Za miesąc start i co?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Bolek
Kontakt:

#31 Post autor: Bolek » 10 lut 2004, o 21:12

Patton pisze:A ja troche z innej beczki. Niebieska, z calym szacunkiem dla Ciebie.... bylem na murawie na derbach z Piastem, a jakos nie wydaje mi sie, zebym byl glupkiem - moze dla Ciebie jestem, ale nie wiesz w jakim celu tam bylem itd. Nie osadzaj, a nie bedziesz osadzona... Pozdrawiam 8)
8)
[img]http://www.widzewlodz.pl/images/logo/chorzow_d.jpg[/img]

Viro

#32 Post autor: Viro » 10 lut 2004, o 23:00

Niebieska ja podobnie jak Patton i wielu ludzi n tym forum tez bylem na murawie gdyz zajmujemy sie oprawami, a nikt z nas nie bedzie patrzal z zalozonymi rekami jak nam ktos na stadionie kozaczy
ktos wybiegnie po fane itp
nie jestem za dymami na stadionach wole ta 2 opcje pozastadionowa
ale czasem sa rozne nieuniknione sytuacje
np mec z Legia jak zdobywali majstra

Niebieska
Kontakt:

#33 Post autor: Niebieska » 11 lut 2004, o 08:02

[quote="Patton"]A ja troche z innej beczki. Niebieska, z calym szacunkiem dla Ciebie.... bylem na murawie na derbach z Piastem, a jakos nie wydaje mi sie, zebym byl glupkiem - moze dla Ciebie jestem, ale nie wiesz w jakim celu tam bylem itd. Nie osadzaj, a nie bedziesz osadzona... Pozdrawiam 8)[/quote]

Panowie Patton, Bolek, Viro i inni, nie mnie Was osądzać czy oceniac Wasze intencje, ja mówię o efekcie końcowym. I na pewno nie chodzi mi o pobyt na murawie związany z przygotowaniem oprawy, bo taki jak najbardziej popieram. Wy zaczniecie ze swoich pobudek, a innym tylko w to graj i dla nich nie jest ważne kto zaczął i w jakim celu, ważne że się zaczęło. I rozruba gotowa, a wydaje mi się że i mnie i Wam chodzi o to aby jak najwięcej osób przychodziło na mecze i to obojga płci, z dziećmi, które kiedyś pociągną ten wózek dalej. Jak mam powiedzieć koleżankom chodźcie na mecz, zobaczycie, jak mozna sie tam swietnie bawić, jak sama nie jestem pewna czy akurat na tym jednym meczu cos sie nie stanie. Sami zresztą mówicie, że nie ma gwarancji. Prawda? Macie kontakty z szefami kibiców innych klubów, załatwiajcie to inaczej, mecz piłkarski powinien być wielkim swiętem a nie szukaniem okazji i pretekstu do dymów. PozdRawiam i mam nadzieję na wspaniałe widowiska w rundzie wiosennej na murawie i trybunach. PozdRawiam.
[size=9]PS. Zapraszam do tematu mój pierwszy mecz na Cichej, będziecie mieć okazję trochę mnie poznać i do podsumowania sondy kobieta kibic, które napisałam, wydaje mi się, że to, o czym teraz rozmawiamy, to jest właśnie to o czym tam napisałam. :) [/size][/i]

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#34 Post autor: wolfik » 12 lut 2004, o 13:30

Kiedys chyba wpuszczano na Ruch zorganizowane grupy dzieci i mlodziezy z opiekunem za darmo. Nie wiem czy ta akcja jeszcze istnieje, ale jesli tak to moze by to jakos rozreklamowac np. jakies plakaty w szkolach, info na stronce

Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#35 Post autor: Goscioo » 14 lut 2004, o 08:35

pamietam jak kiedys wchodzilem z fadrem na 1 na jego bilet ale to bylo kilka lat wstecz a ja byl bajtel, a z tego co slyszalem teraz juz tak nie ma i kazdy musi placic chodz czesto jak jestem na meczu widze jak 2 wchodzi jednoczesnie przez bramke na 1 bilet i sluzby pozodkowe czestko nie zwracaja na to uwagi

Awatar użytkownika
Grzegorz
Kontakt:

Tikety

#36 Post autor: Grzegorz » 20 lut 2004, o 11:25

Zgadzam się z opiniami dotyczącymi tanich karnetów, i sprawdzania czy aby na pewno osoba posiadająca bilet ulgowy ma do niego prawo.
Ale myślę że problem leży w innym miejscu.
U nas na Śląsku nie można w normalnym hipermarkecie w dziale sportowyk kupić koszulki ulubionej drużyny.
Czy ktoś widział sklep gdzie obok siebie wisiały koszulki Gieksy, Górnika i Ruchu??
To na gadzeatach teraz cały świat buduje marketing i całą otoczke związaną z klubem.
A u nas....
Jak 6 latek będzie miał pościel, piżame, szalik i koszulke klubu i nie dostanie za to wp***dol w drodze do przedszkola to trybuny będa pełne.

No i piwo...

Powinno być dostępne w kilkunastu punktach na stadionie.

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#37 Post autor: Slawko » 20 lut 2004, o 18:38

Zgadzam sie w 100% z Megowcem, poki nie bedzie normalnie to ludzie nie beda na mecze przychodzili. Jasne ze mozna nie lubiec czy nawet nienawidzic jakiejs druzyny, ale to nie znaczy ze musze od razu lac po ryju kogos kto ma koszulke tej druzyny.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

Niebieska
Kontakt:

#38 Post autor: Niebieska » 20 lut 2004, o 18:46

[quote="Slawko"]Zgadzam sie w 100% z Megowcem, poki nie bedzie normalnie to ludzie nie beda na mecze przychodzili. Jasne ze mozna nie lubiec czy nawet nienawidzic jakiejs druzyny, ale to nie znaczy ze musze od razu lac po ryju kogos kto ma koszulke tej druzyny.[/quote]

Cieszę się, że oprócz mnie są jeszcze inni, którzy tak myślą i widzą ten problem. PozdRawiam.

HBSiwy
Kontakt:

#39 Post autor: HBSiwy » 21 lut 2004, o 14:18

Od paru latek mieszkam w D i tu tak wlasnie jest mozesz nosic koszulke kogo chcesz i nikt ci nic nie zrobi.Kibice obu druzyn pija czasami nawet piwo przed meczem.Leja sie tylko Hooligani ktorzy umawiaja sie w danym miejscu chociaz ostatnio malo o tym nawet slychac(kary sa bardzo ostre)zapytajcie Thomiego :D .
W Polsce wychodzi sie z tego zalozenia kto nosi barwy inne niz ja nalezy mu sie wp***dol,ludzie maja strach i tak to wyglada...

PozdRowienia dla ludzi z pod znaku niebieskiej ERKI !!!!

Gość

#40 Post autor: Gość » 24 lut 2004, o 10:13

dla mnie stadion RUCH-u jest bardzo bezpieczny 8)
chyba nie nalezy wymagac od hools ruchu zeby siedzieli na krzeselkach jak wrog bo boisku biega !!! bo to sie mija z celem !! a pozatym jak by nie ci ludzie to nawet nie mial by kto bronic tych barw i zwyklych kibicow ktorzy chodza na mecze bo byl juz taki mecz ktory to pokazal ! a co do frekwenci to mysle ze spowodowana jest ona gra pilkarzy PRAWDZIWY KIBIC zawsze bedzie na meczu nie wazne od gry zespolu NA DOBRE I ZLE
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Schlesien
Kontakt:

#41 Post autor: Schlesien » 24 lut 2004, o 16:45

Bezdomny88 pisze:a co do frekwenci to mysle ze spowodowana jest ona gra pilkarzy PRAWDZIWY KIBIC zawsze bedzie na meczu nie wazne od gry zespolu NA DOBRE I ZLE
Chyba troche zle to ujales, bo brzmi to jak cos w stylu "Ja tez jestem za a nawet przeciw!" :lol:

Gość

#42 Post autor: Gość » 25 lut 2004, o 08:47

nic tu zle nie ujolem !!
chodzi o to ze prawdziwi kibica sa z druzyna na dobre i zle i chodza teraz na mecze !! a inni chodza tylko jak klub gra lepiej i wtedy jest wysoka frekwencja !!

Viro

#43 Post autor: Viro » 25 lut 2004, o 12:37

to sa tzw. pikniki:)
ale mam nadzieje , ze kiedys wszystko bedzie tak jak w niemcach
chuligani beda sie napierdalali tylko w umowionychh miejscach a na stadion beda chodzily cale rodziny beda za***iste oprawy doping imecz bedzie prawdziwym swietem choc watpie czy tego dozyje :lol:

Niebieska
Kontakt:

#44 Post autor: Niebieska » 25 lut 2004, o 17:00

[quote="Viro"]ale mam nadzieje , ze kiedys wszystko bedzie tak jak w niemcach
na stadion beda chodzily cale rodziny beda za***iste oprawy doping imecz bedzie prawdziwym swietem choc watpie czy tego dozyje :lol:[/quote]

Viro więcej optymizmu, ja muszę tego dożyć i jestem pewna, że tak będzie, bo MUSI !!! Może nie za rok ani dwa, ale kiedyś na pewno. Mam nadzieję, że jak ja będę mieć własne dzieci to już będę mogła zabierać je ze spokojem na mecze. Ja, mój mąż, nasze dzieci i Ruch - nie widzę innej możliwości. Musimy tylko usiąść i zastanowić się jak można to chuligaństwo na stadionach choć częściowo ukrócić. :)

Viro

#45 Post autor: Viro » 26 lut 2004, o 00:20

nie mam nic przeciwko chuliganom i chuliganstwu tylko lepiej byloby poprostu wszystko przeniesc poza stadion
chce doczekac meczu gdzie bedzie na Ruchu full ludzi

ODPOWIEDZ