Ruch Chorzów vs Legia Warszawa 21.11.2008 Godz.20:00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ

Jak zakonczy sie mecz RUCH-Legia

1.wygrana niebieskich
75
72%
2.remis
14
13%
3.wygrana 9ości
15
14%

Liczba głosów: 104

Wiadomość
Autor
Pavlique
Kontakt:

#76 Post autor: Pavlique » 21 lis 2008, o 23:51

Pavlique... Na Legii było tyle kibiców, na ile zasługuje drużyna. To jest normalne, że jeśli drużyna gra słabo, jest zimno, piątek, późno itd. to pikniki Ci nie przyjdą. Zwłaszcza, że na Ruchu nigdy nie było tłumów. Nie było sezonu, żeby nos po 10tys łaziło regularnie i długo jeszcze nie będzie, bo większość to kibice sukcesu i ładnej pogody.
Wybocz ale takigo rozumowanio to jo niy kumom; ze szczew sei smiejemy że tam same pikniki im tysionce nabijajom a u nos to pikniki to zło?
Jeszcze dwa sezony tymu podniecali my sie szpilami z mlawom, finishparkietym i innymi drwyncami, a teroski sie obrażom bo grajki słabo grajom?
a niby do kogo majom grać, kaj majom poczuć ciśniyni, jak majom zajażyćże łod nich wymogo sie wiyncyj niźli w innych klubach;
pzreciyntniactwu i gorolom padomy raus;
Być kibicem Ruchu to wielki obowiązek i przywilej a niy chcyni i widzi mi się...
Jo dzisioj naprowdy ww pierony musioł naszpanowac coby na szpilu być; i jasne tyżech sie znerwowoł niyszczylonym elwrym, zmarnowanymi setkami Zajonca ale pzrede wszyskim znerwowała mie postawa no s tzw kibiców...
Cołki szczynści ze Onet zawyżo frekwyncjo bo dychy bnapewno niy było no chyba z epoliczyli razym z ochronom i kiblowym w budynku :hyhy:
I'm a man who walks alone

memp
Kontakt:

#77 Post autor: memp » 21 lis 2008, o 23:58

Ale źle mnie zrozumiałeś... Ja nie powiedziałem, że nabijanie piknikami jest złe. Ale po prostu taka jest mentalność pikników z Chorzowa i okolic :) Daleko nam do kibicowania Wisły, Lecha czy Górnika i taka jest smutna prawda. Fakt u nas jest lepsza jakość, ale niestety ilość też jest bardzo ważna. Poza tym niby miała być Niebieska Rodzina, a ostatnie zajśćia przed meczami z Arką i Śląskiem nie zachęcają do przyjścia na stadion pikników... Osobiście znam 5 osób, które sie bały przyjsc. Takie życie i długo się ta mentalność w Niebieskich piknikach nie zmieni :) Za zimno, to lepiej na sopcascie popatrzeć :) "bo przecież i tak przegrają..." Ida spać :P

NBS
Kontakt:

#78 Post autor: NBS » 22 lis 2008, o 00:01

Wszystkim, którzy zwalniają trenera przypominam, że ten mecz przegraliśmy, bo nie potrafimy STRZELIĆ BRAMKI nawet z karnego. O jakiejś winie trenera można by mówić, gdybyśmy nie mieli tylu szans na wygranie tego meczu(nie chodzi tylko o sytuacje bramkowe i karnego, ale też sytuacje gdy wystarczyło jedno celne podanie, którego nie było, żeby zawodnik wyszedł na czystą pozycję) . To, że niektórzy nie potrafią celnie podać to też nie wina trenera. W ataku Pietrzak testował już chyba wszystko i jak narazie wszystko zawodzi. Gdyby wystawił Fabusza(Jak tu już Forumowi trenerzy piszą) to znowu pewnie 3/4 z nich po meczu by pisało, że Fabusz był za wolny i mógł wystawić kogoś innego, bo mieliśmy grać z kontry. Też nie podobają mi się niektóre decyzje Pietrzaka np. Baran w pomocy, ale jak na razie broni ich gra, bo to kolejny mecz, który przegrywamy skutecznością i błędami indywidualnymi. Nie gramy może ładnej piłki ale prawda jest taka, że gdybyśmy wykorzystywali więcej sytuacji, które stwarzamy to bylibyśmy teraz w tabeli na minimum 5 miejscu.

Pozdrowienia dla wszystkich forumowych trenerów.

Harpo
Kontakt:

#79 Post autor: Harpo » 22 lis 2008, o 00:11

Pavlique pisze: Bo jezeli wymagomy łod grajków to zacznijmy wymagać łod sia...
Płacisz--->wymagasz.
Nie po to tysiące ludzi przychodzi w taką pogodę na trybuny, żeby oglądać... PADLINĘ I ZERO AMBICJI.

Obiektywnie patrząc, Legia była we wszystkim lepsza: szybkość, celność podań, okazje. Przypomnę w II połowie strzał z trudem obroniony przez Pilarza, czy parę minut wcześniej przestrzelona seta...
Gorole się ruszali, zmieniali pozycje, a my? WSTYD.

Spalony Grzybka był (ok. pół metra).
Chwalicie Ćwielonga? A co, strzelil brama?? :oczami:
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Pavlique
Kontakt:

#80 Post autor: Pavlique » 22 lis 2008, o 00:21

Płacisz--->wymagasz.
Nie po to tysiące ludzi przychodzi w taką pogodę na trybuny, żeby oglądać... PADLINĘ I ZERO AMBICJI.
Niy po to ida na szpil żeby siedziec wel stoć wokół najebańców, wiecznych malkontyntów, pikników, znafców fuzbalu i wszelkicj innyj maści życiowych prze...ujów, kerzy swoji życiowe frustracje wylywajom podczas szpilu jadonc po wszyskim co yno sie do a nojlepij po swoich i gorolach.... :zalamany:
To jest richtig załamujonce keidy hilwa jest w przewazde na trybunach a młynowy choby mioł nagłośniyni jak na metalmanii to i tak niy poruszy tyj garstki ftoro była bo to żałośni ludziska som co to bez zwyzywanio wszyskich wokół som jak pijok bez flaszki;\
Kibicu RUCHU !!!! Wymagosz od grajków - wymagej łod sia!!!!
Ida spać bo już we flaszce dno widać
Pozdr dla Pyjtra, Konia, Pułkownika i jego baby ....
PRzemo na Wisła MUSISZ jechać WY"MAGOMY łod sia!!!!!
I'm a man who walks alone

bogas1985

#81 Post autor: bogas1985 » 22 lis 2008, o 00:36

Pavlique ma racje czy wam sie to podoba czy nie. Lech od 2001 roku chodzil na mecze w liczbach minimum 10 000. Byla u nich bieda, gracze przecietni, wyniki rozne ale swoje dopieli i po 5 latach swietnej frekwencji zjawil sie u nich sponsor z prawdziwego zdarzenia.

W Zabrzu podobnie. Dwa-trzy lata frekwencja na poziomie 10-15 tys widzow i w koncu dopieli swego i maja Allianz.

Zrozumcie, ze na calym swiecie podstawa budowania budzetu sa kibice. Na Lechu regularnie chodzi po 15-20 tys ludzi. Bilety maja w cenie 50 zloty. Pomnozcie sobie te liczby

15 000 x 50 x 15. To daje prawie 13 mln zloty dochodu z samych biletow. Dodajac 6-8 mln z Canal Plus, 2-3 mln od sponsora ligi, co dajejuz samo 25 mln zloty budzetu!!! Z taka suma mozna juz sprowadzac pilkarzy do klubu o uznanej marce.

Ile my dajemy klubowi pieniedzy?
6 000 x 15 x 15 = 1 mln 350 tys zloty.

Z czym do ludzi? Bu rownac sie do budzetu Lecha musielibysmy znalezc sponsora, ktory wylozy 12 mln wiecej na sezon niz wszyscy sponsorzy Lecha.

A jak czytam te placze, ze bilet 20 zloty, ze identyfikator, ze zbyt wielka raja, to mi sie plakac chce. Albo chcecie klub na poziomie i bedziecie wykladac pieniadze na bilety, oficjalne pamiatki, albo pogodzcie sie z rola przecietniaka, ktory co roku bedzie walczyl o utrzymanie. I nie wyjezdzajcie mi tu, ze Wilekopolska jest bogatsza itp itd, bo na Slasku ludzie az tak malo nie zarabiaja.

Dzisiaj nie bylo 10 000 na 100 procent. Zrozumcie, ze stadion jest o pojemnosci 47202 miejsc. Zajelismy 2 najwieksze sektory o pojemnosci 3 tysiace kazdy plus garstka 500 na pozostalych i okolo 700 na glownej plus 1300 Legii. Razem daje to okolo 8-9 tysiecy.

I ch** mnie obchodzi, ze szczewa maja radosc jak to czytaja. Moze co poniektorym da to do zrozumienia.

MAmy taki zespol pilkarski jaki poziom prezentujemy my. Przecietna ligowa frekwencja, doping tylko jak nie przegrywamy.

Nie wierze w odbudowe tego klubu. To juz sa inne czasy. Silni zjadala slabych. Lech, Wisla marketingowo odjada nam na taka odleglosc, ze beda nas zjadac w calym kawalku. Powoli krystalizuje sie sytuacja, ktore druzyny beda cos znaczyc w tej lidze na lata. Ruchu tam nie ma. Po co ma tam ma byc? Dla kogo?

adamo_R

#82 Post autor: adamo_R » 22 lis 2008, o 00:37

Jak mo być lepi jak na szpili przylazi marne 6/7 tyś. :wstyd: listopad jasne zimno i nei u siebie.Co do szpilu trenerze na Wisła 1-6-4-0 z PEPE jak tak go fest kochosz :]

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#83 Post autor: wolfik » 22 lis 2008, o 00:37

Pavlique pisze: Niy po to ida na szpil żeby siedziec wel stoć wokół najebańców, wiecznych malkontyntów, pikników, znafców fuzbalu i wszelkicj innyj maści życiowych prze...ujów, kerzy swoji życiowe frustracje wylywajom podczas szpilu jadonc po wszyskim co yno sie do a nojlepij po swoich i gorolach.... :zalamany:

Kibicu RUCHU !!!! Wymagosz od grajków - wymagej łod sia!!!!
Pieknie napisane, mecz zagralimy przecietny, ale zenada to byla wlasnie na trybunach
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

Awatar użytkownika
fRyta
Kontakt:

#84 Post autor: fRyta » 22 lis 2008, o 00:38

Gdyby nie czarny to byłby remis.
Zawsze wierni i oddani Siemianowice Śląskie !

Lukas89
Kontakt:

#85 Post autor: Lukas89 » 22 lis 2008, o 01:20

Pavol Balaż chwycił kontuzje.. :oczami: czyli lewego skrzydła też już nie ma :oczami:

No chyba,że Brzytwa zagra w pomocy..

tak czy tak. z Wisła też przegramy... :oczami:

(lepiej być realistą i mile sie zaskoczyć niż optymistą i brutalnie zejść na ziemie..)
Obrazek

jugador
Kontakt:

#86 Post autor: jugador » 22 lis 2008, o 01:22

Zagralismy niezly mecz do straty bramki i powinnismy prowadzic po jakis 60 minutach

Nie jestesmy zespolem , ktory z Legia moze sobie pozwolic na spartolenie dwoch 200% sytuacji

Do straty bramki gralismy jak rowny z rownym a sytuacje mielismy klarowniejsze
Oczywiscie Legia lepiej operuje pilka ale to oczywiste bo ma lepszych pilkarzy,lepiej wyszkolonych technicznie

Jestem dobrej mysli mimo , ze w tej rundzie moze byc ciezko o punkty juz

Wygrywamy z Polonia Bytom , Polonia Bytom wygrywa z Legia , Legia wygrywa z nami
Wygrywamy z Lks em , Lks wygrywa z Polonia Bytom na wyjezdzie a podobno taki slaby

W tej lidze kazdy moze wygrac z kazdym , nie zdziwie sie jak jutro Gornik wygra z Dyskopolo

bedzie prawdopodobnie ciekawa walka o utrzymanie ale mysle , ze w nastepnej rundzie odskoczymy i beziemy sie tylko przgladac

Przypominam , ze jakby Wojtek Grzyb strzelil karnego prawdopodobnie bylyby zupelnie inne nastroje Taka jest pilka

Zal to punktow straconych ze Slaksiem i Arka

Nas bylo 9- 10 tys plus Legia Zadne 7 tys co wy piszecie

Nie da sie tego policzyc po sektorach bo np 32 byl przepelniony i to w choooj

Zreszta co to za pomysly Dlaczego nie sa wydzielone miejsca na srodku stadionu gdzie najlepiej widac Od wierzy na lewo i od wierzy na prawo

Wiadomo , ze ludzie tam na luk nie pojda poki sobie na glowe nie wejda

Frekwencja jak na taka pogode przyzwoita ale bez rewelacji

I dajcie spokoj z ta frekwencja i powaznym traktowaniem, to cos co bardzo szybko mozna zwiekszyc dobrym marketingiem Moze tez nagle spasc Raz w gore raz w dol a nasza jest i tak jedna z lepszych w lidze mimo identyfikatorow , ktore zabijaja kibicow chodzacych od swieta Np: chcacych przyjsc dzisiaj

I mimo , ze zarzad traktuje dobra frekwencje malo powaznie jezeli chodzi o swoje dzialania

Zreszta najlepszym dowodem jest GW , ktora deliktanie mowiac jezeli chodzi o frekwencje nas nie rozpieszcza:

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,3502 ... Legia.html
Ostatnio zmieniony 22 lis 2008, o 01:27 przez jugador, łącznie zmieniany 1 raz.

Elmer
Kontakt:

#87 Post autor: Elmer » 22 lis 2008, o 01:23

Jak Grzybek mógł tak fatalnie uderzyć. Takiej "krowie" w torze trzeba strzelać po ziemi. Ale wiem, dobrze się mówi. Na cud nie liczyłem, bo zdaję sobie sprawę z tego, że gramy na Śląskim, a to nie to samo co Cicha. Jak Śląski jest pusty to piłkarze się czują jak na sparingu i doping ich nie niesie jak na Cichej. Do końca sezonu mamy tu grać? :wstyd: Mam nadzieję, że się utrzymamy. Ja już tęsknię za Cichą.

Nie mogliśmy zdobyć punktu dzisiaj, bo większość piłkarzy w to po prostu nie wierzyła. Być może po karnym by się to zmieniło, ale przez 90 minut widziałem, że grają bez wiary i niestety AMBICJI (zbyt wielu). No i nie "czuli" murawy (to jest tak jakby zmienić klawiaturę w kompie, trzeba się przystosować). Z Wisłą niestety źle to widzę. Gdybyśmy grali na Cichej...

Szkoda :( ale jak się piłkę notorycznie przyjmuje na 3 metry. Adamski? Zawsze go broniłem, ale teraz ekstraklasa to dla niego za wysokie progi. Albo się chopie koncentrujesz i grasz, albo lecisz w cepa i podajesz piłkę rywalowi.

Aha, jak zwykle brawa dla żaboli ze Scorpiona :wstyd: Za niedługo to piłkarzy na mecz nie wypuszczą
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
MBR-200
Kontakt:

#88 Post autor: MBR-200 » 22 lis 2008, o 01:46

jugador pisze:Zreszta co to za pomysly Dlaczego nie sa wydzielone miejsca na srodku stadionu gdzie najlepiej widac Od wierzy na lewo i od wierzy na prawo

Wiadomo , ze ludzie tam na luk nie pojda poki sobie na glowe nie wejda
Też sie dziś nad tym zastanawiałem. Kolejny wspaniały pomysł Sobstylowej doskonale wpisujący się w jej działania związane z frekwencją stadionową?? :zawstydzony: :wstyd:
O Boże Boże Bożenko, jak mogłaś to robić z cyGanem??

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#89 Post autor: heli » 22 lis 2008, o 07:27

Co do frekwencji to powiem szczerze, że wiele więcej się nie spodziewałem 10-12 tyś, i na to ma wpływ wiele małych czynników, które powodują, że ciężko zebrać jakąś wielką liczbe póki co, oczywiści trzeba robić wszystko by ona ciągle rosła, a wpływ na to mają zarwno działacze jak i kibice jak i czynniki zewętrzne

też się już kiedyś na tym zastanawiałemale ale to chyba nie decyza zarządu, a odpowiedzialnego za sprawy bezpieczeństwa bo dopiero za tym sektoem jest odzielnie po za sektorami.

Co do meczu, kuźwa ja nie wiem, ale takich nie wykorzystanych karnych to pamiętam kilka, jakbyśmy strzelili, to by było zwycięstwo cały problem jakby.

No cóż dla mnie brama ewidentnie Adamskiego nie wiem czy on miał kryć Chinyame, ale to on zamiast do bali to skokoł za plecami w luft. Zresztą to nie pierwsza bramka którą tracimy po dośrodkowaniu, wiadomo Pilarz nie jest w tym najlepszy, ale obrońcy też bardzo pasywnie grają, czasamki mamy w polu karnym dwa razy więcej graczy niż atakjący, czasami wręcz jest jeden gracz przeciwnika a ten bal trafia mu na łeb
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

dymi9
Kontakt:

!!!!!

#90 Post autor: dymi9 » 22 lis 2008, o 08:44

No ja !! Napinomy sie ze tak mało ludzi ! ale jak mogymy ich prziciongnoc jak np. zamykomy im dostep na taki zwykły puchar ekstraklasy(ze Poloniom)?? !! Źle sie dzieje chopy ! Trza sie obudzić i zrobić porzondek !

ODPOWIEDZ