Ruch Chorzów - Śląsk WROCŁAW ul. Cicha 6, Chorzów 11.11.2008

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ

Jak zakończy się mecz Ruch - Śląsk

Czas głosowania minął 11 lis 2008, o 19:43

Zwycięstwo Ruchu
98
85%
Remis
17
15%

Liczba głosów: 115

Wiadomość
Autor
19aRtuR20
Kontakt:

Ruch Chorzów - Śląsk WROCŁAW ul. Cicha 6, Chorzów 11.11.2008

#1 Post autor: 19aRtuR20 » 8 lis 2008, o 22:43

Mecz z Arka to historia,
a mecz ze Śląskiem już za niespełna 3dni więc pora zacząć

Temat czysto piłkarski:
a więc obstawiam minimum 1-0 dla Ruchu (mam nadzieje, ze strzelcem gola Artur Sobiech)

a oto moj sklad na ten mecz:
----------------Pilarz----------------
Nykiel---Grodzicki--Sadlok--Brzyski
-------Baran (lub Scherfchen)------
Grzyb------------------------Balaz
-----------Zając---------------------
-----Sobiech------Sobczak---------

Ławka: Mioduszewski, Adamski, Scherfchen (lub Baran), Jakubowski, Babiarz, Ćwielong, Pulkowski

Mam nadzieje ze wszyscy ktorzy moga byc na meczu zjawia sie - w koncu potem na Cicha wrocimy dopiero w kwietniu.....

Chcialoby sie powiedziec ze po potknieciach Slaska tylko zwyciestwo - ale w polskiej lidze jest wszystko mozliwe
mimo wszystko jak kazdy Niebieski czekom ino na 3pkt

(w ankiecie nie ma porazki bo kazdy Niebieski musi myslec pozytywnie ;) )
Ostatnio zmieniony 8 lis 2008, o 22:54 przez 19aRtuR20, łącznie zmieniany 2 razy.

19_JoKeRo_20
Kontakt:

#2 Post autor: 19_JoKeRo_20 » 8 lis 2008, o 22:48

Ostatni szpil na Cichej tej jesieni! Wszyscy na szpil wielko mobilizacja! Obstawiam 3:0 dla Ruchu!
[center][b]Ślonskie Charaktery[/b][/center]

[img]http://i35.tinypic.com/359a1hc.gif[/img]
[img]http://img.userbars.pl/116/23089.gif[/img]

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#3 Post autor: grzej » 9 lis 2008, o 21:16

Zapowiada się ciekawy mecz, bo Śląsk gra do przodu, więc będzie możliwość grania częściej z kontry. Wypadnie Nowacki, jeżeli kontuzja okaże się poważna.

Powinniśmy zagrać na dwóch napastników i oby skuteczniej niż ostatnio.

Na jedną rzecz trzeba koniecznie zwrócić uwagę, zawodnicy Śląska nie wybijają piłek jeśli zawodnik z drużyny przeciwnej leży na boisku (tak zdobyli np. bramkę z Jagą), no i na nasze boisko wraca Przemek Łudziński..
historiaruchu.pl

Mevan
Kontakt:

#4 Post autor: Mevan » 9 lis 2008, o 21:27

Szkoda tylko, ze swoja gra Niebiescy odstraszyli zlyklych kibicow (albo jak kto woli piknikow). A i dzien nie najlepszy.
Mam nadzieje, ze pilkarze wyjda w podobnym nastawieniu jak z lechem, a nie jak z arka czy jaga, bo na kolejna padline moze mi nie starczyc cierpliwosci...
A co do Ludzinskiego, to on miesci sie w 18 meczowe? Czy nadal w rezerwach siedzi?

19aRtuR20
Kontakt:

#5 Post autor: 19aRtuR20 » 9 lis 2008, o 21:46

Mevan pisze:Szkoda tylko, ze swoja gra Niebiescy odstraszyli zlyklych kibicow (albo jak kto woli piknikow). A i dzien nie najlepszy.
Mam nadzieje, ze pilkarze wyjda w podobnym nastawieniu jak z lechem, a nie jak z arka czy jaga, bo na kolejna padline moze mi nie starczyc cierpliwosci...
A co do Ludzinskiego, to on miesci sie w 18 meczowe? Czy nadal w rezerwach siedzi?
zagral z piastem caly mecz - tez to samo myslalem - w 10kol tez zagral kolo 60min

Awatar użytkownika
Zip
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#6 Post autor: Zip » 10 lis 2008, o 10:16

Mecz trzeba wygrać, nie ważne w jakim stylu. 3 punkty są potrzebne na gwałt! A ze Śląskiem zagramy bez Nowackiego ( http://www.sportslaski.pl/Ze-Slaskiem-b ... ,info.html )
In Siemian We Trust

Awatar użytkownika
MauRyc1920
Kontakt:

#7 Post autor: MauRyc1920 » 10 lis 2008, o 11:15

Mevan pisze:A co do Ludzinskiego, to on miesci sie w 18 meczowe? Czy nadal w rezerwach siedzi?
Łudziński z Piastem grał od pierwszej minuty.

Jakoś nie wierze, żeby przez te dwa dni udało się zmienić taktykę, poprawić skuteczność. a piłkarze nauczyli się grać z głową a nie na zasadzie 'bij a leć' - czyli zapewne czeka nas kolejna padlina :znudzony:

Lukas89
Kontakt:

#8 Post autor: Lukas89 » 10 lis 2008, o 11:35

MauRyc1920 pisze:
Mevan pisze:A co do Ludzinskiego, to on miesci sie w 18 meczowe? Czy nadal w rezerwach siedzi?
Łudziński z Piastem grał od pierwszej minuty.

Jakoś nie wierze, żeby przez te dwa dni udało się zmienić taktykę, poprawić skuteczność. a piłkarze nauczyli się grać z głową a nie na zasadzie 'bij a leć' - czyli zapewne czeka nas kolejna padlina :znudzony:
Właśnie Piechniczek wczoraj w jakimś wywiadzie nie wiem chyba w tvn24 mówił że polskie drużyny grają systemem '12' czyli na 1 wszyscy idą z piłką pod bramke przeciwnika a na 2 wszyscy sie wracają.. Coś mi sie wydaje,że u Nas potrzebny jest jakiś młody trener który wprowadziłby jakieś swoje metody a nie Ci starzy (bez obrazy) trenerzy którzy mają swoje filozofie które trwają już kilka (naście/dziesiąt) lat.. może potrzeba świeżości... :oczami:
Obrazek

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#9 Post autor: gerhat » 10 lis 2008, o 11:59

realnie patrząć to 0-0 do kolekcji

WieM
Kontakt:

#10 Post autor: WieM » 10 lis 2008, o 12:56

Ten musimy wygrać... Statystyki, znowu przemawiaja na nasza - Ruchu korzyść, ale jak pokazał dzisiejszy mecz vs Arce Niebiescy, a w zasadzie napastnicy przechodzą kryzys... Oby otrząsnęli się z niego jak najprędzej. Przed tak ważnymi spotkaniami jak te które czekają naszych ulubieńców z Wisłą i Legią na Śląskim, ważne, żeby zdobyli 3 punkty... Bo z tymi przeciwnikami wróżę "0" chyba, ze... zagrają jak z Lechem!
[b][size=200][flash=]KS RUCH Chorzów[/flash][/size][/b]

jugador
Kontakt:

#11 Post autor: jugador » 10 lis 2008, o 13:18

Pilarz - Brzyski Sadlok Grodzicki Nykiel - Balaz Serfchen Pulkowski Zajac - Sobczak Sobiech

Niech w koncu wystawi Balaza , szlag mnie trafia jak widze go na lawce lub trybunach

Nie wiem za co mu sie tak obrywa

Zagral z Gornikiem (chwile) - czerwona kartka na nim
Zagral z Polonia - kluczowa piekna asysta
Opole - karny na nim

Nie widzialem ani przez chwile zeby odstawal od innych jakos
Jest to zawodnik , ktory ma dobre podanie , dobry strzal czy to z gry czy wolnego

W kazdej formie moze byc przydatny

Licze na zero kalkulacji Remis nam nic nie daje 3 pkt tylko wchodza w gre

I licze znowu na wojne jak z Lechem Z Wisla tez liczylem a sie przeliczylem

Niech zagraja dla Nas ...

Lukas89
Kontakt:

#12 Post autor: Lukas89 » 10 lis 2008, o 13:32

Dokładnie.. Balaż jest jednym z Naszych najlepszych pomocników.. i ja też bym chciał go widzieć w pierwszym składzie.. :oczami:

Skład wystawiłbym taki jak kolega wyżej..tylko zamiast Pulkowskiego bym dał Nowackiego..

Tak czy tak.. 3 punkty tym razem muszą zostać w Chorzowie.. innego wyjścia nie chce widzieć..

Ale jak będzie to zobaczymy..
Obrazek

Awatar użytkownika
Amela
Kontakt:

#13 Post autor: Amela » 10 lis 2008, o 16:38

19_JoKeRo_20 pisze:Obstawiam 3:0 dla Ruchu!

coś mi się wydaje że z Ciebie kibic z gazety czy netu. :]
Chodząc na mecze zauważyłbyś że w naszej drużynie nie widac zawodnika który może zdobyć bramka, :kwasny: chyba że tako na 90% przypadkowo.
Tako Polonia Bytom rzekomo należy do najsłabszych drużyn według fachowców(?)
a bramek zdobyła dużo więcej. :orany:
Tak więc wynik 1:0 już jest dla naszych ciężki do osiągnięcia, a co dopiero 3:0. :|
Chociaż wiadomo,że żaden kibic Ruchu nie ma nic przeciwko takiemu wynikowi, :hyhy: ale niestety realia są inne :zalamany:
K.S Ruch Chorzów - dzięki niemu warto żyć!
I to jest sens mojego życia.

Awatar użytkownika
blue blood
Kontakt:

#14 Post autor: blue blood » 10 lis 2008, o 18:01

realia realiami ale wygrac czeba chocby po samoboju wszystko mi jedno byle zwyciynstwo no moze to niy tyn tymat ale z LKS-ym tyz powinni wygrac za te swinstwo co nom zrobili z wyjazdym pozdRo
Świętochłowice najlepsi RUCHU kibice
[img]http://img502.imageshack.us/img502/3268/swionymijankant5.jpg[/img]
NIY Poloki NIY GERMANY TO MY SLONZOKI NAROD WYBRANY

Elmer
Kontakt:

#15 Post autor: Elmer » 10 lis 2008, o 18:16

Lukas89 pisze: Balaż jest jednym z Naszych najlepszych pomocników.
należy do wyróżniających jeśli jest w formie i przede wszystkim chce mu się grać. W sobotę jedna akcja Balaża pokazała, że być może forma u niego zwyżkuje. Nie wiem jednak czy to, że uciekł obrońcy nie było spowodowane tym, że wszedł na boisko i po prostu mial więcej sił.

Ja jednak uważam, że na lewej pomocy powinien wejść Brzyski, a Balaż na ławkę i wejście jako joker (tak jak w WDŚ).

Śląsk 2 mecze bez gola, Ruch 3 mecze bez gola = wygramy 3:1 ;)
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

ODPOWIEDZ