Transfery. Zima 2008/2009.

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
19krz20
Kontakt:

#46 Post autor: 19krz20 » 26 paź 2008, o 21:53

ja nakupiymy sie dziadkow typu Skwara niych sie u nos doczolgajom do emerytury,nom poczeba modych perspektywicznych fusbalerow co by z lawki mogli wlazic na zmiany za tych co momy a co do zawodnikow Floty to tych czech piyrwszych warto sprawdzic yno czy zas ktos nos niy wyprzedzi abo przebije kasom tak jak bolo z Bandrowskim

kujav89
Kontakt:

#47 Post autor: kujav89 » 26 paź 2008, o 21:58

Ale tu nikt nie napisał, że myśli o sprowadzeniu Skwary, więc nie wiem o co wam chodzi.
1933, 1934, 1935, 1936, 1938, 1951, 1952, 1953, 1960, 1967/68,
1973/74, 1974/75, 1978/79, 1988/89, ?

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#48 Post autor: heli » 27 paź 2008, o 05:52

Ja jeszcze nie wiem kogo, ale moje zdanie jest takie, ze powiniśmy postąpić podobnie jak latem czyli nie kupować nie wiadomo ilu piłkarzy ale jak nas stać tylko dwóch dobrych to kupić dwóch jak na trzech to trzech, ale dobrych, a jak jednego to jednego i trudno, a reszte ubytków bo na pewno część się nadaje do tego zastepować ludźmi z ME.

Patrzać na kadre odejsc powinni moim zdaniem:
» Robert Mioduszewski - głównie wiek i raczej nie przeciśnie sie już do składu
» Matko Perdijić - słabszy i starszy od Struskiego dobry debiut, świtnei z Górnikiem, ale potem kilka wpadek mu się zdarzyło i wydaje się bardzo nie pewny w kierowaniu grą obrony może przez to, że ni gra i jakby grał to nabrałby pewności, ale na chwile obecną tak widze ( no chyba, że na trzeciego go zostawiamy, bądź Struskiego jeszcze pół roku trzymiemy w ME by może wywalzyć tam tytuł, ale chyba nie o tytuły powinno chodzic w ME)

Obrońcy

» Ireneusz Adamski ( po pierwsze iwek, po drugi notoryczne błędy = out)
» Toni Golem ( od kilku rund nie potrafi się przebic do składu traz to jużnawet nie wiem czy kolejna kontuzja czy on nawt jeszcze jest, bo mówiło się o próbie wypożyczenia go gdzieś )
» Jovan Ninković (jw. choć on jeszcze jest młody i jeżeli trenerzy uważają, że mam szanse się przebić kiedyś do I skłądu to niech zostaje bo jak nie to nei widze sensu trzymać zagranicznych graczy w ME, a do tego też chyba ma zęste kontuzje)

Pomocnicy

» Gabor Straka ( tu powinno się go wysłać na szczegółowe badania i po ich wynikach podjąć decyzje, bo nei moze by tak że gościu gra 5 meczy w rundzie a reszte się leczy, bo to wygląda na jakiś chroniczną chorobe i nawet patrzać, że moim zdaniem ma bardzo wysoke umiejętności to te ciągłe przerwy wybijanie z rytmu trenngów i meczów powodują, że w takim wypadku chyba nie ma go co trzymać)

Napastnicy ( wszystko zależy czy pozyskamy kogoś w końcu wartosciowego, a przede wsyztskim typowego egzekutora, bo inaczej nie pozbywałbym się nikogo tylko czy to jest wyjscie )

Rozumiem, ze Ćwielongowi kończy się wypożyczenie i trzeba by wyłożyc gotówke i tu podstawowe pytanie to jest ile, moim zdaniem mimo, że to jest wartościowy nasz gracz tto jednak nie na tyle by płacić jakąś astronomiczną kwote. natmaist jeżeli wisła go nie bdzie chciała i da rozsądne warunki to bym go zostawił. Fabus mnie jego gra się podoba natomias on musi mieć drugiego obok siebie co bedzie zapierdzielał może zdrowy Jezierski. Choc oczywiście jak się kupi kogoś lepszego to i Fabus ze względu na wiek może odejść, bo lepiej żeby wtedy ogrywali się Sobczak i Sobiech. No i na koniec Jezierki zdrowy i w pełnej formie jak najbardziej zostawić, ale jak przed koljną runda znów coś z łapie to dajmy juz sobie spokój.

Podstawowy zakup:
Po pierwsze jak pisałem skuteczny napastnik.
Po drugie prawa strona niby jest Grzyb i Zająć, ale obaj już wiekowi, po drugie Zając częścij gra w środku, Grzybek nie wiem być może sie nie w strzelił z przygotowaniami, ale jest o wiele słabszy niż w zeszłym sezonie.

Reszte pozycji to w załeżności od ubytków po wiadomo, ze idelanie byłoby wzomocnić każdą pozycje, ale tak jak pisałem na samym początku lepiej dwoch dobrych niż pięciu przeciętnych. Bo zawsze można zrobić jakies przesunięcie w składzie ( jak przykł. Brzyskiego do pomocy) bądź brac z ME
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

olo55
Kontakt:

#49 Post autor: olo55 » 27 paź 2008, o 14:00

19_kRzysiek_20 pisze:Trzeba wyrwac jakiegos zawodnika z Floty Świnoujście niewiem ktoj tam sie tak bardzo wyróżnia ale grają bardzo dobrze widac po wynikach
jo myśla by ściągnąć napastnika z Floty.Ś.,nazywo się Dziuba.

[ Dodano: Pon 27 Paź, 2008 ]
Dziuba z Floty.Ś. jest naprawde dobry

pedro1920
Kontakt:

#50 Post autor: pedro1920 » 27 paź 2008, o 14:08

A co myslicie o Emil Drozdowicz (GKP Gorzów Wielkopolski) bo ja bym go sprawdzil moze sie nadac chlop :D

kujav89
Kontakt:

#51 Post autor: kujav89 » 27 paź 2008, o 20:32

Co do napastników.
Obrazek
Emil Drozdowicz (GKP Gorzów Wielkopolski)
178 cm / 72 kg
urodziny: 5 lipca 1986

Emil zdobyl na drugim froncie (narazie) 7 bramek, co stanowi połowę wszystkich zdobytych przez jego zespoł, a trzeba napomnąć, że zdobywanie bramek w zespole tego pokroju do łatwych mimo wszystko nie należy. Najwięcej czasu spędził w Lechii Zielona Góra (był testowany w Zagłębiu Lubin) skąd w tym sezonie przeniósł się do GKP.

Obrazek
Piotr Dziuba I (Flota Świnoujście)
176 cm / 79 kg
urodziny: 2 stycznia 1983

Dziuba grał w kilku mało znanych zespołach zanim trafił do Floty w 2006 roku z Pogoni Połczyn Zdrój. W I lidze zdobył w tym sezonie 9 bramek (ostatnio z Zagłębiem Lubin w ostatniej kolejce). Całkowity dorobek strzelecki Floty to 25 bramek.

Obrazek
Adrian Paluchowski (Znicz Pruszków)
180 cm / 75 kg
urodziny: 19 sierpnia 1987

Wychowanek warszawskiej Agrykoli, poprzez stołeczną Deltę trafił w 2005 do zespołu rezerw Legii, zaliczył występy w pierwszej jedenastce Legii (PE), lecz przeniósł się do Znicza. Niechciany w Legi, dobrze radzi sobie w Zniczu, może będzie to z czasem drugi Lewandowski (wiadome powiązania). Paluchowski z 23 bramek zdobytych przez Znicz zdobył 9 (ostatnio 2 w ostatniej kolejce).

Obrazek
Artur Cichos (Tur Turek)
187 cm / 82 kg
urodziny: 2 czerwca 1982

Grał m.in. w KSZO czy Aluminium Konin. W tej edycji rozgrywek pierwszoligowych zdobył narazie 8 bramek (połowa dorobku Tura)

Oczywiście najbardziej wyrózniającymi się napastnikami z I-ligowych boisk są Robak i Micański, ale bym się nie obraził jak by do nas przyszedł Dziuba lub/i Drozdowicz.
1933, 1934, 1935, 1936, 1938, 1951, 1952, 1953, 1960, 1967/68,
1973/74, 1974/75, 1978/79, 1988/89, ?

MkF
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#52 Post autor: MkF » 28 paź 2008, o 00:47

19_kRzysiek_20 pisze:Ja bym Sikore sprowadził spowrotem do Polski
mysle ze po prostu nie stac nas na niego, przypomnie ze Sikora w Groclinie mial zdecydowanie najwyszy kontrakt w zespole (50tys. na miech) takie kontrakty maja tylko nie liczni w Wisle i Legii... no i do niedawna w Zaglebiu Luib ale jak teraz jest to niewiem...

19_kRzysiek_20
Kontakt:

#53 Post autor: 19_kRzysiek_20 » 28 paź 2008, o 12:12

MkF pisze:
19_kRzysiek_20 pisze:Ja bym Sikore sprowadził spowrotem do Polski
mysle ze po prostu nie stac nas na niego, przypomnie ze Sikora w Groclinie mial zdecydowanie najwyszy kontrakt w zespole (50tys. na miech) takie kontrakty maja tylko nie liczni w Wisle i Legii... no i do niedawna w Zaglebiu Luib ale jak teraz jest to niewiem...
niewiem jakie sa zarobki np Zająca czy Scherfchen W Ruchu ale napewno nie małe wiec i by Sikora napewno zgodził sie na warunki.
A tak pozatym synek wyjechał za granice i ani nic o niem nie słychac.
Jego miejsce jest w Polsce i najlepszym to Ruch ;)

A i jeszcze jedno czytałem dziisaj że Marcin Burkhard i jego klub spadł to warto zagadac :oczami:

pedro1920
Kontakt:

#54 Post autor: pedro1920 » 28 paź 2008, o 12:28

Nam nie jest potrzebny srodkowy pomocnik wiec odpada Butkhart :P

a co do zarobkow Zajaca i Scherfena to nie wiem czy sa takie duze poniewaz Zajac bardziej patrzyl by dostac kontrakt minimum na 2 lata..a jak zobaczyl ze ma na 3 to byl juz w "Niebie" a natomiast Scherfen kierowal sie pewnie tym by grac w pierwszej 11 a nie patrzyl za bardzo na zarobki ;p

Nikisz Fans
Kontakt:

#55 Post autor: Nikisz Fans » 28 paź 2008, o 20:20

jest jeszcze Vukovic z legi ktory dostał zgode na odejscie do innego kluby za free

Awatar użytkownika
Zip
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#56 Post autor: Zip » 28 paź 2008, o 20:41

Środek pomocy mamy wystarczająco dobry... nam potrzeba NAPASTNIKA...
In Siemian We Trust

Kris KLZ
Kontakt:

#57 Post autor: Kris KLZ » 28 paź 2008, o 21:11

kujav89 pisze:Co do napastników.
[url=http://images31.fotosik.pl/389/0740c139d0082350.jpg]Obrazek[/URL]
Emil Drozdowicz (GKP Gorzów Wielkopolski)
178 cm / 72 kg
urodziny: 5 lipca 1986

Emil zdobyl na drugim froncie (narazie) 7 bramek, co stanowi połowę wszystkich zdobytych przez jego zespoł, a trzeba napomnąć, że zdobywanie bramek w zespole tego pokroju do łatwych mimo wszystko nie należy. Najwięcej czasu spędził w Lechii Zielona Góra (był testowany w Zagłębiu Lubin) skąd w tym sezonie przeniósł się do GKP.

[url=http://images30.fotosik.pl/288/5a9db509326dfa61.jpg]Obrazek[/URL]
Piotr Dziuba I (Flota Świnoujście)
176 cm / 79 kg
urodziny: 2 stycznia 1983

Dziuba grał w kilku mało znanych zespołach zanim trafił do Floty w 2006 roku z Pogoni Połczyn Zdrój. W I lidze zdobył w tym sezonie 9 bramek (ostatnio z Zagłębiem Lubin w ostatniej kolejce). Całkowity dorobek strzelecki Floty to 25 bramek.

[url=http://images32.fotosik.pl/388/bef5a421bca06198.jpg]Obrazek[/URL]
Adrian Paluchowski (Znicz Pruszków)
180 cm / 75 kg
urodziny: 19 sierpnia 1987

Wychowanek warszawskiej Agrykoli, poprzez stołeczną Deltę trafił w 2005 do zespołu rezerw Legii, zaliczył występy w pierwszej jedenastce Legii (PE), lecz przeniósł się do Znicza. Niechciany w Legi, dobrze radzi sobie w Zniczu, może będzie to z czasem drugi Lewandowski (wiadome powiązania). Paluchowski z 23 bramek zdobytych przez Znicz zdobył 9 (ostatnio 2 w ostatniej kolejce).

[url=http://images49.fotosik.pl/24/e4fc043435ea33b7.jpg]Obrazek[/URL]
Artur Cichos (Tur Turek)
187 cm / 82 kg
urodziny: 2 czerwca 1982

Grał m.in. w KSZO czy Aluminium Konin. W tej edycji rozgrywek pierwszoligowych zdobył narazie 8 bramek (połowa dorobku Tura)

Oczywiście najbardziej wyrózniającymi się napastnikami z I-ligowych boisk są Robak i Micański, ale bym się nie obraził jak by do nas przyszedł Dziuba lub/i Drozdowicz.

chyba nadawalbys sie na lowce talentow :hyhy: a tak calkiem serio to wydaje mi sie ze te osoby ktore przedstawiles spokojnie by sie nadawaly do naszej pierwszej 11tki ;)
Obrazek
KLIMZOWIEC!!!

Awatar użytkownika
Grzegorz
Kontakt:

#58 Post autor: Grzegorz » 28 paź 2008, o 21:35

zobaczycie do zdrowia wróci Jezierski, Sobiech a do składu Sobczak i już nikt nie będzie gadał że nam napastników trzeba.
Jest jeszcze Fabusz ale on chyba już sobie nie pogra.
Jest Haftkowski, Goncerz. Uważam, ze wcale nie są gorsi od tych, których tu wymieniacie, a już są u nas.
Pamiętajcie, że jest jeszcze Ecik, który ostatnio strzelił brame dla gieksy.

19aRtuR20
Kontakt:

#59 Post autor: 19aRtuR20 » 29 paź 2008, o 00:20

no wlasnie - pamietac ze sa gracze na wypozyczeniach - przy naszym Trenerze Pietrzaku tera pecha mo Ecik - ktory pewnie tez by miol szansa grac

a transferem nr jeden to pozbycie sie Haftkowskiego - ten synek nie umi grac.... - i godom to po tym co widziolch - mecz z piastem w 2lidze (kwiecien'07 0-0) a takze tera w tv.....
zamiast niego Ecik i kto wie....

jo tys mysla ze sklad jest tera w miara ale....

jak tera ten sklad jest taki dobry to powinnimy byc liderami :hyhy: to jest chyba celem :P

moze jakis transfer dobrego psychologa?? kery by umiol przygotowac team na wojna co 3dni albo co tydzien - a nie ze wojna jest roz na ruski czos...

MkF
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#60 Post autor: MkF » 29 paź 2008, o 00:53

wesoly pisze: a co do zarobkow Zajaca i Scherfena to nie wiem czy sa takie duze poniewaz Zajac bardziej patrzyl by dostac kontrakt minimum na 2 lata..a jak zobaczyl ze ma na 3 to byl juz w "Niebie" a natomiast Scherfen kierowal sie pewnie tym by grac w pierwszej 11 a nie patrzyl za bardzo na zarobki ;p
dokładnie to sam chcialem napisac ale mnei wyreczyles :kwasny: wRuchu kokosow sie nei zarabia jesli porownami z klubami typu Legia czy Wisla.... dlatego dla Zajaca czy Scherfena kasa nie byla najwazniejsza...

Zablokowany