Ruch Chorzów - Górnik Zabrze - 28 luty 2009
- bluemario
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
"brawo" Pietrzak! Widać było ,że chopcy nie potrafią się odnaleźć....spyru pisze:Nie wiem czy ktoś zwrócił na to uwagę, ale 7 zawdoników z podstawowje 11 nie grało na swoich nominalnych pozycjach - Grzyb, Sadlok, Nykiel, Jakubowski, Nowacki, Brzyski i Baran.
Brzyski, Sadlok, Pilarz może Fabusz. Ci grali, reszta...asystowała.
Żal.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
- mumin1920
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Poziom meczu przeciętny. Jeśli chodzi o zaangażowanie zawodników, to odniosłem wrażenie, że Górnikom bardziej zależało. No ale czego wymagać, skoro w Wielkich Derbach Śląska zagrało kilku roodowitych Ślązaków, cała reszta goroli nie czuła bluesa.
Ps. celowo piszę czystą polszczyzną, żeby piłkarze obu drużyn zrozumieli, że w takim meczu trzeba gryźć trawę, nawet zmrożoną ...
Graliśmy o jedno tempo wolniej, bez pomysłu. Jedna akcja po ziemi z pierwszej piłki, która stworzyła zagrożenie, to trochę mało na cały mecz. Reszta to bij a leć, może się uda i granie na alibi - byle nie stracić. Słabiutko. Albo są przemęczeni, albo źle przygotowani. Obym się mylił, bo jak nie w derbach, to gdzie pokazać lwi pazur ...
Kibicowsko - niestety i z przykrością to stwierdzam, że tylko nasze race były ładniejsze od żabskich. A tak poza tym, zabrzanie kibicowali o niebo lepiej : i równo, i głośno, i z większym poczuciem humoru (np. ich "ha, ha ,ha" do "szła dzieweczka do laseczka" rozebrało mnie na maxa)
Ps. celowo piszę czystą polszczyzną, żeby piłkarze obu drużyn zrozumieli, że w takim meczu trzeba gryźć trawę, nawet zmrożoną ...
Graliśmy o jedno tempo wolniej, bez pomysłu. Jedna akcja po ziemi z pierwszej piłki, która stworzyła zagrożenie, to trochę mało na cały mecz. Reszta to bij a leć, może się uda i granie na alibi - byle nie stracić. Słabiutko. Albo są przemęczeni, albo źle przygotowani. Obym się mylił, bo jak nie w derbach, to gdzie pokazać lwi pazur ...
Kibicowsko - niestety i z przykrością to stwierdzam, że tylko nasze race były ładniejsze od żabskich. A tak poza tym, zabrzanie kibicowali o niebo lepiej : i równo, i głośno, i z większym poczuciem humoru (np. ich "ha, ha ,ha" do "szła dzieweczka do laseczka" rozebrało mnie na maxa)
Wciąż czekam na
kolejne "GWIAZDY"
na koszulkach
kolejne "GWIAZDY"
na koszulkach
- wolfik
- Kontakt:
Najważniejszy mecz w sezonie przegrany bez walki
Myśle, że choc dotyczyło to czegoś innego to dobrze do gry piłkarzy pasuje transparent "Mogliście wybrać bitwę albo hańbę. Wybraliścię hańbę."

Myśle, że choc dotyczyło to czegoś innego to dobrze do gry piłkarzy pasuje transparent "Mogliście wybrać bitwę albo hańbę. Wybraliścię hańbę."

Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.
-
- Kontakt:
Moje podsumowanie (jesli kogokolwiek to obchodzi):
na boisku:
PARAOLIMPIADA
na trybunach:
słabiej niz rok temu (wg mnie głównie z powodu słabej gry i braku emocji sportowych), najlepszy młynowy jest bezradny, jeśli niema "spontana", co nie znaczy, że było źle.
to co działo się w przerwie:
- no coment (żal mi ludzi, którzy się napracowali, żeby było dobrze).
na boisku:
PARAOLIMPIADA
na trybunach:
słabiej niz rok temu (wg mnie głównie z powodu słabej gry i braku emocji sportowych), najlepszy młynowy jest bezradny, jeśli niema "spontana", co nie znaczy, że było źle.
to co działo się w przerwie:
- no coment (żal mi ludzi, którzy się napracowali, żeby było dobrze).
- L-o
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- waRan1920
- Kontakt:
co do wypowiedzi Klimka i komentarzy podobnych do tego co zacytowałem ...chorzowski_rsl pisze:od teraz najwiekszy kibic Górnika
przeczytajcie 10 razy to co Klimek powiedział, skupcie się, odpalcie mózgownice przynajmnije na pare sekund i wkońcu zrozumcie sens jego wypowiedzi.
co za ludzie

: : : Wielka Niebieska eRka : : :
- ch-R
-
- Kontakt:
Dla mnie piłkarsko porażka z obu stron ale jednak w kilku elementach żabole troche lepsi
u nas
bramkarz : pewny punkt wiele dobrych interwencji przy bramce bez szans 4/6
obrona : nie wiem momentami wydawało sie że graja razem z Górnikiem , pomagając górnikowi w tworzeniu tych sytuacji pod naszą bramką jedyna wyróżniająca sie postać to Sadlok choć też jakoś bez większych przebłysków , skrajni obrońcy w ogóle nie widoczni w ofensywie . Ustawianie muru to tragedia , B Klasowa drużyna poradziła by sobie lepiej w takiej sytuacji 2/6
pomoc Jedynie Pavol B. pokazał się z dobrej strony w tej formacji zawiodłem się na Nowackim nie wiem co sie stało z tym graczem brak jakiejkolwiek koncepcji na grę z jego strony i innych pomocników , jedynie Balaż coś tam próbował i walczył reszta na dupny minus , bez Balaża ta formacja by nie istniała w ogóle 2/6
atak ty dużo do pisania nie ma ciężko oceniać zmienników ale Jezierski prócz truchtania po tym boisku nie istniał stracił kilka piłek nic konstruktywnego nie pokazał , Fabus pokazał niestety że nawet bez formy potrafi powalczyć szkoda że nie wykorzystał dobrej okazji za to że atak nie istniał należy obwinić pomocników którzy nie mieli żadnego pomysłu na jakieś mądrzejsze rozegranie . mimo wszystko 3/6
Grzyb Jezierski Nowacki Jakubowski do ME bo w takiej formie nie zrobią niczego .
ogólnie to spotkały się dwie słabe drużyny z czego górnik nie najgorzej prezentował się w obronie bo w ataku też dno
biorąc pod uwagę te wzmocnienia w ataku nie wróże im najlepiej . mecz mógłby zakończyć się remisem co byłoby sprawiedliwym wynikiem
u nas
bramkarz : pewny punkt wiele dobrych interwencji przy bramce bez szans 4/6
obrona : nie wiem momentami wydawało sie że graja razem z Górnikiem , pomagając górnikowi w tworzeniu tych sytuacji pod naszą bramką jedyna wyróżniająca sie postać to Sadlok choć też jakoś bez większych przebłysków , skrajni obrońcy w ogóle nie widoczni w ofensywie . Ustawianie muru to tragedia , B Klasowa drużyna poradziła by sobie lepiej w takiej sytuacji 2/6
pomoc Jedynie Pavol B. pokazał się z dobrej strony w tej formacji zawiodłem się na Nowackim nie wiem co sie stało z tym graczem brak jakiejkolwiek koncepcji na grę z jego strony i innych pomocników , jedynie Balaż coś tam próbował i walczył reszta na dupny minus , bez Balaża ta formacja by nie istniała w ogóle 2/6
atak ty dużo do pisania nie ma ciężko oceniać zmienników ale Jezierski prócz truchtania po tym boisku nie istniał stracił kilka piłek nic konstruktywnego nie pokazał , Fabus pokazał niestety że nawet bez formy potrafi powalczyć szkoda że nie wykorzystał dobrej okazji za to że atak nie istniał należy obwinić pomocników którzy nie mieli żadnego pomysłu na jakieś mądrzejsze rozegranie . mimo wszystko 3/6
Grzyb Jezierski Nowacki Jakubowski do ME bo w takiej formie nie zrobią niczego .
ogólnie to spotkały się dwie słabe drużyny z czego górnik nie najgorzej prezentował się w obronie bo w ataku też dno

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: