Puchar Ekstraklasy 2008/09

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
tramp3k
Kontakt:

#616 Post autor: tramp3k » 18 lis 2008, o 21:47

bogas1985 pisze: Moze Michal porafi dobrze grac w pilke, ale do tego trzeba mie jeszcze niestety glowe. Niech Pepe lepiej idzie do drugiej linii i rozgrywa pilke, bo to wychodzi mu bardzo dobrze, a bramka kiedys wpadnie, bedzie druga a potem pojdzie juz z gorki.
Haftkowski - 2 asysty - więc rozgrywać chyba też umie:)

rumcajs_79
Kontakt:

#617 Post autor: rumcajs_79 » 18 lis 2008, o 21:59

jo osobiscie licza na to ze sie Haftek przelonie i zaczniedobrze grac ale kazdy mo swoje zdanie na ten temat-ale jak by nie patrzec trzeba by go puscic do 2 lub 1 ligi by sie ogral i troche postrzelal a potem sie zobaczy czy bedzie dla niego miejsce
[url=http://imageshack.us][img]http://img86.imageshack.us/img86/4302/tgah5.jpg[/img][/url]

[color=blue]WE ARE THE BEST AND FUCK THE REST[/color]

Awatar użytkownika
kibol-siem-ce
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#618 Post autor: kibol-siem-ce » 18 lis 2008, o 22:01

mecz dobry w 2 połowie, Sobiech na dupny plus, Haftkowski pożal sie boże, Cwielong dzisioj moga pedziec na plus ale.......w sumie udany szpil :]
SIEMIANOWICE NAJLEPSI RUCHU KIBICE

Awatar użytkownika
swce
Kontakt:

#619 Post autor: swce » 18 lis 2008, o 22:12

Wazne ze sie rozstrzelali, 4 bramki to nie malo. Tylko te 800 ludzi ... Nawet jak na PE to malo.
Ruch Chorzów - Gůrny Ślůnsk

"Jestem śląskie dziecko i Ślązakiem zginę. Kocham śląską ziemię i śląską krainę..."
Juliusz Ligoń.

obseRwator'90
Kontakt:

#620 Post autor: obseRwator'90 » 18 lis 2008, o 22:15

Kasztelan to nasz zawodnik z ME czy ten Kasztelan Kielecki?

Awatar użytkownika
milanos
Kontakt:

#621 Post autor: milanos » 18 lis 2008, o 22:23

Bardzo ładny mecz, emocje do samego końca. Niech żałują ci co nie byli :hyhy:

Bramka Balaza: http://www.vimeo.com/2280171
Obrazek

Lipiniorz25
Kontakt:

#622 Post autor: Lipiniorz25 » 18 lis 2008, o 22:29

dżony pisze:Wazne ze sie rozstrzelali, 4 bramki to nie malo. Tylko te 800 ludzi ... Nawet jak na PE to malo.
Bo i wiecyj byc nie moglo...
Mogli przynajmnij otworzyc sektor rodzinny no ale lepij oszczedzic pora groszy
i ograniczyc publika.kibic glupi i tak przyjdzie na nastepny szpil
a tak swoja droga to nie dowierzom co sie u nos dzieje :przestraszony:
Kibicow coroz bardzi sie zniecheco na przylazenie na mecz
Niebieski od uRodzenia

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#623 Post autor: wolfik » 18 lis 2008, o 22:41

Czyli co slavo kasa wazniejsza od kibicow?

Mecz w drugiej polowie bardzo fajny, taka radosna pilka, nie sadzilem, ze to spotkanie rozggrzeje jakos kibicow w ten zimny wieczor, a tu taka niespodzianka:) Sobiech rewelacja, dzisiaj ten chlopak zagral naprawde swietnie, mam nadzieje, ze juz w piatek zobaczymy go w pierwszym skladzie.
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

slavo
Kontakt:

#624 Post autor: slavo » 18 lis 2008, o 23:36

wolfik pisze:Czyli co slavo kasa wazniejsza od kibicow?
Cóż za wzniosłe pytanie akurat w taki dzień :hyhy: Jakie wspaniałe połączenie patosu z demagogią.

Najważniejszy jest zdrowy rozsądek, Wolfik. Najważniejszy. A ten podpowiada, że mecze PE nie cieszą się zainteresowaniem kibiców i to nie z powodu prezesów, a samych kibiców

Wyłóż z jednej strony SWOJĄ kasę, a potem zadawaj takie pytania.
Najłatwiej dysponuje się nie swoją kasą.

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#625 Post autor: jajo » 18 lis 2008, o 23:40

można było wydrukować więcej biletów, bo liczby 1000 (impreza rekreacyjna a nie masowa) na pewno nie przekroczylismy
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Elmer
Kontakt:

#626 Post autor: Elmer » 18 lis 2008, o 23:42

Przy podpisywaniu kontraktów z Ruchem piłkarze powinni przechodził badania u psychologa. Wkurza mnie to, że jak Haftkowski, Adamski, Jakubowski i Ćwielong miną rywala, dobrze zagrają na trybunie WIELKIE PORUSZENIE i nie wiem czy te zachwyty mają być ironią, bo wsparciem dla piłkarzy na pewno nie.
Nie każdy jest tak mocny psychicznie jak np. Śrutwa, ktoremu wszystko równo spływało. Haftkowski ma potencjał, ale pali się psychicznie, a śmiechy z trybun go jeszcze bardziej deprymują. Wiem, kibic kupuje bilet, chce oglądać świetną grę swoich ulubieńcow, ale dlaczego czasem swoim zachowaniem dołuje go.

Nie oceniajmy piłkarzy stereotypami tylko wyjdźmy z zalożenia, że pilkarz jest tak dobry jak jego ostatni mecz. Jakoś nikt Adamsa nie chwali, ale jak raz go ograli to zaraz poleciał na trybunie tekst.U "Haftka" wkurza mnie, że wydaje mu się, że jest na tyle wysoki, że nie musi skakać do głowy tylko stawać na palcach. Crouch też tak gra i gole strzelał. Nie jestem obrońcą Haftkowskiego, ale jak pisałem wyżej wk... mnie postawa kibiców wobec niego. Synek wiele serca włożył w mecz, a z trybun słyszy śmiechy.

Jeszcze jedno: stałe fragmenty gry :wstyd:

Widać, że z Sobiecha (jak mu nie odbije) będzie świetny piłkarz. Widać to było w przerwie jak strzelał na bramkę. Te uderzenia mają to "coś" w sobie oraz siłę i precyzję. Wkrótce przereklamowany Lewandowski będzie mógł mu buty czyścić
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

jugador
Kontakt:

#627 Post autor: jugador » 18 lis 2008, o 23:50

Juz bez przesady , Lewandowski ma tez papiery na bardzo dobrego napastnika i juz jest kilka krokow dalej niz Sobiech

Ale wlasnie , ten chlopak ma to " cos " Cos co sprawia , ze jak bedzie bardzo duzo pracowal moze zajsc bardzo daleko

Nazwalbym to sila spokoju Nie wykonuje zbednych ruchow , robi to co do niego nalezy Laduje bramki

Troszke meczu z Cracovia - bramka

Dzisiaj pol meczu z Polonia praktycznie w pierwszym garniturze - 2 bramki i bardzo przytomna asysta a powinien miec jeszcze jedna wybornej urody ale Cwielong ... chybil

Nie wyobrazam sobie zeby nie zagral z Legia przynajmniej polowki To bylby sabotaz ; ]

dziuti
Kontakt:

#628 Post autor: dziuti » 19 lis 2008, o 00:39

http://www.niebiescy.pl/album/pe_ruch_b ... uze/26.jpg

Jeżeli nie jest to fotomontaż to wg mnie było bardzo trafnym posunięciem zarządu o otwarciu tylko trybuny.
Karnetowiczów na bank jest ponad 1000 a z tego co widać jest jeszcze mase wolnego miejsca. Dlatego nierozumiem dlaczego wszyscy tak narzekają że nie dopuścili do meczu np też rodzinnego.
Aura jest jaka jest, prestiż rozgrywek przemilczę więc nie marudzić ino myśleć już o Legii...
Nie chce być złym prorokiem ale jeżeli będzie nas tam 10 000 będę fest zadowolony...:)
Pzdr
25zł bilet na mecz, 5zł piwo, 2zł słoniol, wygrana z Sosnowcem...bezcenne

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#629 Post autor: heli » 19 lis 2008, o 02:02

Mn e tam mecz się mecz podoboł, było to co póki co oczekuja czyli emocje, walka i zwycięstwo. Może moje wymagania sa po ostatnich latach nie najwyzsze, ale na piękno gra przyjdzie czas.

Można powiedziec, że pierwszy raz miałem bonus z ato, że mam karnet, choc z drugiej strony czy to był mój plus, czy u mnie standard, ale że dla innych minus to wydawało mi się że karnet cos mi dał tyko czy o to chodzi. Z jednej strony rozumia, że zabezpieczali się na wypadek, gdyby wszyscy karnetowcy przyszli na ostatnieo chwila, z drugiej strony było jeszcze wystarczająco dużo miejsca by było więcej biltów w niższej cenie.

Mom nadzieja, że tym razem nie zaprzepaścimy szansy awansu tak jak w zeszłym, gdzie po pierwszych meczach byliśmy liderami mimo mocnej grupy o mao co nie wygrywając na Łazienkowieskiej, a w potemw dwóch ostatnich meczach nie mal wszystko zaprzepascilismy. Zawsze to jest okazja by troche dac ograc sie młodym i rezerwowym, a dla kibiców by obejrzec takich zawodników w akcji. Bo na ME chodzi jak widac bardzo mało zresztą sam byłem tylko dwa razy
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

rekinn1987
Kontakt:

#630 Post autor: rekinn1987 » 19 lis 2008, o 14:13

mo ktos tory ze szpilu??

ODPOWIEDZ