Ruch Chorzów na GPW !!!

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kotlet
Kontakt:

#271 Post autor: Kotlet » 3 gru 2008, o 22:07

hachi pisze:nie rozumia jedynie tych emisji
klub moze ich wykonac nieskonczenie wiele? czy jest to jakos uzaleznione
i np. czemu wypuscili teraz akcji za 1.8mln a nie z 5 tak jak godali ?
Nie, nie moze, bo robiac kolejna emisje zwiekszasz ilosc akcji i gdyby tak robic emisje w nieskonczonosc a np Klimek by ich nie kupował to nagle moze sie okazac iz nie jest juz wiekszosciowym bo ktos ma wiecej. Poza tym nie jestem pewien ale sa jakies dokładne przepisy okreslajace ilosc limity itd odnosnie emisji. Całosc zatwierdzona musi byc pzez KNF itd to nie taka prosta i szybka sprawa. Srednio emisje z notowaniem praw poboru czy praw do akcji trwaja pol roku i wiecej. Pomijam juz fakt ze z kazda emosjsją akcje spolki tanieją bo jest ich wiecej (logiczne)
Co zas sie tyczy kwoty - firma zajmujaca sie debiutem i emisja wysłała oferte do 50 osób na akcje, gdyby wszystkie chciały je kupic pozyskali by 5mln a ze skusiło sie tylko 14 to i cene musieli tez zapewne obnizyc stad te 1,8mln.

shogi22
Kontakt:

#272 Post autor: shogi22 » 4 gru 2008, o 00:02

mam pytanie; kto z was kupi na debiucie i ile akcji?? :P
kto kocha ten wierzy

jugador
Kontakt:

#273 Post autor: jugador » 4 gru 2008, o 00:43

Wracajac do tych tabel to :

Co mam rozumiec przez " uslugi obce " :

Jakies przypuszczalne operacje i zabiegi dla pilkarzy czy cos innego ?

No i martwi troche kwota przeznaczana na marketing Jakby bylo jeszcze jedno zero to moglyby byc wymierne efekty

Jednak licze na to , ze znajadzie sie wiecej pieniedzy to i tabela urosnie w nowe cyfry
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#274 Post autor: Scypion » 4 gru 2008, o 08:48

slavo pisze:
Scypion pisze:a dla wierzacych w liberalne bajki polecam kopciuszka czy gumisie... zawieraja wiecej prawdy niz "niewidzialna ręka rynku ktory sam sie reguluje" a dla tych ktorzy jednak wola fakty od argumentow na poziomie "co ty dupisz" http://wyborcza.pl/1,7684...il_w_rynek.html
slavo pisze:jako wierzący w liberalne bajki powiem ci tylko tyle:

1.) Ales sobie autorytety znalazł Szechter-zeitung i jakiś dziadek z Alzheimerem
Dziadek z Alzheimerem był głownym ideologiem neoliberalizmu. Poprzez sprawowaną funkcję nadzorował swiatowy system finansowy, a jego decyzje mialy wplyw na rynki swiata. Teraz nie dziwie sie ze potoczylo sie tak jak sie potoczylo: utopię wolnego rynku budowal dziadek chory na alzheimera.
slavo pisze:2.) A system zawalił się nie z powodów samoregulacji rynku, tylko właśnie politycznych regulacji i nacisków w imię PC, by wbrew prawom rynku kredytować wszelkiej maści "cans" i reszty gołodupców, bezrobotnych i meneli, którzy w kredyt przyznany na warunkach "samoregulującego się rynku" szans by nie mieli.
Gdyby nie kredyty dla gołodupców gospodarka państw rozwiniętych już dużo wcześniej straciła by możliwośc zbytu swych towarów. Efekt widzimy obecnie w fabrykach motoryzacyjnych. No coż zwolnienia to przeciez tylko nowi menele, golodupcy i bezrobotni... Wiekszym problemem byla spekulacja papierami ktora doprowadzila do powstania dysproporcji miedzy tym co teoretycznie znajdowalo sie na kontach, a tym co można było z nich podjąć. W efekcie najwiekszymi golodupcami i menelami okazaly sie banki i fundusze powiernicze gdyz nie mialy nawet kasy ktora pozyczyly od ludzi w formie lokat.

beexid
Kontakt:

#275 Post autor: beexid » 4 gru 2008, o 09:08

4 grudnia na rynku NewConnect zadebiutuje spółka Ruch Chorzów. Ruch Chorzów to pierwszy w Polsce piłkarski klub sportowy, który debiutuje na rynku giełdowym. Spółka będzie 55. debiutantem w roku 2008 i 79. firmą notowaną na alternatywnym rynku Giełdy.

Przedmiotem działalności spółki jest prowadzenie i zarządzanie klubem piłkarskim Ruch Chorzów. Podstawową działalnością spółki jest działalność związana z kulturą, rekreacją i sportem. Statutowymi zadaniami spółki jest uczestnictwo w profesjonalnych zawodach sportowych, promocja sportu oraz prowadzenie działalności na rzecz jego rozwoju.
Ruch Chorzów SA z przeprowadzonej niedawno emisji kierowanej pozyskał 1,8 mln złotych. Zebrane środki zostaną przeznaczone m.in. na wzmocnienie kadry.

Transmisja na żywo: 4 grudnia, godz. 11.25

slavo
Kontakt:

#276 Post autor: slavo » 4 gru 2008, o 09:37

Scypion pisze:Poprzez sprawowaną funkcję nadzorował swiatowy system finansowy, a jego decyzje mialy wplyw na rynki swiata. Teraz nie dziwie sie ze potoczylo sie tak jak sie potoczylo: utopię wolnego rynku budowal dziadek chory na alzheimera.
To może się zdecyduj, bo sam sobie zaprzeczasz, wolny i samoregulujący się czy też nadzorowany i uzależniony od decyzji ... politycznych :?:

Grant też pewnie był ideologiem zniesienia niewolnictwa, prawda ? ("w dzisiejszych czasach trudno o dobrą służbę domową"). A Stalin głosicielem równości i sprawiedliwości... tfu.społecznej.
Scypion pisze:Gdyby nie kredyty dla gołodupców gospodarka państw rozwiniętych już dużo wcześniej straciła by możliwość zbytu swych towarów.
ale to też nie jest chyba przykład wolnego rynku, tylko polityki państwa opartej na filozofii alkoholika - "sprzedajmy jeszcze jeden mebel, zanieśmy do lombardu ostatni płaszcz, będzie na jeszcze jedną flaszkę, dłużej uda nam się tkwić w radosnym odurzeniu i błogiej nieświadomości".
I normalnym, wolnym świecie fabryki, stocznie są po to by ludzie mieli samochody, jachty, a nie by mieli pracę.

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#277 Post autor: Scypion » 4 gru 2008, o 10:05

slavo pisze:
Scypion pisze:Poprzez sprawowaną funkcję nadzorował swiatowy system finansowy, a jego decyzje mialy wplyw na rynki swiata. Teraz nie dziwie sie ze potoczylo sie tak jak sie potoczylo: utopię wolnego rynku budowal dziadek chory na alzheimera.
To może się zdecyduj, bo sam sobie zaprzeczasz, wolny i samoregulujący się czy też nadzorowany i uzależniony od decyzji ... politycznych :?:
Ja mam sie zdecydowac? to wasz guru nadzorowal cos co wedlug jego wlasnej idelogii powinno pozostac bez zewnetrznej kontroli ?

slavo pisze:I normalnym, wolnym świecie fabryki, stocznie są po to by ludzie mieli samochody, jachty, a nie by mieli pracę.
Jezeli ludzie nie beda mieli pracy to kto bedzie kupowal te telewizory i samochody?

slavo
Kontakt:

#278 Post autor: slavo » 4 gru 2008, o 10:15

Scypion pisze: Ja mam sie zdecydowac? to wasz guru
mój guru ? nasz guru ? A gdzie ja go za takiego uważam ? Możesz wskazać ?
To, że facet chciał uchodzić (powiedział), za zwolennika wolnego rynku, nie oznacza jeszcze że nim był. Michnik tez twierdzi, że jest obrońcą prawdy, :rotfl: wolności i sprawiedliwości.
nadzorowal cos co wedlug jego wlasnej idelogii powinno pozostac bez zewnetrznej kontroli ?
i to też Ci nie daje do myślenia, co do prawdziwych poglądów i prawdziwego oblicza tego pana
Jezeli ludzie nie beda mieli pracy to kto bedzie kupowal te telewizory i samochody?
samochody i telewizory kupuje się za pieniądze, nie za pracę, tym bardziej za sfingowane, bezpodstawne kredyty.

Awatar użytkownika
jurek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#279 Post autor: jurek » 4 gru 2008, o 10:34

Chopy, ale my tu mieli godać o Ruchu na NC a nie o Alzheimerze i jego ofiarach :-)

Awatar użytkownika
arango-mokre
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#280 Post autor: arango-mokre » 4 gru 2008, o 10:51

akcja jedna wytawiona jest za 1,70 o 10 49:) po 2,29 leci , mam pytanie mam system elektroniczny do gry na giledzie przez sidoma przez biuro maklerskie baku slaskiego ale nie moge kupic akcji z new connect idzie to tam jakos gdzies cos ustawic bo pisze brak umowy z new connect

shogi22
Kontakt:

#281 Post autor: shogi22 » 4 gru 2008, o 11:12

czyli bedzie +50:D:D:D
kto kocha ten wierzy

marek79
Kontakt:

#282 Post autor: marek79 » 4 gru 2008, o 11:16

TVN CNBC Biznes

teraz byl wywiad z Sobstylową a tak to non stop godaja o debiucie Ruchu.

http://www.infoengine.pl/ncdebiut/

shogi22
Kontakt:

#283 Post autor: shogi22 » 4 gru 2008, o 11:30

kto kocha ten wierzy

mrad72
Kontakt:

#284 Post autor: mrad72 » 4 gru 2008, o 11:34

arango-mokre pisze:akcja jedna wytawiona jest za 1,70 o 10 49:) po 2,29 leci , mam pytanie mam system elektroniczny do gry na giledzie przez sidoma przez biuro maklerskie baku slaskiego ale nie moge kupic akcji z new connect idzie to tam jakos gdzies cos ustawic bo pisze brak umowy z new connect
Musisz podpisać aneks do umowy rach. brokerskiego. Najlepiej bo najszybciej osobiście na Sokolskiej w Katowicach.

marek79
Kontakt:

#285 Post autor: marek79 » 4 gru 2008, o 11:39

zaczeło sie

prawy klawisz i mozna puscic full screen

P.S. Sobstylowa tak fajnie godo ze sie poplakac idzie. :hyhy: :hyhy: :padam: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz:
Ostatnio zmieniony 4 gru 2008, o 11:54 przez marek79, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ