Propozycja piosenki

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ

Czy podoba Wam się ta piosenka i jestescie za jej wykorzystaniem na meczach?

tak
94
39%
nie
145
61%

Liczba głosów: 239

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Grzegorz
Kontakt:

A moze tak

#16 Post autor: Grzegorz » 3 mar 2004, o 17:35

Ja myślałem o nowej piosence na mecze i myśle że fajnie byłoby skorzystać z dobrych angielskich melodi.

Na przykład takich jak "Go Britania"

OOOOOOOOO Ruch Chorzów najlepszy w Polsce jest
I znów zwycięży każdy mecz
Niebieska płynie pieśń

Angolom ta melodia przynosi szczęście może i nam przyniesie
:D :D :D

Niebieska
Kontakt:

Re: A moze tak

#17 Post autor: Niebieska » 3 mar 2004, o 18:04

[quote="Megowiec"]Na przykład takich jak "Go Britania"

Niebieska płynie pieśń

[/quote]

Ciekawe co na ten kawałek powiedzieliby Ela, Jacek i Robert. Całe szczęście, że Kuba sie nie wypowiadał :lol:

A jeżeli chodzi o mnie to z tym kawałkiem jesteś w finale. Ja niestety kariery w branży muzycznej nie zrobię, ale może Tobie sie uda :)

A tak serio to przydałoby się trochę nowych dobrych pomysłów i starych odgrzewanych piosenek, bo repertuar to mamy słabiutki, psychofani już troche mi się znudzili. Mam nadzieję, że nikomu się nie naraziłam :?

HBSiwy
Kontakt:

#18 Post autor: HBSiwy » 3 mar 2004, o 18:19

Oj pamietam ta piosenke jak zes my spiewali:
Gdy przyjdzie wiosna i lepsze czasy powroci nasz Ks Ruch Chorzow w szeregi ekstraklasy
A POTEM
I przyszla wiosna i lepsze czasy powocil nasz Ks Ruch Chorzow w szeregi ekstraklasy powrocil nasz Ks Ruch Chorzow w szeregi ekstraklasy!!!

Jeszcze jak dzisiej sie nuca i przipominam te dawne czasy to mom gesio skorka.Ten mlyn i ta ekipa co jezdzila na wyjazdy PIEKNIE BYLO !!!!

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: A moze tak

#19 Post autor: Slawko » 3 mar 2004, o 18:58

Megowiec pisze:Ja myślałem o nowej piosence na mecze i myśle że fajnie byłoby skorzystać z dobrych angielskich melodi.

Na przykład takich jak "Go Britania"

Niebieska płynie pieśń

Angolom ta melodia przynosi szczęście może i nam przyniesie
:D :D :D
za***isty pomysl, tylko troche zmienic tekst i bedzie spoko.
P.S. ktos napisal ze najlepsze sa krotkie piosenki. Zobaczcie se co spiewaja w Anglii...
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

Awatar użytkownika
vahanara
Kontakt:

#20 Post autor: vahanara » 3 mar 2004, o 20:36

A młodzież nasza dążyć ma, do mistrza, mistrza polskiego... K.S. Ruch!!!

Aż wstyd ale mam wrażenie że zaje...ie wychodzą goście z trąbkami ze słynnego KS groclin(wieśmac) coś tam, coś tam... :lol:

Kiedyś miałem taki pomysł żeby ściągnąć na stadion gości którzy grają na ulicach na swoich magicznych "tam-tamach" (Radzion pewnie pamięta), myśle że znaleźliby się nawet ludzie którzy by za to zpałacili, a efekt mógłby być całkiem, całkiem...

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#21 Post autor: Scypion » 3 mar 2004, o 21:32

moim zdaniem trzeba wrocic do starej sztuki kibicowania na cichej ... ja juz tego zbyt dobrze nie pamietam ale pewnie sa na forum "starzy"kibice ktorzy pamietaja pewnie spiewane przed laty piesni...mysle , ze jest to lepszy pomysl niz domorosla ( wybacz Niebieska :( , ) tworczosc , czy sciaganie zywcem wzorow z zachodu ...

Niebieska
Kontakt:

#22 Post autor: Niebieska » 4 mar 2004, o 09:08

[quote="Scypion"]moim zdaniem trzeba wrocic do starej sztuki kibicowania na cichej ... ja juz tego zbyt dobrze nie pamietam ale pewnie sa na forum "starzy"kibice ktorzy pamietaja pewnie spiewane przed laty piesni...mysle , ze jest to lepszy pomysl niz domorosla ( wybacz Niebieska :( , ) tworczosc , czy sciaganie zywcem wzorow z zachodu ...[/quote]

Ależ wybaczam, każdą krytykę przyjmuję z pokora i zrozumieniem i na pewno nie biorę jej do siebie. Mnie się ta piosenka podoba i jesli spodobała się oprócz mnie jeszcze choc jednej osobie to juz jestem szczęśliwa. Zapominasz jednak o jednej ważnej rzeczy, wszystkie z tych starych piosenek, tez kiedyś były nowe i byc może nie od razu się spodobały, na początku mogły również spotkać się z krytyką, teraz za nimi tęsknimy. Zresztą dotyczy to także różnych dzieł sztuki, obrazów, wierszy, powieści, filmów, które dopiero po latach nabierają swojej wartości i spotykają się ze zrozumieniem. Uważam, ze potrzebne są [b]i nowe piosenki i stare[/b], czasy sie zmieniaja, ludzie się zmieniają, także potrzeby i gusta. Może za kilkadziesiąt lat właśnie taka "domorosła twórczość" będzie śpiewana na trybunach przez nasze wnuki. Zresztą parę fajnych pomysłów na nowe piosenki już się tu pojawiło. Może będą kolejne. Ważne żeby na trybunach było głośno, wesoło i bez tej przenikliwej ciszy między jednym zrywem dopingu a drugim. :) :wink:

Pepek
Kontakt:

#23 Post autor: Pepek » 4 mar 2004, o 15:09

Piosenka OK. Żeby powrocic do piosenek ktorych nie spiewamy juz dlugo na RUCHU np. Niebieska eRka Na niebie sie mieni... to jest fajno piosenka a zadko ja spiewamy i malo ludzi pamieta jej tekst...

Ale mam tez swoja pisoenke. Cała Polska w zdłórz i w szerz śpiewa z nami tę pieśn że najlepszy w polsce jest... Chorzowski RUCH ten nasz K.S!!!

Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24 Post autor: Goscioo » 4 mar 2004, o 19:56

mi sie strasznie podoba piosenka stara, dawno juz nie spiewana na naszym stadionie a jak jest spiewana to mala czesc kibic ja spiewa. Chodzi mi o "niebieska eRke" co sie na niebie mieni :>

psycho#1
Kontakt:

#25 Post autor: psycho#1 » 5 mar 2004, o 00:34

To może i ja dorzuce coś od siebie 8)
"Rzeki przepłynołem, góry pokonałem,
i niebieską eRke dzisiaj całowałem,
całowałem eRke bo jestem chorzowski,
cało Polska śpiewo Ruch jest mistrzem Polski."

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#26 Post autor: Slawko » 7 mar 2004, o 11:16

za***iscie wychodzi piosenka : "wiec wstan do gory glowe wznies spiewaj nasza piesn..." (pod warunkiem ze jest spiewana powoli). Szkoda ze coraz rzadziej ja spiewamy.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

SODA

#27 Post autor: SODA » 7 mar 2004, o 11:29

piosynki to fajno rzecz ino zeby wiecej ludzi chodzilo bo niy bydzie je miol
kto spiywac :lol: :lol: :lol: :lol:

:flaga:

Majkel

#28 Post autor: Majkel » 7 mar 2004, o 13:49

Jak nie widzę nut to nie zaśpiewam ..... no i ten brak łaciny mnie niepokoi ;)

ruby z kaliny

#29 Post autor: ruby z kaliny » 7 mar 2004, o 14:15

Ta piosenka była kiedyś śpiewana na 10 przez naszą starą ekipę z Kaliny i zawsze kiedy my ją spiewali to nom ciarki przełaziyli po cołkim ciele i byly my bardzo dumni że somy z Ruchu i ze Śląska a tak my śpiewali -O MÓJ HAKAESIE NIE ZDRADZE CIE
O MÓJ HAKAESIE NIE ZDRADZĘ CIE
INNI CIE ZDRADZILI NA CIEBIE BLUŻNILI A JA NIE
INNI CIE ZDRADZILI NA CIEBIE BLUŻNILI A JA NIE
A JAK MI KTO POWIE CHORZOWSKI PSIE
A JAK MI KTO POWIE CHORZOWSKI PSIE
WYPIJA JABOLA za***ia GOROLA ZA MÓJ HKS
WYPIJA JABOLA za***ia GOROLA ZA MÓJ HKS -tak sie kiedyś śpiewało
Niebieska erka w bieli sie mieni to tyż jest hit a poza tym momy kilka innych hitów yno nie ma gardeł do śpiewu.

TO MY CHOPCY Z KALINY BOJĄ SIĘ NOS GLINY ZA RUCH ZA HKS PUDYMY AŻ PO ŻYCIA KRES.

kurczak1920

#30 Post autor: kurczak1920 » 12 mar 2004, o 09:14

"wiec wstan do gory glowe wznies spiewaj nasza piesn..."
"niebieska eRka na niebie..."
to wg mnie też najlepsze pieśni, za żadko śpiewane.
Choć faktycznie do takich pieśni nie okrzyków musiała by się włączyć więsza liczba kibiców niż tylko ci siedzący w młynie.
Okrzyk zawsze łatwiej zorganizować w mniejszej ilości niż jakąś pieśń.

ODPOWIEDZ