Fana Oberschlesien
- KOSTA
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
To, że cos było w gazecie nie znaczy, ze to od razu powiedział pan Cieślik, to równie dobrze mógł ktos zmyslić, albo wyciać zdanie z kontekstu. Dziennikarze czasem takie rzeczy sobie zmyslają, by uwiarygodnić swój artykuł
Konrad - Łysy mówi prawde. Korfanty był przeciwnikiem Piłsudskiego i to wielkim. Piłsudski, gdy doszedł do włądzy wtracił Korfantego do wiezienia w Berezie Kartuskiej - bardzo cieżkiego wiezienia dla politycznych. W 1935 roku Korfanty musiał opuscić Polskę - wrócił w 1939 roku, natychmiast trafił do wiezienia, gdzie bardzo cieżko zachorował. Zwolniony z wiezienia ze wzgledu na tragiczny stan zdrowia zmarł po kilku dniach. Sprawa jego śmierci nie jest znana do dzis - jest ale uzasadnione podejrzenie, ze po prostu wykończyli go zwolennicy Piłsudskiego. I nie ważne, ze Piłsudski już nie żył - jego nastepcy byli wykonawcami jego woli nawet po śmierci marszałka
Konrad - Łysy mówi prawde. Korfanty był przeciwnikiem Piłsudskiego i to wielkim. Piłsudski, gdy doszedł do włądzy wtracił Korfantego do wiezienia w Berezie Kartuskiej - bardzo cieżkiego wiezienia dla politycznych. W 1935 roku Korfanty musiał opuscić Polskę - wrócił w 1939 roku, natychmiast trafił do wiezienia, gdzie bardzo cieżko zachorował. Zwolniony z wiezienia ze wzgledu na tragiczny stan zdrowia zmarł po kilku dniach. Sprawa jego śmierci nie jest znana do dzis - jest ale uzasadnione podejrzenie, ze po prostu wykończyli go zwolennicy Piłsudskiego. I nie ważne, ze Piłsudski już nie żył - jego nastepcy byli wykonawcami jego woli nawet po śmierci marszałka
- Konrad
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
MIG29 - Łysy przedstawił fakty, o których doskonale się orientuję, a czy Piłsudski miał wole wykończyć Korfantego? - nie będę polemizował, tyle, że jakby chciał to zrobić, to zrobiłby to za zycia i nie oczekiwał jego śmierci już zza grobu.....
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!
-
- Kontakt:
Patton- twoj argument z niemieckimi fanami bayernu nie jest chyba najlepszy, bo Bayern bylby gosciem w Chorzowie. Tu chodzi o fane, ktora jest "u siebie" na Cichej 6.
ta fana bedzie kontrowersyjna dla wielu. Glownie dla wychowanych na czterech pancernych i innych hansach klosach, ktorym niemiecki przeszkadza i zle sie kojarzy.
mnie osobiscie ona nie przeszkadza.
pozdrowienia dla wszystkich Niebieskich
ta fana bedzie kontrowersyjna dla wielu. Glownie dla wychowanych na czterech pancernych i innych hansach klosach, ktorym niemiecki przeszkadza i zle sie kojarzy.
mnie osobiscie ona nie przeszkadza.
pozdrowienia dla wszystkich Niebieskich
-
- Kontakt:
Mimo WIELKIEGO SZACUNKU dla Pana Cieslika, nie zgadzam sie z Jego wypowiedzia i watpie w to , tak jak kilku z nas, ze to Jego slowa, a szczegolnie :
"Niemiecki napis na stadionie w Chorzowie poruszył mnie do żywego."
A gdyby to byla reklama niemieckiego sponsora Ruchu (oczywiscie bez zmiany nazwy naszego Klubu) , to tez bylaby taka afera?
Mam propozycje. Nie jestem znawca jezykow obcych, ale moze obok kontrowersyjnej fany umiescic napis : "Haute Silesie" ( podobno po francuzku Górny Śląsk), lub moze po rosyjsku, ale tu juz nie bede sie produkowal.
Moze te gamonie nie wiedza co na tej fanie pisze?.
stan
"Niemiecki napis na stadionie w Chorzowie poruszył mnie do żywego."
A gdyby to byla reklama niemieckiego sponsora Ruchu (oczywiscie bez zmiany nazwy naszego Klubu) , to tez bylaby taka afera?
Mam propozycje. Nie jestem znawca jezykow obcych, ale moze obok kontrowersyjnej fany umiescic napis : "Haute Silesie" ( podobno po francuzku Górny Śląsk), lub moze po rosyjsku, ale tu juz nie bede sie produkowal.
Moze te gamonie nie wiedza co na tej fanie pisze?.
stan

-
- Kontakt:
fana
Fana jest za***ista i szlus.Panowie co wymislili fane pelen szacuneczek i uklony.Pamietam w latach 80 wieszalismy Niemieckie flagi i nie bylo problemuno czasami z polocja ale zarzad i pzpn i pan Gerard Cieslik nie powiedzieli ani slowa .A teraz jest afera .Cos mi sie wydaje panowie ze autonomia jest blizyj niz nom sie wydaje.Oby tak dalej i nie zalamywac sie .Zaluja ze nie morze mie tam byc ale serce moje jest slaskie a krew niebieska .Pozdrowienia dla wszystkich niebieskich.TYLKO AUTONOMIA TYLKO WOLNY NIEPODLEGLY SLASK.zwyrazami szacunku WODNY.
wierny do konca
- jalboss
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
fana Oberschlesien
ta flaga to naprawde za***isty pomysł.
WOLNY Śląsk OD POLAKÓW!
Oberschlesien OK
WOLNY Śląsk OD POLAKÓW!
Oberschlesien OK
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Wodny weź sie jeszcze roz przeczytej coś tam napisoł ..autonomia bliży niż nom sie wydaje ? chopie coś Ci sie chyba pomylyło , abo myslisz ze autonomia jest fest daleko , chopy wszystke duperele ło jakich sam godomy som po prostu smiyszne . bo po piyrwsze zodyn niy do nom autonomii w bylejakim zakresie a po druge z czym wy chcecie sie w ty autonomii żądzić ? Ze splajtowanymi grubami i werkami? Z tymi wszyskimi wsiokami co to na jednym kole przijechali a tera som dupne emeryty gornicze? Co sam łostało po restrukturyzjacji ?
A na temat fany to mi sie osobiscie bardzo podobo ale napis powinien byc w dwoch jynzykach polskim i niymieckim , żeby nie wspominac lo czeskim , bo wszyskie te narody swoj wplyw na rozwoj Ślonska mioly ...
a wymazywanie ze Ślonska polskości jest chory i smierdzi faszyzmym .
A na temat fany to mi sie osobiscie bardzo podobo ale napis powinien byc w dwoch jynzykach polskim i niymieckim , żeby nie wspominac lo czeskim , bo wszyskie te narody swoj wplyw na rozwoj Ślonska mioly ...
a wymazywanie ze Ślonska polskości jest chory i smierdzi faszyzmym .