PODSUMOWANIE RUNDY - Dziadostwo[?] piłkarzy

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
jalboss
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1 Post autor: jalboss » 7 gru 2008, o 10:26

Dziadostwo? TAK
Wydaje mi się, że należałoby w szatni wprowadzic motywacyjny sposób wynagradzania. Premie tylko za zwycięstwa, remisy bez premii, a porażki to powinni piłkarze płacic cos do wspólnej kasy. No i pieniądze kontraktowe w całości ale dopiero po osiągnięciu założonego celu czyli np. 5 miejsca na półmetku czy na koniec sezonu.
Nie wiem jak teraz jest z kasa ale wydaje mi się że jak wszyscy dostaja całe pieniądze to po co się maja wysilać więc gra wygląda tak jak wygląda. Graja ci, którzy chcą się wypromowac lub zmienic klub na inny, w domysle lepszy...
Innego dotarcia do piłkarzy jak przez kasę nie ma. i nie pomoże tu najlepszy trener bo piłkarze i tak go beda mieli w du..e.
a takie cos jak umiłowanie barw, klubu, tradycji to sobie można między bajki włozyć. Zawód piłkarza jest jak każdy inny - gra sie bo płacą, jak nie płaca to się nie gra, jak płaca za dobrze to sie oszczedza zdrowie bo kasa i tak bedzie...
NIEBIESCY KIBICE MÓWIĄ...

19_kRzysiek_20
Kontakt:

#2 Post autor: 19_kRzysiek_20 » 7 gru 2008, o 10:27

Mam nadzieje ze nie będzie już dziadostwa piłkarzy tylko... masowe zwolnienia!

Wojtas-28
Kontakt:

#3 Post autor: Wojtas-28 » 7 gru 2008, o 10:29

Jak da nie postawa piłkarzy to równiez dziadostwo niestety. Szkoda że Radolski odszedł bo jednak miał wizje zespołu chciał wszystko poukładać i sam powiedział że trzeba na to czasu. Teraz mamy Pietrzaka który wydaje mi sie nie wystawia zawodników w formie tylko tych których lubi... Czemu nie gra Sobczak, a Balaz wchodzi tylko na koncówki? Zobaczcie wczoraj Balaz wszedł na 15 minut, a przeprowadził pare rajdów kilka fajnych kiwek... a za to mamy na boisku Zajaca któremu nic sie nie chce, z reszta tu wiekszości sie nie chce... Na + tej rundy zdecydowanie Pilarz, Grodzicki i Sadlok i jeszcze Brzyski reszta dziadostwo... Szkoda tez ciągłych kontuzji Nowackiego i ciągłej kontuzji Straki... Oby wiosna było lepiej
KIBICUJ Z MYŚLĄ O TYM, ŻEBY TWOJA DRUŻYNA WYGRAŁA, NIE ŻEBY TAMTA PRZEGRAŁA!!!
REBELIA Pub & Restaurant

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#4 Post autor: grzej » 7 gru 2008, o 10:34

A dla mnie temat do wywalenia. Zamiast o piłkarzach będzie o:
- zarządzie - jest osobny temat
- Pietrzaku - j.w.
- chybionych transferach - j.w.
- wszystkim innym tylko nie o temacie j.n.

Piłkarze też czytają to forum i będą czytać o wylewaniu naszych żali (nie chodzi mi o wypowiedz założyciela tematu) , tych zawodników ktoś przygotował do sezonu, ktoś ustawia im taktykę i założenia na mecz, ustawia ich na danej pozycji, a za chwilę ściągnie grupę zawodników z Łodzi i okolic, wywali Słowaków i innych obcokrajowców, Ferugę, Pulkowskiego, Mioduszewskiego a na ich miejsce ściągnie potulnych mu piłkarzyków, którzy po jego odejściu wywali następny trener...

Pamiętajcie, że zbliżają się spotkania z piłkarzami, wtedy każdy kto będzie chciał, będzie miał okazję powiedzenia im prosto w oczy, że się nie angażują, że są słabi i czekają tylko do piłkarskiej emerytury.

Mevan
Kontakt:

#5 Post autor: Mevan » 7 gru 2008, o 10:39

heli pisze:Najbardziej wkurzające jest to, że nikt chyba nie wie co decyduje u Pietrzaka przy ustalaniu składu, jak jest w tej głowie uknuje coś to potem jakby wszystkie racjonalne bodźce u niego nie są odczuwalne. Przecież na chama dawanie Jezierskeigo, no sory, ale chop jest całkowice bez formy i nie kojarza jednej dobrej akcji przez niego wykonanej. Rozumia po kontuzji, ale to niech odbudowuje forma kaj indziej, a gra tak jak ktoś zaznaczył choćby Sobczak czy Fabus, który mimo, że jest bez formy to przynajmniej noga potrafi wcisnać gdzie trzeba. Podobnie ma sie sprawa z Pepe, Balaz udowodnił, ze w obecnej chwili ma lepszą forme niż Pepe, a mimo to to on siada na ławe. Kolejny to Scherfschen, który dla wielu jest naszym najlepeszym defensywnym pomocnikiem to u Pietrzaka tak naprawde nie wiadomo czemu stracił miejsce w składzie, za to gra Baran, który może i w odbiorze jeszcze gra, to ma problem by podać bale w tempo na odległość 8 m.

Ja już rozumie nawet że nie mamy szybkości, bo na tle Śląska przentowaliśmy się jak ślimaki, ale właśnie dla mnie nie zrozumiałych decyzji sztabu szkoleniowego nie rozumia. Jo na pewno jestech wśród tych, którzy uważają że jeżeli mówi się, że i tak Pietrzak po sezonie mo wracać do młodzieży, to uważom, że powiniem odejść już, a nowy trener budować zespół na swoje konto...
+ brak jakiegokolwiek stylu, brak pomyslu na gre. Z calej rundy w pamieci utkwila mi tylko 1 skladna akcja - z lks'em (ta bramkowa). Reszta bramek to jakies przypadki, rozne itd.

Zajac - moze i nie gra tak jak w Lechu (moze to tez przez gorszych partnerow), ale widac, ze sie stara(przynajmniej ja mam takie odczucie).
W skladzie wyrozniaja sie tylko 4 moze 5 pilkarzy :/ I chyba tylko im zalezy na dobrej grze...
Jest to oczywiscie Pilarz, Grodzicki, Brzyski, Szeryf i Sadlok. Reszcie trzeba przemowic do rozumu, ze tak dalej byc nie moze.

A co do trenera:
Trener powinien miec dystans do narodowosci, a nasz trener tego nie ma. Co widzialem Balaza to byl lepszy od Pepe a i tak gral ten 2 :| Poza tym Balaz jest jeszcze(jak nie bedzie gral to kto wie, czy nie odejdzie :() naszym zawodnikiem, a Pepe juz ma swoj klub, i niech tam wraca...
Jedynie co mi sie w nim podoba to to, ze wprowadzil Sadloka do pierwszej 11, ogrywa powoli Sobiecha i gra mlodymi w PE - to niestety wszystkie jego zalety.
Na sile probuje dac Grzybka do skladu, ale to juz niestety nie jest ten poziom :( Jako zmiennik, jako dobry duch w szatni na pewno by sie przydal/przydaje, ale tak jak jest teraz, raczej byc nie powinno.

buli19R20
Kontakt:

#6 Post autor: buli19R20 » 7 gru 2008, o 10:48

Mevan co ty piszesz o grzybku nieoszukujmy sie ale jeden z nielicznych co zostawio serce na boisku a to ze treneiro wystawio jako obronce kaj grzybek sie wogóle nie czuje to czyja to jest wina ????? bo napewno nie grzybka .

Skończcie juz pisać o Cwielongu bo az sie zygac chce, jak zas szczeli tora na derbach to bydzie król pepe I. jak dla mnie napewno gro slabij niz w poprzednich sezonach ale je mlody i napewno bydzie dobrym grajkiem dla chorzowa

POZATYM CZEGO SIE SPODZIEWALISMY???? MISTRZA Polski JAK DLA MNIE TO 8 MIEJSCE BYDZIE DOBRE, WZAMIAN TEGO WALKA O PUCHARY NA WIERCHU TABELI JE RYWALIZACJA SROGO O MISTRZA WIEC TO JE SZANSA NA SPORO SENSACJA 45 TYŚ LUDZI NA SLĄSKIM W FINALE PP :) to by bylo cosik

a i jeszcze jedno prosze zalozyc temat DZIADOSTWO KIBICÓW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#7 Post autor: heli » 7 gru 2008, o 11:06

Po pierwsze .... bez jaj, bez charakteru
Za Pietrzaka ani razu nie zdobyliśmy nawet punktu w momencie, gdy pierwsi straciliśmy bramkę. Zawodnicy z reguły bili głową w mur, albo popełniali jeszcze prostsze błędy. Za trenera Radolskiego udało się to zaledwie raz w meczu z Polonią.

Po drugie .... bez lidera
Można powiedzieć, że brak takiego gracza rónież ma duży wpływ na punkt pierwszy. I niestety z całym szacunkiem dla Grzyba, bo to sympotyczny karlus z niego, ale neistety być może jest właśnie za sympatyczny, ale przydał by się człowiek co by opieprzył i wrzasnął od czasu do czasu, może właśnie wtrudnych momentach działało by to mobilizująco, nawet jakby mogło się wydawać, że atmosfera nerwowa mogła by być wporwadzana. Tak jak brakuje lidera po za boiskiem, tak niestety również brakuje go typowo piłkarsko. Właściwie nie wiadomo kto takim miałby być Nowacki w formie, Brzyski, ale prawziwego na dłuższą mete neistety nie widać, a i w poszczególnych meczach jak drużynie nie idzie równiez nikt się na takiego nie kreuje.

Z obecnych graczy co mamy uważam, że najlepiej sprawowałby się ten co żadko gra, a mianowicie Pulkowski, który może umiejętności ma mniejsze, ale jednak potrafi pociągnąć i walczyć, a jak nie ma w drużynie wielkich umiejętności to właśnie powinno się postawic na typowych walczaków

po trzecie....brak napastników[, brak ofensywy
Niestety dorobek znikomy, skuteczność fatalna, do tego mecze gdzie na boisku jest 7 graczy, którzy grają bądź jeszcze nie dawno grali na obronie. Tu nie kuleje tylko skutecznosć, ale cała gra ofensywna leży na łopatkach. Stąd też pewnie brak możliwości odrobienia jakiejkolwiek strat o czym pisałem w punkcie pierwszym, gdyż jak tylko przeciwnik prowadzi i się cofnie u nas nie ma kto rozegrać piłki , nie wiadomo jak rozegrać piłke, po prostu wygląda to bardzo źle.

po czwarte....stałe fragmenty gry
W zeszłym sezonie wydawało się, ż ejest ok, był Balaz, był Fabus, było widać jakiś zamiar i wyćwiczone zagrania, obecnie niestety no cóż ale nic dobrego o naszych stałych fragmentach gry powiedzieć ni emożna, nawet więcej, po sposobie ich rozegrania nie widać by oni cokolwiek ćwiczyli, choć nie iwerze by tego nie czynili. Ale co róg to piłka leci inaczej i jakoś nigdy nie spada tam gdzie sa nasi gracze. Już nie mówiąc o wolnych gdzie już to przy jakimś meczu pisałem przypominają się czasy gdy przed olnym były trzy minuty narady, a potem strzał w księżyc. Do tego nie wykorzystany karny przelewa czarę goryczy.

Niestety, ale tu również należy nadmienić naszą grę pzeciwko stałym fragmentom gry, uchylanie się od bali w murze i obracanie jest nie dopuszczalne, ale to jest błąd indywidualny gracza, natomiast mnie najbardziej wkurza jak przeciwnicy mają róg a u nas dosłownie 11 graczy w polu karnym, a i tak piłka spada na głowę czy nogę gracza. Nie wiem czy nasi piłkarze pilnują sektorów czy pilnują indywidualne czy co oni robią, ale to się nie sprawdza, bo niestety to powtarza się regularnie.

Narazie tyle, póki co nie chciałem oceniać indywidualnie graczy czy którychkolwiek obwiniać za stan rzeczy, choć kto wie, czy w drugim moim wpisie sie na takie coś nie zdecyduje, gdzie będe bardziej zważał właśnie na błędy indywidualne, ale na to po prostu zbyt wczesnie, muszę sobie przypomnieć pewne fakty, bo gdybym zrobił to teraz pewnie byłbym nieobiektywny i ograniczyłbym się jedynie do wrażeń z ostanich dwóch trzech meczy. Ale do tematu wrócę
Ostatnio zmieniony 7 gru 2008, o 11:08 przez heli, łącznie zmieniany 1 raz.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Mevan
Kontakt:

#8 Post autor: Mevan » 7 gru 2008, o 11:07

buli19R20 pisze:Mevan co ty piszesz o grzybku nieoszukujmy sie ale jeden z nielicznych co zostawio serce na boisku a to ze treneiro wystawio jako obronce kaj grzybek sie wogóle nie czuje to czyja to jest wina ????? bo napewno nie grzybka .
Ze zostawia serce na boisku to wszyscy wiemy, ale to juz nie jest ten poziom...Nalezalo by juz rozgladac sie za jego nastepcami.
buli19R20 pisze:Skończcie juz pisać o Cwielongu bo az sie zygac chce, jak zas szczeli tora na derbach to bydzie król pepe I. jak dla mnie napewno gro slabij niz w poprzednich sezonach ale je mlody i napewno bydzie dobrym grajkiem dla chorzowa
Jak strzeli na deRbach to nie bedzie krolem... to jest napastnik, wiec gol to on powinien miec na imie.
On jest mlody od kad pamietam. A i nie zapominaj o tym, ze jest tylko wypozyczony z wisly, wiec nasz raczej nie bedzie (no chyba, ze go wykupia...)
buli19R20 pisze:POZATYM CZEGO SIE SPODZIEWALISMY???? MISTRZA Polski JAK DLA MNIE TO 8 MIEJSCE BYDZIE DOBRE, WZAMIAN TEGO WALKA O PUCHARY NA WIERCHU TABELI JE RYWALIZACJA SROGO O MISTRZA WIEC TO JE SZANSA NA SPORO SENSACJA 45 TYŚ LUDZI NA SLĄSKIM W FINALE PP :) to by bylo cosik
Czego sie spodziewalismy? Ja sie spodziewalem ligowego sredniactwa, ale z pomyslem na gre. Zwycieswt, ktore nie sa dzielem przypadku czy szczescia (choc takie oczywiscie tez), ale po skladnych akcjach, gdzie my wygrywamy mecz, a nie nasz rywal przegrywa.
A nie przechodzenia obok meczu, nedzy, wiecznego przypadku, 1 akcji na cala runde itd.

buli19R20 pisze:a i jeszcze jedno prosze zalozyc temat DZIADOSTWO KIBICÓW !!!!!!!!!!!!
Z tego co sie orientuje, to kazdy moze zalozyc temat, wiec do dziela ;)
Rozumie, ze podczas szpilu sie ma tylko dopingowac i wspierac druzyne, ale po meczu, po calej rundzie juz mozna ich oceniach, narzekac na gre itp. bo od tego jest forum.

19aRtuR20
Kontakt:

#9 Post autor: 19aRtuR20 » 7 gru 2008, o 11:08

wg mie KLIMEK :padam: mo dobry sposob - to byloby najlepsze, ino czy na takie cos poszliby "pilkarze" i ci co sa i nowi...

ze np. podstawowo pensja to 2 i pol tys PLN, a fes wysokie premie za zwyciestwo - tak ze jakby wygrali mecz to mieliby mni wiyncy to samo (pora meczy w miesiacu wygrali) a ze wskazaniem ze wiyncy...

jak jo bych chciol widziec taki Ruch, kaj ida na plac szukac chleba, to by dopiero zapierprzali

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#10 Post autor: grzej » 7 gru 2008, o 11:08

O jakim dziadostwie jest to temat???
historiaruchu.pl

piechol
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#11 Post autor: piechol » 7 gru 2008, o 11:56

buli19R20 pisze:Skończcie juz pisać o Cwielongu bo az sie zygac chce, jak zas szczeli tora na derbach to bydzie król pepe I. jak dla mnie napewno gro slabij niz w poprzednich sezonach ale je mlody i napewno bydzie dobrym grajkiem dla chorzowa
W wieku 22 lat piłkarz już nie powinien się ogrywać. Nie powinno się go tłumaczyć, że jest młody. Moim zdaniem Pepe miał już dostatecznie dużo czasu na ogranie się. Podobne głosy były swego czasu nt. Janoszki. Że musi się ograć, że chłopak ma czas.

Jeśli z kolei chodzi o dziadostwo piłkarzy -> brakuje im charakteru. Patrząc z trybun ma się wrażenie, że im w ogóle nie zależy. Po straceniu bramki kupa w majtach i dopiero w końcowych minutach próbują coś zdziałać. A oni powinni gryźć trawę od początku do końca. Przegrywając tym bardziej. W rozciąganie gry do Pilarza mogą sobie pozwolić prowadząc 5:0.

Czy oni naprawdę tak bardzo myślą, że grają dobrze? Po każdym przegranym meczu piłkarze wypowiadają się, że w grze wcale rywale nie przeważali. Tylko dziwnym trafem strzelili więcej bramek od Ruchu. Kiedy wreszcie sami spojrzą prawdzie w oczy i powiedzą sobie - byliśmy słabsi. Daliśmy dupy.

Niby mamy te 22 punkty. Niby jest w najgorszym wypadku 9 plac. Ale ile z tych punktów zdobyliśmy tak naprawdę dzięki temu, że był pomysł na grę, a nie dzięki temu, że daremnie grali przeciwnicy?

Po informacji, że Radolsky odszedł pomyślałem sobie - uf. Odszczekuję te słowa. Radolsky miał swoją koncepcję, konsekwentnie do niej dążył. Potrafił ryknąć na piłkarzy. Czego niestety o Pietrzaku powiedzieć nie mogę. Inna sprawa, że ciągnięcie kilku srok za ogon nikomu raczej nie wychodzi na dobre.
od małego NIEBIESKI

buli19R20
Kontakt:

#12 Post autor: buli19R20 » 7 gru 2008, o 12:01

ale mosz racjo ze po rundzie nalezy oceniac tylko moim zdaniem cięzko oceniac taki sredni zespol po nazwiskach, przy tym poziomie nalezy oceniac kolektyw, prace zespolową i moim zdaniem tylko w szpilu z Lechem taki kolektyw był . Co do dziadostwa kibiców, jak mozna epic fleki ze identyfikatory ze bilety za drogie nio i ze pogoda do dupy ze pozno szpile ze to tamto i jeszcze inne. Jo jakos ino opuscioł w tyj rundzie ino szpil PE z POLONIOM B na kozdym innym u siebie zech był NAWET NA ZABOLI W PE ZECH Z ZYWCA PRZYJECHOŁ BOCH BYŁ NA WYJEŻDZIE Z UCZELNI H...J ZECH MUSIOŁ ZAPLACIC ZA BILETY NA ZUG 2X PO 10 ZŁ DO TEGO BILET NA SZPIL WSTOC Z RANA O 4 00 ZEBY DO ZYWCA DOKULAC SIE NA 9 00 BYCIE NA SZPILU BEZCENNE teroz niech sie jeden z drugim siednie pomysli co mu nipasowało w tyj rundzie ze nieboł na szpilu. bo frekwencjo jako momy hmmm srednio jak gra grajków a po nich jademy jak po gównie wiec co wylazi z tego ze my tez som gówna a nie kibice!!!!!!!!!!!

piechol
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#13 Post autor: piechol » 7 gru 2008, o 12:07

buli19R20 pisze:moim zdaniem tylko w szpilu z Lechem taki kolektyw był
Dlaczego tak było? Może dlatego, że Zając i Scherfchen odpowiednio zmotywowali w szatni chłopaków? Przecież od początku zapowiadali, że w meczu z Lechem chcą się sprężyć wyjątkowo
od małego NIEBIESKI

buli19R20
Kontakt:

#14 Post autor: buli19R20 » 7 gru 2008, o 12:11

moze dlatego ze był dobry jak nie bardzo dobry doping ze byłą dobro frekwencjo czynników moze byc wiele, jak i ten co Ty ( piechol ) napisales jesli juz oceniac piłkarzy indywidualnie to moim zdaniem Grodzicki a poznij dlugo dlugo nic i cało reszta kopaczy

Lukas89
Kontakt:

#15 Post autor: Lukas89 » 7 gru 2008, o 12:16

Po kolei..

Nie mamy bramkarza.

(wiem,że Pilarz jest jednym z Naszych najmocniejszych punktów,ale chodzi o brak dobrego zmiennika dla Niego.. byliby dwaj w miare dobrzy bramkarze byłaby konkurencja.)

Nie mamy obrońców.
(Brzyski,Grodzicki,Sadlok nie wystarczą..)

Nie mamy pomocy.
(Balaż nie gra,Nowacki bez formy,Grzyb ? z całym szacunkiem dla Wojtka ale niech może lepiej pójdzie na trenerke,bo trzeba wiedzieć kiedy skończyć,bo forma może iść coraz bardziej w dół..Pulkowski ? siedzi na ławce..Kicaj ? bez formy.)

Nie mamy napastników
(a może mamy tylko szanowny trener nie widzi ataku SS..Sobczak nie pasuje do taktyki szanownego trenera.Sobiech.. musi się jeszcze chyba troche nauczyć..Pepe? wiadomo...Jezierski.. po tym jak sie połamał czarno Go widze u Nas..Fabusza trener nie lubi.. Mieliśmy atak w PU-PE boję się tego co będzie wiosną..gdy będziemy mieli atak w JA-PE...)

i na koniec najważniejsze..

Nie mamy trenera.
(Bo wiecznie uśmiechnięty człowiek z wyrazem twarzy teletubisia może jest dobry do żartowania i luźnej gadki ale jeśli chodzi o trenerke i stosunek do niektórych zawodników to widać jak jest..)
Obrazek

ODPOWIEDZ