbiorowa. Co ja mam cierpieć bo mój wujek np.ukradnie komuś samochód albo nie będzie płacił alimentów???? To paranoja! zapłaciłem i wymagam. Poza tym zarząd jest NIESKUTECZNY w porównaniu z zarządami innych klubów!!!!jugador pisze:jaca22 , wyjatkowa bzdura to pismo . A przez kogo ten stadion zostal zamkniety ?
[ Dodano: Sob 21 Mar, 2009 ]
oczywiście pozbądz się takich jak ja. Potem z krzywym ryjem, z czkwaką, skubiących słonecznik, następnie tych co nie chodzą prosto i następnych i następnych.jugador pisze:Oczywiscie , ze nie odpowiedzialnosc zbiorowa . Dlatego pieniadze powinni Ci oddac ludzie , ktorzy zrobili zadyme . Ale jak je odzyskasz od nich to juz napewno nie sprawa zarzadu bo i z jakiej racji ? Rownie dobrze moglbys chciec ta kase ode mnie .
-
- Kontakt: