Transfery. Zima 2008/2009.

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Matiz
Kontakt:

#196 Post autor: Matiz » 16 lis 2008, o 14:44

Andre Barreto będzie zawodnikiem Wisły Kraków tylko do końca tego roku - informuje oficjalna strona mistrzów Polski.
Zarówno klub, jak i sam zawodnik są zwolennikami takiego rozwiązania. W związku z tą decyzją od początku 2009 roku 29-letni Brazylijczyk będzie wolnym zawodnikiem.

Pavlique
Kontakt:

#197 Post autor: Pavlique » 16 lis 2008, o 14:57

Zresztą to nie jedyny "bezjajeczny" w drużynie. (A takich lepiej sprzedać - jeśli można zarobić).
prowda, yno w takim ukłądzie trzebaby z 10 sprzedać i fto bydzie groł.... :hyhy:
po mojymu naszym głównym grzechem tej rundy jest własnie bezjajeczność.... granie ot takie.... możno co wleci...
akurat zdo mis ie ze Ćwielong jeźli sie wyleczy z sodówki to mogby takim gryzitrowom być... ale możno mi sie yno zdo...
A wobec tego i Garguła to niy je chop coby ziymia łoroł...
Łostowo Woś na jaki 1-2 sezony (yno musiołby być zdrowy)
I durś cza szukać... A Fornalak juz na całego stawio Hanzela w I skąłdzie...
I'm a man who walks alone

staRvin
Kontakt:

#198 Post autor: staRvin » 16 lis 2008, o 14:59

Matiz pisze:Andre Barreto będzie zawodnikiem Wisły Kraków tylko do końca tego roku - informuje oficjalna strona mistrzów Polski.
Zarówno klub, jak i sam zawodnik są zwolennikami takiego rozwiązania. W związku z tą decyzją od początku 2009 roku 29-letni Brazylijczyk będzie wolnym zawodnikiem.
tyn gosc to podobno drewno

19aRtuR20
Kontakt:

#199 Post autor: 19aRtuR20 » 16 lis 2008, o 15:02

Damianowi Gorawskiemu kończy się kontrakt z Szynikiem 31 grudnia 2008, a więc z końcem tego roku. Czytałem z nim nie jeden wywiad i podreśla, że chciałby wrócić do Polski i bez problemu dogada się z jakimś polskim klubem bo swoje już zarobił, a kasa nie jest najważniejsza dla niego...Podobno Lech i Wisła już rozmawiają z nim... Lech szuka "drugiego" Peszki, a Wisła następcę Zieńczuka i Łobodzińskiego, ale może Ruch im pokrzyżować plany albo zdesperowany Filipak chociaż w to wątpie bo on pewnie nigdy dla Cracovi nie zagra bo byłby już na zawsze spalony w Wiśle... Zakupu polskich ekstraligowców zapowiadają się ciekawie: Krzynówek, Bieniuk, Dziewicki, Gorawski, Kosowski, Frankowski, Żurawski, Mięciej, Saganowski a może Olisadebe Białkowski czy Małkowski zdecydują się na powrót do Polski wtedy nasza liga by zyskała na prestiży, a nie zapominajmy o młodych Cywka, Tyrała, Fojut itd mogę przecież też podążyć śladem Bena Starosty bo napewno ten piłkarz nie żałuję przyjścia do Polski, a jak Platini przeforsuje 6+5 to jestem pewien na 100%, że zaczną wracać hurtowo nasi do Polski...

to komentarz o Gorawskim na 90minut.pl na temat ze Gorawski spadl do 2.ligi (jego zespol)

o moze ktos mnie wtajemniczyc w sytuacje z nim - wstyd sie przyznac ale na powaznie za Ruchem jestzech od dwoch lot i nie wiem - cos slyszolech ze o kasa lazilo (cos dlugi)
ale chop w koncu z Rudy.... moj nr gg: 8190984 - mom nadzieja ze ktos mi wyjasni :)
jo pamiyntom jak zech czytol wywiad z nim zaro po spadku u dziadka w dzienniku zachodnim ze mu bylo wstyd wylysc na droga - ze w ogole nie wiedziol co sie stalo, ze wszyscy byli w szoku, ze wspierol ich wtedy Lech (Piotr Lech) bylbych wdzieczny jak sie ktos odezwie - jo go pamietom z dobry gry, wiec jo jest za - tym bardzi ze umiol grac na lewy stronie w wisle... jo je za walka o niego :D
dzieki za odezwanie sie i wyjasnienei - ne bydymy tu syfu robic
gg://8190984

bogas1985

#200 Post autor: bogas1985 » 16 lis 2008, o 15:49

Gdy byli pilkarze/trenerzy domagali sie zwrotu zaleglych pieniedzy to Gorawski, Lenczyk byli osobami, ktorzy najbarziej pluli sie o swoje pieniadze. Pilkarze mniej zwiazani z Ruchem potrafili sie z Klimkiem dogadac.

Mimo wszystko ja jestem czlowiekiem, ktory potrafi wybaczac i Damiana chetnie znowu bym zobaczyl w ataku Ruchu ;)

MkF
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#201 Post autor: MkF » 16 lis 2008, o 16:22

19aRtuR20 pisze:Damianowi Gorawskiemu kończy się kontrakt z Szynikiem 31 grudnia 2008, a więc z końcem tego roku. Czytałem z nim nie jeden wywiad i podreśla, że chciałby wrócić do Polski i bez problemu dogada się z jakimś polskim klubem bo swoje już zarobił, a kasa nie jest najważniejsza dla niego...Podobno Lech i Wisła już rozmawiają z nim... Lech szuka "drugiego" Peszki, a Wisła następcę Zieńczuka i Łobodzińskiego, ale może Ruch im pokrzyżować plany albo zdesperowany Filipak chociaż w to wątpie bo on pewnie nigdy dla Cracovi nie zagra bo byłby już na zawsze spalony w Wiśle...
Damian dostał też sygnał z Górnika od dobrego znajomego z Wisły - Kasperczaka! choc staram wybić mu to głowy jak najszybciej ;) i namowic do nas :] powrot Damiana! Baszcza! i jakis konkretny napastnik i mogemy zaczynać deRby na wiosna :hyhy:

19aRtuR20
Kontakt:

#202 Post autor: 19aRtuR20 » 16 lis 2008, o 16:57

MkF pisze:Damian dostał też sygnał z Górnika od dobrego znajomego z Wisły - Kasperczaka! choc staram wybić mu to głowy jak najszybciej ;) i namowic do nas :] powrot Damiana! Baszcza! i jakis konkretny napastnik i mogemy zaczynać deRby na wiosna :hyhy:
no to mozliwe - niewiem czy zartujesz czy nie ale to mozliwe :P - bo jakby nie bylo on moze isc za kasa a nie za sercem

ale dwa - trzy transfery i cisnymy w lidze:
- Baszczynski
- Gorawski
- Chrapek

i idymy na majstra :cwaniak:

slavo
Kontakt:

#203 Post autor: slavo » 16 lis 2008, o 17:09

MkF pisze:
Damian dostał też sygnał z Górnika od dobrego znajomego z Wisły - Kasperczaka!
I tam niech wydupia. Mentalnościowo, ten Judasz idealnie pasuje do wszystkich cech charakterystycznych klubu Krupniok Zabrze.

Nie dla ludzi pokroju D.G w Ruchu :!:

MkF
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#204 Post autor: MkF » 16 lis 2008, o 17:22

to że dostał sygnał z Zabrza to nie jest powiedziane ze tam pojdzie! oby nie! on ma czas zeby analizowac gdzie isc... Taka jak wczesniej ktos pisal kontrakt z Rusami koncy mu sie z koncem roku i od 1 stycznia jest wolnym grajkiem! Zeby do nas wrocil to jedynie za zamowa znajomych, i przywiazania ze to dzieki Ruchowi sie wybił no i ze jest stad... bo wiadomo kasa Ruchu go nie skusi ,nie przebije Gornika,Wisły czy Lecha... osobiscie murem bym stał za tym zeby przyszedł do nas! bo kto jak nie on?!

slavo
Kontakt:

#205 Post autor: slavo » 16 lis 2008, o 17:24

MkF pisze:Zeby do nas wrocil to jedynie za zamowa znajomych, i przywiazania ze to dzieki Ruchowi sie wybił no i ze jest stad..
kpisz ? Ten człowiek nie zna takich wartości
MkF pisze:bo kto jak nie on?
lepiej żeby nikt niż żeby on. Tylko atmosferę rozpiździ wyżelowany laluś.

oiowiec
Kontakt:

#206 Post autor: oiowiec » 16 lis 2008, o 18:03

GORAWSKI TO MATERIALISTA PÓJDZIE TAM GDZIE MU WIĘCEJ ZAPŁACĄ MA W du*** RUCH!!!!! SOLARIUM ŻEL NA WŁOSACH DOBRA FURA TO DLA NIEGO PIORYTET ZERO HONORU!!!!!! :cwaniak:

Lipiniorz25
Kontakt:

#207 Post autor: Lipiniorz25 » 16 lis 2008, o 19:37

na co nom tako "gwiazdeczka" jak gorawski dla ktorego liczy sie tylko kasa

Dla mnie jest on skonczony nie tylko jako czlowiek ale takze jako pilkarz
Watpia zeby byl dla nas wzmocnieniem.Jest przecietniakiem jak wiekszosc kopaczy
w naszej lidze a pewnie nie malo by sobie zyczyl za kontrakt

Damian G.-persona non grata!
Niebieski od uRodzenia

Awatar użytkownika
arango-mokre
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#208 Post autor: arango-mokre » 16 lis 2008, o 19:45

a dupicie fleki:) a do wos kasa sie ni liczy:) Robicie tam kaj wiecej placa, a domagal sie kasy kiero mu wisza, kasy nie dostol a do sadu tez nie oddol sprawy wiec nie robcie z pizdy jeziora:):)

19aRtuR20
Kontakt:

#209 Post autor: 19aRtuR20 » 16 lis 2008, o 20:37

z pewny strony jak jo czytom po co nom gwiazdeczka itp....
to tu byscie chcieli miec ludzi na poziomie zaro do pierszy jedynostki ale nie taki, nie ten, nie taki, ten je zly bo to a ten bo to....
zeby nie szli na kasa to moze mie zatrudnijcie - wierzcie mi ze nie wezna ani zlotowki a jesce doloza pora groszy :rotfl:

jako wasza propozycja - bo jo widziolch ze Chrapek i Baszczu mile widziani...
ale zas pedzom ze Chrapek to przecietny pilkarz i malo znany
a Baszczu znany ale drogi... no i oczywiscie znojda sie lepsi od niego :hyhy:

tak zle a tak jesce gorzi....

po drugie jak robicie cos i ftos wom nie placi to pewnie klepiecie i padocie ze podziecie po godzinach kaj indzi zeby miec na chlyb do dzieci, pra?
nie ma co sie czaruwac, najbardzi sie liczy kasa do kazdego...a to nie sa lata Pana Gerarda Cieślika ze chopy graja dla klubu i kibicow..

MkF
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#210 Post autor: MkF » 16 lis 2008, o 22:15

19aRtuR20 pisze:jako wasza propozycja - bo jo widziolch ze Chrapek i Baszczu mile widziani...
z Podbeskidzia bym wzioł pakiet Chrapek+Brosz w Zime... ;)

Zablokowany