Działania marketingowe

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
beexid
Kontakt:

#916 Post autor: beexid » 17 paź 2008, o 14:19

raul1974 pisze:Fajny pomysł,ale jeszcze lepiej by było ,gdyby w tym aucie można było kupić bilety..
To byłby już za***isty pomysł:P mogli by się np. na Wolce zatrzymać i napewno ktoś by kupił bilety ;)

mulan
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#917 Post autor: mulan » 17 paź 2008, o 14:52

jeszcze jakby to bylo jakies auto w barwach Ruchu z Erkami, a to żółty transit z napisami MORiS... bardziej wkur..jący niz przyciągajacy uwage...
Miłość jest naj­wyższą siłą wszechświata, to ona wpra­wia w RUCH

mint
Kontakt:

#918 Post autor: mint » 17 paź 2008, o 15:06

Na Planecie juz dzisioj godajom o szpilu.

RudaSlaska7
Kontakt:

#919 Post autor: RudaSlaska7 » 17 paź 2008, o 17:28

co do autobusow miolch okazja spotkac busa (chyba 48?) z herbem zaboli i jakis napis szlifujemy talenty chyba nie musza godac ze go widziolch obok stadionu Ruchu po meczu... z gornikiem w PE :przestraszony: autobus caly a uwaga przyciagol jak ch** ;)

Awatar użytkownika
bluemario
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#920 Post autor: bluemario » 17 paź 2008, o 21:15

do biletow rozdaja probki energi drink iRonPlus moze ktos wie cos wiecej

Awatar użytkownika
gnz
Kontakt:

#921 Post autor: gnz » 18 paź 2008, o 07:16

bluemario pisze:do biletow rozdaja probki energi drink iRonPlus moze ktos wie cos wiecej
modne ostatnio narzekania na zarząd to i ja se coś napisze... nie po to by klawisze pozdzierać ale z nutką nadziei ze ktoś z zarządu tu zajrzy i zapozna sie z opinią jednostki (którą i tak ma w du***)
ostatni raz kupiłem karnet !! - sprzedali ich aż całe 1000szt. to zamiast zadbać o tych 'najwierniejszych' którzy z góry zapewniają im dochód jednostkowy na cały sezon to robią nas jawnie w ciula...

pomijam obiecanki sprzed sezonu (gwarancja stałego miejsca na stadionie, 5% rabatu na oficjalne pamiątki Ruchu, zamknięte spotkania z piłkarzami, konkursy z atrakcyjnymi nagrodami) i nie spodziewam sie ich realizacji bo już im nawet maili sie nie chce posyłać apropo meczów i biletów... nie wiem jak u was ale ja dostałem aż takie maile 3 (w tym jeden na inauguracje - pewnie testowy)

te prezenty co dostajecie do biletów za darmo nie są - słyszałem o jakiś tabletkach typu 'plusz', kalendarzykach, jakies energy drinki - to wszystko w normalnym sklepie kosztuje 2-5pln ... nawet głupie fotki z piłkarzami to przecież frajda do bajtli
odliczając cene gadżetu wychodzi na to że nie-karnetowicze płacicą taniej za bilet niż ci którym to obiecano - parodia - niech polowa obecnych karnetów dostrzeże to co ja i w przyszłym sezonie zamiast pozyskać nas starych + nowych chetnych do wypłacenia ponad 200pln na start, yntelygeny zadząd sprzeda tych karnetów 500... świetna zagrywka marketingowa.

do tego jeszcze taka drobnostka że pomimo "osobnego wejścia" w kolejkach stoimy tak samo jak wszyscy to jest kpina... i nie mam tu pretensji do kibiców że sie tam pchają tylko o nieudolność zorganizowania czegokolwiek.

co do obiecanych konkursów z atrakcyjnymi nagrodami - któs słusznie zauważył na głownej stronie pojawił sie nowy (kolejny) konkurs - niby fajnie ale... no własnie gdzie są rozwiązania konkursów które już dawno sie zakończyły ?
gdzie te fotki z wakacji ?
gdzie ta maskotka na której projekt niejeden poświecił swój cenny czas ?

skoro takich zwykłych konkursów nie mają zamiaru dociągnąć do końca już widze jak dla 1000 naiwniaków zrobią osobny konkurs z atrakcyjnymi nagrodami

oficjalnie to pi***ole i mnie już na karnet żadnym mydleniem oczu nikt z (obecnego) zarządu nie namówi

Witek46
Kontakt:

Nietypowy marketing

#922 Post autor: Witek46 » 18 paź 2008, o 09:43

Dodawanie do biletów zdjęć piłkarzy, czasem już nie występujących w Ruchu, w strojach z ubiegłego sezonu, z ubiegłorocznym sponsorem na piersi - to jest dopiero nietypowe działanie marketingowe.

Awatar użytkownika
Midway
Kontakt:

KARNETY i RUCH

#923 Post autor: Midway » 18 paź 2008, o 10:42

Gnz w pełni się z tobą zgadzam. Ja też mam karnet (już od kilku sezonów) i co roku jest to samo. Obiecują różne rzeczy, a potem ich nie widać. JAK W WYBORACH PREZYDENCKICH CZY PARLAMENTARNYCH W NASZYM KRAJU...

Ten zarząd jest nieudolny! Wystarczy miesiąć ciężkiej pracy, aby na Ruch przyciągnąć więcej ludzi!!!

CO BYM ZMIENIŁ W RUCHU:
-katering ( większy wybór, więcej stoisk, niższe ceny)
-wejścia na stadion (więcej bramek wejściowych)
-identyfikatory (wy..... bym to w pizdziet!) Wprowadziłbym ekektoroniczny system
-konkursy z nagrodami, losowania atrakcyjnych nagród
-dwutygodniki (zamiast tego nieudolnego miesięcznika) Gazety te tworzyliby ludzie z prawdziwego zdarzenia.
-ZMIENIŁBYM TEGO SPIKERA NA CICHEJ!!! (gdy go słyszę odechciewa mi się meczu!) Ciota jakich mało...Powinni zatrudnić chłopa z jajami! TAki człowiek nawet w trudnych chwilach powinien poderwać ludzi do dopingu!
-podziekowanie dla strzelca bramki (jak w Niemczech: 3* imię trybuny nazwisko, Ruch: jeden Lech: zero.)
-aby było słychać spikera potrzebne jest też nagłośnienie. Działacze powinni wystąpic do Morisu z prośbą o sfinansowanie nagłośnienia na stadionie.
-więcej spotkań działaczy z zarządem i spokojna wymiana poglądów na temat klubu (co należy zmienić, co zostawić)
-reklamy meczów w radiu, telewizji, plakatach, bilbordach
-atrakcje dla dzieci z sektoru 1
-SKLEP Z GADŻETAMI RUCHU (nizsze ceny!!!!) koszulki puścić po 90 zł i napewno nie byłoby strat, więcej gadżetów
-więcej toalet na stadionie

DOPISUJCIE DALEJ :P
Pierwszy mecz na Cichej 6: 10.04.2004: Ruch Chorzów 2-2 Podbeskidzie Bielsko Biała
Pierwszy wyjazd: Polonia Bytom 0-0 Ruch Chorzów 19.08.2006
Najwyższe zwycięstwo: Ruch Chorzów 6-0 Odra Opole 29.11.2024, Najwyższa porażka: Jagiellonia Białystok 6-0 Ruch Chorzów 15.09.2013
Sukcesy: 1 wicemistrzostwo Polski, 2x 3 miejsce, finał Pucharu Polski x2, awans do Ekstraklasy x2

Awatar użytkownika
jalboss
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: KARNETY i Ruch

#924 Post autor: jalboss » 18 paź 2008, o 12:10

Midway pisze: CO BYM ZMIENIŁ W RUCHU:
-identyfikatory (wy..... bym to w pizdziet!) Wprowadziłbym ekektoroniczny system
-dwutygodniki (zamiast tego nieudolnego miesięcznika) Gazety te tworzyliby ludzie z prawdziwego zdarzenia.
-ZMIENIŁBYM TEGO SPIKERA NA CICHEJ!!! (gdy go słyszę odechciewa mi się meczu!) Ciota jakich mało...Powinni zatrudnić chłopa z jajami! TAki człowiek nawet w trudnych chwilach powinien poderwać ludzi do dopingu!
-podziekowanie dla strzelca bramki (jak w Niemczech: 3* imię trybuny nazwisko, Ruch: jeden Lech: zero.)
-aby było słychać spikera potrzebne jest też nagłośnienie. Działacze powinni wystąpic do Morisu z prośbą o sfinansowanie nagłośnienia na stadionie.
-więcej spotkań działaczy z zarządem i spokojna wymiana poglądów na temat klubu (co należy zmienić, co zostawić)
-SKLEP Z GADŻETAMI RUCHU (nizsze ceny!!!!) koszulki puścić po 90 zł i napewno nie byłoby strat, więcej gadżetów
W 95% aby poprawic to co piszesz to potrzeba więcej kasy w klubie. Kasy której nie ma!!! Tak więc na razie (oby tylko na razie) nic z tego nie będzie...

Moim wnioskeim jest aby ozywić ten stadion także pomiędzy kolejnymi meczami, bo (może się mylę) oprócz treningów nic więcej sie nie dzieje...

BlueMarek
Kontakt:

#925 Post autor: BlueMarek » 18 paź 2008, o 19:26

Kolego niy do wszystkiego cza kasy. Plakaty rozprowadzomy sami i niy potrzeba do tego ani grosza ino trocha własny inwencji i chęci.

Awatar użytkownika
jalboss
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#926 Post autor: jalboss » 18 paź 2008, o 22:06

BlueMarek pisze:Kolego niy do wszystkiego cza kasy. Plakaty rozprowadzomy sami i niy potrzeba do tego ani grosza ino trocha własny inwencji i chęci.
A to jest normalne żeby kibice dbali o plakaty?

Awatar użytkownika
Chudy81
Kontakt:

#927 Post autor: Chudy81 » 18 paź 2008, o 22:18

jalboss pisze:
BlueMarek pisze:Kolego niy do wszystkiego cza kasy. Plakaty rozprowadzomy sami i niy potrzeba do tego ani grosza ino trocha własny inwencji i chęci.
A to jest normalne żeby kibice dbali o plakaty?
a komu to szkodzi? :zdegustowany: po za tym My lepiej wiemy gdzie plakaty maja wisieć żeby to miało sens znamy miasta dzielnice osiedla gdzie plakat spokojnie powisi do szpilu i nikt go nie zerwie
Obrazek Obrazek
Nie ważne w jakim świata miejscu, ważne że Ruch mam w mym Niebieskim SeRcu.

19_kRzysiek_20
Kontakt:

#928 Post autor: 19_kRzysiek_20 » 18 paź 2008, o 22:28

Midway pisze:Gnz w pełni się z tobą zgadzam. Ja też mam karnet (już od kilku sezonów) i co roku jest to samo. Obiecują różne rzeczy, a potem ich nie widać. JAK W WYBORACH PREZYDENCKICH CZY PARLAMENTARNYCH W NASZYM KRAJU...

Ten zarząd jest nieudolny! Wystarczy miesiąć ciężkiej pracy, aby na Ruch przyciągnąć więcej ludzi!!!

CO BYM ZMIENIŁ W RUCHU:

zdecydowanie trzeba spikera wymienic a przecież wiemy kto powinien byc na tym miejscu ,, Ja ja my wos tez pozdrowiomy" ;)

Lukas89
Kontakt:

#929 Post autor: Lukas89 » 18 paź 2008, o 22:31

przecież wiemy kto powinien byc na tym miejscu
Ten którego nazwiska nie wolno wymieniać :hyhy: :D

Bogdan wróć !
Obrazek

Awatar użytkownika
vahanara
Kontakt:

#930 Post autor: vahanara » 18 paź 2008, o 22:36

Midway pisze: -więcej spotkań działaczy z zarządem i spokojna wymiana poglądów na temat klubu (co należy zmienić, co zostawić)
... i niższe ceny... :hyhy:
Każda władza deprawuje a władza absolutna deprawuje absolutnie...

ODPOWIEDZ