Transfery. Zima 2008/2009.

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
19aRtuR20
Kontakt:

#211 Post autor: 19aRtuR20 » 16 lis 2008, o 22:44

MkF pisze:
19aRtuR20 pisze:jako wasza propozycja - bo jo widziolch ze Chrapek i Baszczu mile widziani...
z Podbeskidzia bym wzioł pakiet Chrapek+Brosz w Zime... ;)
mi tez on by najlepiej pasowol na trenera, bo jakos w miara z poludnia jest, no i po prostu inny osoby nie widza na razie... - ino pytanie czy on chce odejsc(tym bardzi do nos) no i czy p b-b chce tego.... - oni raczej nie (ciekawie ile ewentualnie cenia sie za trenera)

nic ino czekac, wierza w duzo lepsze czasy...
jak zarzad chciol miec po jesieni miejsca 1-4 to pewnie chcieli mocno wzmocnic zespol i robic sensacja, mom nadzieja ze te wzmocnienia byda aktualne....
jak juz wyzy pisolch mi sie marzy zeby przyszedl Baszczu do obrony, Gorawski (co raczy niemozliwe.... - ale jo go widza ;) [nie zwyzywejcie mie prosze ;) - to moja opinia) do pomocy/ataku no i jak wy sam godocie Chrapka do ataku (sprawdziylch chopa i rzeczywiscie nadowolby sie

co do transferu trenera to mocie racja :!: bo cza dac trenerowi czas (miolby go na wiosna) a potem od sierpnia walka (cza pamietac co pedziala pani prezes [ze niby za 2lata Ruch majstrem - a pedziala to pol roku temu - czyli wypado w 2010 (sezon 2009/2010) o kazdy punkt bo nie wolno tracic glupio pkt

hydroxy
Kontakt:

#212 Post autor: hydroxy » 16 lis 2008, o 22:54

19aRtuR20 pisze: mi tez on by najlepiej pasowol na trenera, bo jakos w miara z poludnia jest, no i po prostu inny osoby nie widza na razie...
Niy zesrejcie się nad tym Broszym. W Polonii Bytom jakoś specjalnie geniuszym niy zachwycioł.

Tak samo żabske zesrywali sie nad Wieczorkym, potym nad Kasperczakym, tak samo Arka masturbowała sie Stawowym, a my Radolskim... i co ? I gówno !
"sezon sie już zaczoł ?"
"Niy, bo bez Ruchu ta liga niy wystartuje"

hydroxy
Kontakt:

#213 Post autor: hydroxy » 16 lis 2008, o 23:01

Gorawski do spóły z Rogalom i Cupiałem spuściyli Ruch.
Te jego odstawianie nogi, te jego "zaangażowanie" inaczy gdy w kapsie już mioł kontrakt z Wisłą i tyn nagły powrót po kasa... ale już niy do przijaciela Rogali ino do Klimka.

Gorawski - persona non grata !!!
"sezon sie już zaczoł ?"
"Niy, bo bez Ruchu ta liga niy wystartuje"

Awatar użytkownika
czoRny
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#214 Post autor: czoRny » 17 lis 2008, o 00:54

co do Gorawskiego to jak dzis mom w pamiynci jak dzien czy dwa po spadku do 2 ligi lazil po Katowicach ze jakims drugim(niy za bardzo kojarza) i wyglondol jak jedyn ze nojszczynszliwszych ludzi na swiecie (choby wygrol w totka) tak mnom nosilo ze chciolech mu z liscia wyplacic(majonc w pamiynci choby szpil na leglej kaj ze 3 metrow nie poradziol bala do tora wrazic) ale bylech z rodzinkom i tak jakos gupio bylo
brrrrr jak sie to wsponma........
19.11.1947-24.10.2012 R.I.P
http://www.youtube.com/watch?v=DHz_RYOoWo4

OmbreNRW
Kontakt:

#215 Post autor: OmbreNRW » 17 lis 2008, o 12:03

Do sadu nie oddal bo by musial od sumy adwokata oplacic a i sady za darmo o pieniadze nie wydaja werdyktow ! Biedny nie jest ale za grosze on niebezie grol a tymbardzie trawy wpierdzielal.To juz Cwielag ten slepy gamon y grol predzej !

Miki1920
Kontakt:

#216 Post autor: Miki1920 » 17 lis 2008, o 17:00

Dobra i tak do nos nie przyjdzie ;) Ale jo mysla ze szlo by sie zainteresowac Tomkiem Cywką gro w Wigan atletic mo 19 lot pomocnik moze udalo by sie go do nos sciągnąc a jak nie kupic to przymajmi wypożyczyc :P
"Ta drużyna ma wartość, która nie jest liczona w milionach euro. " Jan Kocian

Kris KLZ
Kontakt:

#217 Post autor: Kris KLZ » 17 lis 2008, o 21:53

MkF pisze:z Podbeskidzia bym wzioł pakiet Chrapek+Brosz w Zime...
dokladnie!!! Chrapek wiadomo-dobry i potrzebny naszej druzynie zawodnik.....a Brosz?

wydaje mi sie ze idealny trener dla Ruchu,zreszta to nie tylko moje i MkF zdanie...wydaje mi sie ze idealnie dogadalby sie z pilkarzami a rezultaty moglyby byc lepsze niz za czasu Radloskiego i Pietrzaka...naprawde to jest dobry trener...zarzad powinien zawalczyc o tego faceta :cool:
Obrazek
KLIMZOWIEC!!!

19_kRzysiek_20
Kontakt:

#218 Post autor: 19_kRzysiek_20 » 17 lis 2008, o 22:05

http://www.niebiescy.pl/?id=3368 Nie no normalnie nie moge. :przestraszony:

Jeśli znowu nie przyjdzie do nas prawdziwy napastnik a bedziemy mieli znowu te same grono nie spełnionych talentów to wybaczcie ale znowu bedziemy walczyc o utrzymanie!

slavo
Kontakt:

#219 Post autor: slavo » 17 lis 2008, o 22:05

Ja bym chciał tylko poznać jakiś rzeczowy argument za tajemniczą fascynacją panem Broszem.

(Widocznie natura nie lubi próżni bo zupełnie niedawno padł mit równie legendarnego geniusza futbolu, co to go naj(nowo)bogatsi zatrudniali)

[ Dodano: Pon 17 Lis, 2008 ]
19_kRzysiek_20 pisze:http://www.niebiescy.pl/?id=3368 Nie no normalnie nie moge. :przestraszony:

Jeśli znowu nie przyjdzie do nas prawdziwy napastnik a bedziemy mieli znowu te same grono nie spełnionych talentów to wybaczcie ale znowu bedziemy walczyc o utrzymanie!

Widocznie pojawił się jakiś nowy sponsor i stać nas na bycie "przechowlanią" dla wiecznie niespełnionych talentów. :znudzony:

Jak myślmy mieli problem, to jakoś Wisła do nas pomocnej dłoni nie wyciągała. Cwielong to teraz problem Wisły - life is brutal.

ps. A wypożyczeniem niech nam nie mydlą oczu, bo zdaje się, że przepisy zabraniają kolejnego.

Lipiniorz25
Kontakt:

#220 Post autor: Lipiniorz25 » 17 lis 2008, o 22:15

19_kRzysiek_20 pisze:http://www.niebiescy.pl/?id=3368
nos kurna i kolejne polroku nerwow :|

Mom nadzieja ze to nic pewnego i wkrotce Pepe oslabi krakowska Wisle :hyhy:
Niebieski od uRodzenia

choRz
Kontakt:

#221 Post autor: choRz » 17 lis 2008, o 23:00

Skoro nikt jeszcze nie wkleil to troche plotek z Onetu. Tylko prosza, niy zrobcie tu afery na calo Polska - zanim zaczniecie dyskutowac o kolorach to kibel zimnej wody na gowa!

Nazywa się Alain N'Kong, ma za sobą występy na czterech kontynentach, bramki strzelane w Pucharze Narodów Afryki i... nie udało mu się zyskać angażu we Francji i Belgii. Teraz może przyjedzie do Polski, do Ruchu Chorzów.

29-letni reprezentant Kamerunu może pochwalić się występami u boku Samuela Eto'o. To właśnie piłkarz Barcelony asystował N'Kongowi przy zwycięskiej bramce w półfinałowym meczu PNA z Ghaną w 2008 roku.
Szefie my tu razem wypili 16 piw, dostanemy pół piwa gratis?

bogas1985

#222 Post autor: bogas1985 » 17 lis 2008, o 23:02

choRz

bylo juz z 50 razy.

Co do transferow. Wroci Janoszka, wykupimy Cwielonga i mamy dwoch nowych napastnikow :hyhy:

Prawdziwe spekulacje zaczna sie po ostatnim szpilu w sezonie. Wtedy poznamy pierwsze nieoficjalne informacje.

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#223 Post autor: HKSADIK » 17 lis 2008, o 23:03

slavo pisze:Ja bym chciał tylko poznać jakiś rzeczowy argument za tajemniczą fascynacją panem Broszem.
ja zafascynowany Broszem nie jestem,jednak uwazam go za dobrego i przyszlosciowego szkoleniowca.

a rzeczowy argument? Trener Brosz ma po prostu wyniki-a z tego chyba trenera sie rozlicza,nie?

Nie ma sensu pisac o wynikach z tych nizszych lig.Wezmy za przyklad jego obecny zespol,czyli Podbeskidzie.W tamtym sezonie Podbeskidzie bardzo dobrze radzilo sobie w 2 lidze,gdyby nie te ujemne punkty z poczatku sezonu byliby teraz w Ekstraklasie.
W obecnym sezonie Podbeskidzie rowniez liczy sie w walce o awans(pomimo straty kluczowego pilkarza jakim dla Podbeskidzia byl niewatpliwie Kołodziej).Sa w czolowce obok takich klubow jak Zagłębie,czy Widzew.
Choc kto wie jakby Brosz poradzil sobie w Ekstraklasie...

Jednak jestem zdania,ze nalezy dac szanse Pietrzakowi do konca sezonu.Bedzie mial okazje przygotowac ten zespol,pozyskac kilku graczy,no i zobaczymy jak to bedzie wygladac na wiosne.

slavo
Kontakt:

#224 Post autor: slavo » 17 lis 2008, o 23:38

HKSADIK pisze:a rzeczowy argument? Trener Brosz ma po prostu wyniki-a z tego chyba trenera sie rozlicza,nie
żeby było ściśle - ma wynik !! (nie wyniki)
Wynik w klubie (z całym szacunkiem) "rekreacyjnym" (takim jak Groclin, Amika, Wodzisław czy Kmita Zabierzów). Z małą presją wyniku ze stosunkowo, krótką tradycją i niskimi oczekiwaniami.

W pewnym momencie prowadził też klub gdzie nagle pojawiła się presja wyniku i wzrosły oczekiwania (owszem był wtedy o jedno doświadczenie uboższy)... skończyło się .. niezbyt miło...

jugador
Kontakt:

#225 Post autor: jugador » 17 lis 2008, o 23:56

Argumentami jakie przemawiaja za Broszem sa :

- jest mlody
- (jeszcze) nie mial "spektakularnych" wpadek jako trener
- wydaje sie czlowiekiem , w ktorego mozna wierzyc ze wzgledu na sposob bycia
- aktualnie ma wyniki w nienajlepszym jakosciowo kadrowo Podbeskidziem

Jak na nas to duzo , na trenera sprawdzonego i napewno dobrego ( jedyny taki Polak pracuje w Lechu ) nas nie stac

Pytanie co moze Pietrzak dac tej druzynie po przepracowaniu okresu przygotowawczego

Dla mnie to taka sama zagadka jak w przypadku Brosza

Brosz trenerem pierwszego zespolu a Pietrzak wraca do mlodziezy , z ktora sobie swietnie radzi

Byc moze wilk syty i owca cala , byc moze ...

Zablokowany