Ruch Chorzów na GPW !!!
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Nie o pieniadze tutaj aktualnie chodzi w najwiekszym stopniu
Chodzi o transparentnosc spolki , pokazanie , ze klub sportowy moze byc dochodowy , ze nie jest uwiklany w zadne ciemne interesy
To tylko droga do celu i wejscie na gielde napewno nie bedzie zadna klapa
Zreszta to inwestorzy o tym sami decyduja , wchodzimy gdy Klub nie jest w okresie jakis wielkich sukcesow sportowych Oznacza to , ze obnizenie lotow nie bedzie oznaczalo jakas wielka klape a Ruch w czolowce moze oznaczac znaczne pobudzenie nastrojow i duzy wzrost
Tam na gorze napewno zostalo to dobrze skalkulowane
Teraz tylko czekac na transfery , WDS , znowu booom kibicowski i mysle nowy kapital w Klubie
Ja jestem optymista
Chodzi o transparentnosc spolki , pokazanie , ze klub sportowy moze byc dochodowy , ze nie jest uwiklany w zadne ciemne interesy
To tylko droga do celu i wejscie na gielde napewno nie bedzie zadna klapa
Zreszta to inwestorzy o tym sami decyduja , wchodzimy gdy Klub nie jest w okresie jakis wielkich sukcesow sportowych Oznacza to , ze obnizenie lotow nie bedzie oznaczalo jakas wielka klape a Ruch w czolowce moze oznaczac znaczne pobudzenie nastrojow i duzy wzrost
Tam na gorze napewno zostalo to dobrze skalkulowane
Teraz tylko czekac na transfery , WDS , znowu booom kibicowski i mysle nowy kapital w Klubie
Ja jestem optymista
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "GŚ
Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.
Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.
- Kotlet
- Kontakt:
Ludzie, jakie 1,8 jakie 1,7, jakie 1zł - mylicie pojęcia.
1zł to wartosc nominalna akcji
1,7zł to cena za jaką akcje były sprzedawane inwestorom i taki tez był kurs odniesienia (nie otwarcia !!) Wyjątkiem sa akcje serii H skierowane do pana Klimka i Smagarowicza - one były po 1zł a nie 1,7zł
Minimum na godzine 16 to 1,82 a nie 1.80 jak ktos tu pisał
ehhh
1zł to wartosc nominalna akcji
1,7zł to cena za jaką akcje były sprzedawane inwestorom i taki tez był kurs odniesienia (nie otwarcia !!) Wyjątkiem sa akcje serii H skierowane do pana Klimka i Smagarowicza - one były po 1zł a nie 1,7zł
Minimum na godzine 16 to 1,82 a nie 1.80 jak ktos tu pisał
ehhh

-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
http://gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,85 ... towal.html
. Wcześnie rzeczywiście zech ten rynek szerokim łukiem omijał i nawet żech nie wiedzioł o tym.
Czyli z tego wyniko, że pozyskaliśmy od Klimka i Smaganowicza 1712500 zł, a od pozostałych 14 1809677,2 zł abo źle to rozumia. No chyba, że ci dwaj nie dali gotówki, a podniesli kapitał innymi dobrammi. Najbardziej zech sie wkurzył, bo zech chcioł kupić trocha akcji a tu dupa wyświetliło mi że nie mom podpisanej umowy o kupjo/ sprzedaż akcji na rynku New Connect.Przed debiutem Ruch Chorzów podwyższył kapitał zakładowy poprzez emisję w ramach subskrypcji prywatnej 1.712.500 akcji serii G oraz 1.064.516 akcji serii H. Cena emisyjna akcji serii G wyniosła 1 zł, a cena emisyjna akcji serii H wyniosła 1,7 zł. Emisję akcji serii G objęło dwóch dotychczasowych akcjonariuszy, a akcje serii H zostały objęte przez 14 inwestorów.

Ostatnio zmieniony 4 gru 2008, o 16:23 przez heli, łącznie zmieniany 1 raz.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
- ZawszeNiebieskiSmeRf
- Kontakt:
- Kotlet
- Kontakt:
Akcje serii G emitowane były wczesniej, te które sa dopuszczone do NC to seria H ale zabic za to sie nie dam bo przyznam ze do prospektu emisyjnego nie zaglądałem.heli pisze:http://gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,85 ... towal.htmlCzyli z tego wyniko, że pozyskaliśmy od Klimka i Smaganowicza 1712500 zł, a od pozostałych 14 1809677,2 zł abo źle to rozumia. No chyba, że ci dwaj nie dali gotówki, a podniesli kapitał innymi dobrammi. Najbardziej zech sie wkurzył, bo zech chcioł kupić trocha akcji a tu dupa wyświetliło mi że nie mom podpisanej umowy o kupjo/ sprzedaż akcji na rynku New Connect.Przed debiutem Ruch Chorzów podwyższył kapitał zakładowy poprzez emisję w ramach subskrypcji prywatnej 1.712.500 akcji serii G oraz 1.064.516 akcji serii H. Cena emisyjna akcji serii G wyniosła 1 zł, a cena emisyjna akcji serii H wyniosła 1,7 zł. Emisję akcji serii G objęło dwóch dotychczasowych akcjonariuszy, a akcje serii H zostały objęte przez 14 inwestorów.. Wcześnie rzeczywiście zech ten rynek szerokim łukiem omijał i nawet żech nie wiedzioł o tym.
Podsumowanie ?? Cóz, ja raczej omijam rynek NC ze wzgledu na płynnosc wiec nie chce wprowadzac w błąd, ale wysokie otwarcie i opadanie podczas sesji nie wrózy nic dobrego podczas nastepnych sesji.
Jesli chodzi zas o szum medialny - to bardzo owocny i udany debiut.
Aha - napisał do mnie "gregor" ale nie masz właczonych PW wiec ci nie odpowiem tam.
Podstawowe info znajdziesz np tutaj : http://bossa.pl/ w dziale "Edukacja"
-
- Kontakt:
- Kotlet
- Kontakt:
To odpowiednio - czas koncowego rozliczenia sesji, kurs zamkniecia, zmiana procentowa, kurs otwarcia, kurs max, kurs min, wolumen, obrótDawidoff4deep pisze:RUCHCHORZ RCW 16:33 0,00 1,84 +8,24 % 2,30 2,49 1,81 73 557 313 953
czy te pola znaczą że : ???
1 : czas ostatniego zakupu akcji przez kogos
wolumen : ile do tej pory sprzedanjo akcji ogółem
obrót : ile do tej pory zarobił klub na sprzedazy akcji
???
-
- Kontakt:
http://www.ruchchorzow.com.pl/?page=gal ... zne&path=/[2008-12-04]%20Debiut%20Ruchu%20Chorzow%20SA%20na%20New%20Connect
foty ze warszawy
foty ze warszawy

-
- Kontakt:
- Lutz
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,3501 ... ldzie.html
[ Dodano: Czw 04 Gru, 2008 ]
. Socjalizm doprowadził do krachu w 1929r i teroz. Jak już kaiś szukosz bajek to je znajdziesz w alainach Marksa czy jego wspólczenemu wcieleniu- Naomi Clein
.
[ Dodano: Czw 04 Gru, 2008 ]
Greenspan zwontpioł w wolny rynek... Szkoda ze jego polityka jako prezesa Rezerwy Federalnej niy mioła nic wspólnygo z ideom liberalizmuScypion pisze:co jo dupia to moja prywatno sprawa, a dla wierzacych w liberalne bajki polecam kopciuszka czy gumisie... zawieraja wiecej prawdy niz "niewidzialna ręka rynku ktory sam sie reguluje" a dla tych ktorzy jednak wola fakty od argumentow na poziomie "co ty dupisz" http://wyborcza.pl/1,76842,5849940,Gree ... rynek.htmlRadziej pisze:Co ty dupiszScypion pisze:neoliberalizm lezy i kwiczy nawet jego guru alan przyznal sie do bledu...?