Sparingi RUCHU 2009

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
czechu
Kontakt:

#166 Post autor: czechu » 7 lut 2009, o 14:48

a ten synek w 2 polowie co lotol na srodku bodajze Mizgajski - to takiej łamagi w naszym klubie zem downo niewidziol :niepewny: Kieruzel tyz sie anrazie nienadaje do pierwszej 11 :/

Lukas89
Kontakt:

#167 Post autor: Lukas89 » 7 lut 2009, o 14:49

chopcy sie musza zgrać
Hmm..a co Oni pierwszy raz w życiu grają ze sobą,że musza sie zgrać ?
W pierwszej połowie grał pierwszy skład. (można tak powiedzieć) i 0-2.. no to jak Oni grają ze sobą już 2 czasem 3 sezon i jeszcze 'muszą sie zgrywać' to ja nie mam pytań..
Szczególnie,że po 5 sparingach tez 'muszą sie zgrać' :oczami:

Ale tak jak wszyscy mówią. Dobrze,że to tylko sparing.
Obrazek

19_kRzysiek_20
Kontakt:

#168 Post autor: 19_kRzysiek_20 » 7 lut 2009, o 14:51

Panowie oni sa po ciezkim obozie 3 razy dziennie treningi! Spokojnie złapiemy forme już w Turcji.

Ten litwin troche był chyba ztremowany.

frekwencja na sparingu :padam:

ogolnie jak dla mnie brakowało bębna bo mogliśmy fajnie pośpiewać i lepeij by to wyszło wszystkim niż na tym Clearexie gdzie jest dużo , dużo mniej osób :wstyd:

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#169 Post autor: spyru » 7 lut 2009, o 14:57

Poziom a-klasowy.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Awatar użytkownika
ObeRschlesien
Kontakt:

#170 Post autor: ObeRschlesien » 7 lut 2009, o 14:58

Dokladnie wedlug mnie bylo wiodac golym okiem ze nie maja sił w nogach tak lotali po tym boisku bo musieli bramka po beldzie Litwina ale tez mial 2,3 proby wybicia pilki wiec trodno mi powiedziec czy sie nadaje ale Pietrzak chyba wie jak mlode Kieruzl gro wiec mogl zostawi tego Litwina do konca meczu druga sprawa jak ten Kierzul ze Sadlokiem maja grac w defensywie to wola w ciemno Adamsa juz nie wpsominajac o Mizgajskim nie dziwia sie ze Piast to oddol porazka wogole mlodzi to nic nie grali ino wszystkei pilki na Fabusza teraz idzie duzo pisac czemu przegrlali, madrzejsi bydymy po sparingach w Turcji . Szkoda tcyh fauli bo trocha ich bylo ciekawe czy Pulkowski wyzdrowieje chodz tzy nei zachwycoł podaniami zanim zlozł. Myśla też że wiecje bylo by zagrozenia w 2 polowie gdyby w napadzie grol Pilarz i Pedrijić czy ja mu tam leci :hyhy:
Obrazek

Kama_wiRek
Kontakt:

#171 Post autor: Kama_wiRek » 7 lut 2009, o 15:04

jak bydzie to wyglądac tak jak dzisiej na deRbach, to nie zaciekawie to widza :/
[size=200][color=blue]WIDZEWSKIE CHOJNY & NIEBIESKA RUDA ŚLĄSKA ![/color][/size]
[img]http://www.niebiescy.pl/images/sygnatury/ruch_Widzew_01.jpg[/img]
http://rap-port.wrzuta.pl/audio/ghTvTzVvIE/ <---cała prawda o PZPN'ie

SODA's
Kontakt:

#172 Post autor: SODA's » 7 lut 2009, o 15:06

no niestety generalnie żenada,ale usprawiedliwiam to tym że sparing i że po obozie
są ,cieszy nasza liczba
RUCH Chorzów Polska

Paveel
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#173 Post autor: Paveel » 7 lut 2009, o 15:08

deRby za trzy tygodnie, wiec nie ma jeszcze co gadac.
Zobaczymy co pokaza w Turcji, narazie widac zmeczenie i brak czucia pilki.
Fajnie, bo duzo ludzi przyszlo na sparing :)
Ogolnie wole zeby przegrywali sparingi, a za to wygrywali w lidze :hyhy:
Ruchu nasz ukochany
My Wspieramy zawsze Cie
Głośny doping, mecz wygrany
To dziś dla nas liczy się ...

roman3411
Kontakt:

#174 Post autor: roman3411 » 7 lut 2009, o 15:15

Byli cieńkie , zero zgrania ino bij a lec , lepiej bajtle na placu są zgrane :przestraszony:

mulan
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#175 Post autor: mulan » 7 lut 2009, o 15:18

każdy rozsądny człowiek wie że był to SPARING w trakcie okresu przygotowawczego do rundy! chłopcy mieli na obozie nad morzem 3 treningi dziennie! chyba mogą być trochę zmeczeni ? przed nimi jeszcze jeden obóz, te mecze dają jakiś pomysł i obraz gry dla trenera Pietrzaka, Oni w tym meczu nie grali dla nas, a Wy oczywiscie swoje na trybunie... "Pietrzak RAUS! Pietrzak Spier*** ty łysy ciulu..." CH** NIE KIBICE !!!!!!! :( :( :( :(
Miłość jest naj­wyższą siłą wszechświata, to ona wpra­wia w RUCH

19Adasko20
Kontakt:

#176 Post autor: 19Adasko20 » 7 lut 2009, o 15:29

Szczerze powiym wom, żech tak myśloł że dostanemy w plecy z Widzewem, pojechołech na tyn szpil nie do wyniku ino żeby zoboczyc w jaki formie som Niebiescy przed DeRbami i wiosną... Brak mi słów co do bramy na 0:2... Ale szkoda nerwów, to był sparing, było pełno błyndów, ale myśla że sie chopcy zmotywują i zagrają dobry szpil z żabolami... Pulkowski z kisz mie nawet dobrze że opuścił wcześni boisko, bo prezyntowoł swietno gra... :wstyd: Wierza, że na 28 i tak bydom gotowi... Pozdrawiom. :)
...Nie Liczy Sie Wiek ,Lecz WiaRa...

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#177 Post autor: heli » 7 lut 2009, o 15:31

Po pierwsze tak jak zawsze podkreślam, to tylko sparing i na pewno wynik nie wywołuje u mnie jakiś obaw, ale jednak wnioski trzeba wyciągać. Gdybym po dzisiejszym meczu miał oceniać naszą młodzież, to sory, ale po za tymi, którzy już w rundzie jesiennej grali bądź ocierali się gre nie ma nikogo, kto nadawał by się do gry. Ba nawet moim zdaniem takie sparing jak widzieliśmy w drugiej połowie nic nie pomoże i nie wnosi, oni chyba nadal są na poziomie Regi Trzebiatów czy tego typu drużyn. Ale od początku.

Pierwsza połowa
Początek całkiem całkiem szczególnie mogło się podobać szybkie przechodzenie do ataku. Tak z 15 minut później po zejściu Pula (choć na pewno jestem daleki by powiedzieć, ze to jego zasługa te pierwsze 15 min) to mecz się wyrównał a nam był co raz ciężej rozprowadzić jakąś sytuacje. Co do tego Litwina to powiem tak jak wchodził wślizgiem czy głową wyglądało to dobrze, ale jak stał na nogach to zwrotnosci nie miał wcale i pierwsza bramka ewidentnie został ograny najpierw na szybkości potem na zwodzie (nie wiem na jakim on jest eapie kondycyjnym, ale jeżeli na podobnym jak nasi piłkarze to raczej wątpie by był choćby alternatywą dla Grzyba. Tu wydaje mi się, że minuta jak ajest podana na niebiescy.pl strzelenia pierwszej bramki jest błędna przecież między pierwszą a drugą nie minęło 5 minut, ale może mi się tak ino zdawało. No druga to każdy widział wielbłąd Pilarza oby w meczach o punkty mu się takie nie zdarzyły, potem może troche naszych pobudziła ta sytuacja bo w końcówce to znów my przycisneliśmy mając conajmniej jedną sytuacje po której bramka powinna być. Indywidualnie podobał mi się Jezierski, natomiast in minus Nowacki, przede wszystkim nie wiem czemu czasami w podaniach na 5 metrów on podnosi piłke potem mija czaas zanim ktoś ją opanuje i już ma chopa na plecach. Podobał mi się też nawet ten który wszedł za Pula tzn. przynjamniej walczył, grał w koszulce Sobiecha no ale wiadomo, że to nei był więc któryś z modych. Widzew też w tej pierwszej połowie nie grał nic wielkiego dlatego mówie ta połowa nie wyglądała źle, ale takich łędów jakie się nam zdarzyły musimy eliminować

Druga połowa
To co napisałem we wstępie moim zdaniem z całym szacunkiem dla nich, ale z młodych nikt nie zagrał na przywoitym pozizomie a to co wyrabiał gracz który miał nr 35 prawdopodobnie Mizgajski to wołało o pomste do nieba, aż dziw bierze że myśmy go wykupili a pozbyli się takiego Trzmielewskiego, którym moim zdaniem w dwóch meczach ME które widziałem i m.in. w emczu PE z Odrą był wyróżniającym graczem
A co do przebiegu Grzyb próbował przez 5 minut, a potem widząc nie poradność partnerów raczej wolał siedzieć w tyle, niż na daremno zapieprzać do przodu. Po prostu nawet ciężko coś powiedzieć o takich graczach jak Balaz, Grzyb czy Faus, bo oni nie mieli z kim grać. Fabus standard za wiele nie lotoł, ale on przynajmniej sie umioł zastawić i zgrać komuś, choć i tak wiele strat zaliczył. Ten co wszedł za Sobiecha beznadziejny. Moim zdanie, gdyby Widzew bardziej chciał to w drugiej połowie powinien nas ograć wyżej, bo z naszej strony to już była beznadzieja, inna sprawa, ze Widzew też jakoś nie zachwycał, no a le w jego skłądzie to już wogóle się nie orientuje, być może też weszli gracze o przeciętnych umiejętnościach, bo jakby grał Widzew z pierwszej połowy z naszą z drugej to by była tragedia, choć teraz patrze, ze Widzew nei zrobił zmian w przerwie i tylko te kilka już podczas meczu, więc tym bardzij mnie to dziwi, może kondycyjnie słabli. Indywidualnie nikt na plus większość na minus, o nie których coś ciężko powiedzieć. Para Sadlok - Kieruzel moim zdaniem dość nie pewna i zdziwie się jak akurat taką pare zobacze w WDŚ.

No i na koniec moim zdaniem wniosek jeden tak jak w drugiej połowie nie ma sensu grać, chyba już lepiej jakby Pietrzak wymienił po prostu piątke graczy weszli ci co jako tako grają (Struski, Grzyb, Fabus, Balaz i góra jeden dwóch młodych, którzy się będą wkomponowwać w zespół, bo ajk jest za wiele tych młodych to niestety wygląda to okropnie. A tak choćby w meczach PE przecież kilku pokazywało, ze całkiem nie źle sobie radzili, przynajmniej walczyli wiedząc, ze mają za plecami doświadczonych kolegów, między nnymi Babiarz, Trzmielewski, czy nawet Mizgajski. Tu to był dramat.

Ale zakończe tym czym zacząłem to tylko sparing. eliminacja błów z pierwszej połowy małe poprawki i nie powienno być źle
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#178 Post autor: grzej » 7 lut 2009, o 15:32

Ja rozumiem, że są po obozie, że to tylko sparing itp. ale tak tragicznie grającego naszego zespołu jeszcze nie widziałem, zgroza. Na 20 dni przed rozpoczęciem ligi oddali przez cały mecz jeden celny strzał na bramkę i zrobili dwie akcje w całym meczu - to chyba trochę mało jak na sparing. Na dodatek Pulkowski i Sobiech zeszli wcześniej z powodu kontuzji.
Ocena poszczególnych zawodników nie ma sensu, ale niestety jeśli Baran nie wróci do obrony to nie mamy drugiego stopera na derby.

Widzew grał szybko, dokładnie i po ziemi - dokładnie odwrotnie jak MY.
historiaruchu.pl

Lipiniorz25
Kontakt:

#179 Post autor: Lipiniorz25 » 7 lut 2009, o 15:35

cieszy liczba kibicow

gra juz nie
Niebieski od uRodzenia

Awatar użytkownika
Siwy82
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#180 Post autor: Siwy82 » 7 lut 2009, o 15:40

Bogusław Pietrzak (trener Ruchu):
- Plan zakończonego niedawno obozu w Niechorzy został przez nas zrealizowany. To, jak gramy, jest efektem dużej ilości ciężkich treningów. Dziś po 15 minutach gry wyłączyliśmy myślenie. W drugiej połowie widać było u młodych zawodników brak doświadczenia, ponadto mieli oni "ciężkie" nogi. Widzew jest rywalem porównywalnym do Floty Świnoujście.
(may)
:wstyd:
"Bronić Śląskiej ziemi gotów każdy z nas"
[img]http://www.xif.pl/podpis/podpisy/grzyb.jpg[/img]

ODPOWIEDZ