Transfery. Zima 2008/2009.

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Zip
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#61 Post autor: Zip » 30 paź 2008, o 14:39

In Siemian We Trust

Pavlique
Kontakt:

#62 Post autor: Pavlique » 30 paź 2008, o 14:46

Przegąd Sportowy i.... wszystko jasne...
I'm a man who walks alone

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#63 Post autor: HKSADIK » 30 paź 2008, o 15:08

moze i Przeglad Sportowy,ale cos w tym napewno jest.

Perdijić,Golem,Ninkovic nie maja szans na gre w pierwszym zespole,a wiec jak nie maja szans na gre to po co ich trzymac:)

Straka.Z tym to jest dopiero historia.Gabor jest niewatpiliwe dobrym pilkarzem,ale ma jakies powazne problemy zdrowotne.On wiecej sie leczy niz gra.Nalezy przeprowadzic szczegolowe badania a potem podjac decyzje.Jesli nie bedzie zdolny do gry to nalezy go pozegnac.

Fabusz.Swoje lata ma,jak dla mnie jest niezlym pilkarzem,ale wydaje mi sie ze w zimie nas opusci.Mamy Sobczaka i to na niego nalezy stawiac.Jednego napastnika trzeba kupic.;)

Balaz.On wg.mnie powinien zostac w Chorzowie.Ma bardzo duzy potencjal,jak dobrze zime przepracuje to bedzie silnym punktem zespolu.

Tak wiec z tych 6 obokrajcowcow ja osobiscie zostawilbym tylko jednego,gora dwoch-jesli Gabor bedzie w pelni zdrowy:)
Ostatnio zmieniony 30 paź 2008, o 15:13 przez HKSADIK, łącznie zmieniany 2 razy.

Dantes
Kontakt:

#64 Post autor: Dantes » 30 paź 2008, o 15:10

Pozbycie się Balaza było by błędem, bo to jest rozwojowy zawodnik. Co do reszty - to prawdziwa ulga dla klubowego budżetu. Pytanie tylko jacy nowi gracze przyjdą na ich miejsce... W sumie, to od jakiegoś roku polityka transferowa klubu jest dobra: kupują graczy, którzy od razu wchodzą do pierwszej 11: Nowacki, Grodzicki, Brzyski, Zając, Szeryf. To właśnie dzięki tym transferom nie walczymy już o utrzymanie, a o górną połówkę tabeli.

MkF
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#65 Post autor: MkF » 30 paź 2008, o 15:49

mysle ze Perdijić,Golem,Ninikovic tym panow juz dziekujemy chocby na zwolnienei miejsca młodym. Fabuz mysle ze dla tego pan najlepszym rozwiazanie byl by powrot do ojczywny ;) co do Straki mam mieszane uczucia! ale jesli chodzi o Balaza jestem za tym aby pozostal!! chop chlopak nie ma teraz formy czeba to przyznac ale jest wartosciowym piklarze i mysle ze na wiosne gral by juz swoje !

Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#66 Post autor: wojt » 30 paź 2008, o 15:50

Balaz musi zostać, reszta jeśli odejdzie tak jak wyżej napisano będzie wielkim odciążeniem budżetu klubu. Zamiast płacić i utrzymywac mieszkania dla 5 obcokrajowców conajmniej średniego kalibru lepiej zastanowić sie nad dwoma piłakrzami z uznaną marką.

ENDZA
Kontakt:

#67 Post autor: ENDZA » 30 paź 2008, o 16:08

Teraz wiadomo dlaczego Artmedia tak szybko pozbyła się Gabora.Bo piłkarsko jest super

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#68 Post autor: grzej » 30 paź 2008, o 17:27

No nie wiem czy Ruch pozbędzie się Straki, bo pamiętam wywiad z Mariuszem Śrutwą w Sporcie, który mówił, że zapłaciliśmy za niego naprawdę duże pieniądze..więc wątpię, żeby lekką ręką się go pozbyli. Moim zdaniem on będzie jedynym, który zostanie - przynajmniej do czerwca, reszta... Balaz ma kontrakt do czerwca więc jeśli chcemy na nim jeszcze zarobić, to albo podpiszą z nim teraz nowy kontrakt, albo sprzedają w okienku zimowym, a pozostali odejdą za darmo, włącznie z Fabusem.

Teoria wymyślona:
W niedzielę w C+ podczas wywiadu ze Skorżą wspominał, że ma na oku młodego napastnika z naszej ligi (poza Legią, Polonią i Lechem), wysoki dobrze grający głową, którego w zimie będzie chciał ściągnąć do Wisły. Jeśli tym piłkarzem byłby Sobczak, to w interesie Wisły byłaby wymiana z Pepe...Naciągana ta teoria.
historiaruchu.pl

19aRtuR20
Kontakt:

#69 Post autor: 19aRtuR20 » 30 paź 2008, o 17:53

wg mnie zostanie Balaz i Straka - a przynajmniej tak chce :)

Matko bardzo lubia jako pilkarza - ale on nie mo szans - lepiej jakby odszedl - bo tera jest mocny Pilarz, a pozniej Struski - wiec Matko sie nie zalapie... - chyba ze pasuje mu 3bramkarz...

Jovan..... - on nie miol duzo szans - tylko pod koniec rundy jesiennej w 07r. - jak pozgrywom mecze na plytki i beda je ogladac to moga cos o synku pedziec - jednak to ze grol w mlodziezowce to juz duzo - wszyscy sie spodziewali super pilkarza - moze w nim naprowdy cos jest - niewiem - nie widzialem go w akcji - zobocza to napisza:D jo proponuja wypozyczenie

Toni - to samo jak wyzej - nic nie gra - mi sie wydaje ze on trenuje nawet z ME, zycza mu powodzenia w innym klubie, w Ruchu nie mo szans, jest Sadlok, Baran i Grodzicki... jeszcze Adams ktory jest wyzej niz Golem - a wiec powodzenie :)

Martin - zaczal super bramka z Groclinem, my potrzebujemy snajpera a nie napastnika ktory jest pomocnikiem dla drugiego - to samo moze grac MARCIN SOBCZAK - warunki fizyczne podobne, ale no.18 sie ruszo po boisku a Fabus stoi na kole... gorzi jak jest to prowda co napisol grzej.... bo Marcin zapierdalo na boisku a Fabus stoi... - i tym sie roznia - bo strzelania bramek akurat nie licza bo nie ma czego - Dzieki za bramki i powodzenia :)

Gabor - wyobrazcie sie mecz z mocnymi teamami typu wisla i lech - a my w pomocy na def.pomocniku momy np. Szeryfa i Strake - naprawde jakby Gabor miol szansa grac - lazi mi o brak kontuzji, to juz bylby jednym z czolowych defensywnych pomocnikow - tego pana chce jeszcze widziec na Cichej

Pavol - trocha jestem zly bo miolech z nim nadzieje ze bydzie miec podobna runde jak wiosna - ale to jest mlody zawodnik - powinien zostac bo jest dobry - jak jo widza co sie dzieje na lewej obronie to wola zeby wrocil tam Brzyski - bo Ariel nie umie - a Krzysiu ciagle kontuzje...... - pecha mo synek - ale mom nadzieja ze zostanie bo tez mu sie cos kontrakt konczy... - i przesunieciem Brzyskiego bym zrobil miejsce dla Pavola - ale kto wie? moze nie pasuje B.Pietzakowi - tak jak Sobczak - bo tak mi sie cos zdaje....

podsumowujac:
BALAZ I STRAKA zostaja
NINKOVIC wypozyczenie
reszta niestety powodzenia w innych klubach

19dawidos20
Kontakt:

#70 Post autor: 19dawidos20 » 31 paź 2008, o 09:46

Ja bym sprzedał: Matko Perdijić, Ireneusz Adamski, Toni Golem, Jovan Ninković i Martin Fabusz
Do tego szło by dociepnońć kasa z wjścia na giełda i kupić 2 dobrych i sprawdzonych w lidze piłkarzy i 1 średniaka z który dobrze sie zapowiada.
Jeśli tu klikniesz twoje życie stanie się inne:[url=spam/5987937/]KLIK[/url]

19_kRzysiek_20
Kontakt:

#71 Post autor: 19_kRzysiek_20 » 1 lis 2008, o 09:44

Zastanawiam sie nad powrotem Janoszki , strzelał ostatnio jakies bramki ale znowu ich nie było zawiele.
Zobaczymy jak bedziemy wyglądali z napastnikami :
Fabus - odejdzie
Janoszka - powróci z wypożyczenia , ale czy nie bedzie za słaby na Ekstraklase?
Jezierski - swoje lata ma , teraz po ciezkiej kontuzji tylko sie ogrywac.
Ćwielong - odejdzie
Sobiech - musi nabierac doświadczenia bardzo duzoooo

No i został nam Sobczak zawodnik dobry , młody , nie wybitny wirtuoz ale potrafi sie znaleźc pod bramka przeciwnika i wykończyc - drugi Mario.

Podsumowujac mamy 2 napastników : Sobczak , Jezierski. według mnie piorytetem jest zatrudnienie 2 dobrych napastników .

South
Kontakt:

#72 Post autor: South » 1 lis 2008, o 11:48

Adam Danch nie widziany w składzie przez Kasperczaka ma podobno lotać w niebieskiej koszulce na wiosne . Jest to prawda ze prywatnie Adam to kibic Niebieskich ?

Dżem
Kontakt:

#73 Post autor: Dżem » 1 lis 2008, o 12:04

Ja,Danch je Rudy Śląskiej(bodajże z Bykowiny) i kibicuje naszej drużynie.

jugador
Kontakt:

#74 Post autor: jugador » 1 lis 2008, o 12:25

Po co komu ten Danch Mamy lepszych w mlodej OE

Szkoda pieniedzy

Dżem
Kontakt:

#75 Post autor: Dżem » 1 lis 2008, o 12:44

Jugador zoboczysz że za pora lot na Danchu sie bydzie opierała reprezentacja Polski :)

Zablokowany